Taha Sözer 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Arkadaşlar aracımda 1,5 yıldır kullandığım mtec silver 6000k xenon kitin ampüllerinde sorun yaşadığımdan dolayı bi yere göstermek istedim. Maslak oto sanayide bi ustanın söylediklerine uyarak cyber marka xenon ampülle, bizimkileri değiştirdik. Yalnız gelin görün ki şu an görüntü vasat konuma geldi. Araçta ne far kesme çizgisi kaldı ne de bi aydınlatma var. Abuksabuk yerlerde öbek öbek aydınlatma yapıyor. Gece resmen burnumun dibini göremiyorum. Bunun nedeni nedir ve düzeltilebilir mi? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 evet durum düzeltilebilir.çok net ve açık bir işlem: aracınıza mercek montajı yapın, D serisi xenon ballastlar ve orjinal D serisi xenon ampuller ile değişim yapın, aydınlatmanız mükemmel olacaktır. iyi günler. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 evet durum düzeltilebilir.çok net ve açık bir işlem: aracınıza mercek montajı yapın, D serisi xenon ballastlar ve orjinal D serisi xenon ampuller ile değişim yapın, aydınlatmanız mükemmel olacaktır. iyi günler.+1 Kesin ve kalıcı çözüm... Yorum bağlantısı
Taha Sözer 27 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2012 Araçta orjinal mercekler mevcut. Komple değiştirince çözüm olabileceğini biliyorum, benim demek istediğim mevcutun üzerinde oynama ya da ayar gibi birşey yapılabilir mi? Ampüller mtec iken kesme çizgisi ve aydınlatma yine muazzamdı. Ampülden ampüle böyle değişim olur mu. Satıcınında sözde bana söylediği bunların hepsi aynı fabrikanın malı hiç farketmez şeklindeydi. Şimdi o kadar yolu dert etmeyecek olsam atlayıp adama geri götürücem. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Araçta orjinal mercekler mevcut. Komple değiştirince çözüm olabileceğini biliyorum, benim demek istediğim mevcutun üzerinde oynama ya da ayar gibi birşey yapılabilir mi? Ampüller mtec iken kesme çizgisi ve aydınlatma yine muazzamdı. Ampülden ampüle böyle değişim olur mu. Satıcınında sözde bana söylediği bunların hepsi aynı fabrikanın malı hiç farketmez şeklindeydi. Şimdi o kadar yolu dert etmeyecek olsam atlayıp adama geri götürücem.Mercekleriniz H7 halojen,xenon kit takarak mercek reflektörüne zarar veriyorsunuz. Zamanla kararma ve lenste islenme oluşacaktır...Sizin sorununuz ampul kaynaklı,yerine tam oturmayan ampuller bu tür sorunlar çıkarır,ampulü tekrar kontrol edin ve resimdeki gibi yerine tam oturduğuna emin olun... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 +1 kesinlikle Mahmut kardeşime katılıyorum. eğer araç orjinal mercekli ise yuvasına tam oturmayan ampulden olur. belki bir ihtimal ampulün teli de zarar görmüş olabilir onu da kontrol edin. bir de kesilme çizgilerinin resmini eklerseniz daha sağlıklı olur. iyi günler. Yorum bağlantısı
Taha Sözer 27 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2012 Bugün dp tuning'in merkezine uğrayıp gösterdim aracı. Sorun ampülün tam yerine oturmamasıymış, zaten ampülün şekli gereği dibi oturacak gibi de değilmiş gördük. Neyse şimdi 4300k ampül taktık ve görüntü tam istediğim gibi, 6000k dan sonra neredeyse halojen kadar da sarı diyeceğim ama, kesilme çizgisi ve gece aydınlatması çok iyi oldu.Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Yasin İpek 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 Merhaba değerli arkadaşlar, Aranıza yeni katıldım ve geçmişten takip ediyordum üye olmak yeni nasip oldu.. Bir konu da tecrübe ve bilgilerinize danışacağım. 2011 Model Facelift Volvo C30 aracım var ve farları aşağıdaki gibi mercekli fakat h7 halojen aydınlatma var. Bu merceğe h7 Philips 4300k set takmak uygun olur mu? Diğer seçeneklerde de nightbraker unlimited gibi yüksek güçlü halojen ve/veya bi-xenon mercek değişimi var fakat maddi açıdan zorlar mı bi-xenon dönüşümü ve çok zahmetli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım, saygılar.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 (düzenlendi) Halojen ampul seçenegi için düşünün.Sonrasında iyi bir far ayarı yaptırınız. H7 xenon tarzı ürünler tavsiye olunmaz. En iyi aydınlatma performansı olan seçenek olan Bi-xenon sistem için farlar açılarak mercek degişimi yapılması gerekiyor.Arıza ışığı modulü eklenecek ve işçilik şart. 25 Eylül 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yasin İpek 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 Anladım Oktay bey fakat halojen ampulde nightbraker gibi güçlü ve 4000-4500k arası günışığı yani orijinal xenonların renginiyakalayabileceğim bir ampul var mıdır? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 - 1 saat önce, Yasin İpek yazdı: Anladım Oktay bey fakat halojen ampulde nightbraker gibi güçlü ve 4000-4500k arası günışığı yani orijinal xenonların renginiyakalayabileceğim bir ampul var mıdır? Halojen fara (mercek olsa bile) kit takılarak gerçek xenon verimi elde edilemiyor, kararma elektriksel sorunlar vs. de cabası. 1 Yorum bağlantısı
Yasin İpek 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat mesela c30larım hepsinde mercek var bir çoğu da bi xenon. Fabrika bi xenon harici yani halojen ampul takacağı aracın merceğini ayrı mı tutuyor yani bendeki merceğin bi xenon mercekle aynı olma olasılığı var mıdır? 1 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: - Halojen fara (mercek olsa bile) kit takılarak gerçek xenon verimi elde edilemiyor, kararma elektriksel sorunlar vs. de cabası. Bu yazınızı okumuştum hatta sonuç olarak 4300k renginde performanslı bi ampul yok diye düşünmüştüm doğru mudur? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 H sınıfı mercek ile xenon mercek sınıf olarak farklıdır.H sınıfı için oem xenon ürün yoktur. 4300k olan halojenler boyalı olduğu için ışık gücüne etki eder.Bunuda beyaz ton psikolojik olarak absort eder lakin elde edilecek tek şey beyaz ton rengi. 1 Yorum bağlantısı
Yasin İpek 25 Eylül 2017 Paylaş 25 Eylül 2017 Anladım Oktay bey çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Şuan belki bi nightbraker denemesi yaparım hoş gelmez ise bi xenon dönüşümü yaparım ilerleyen zamanlarda. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts