İçeriğe Yönlendir

Golf R32'de Otomatik Seviye Ayarı Var mı?

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

+1 ben de anlamadım... gerçi işin kötüsü benim aracın OEM farlarında bixenon yok ve küçük bosch mercek kullanılmış...

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Polo'da sorun olmaz. Çünkü güncel bir model ve OEM bi-xenonlu olan GTI modelinden piyasada çokça var. Bence Golf'te de sorun olmamalı. Ama Golf'lerin %99'undan daha fazlasında OEM xenon olmadığı için, aracı çok irdeleyeceklerdir.

Muayeneyi bu kadar dert etmenizi de anlayamıyorum. Aracı 10 sene kullansanız, 5 kere muayeneye gidersiniz. Bu kadar sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Polo'da sorun olmaz. Çünkü güncel bir model ve OEM bi-xenonlu olan GTI modelinden piyasada çokça var. Bence Golf'te de sorun olmamalı. Ama Golf'lerin %99'undan daha fazlasında OEM xenon olmadığı için, aracı çok irdeleyeceklerdir.

Turgut kardeşim ben bu polo dan sonra vize işine baya kafa yordum ve her hafta muayene teknisyeni arkadaşla konuşur oldum adamların dediği aynen şu ---- aracın donanım listesinde bu özellik yoksa ---- yapılan değişikliklerin projesi yoksa --- vize alamaz --- diyorlar...

Ama şöyle bir durum söz konusu bu polo yeni haliyle halojen ampul takıp vizeye giderse hiç bir sorun yok.Merceği değil ampulu dikkate alıyorlar ve muayene teknisyenlerine xenon farlara hiç bir şekilde müsamaha gösterilmemesi talimatı verilmiş,yaşanacak sıkıntıların ana kaynağı bu...

(Durumdan vazife çıkarılmasın,herhangi bir kasıt aranmasın,polo örneğini sadece konusu yakın zamanda geçtiği için verdim)

Muayeneyi bu kadar dert etmenizi de anlayamıyorum. Aracı 10 sene kullansanız, 5 kere muayeneye gidersiniz. Bu kadar sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. :)

+1 Bu konuda haklısın,çokta takmamak lazım...

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Turgut kardeşim ben bu polo dan sonra vize işine baya kafa yordum ve her hafta muayene teknisyeni arkadaşla konuşur oldum adamların dediği aynen şu ---- aracın donanım listesinde bu özellik yoksa ---- yapılan değişikliklerin projesi yoksa --- vize alamaz --- diyorlar...

Polo'da özel opsiyonla gelme şansı olduğundan birşey diyemezler. Golf VI için de aynısı geçerli.

Ama Golf IV'te kolay kolay geçireceklerini sanmam.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Polo'da özel opsiyonla gelme şansı olduğundan birşey diyemezler. Golf VI için de aynısı geçerli.

Ama Golf IV'te kolay kolay geçireceklerini sanmam.

Peki ilave opsiyonları araç faturasında görmek isterlerse!!! :unknw:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Turgut bu konu benim için çok sorunsal olmaya başladı :umnik2: çünkü çok fazla olasılık var.

Bu işin tek çözüm yolu polo sahibi arkadaşımızın bir an önce aracını muayeneye götürmesi :biggrin: yoksa daha çok tornistan yaparız... :dance2:

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

tamam vazgeçtim auto leveling yapmicam :) muayene bu sene sonunda 5 ay sonra muayeneye giderken orjinal farları duruyor. onları takıcam geçtikten sonra sökücem mevcut D2S xenon kitimi de D1S e terfi ettireceğim. bir de şöyle bir sorum olacak. aracın orjinal farının kısa reflektöründe çok ufak bir çatlak var. onu sorun yaparlar mı sizce? (konu burası değil ama yeri gelmişken sorayım dedim...)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

...bir de şöyle bir sorum olacak. aracın orjinal farının kısa reflektöründe çok ufak bir çatlak var. onu sorun yaparlar mı sizce?

Bence bir şey olmaz ama :fiuw: bilemedim ben onu :unknw:

tamam vazgeçtim auto leveling yapmicam :)

İyi düşün bak,sonra kaçtı derler,yapamadı derler :angry2: valla Turgut un diline düşersin karışmam :hiaa::D

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

valla ne bilim kararsız kaldım. bir de bu auto leveling işinde far ayar motorunu mu değiştiriyoruz? nasıl olacak o iş

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

valla ne bilim kararsız kaldım. bir de bu auto leveling işinde far ayar motorunu mu değiştiriyoruz? nasıl olacak o iş

Ben bilmem Turgut bilir :tease3:

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Peki ilave opsiyonları araç faturasında görmek isterlerse!!! :unknw:

O zaman geçmiş olsun. :D

Turgut bu konu benim için çok sorunsal olmaya başladı :umnik2: çünkü çok fazla olasılık var.

Bu işin tek çözüm yolu polo sahibi arkadaşımızın bir an önce aracını muayeneye götürmesi :biggrin: yoksa daha çok tornistan yaparız... :dance2:

TUV istasyonuna göre sonuç değişecektir. Onlar da en az bizim kadar kararsız olacak. :D

İyi düşün bak,sonra kaçtı derler,yapamadı derler :angry2: valla Turgut un diline düşersin karışmam :hiaa::D

Ben zaten uğraşma diyorum. :D

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oral Uçkun

Arkadaşlar herkese merhaba. dün aklıma böyle bir fikir geldi. VW golf IV kasalarda sanırım sadece R32de orjinal xenon var. R32lerin orjinal farlarını, far soketini, tesisatını ve otomatik seviye ayar tesisatını yurtdışından getirtsek orjinalinde xenon olmayan fakat far yıkama olan golf 1.8 aracımıza uygulayabilir miyiz? bir de bu auto leveling özelliğinde eğimlerde farların aşağı ve yukarı hareketini ayarlayan aracın ECU modülü mü? yoksa yalnızca aks üzerine takılan sensörler mi?

anlaşıldı. bu da demek oluyor ki sensör ECU ile paralel çalışıyor. fakat benim aracımda orjinal far yıkama ve aracın kullanım kitapçığında gaz deşarjlı ampul (xenon) opsiyonundan bahsedildiğine göre ECU 1.6lardan farklı olarak takılmış olabilir. biraz daha araştırıp almak istiyorum. bir de Mahmut kardeşim senden ricam bu parçanın link ini alabilir miyim? ebayde bulamadım. teşekkürler.

Merhaba, öncelikle böylesi bir forum kurup yaşattığınız için çok teşekkürler. Gerçekten çok faydalanıyorum....

Fatih bey bende de Golf IV TDI var. Farlarım orjinal BOSCH mercekli xenon. Ben de sizin gibi aynı kaygılarla farlarıma "otomatik seviye sensörü" takmak için epey bir araştırma yaptım. Daha sonra uzakdoğudaki bir tanıdığımdan rica ettim, o da bu konulara meraklı olduğu için sağolsun aradı buldu ve geçen ay Türkiye 'ye gelirken üniversal bir "far seviye sensör sistemi" getirdi. Sistemin beyni sigara paketi büyüklüğünde. Arkada, bagaja, içeriden monte ediliyor. +, kontak şasi , hız sensor kablosuna ve far üstündeki ayar motorlarına bağlanıyor. Sistem sıfır olarak duruyor, henüz denemedim, deneme şansım da olmayabilir....Çünkü bebek bekliyoruz ve eşimle arabamızı değiştirmeyi ve büyütmeyi düşünüyoruz. Eşimin dayısı da arabaya talip ama kesinlikle "xenon istemiyorum" diyor. Eğer arabayı satmaya karar verirsek söktüğüm eski halojen farları takıp , açığa çıkan Bosch farları ve seviye sistemini de ayrıca elden çıkartmayı düşünüyorum. İlgilenirseniz görüşebiliriz....

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba, öncelikle böylesi bir forum kurup yaşattığınız için çok teşekkürler. Gerçekten çok faydalanıyorum....

Fatih bey bende de Golf IV TDI var. Farlarım orjinal BOSCH mercekli xenon. Ben de sizin gibi aynı kaygılarla farlarıma "otomatik seviye sensörü" takmak için epey bir araştırma yaptım. Daha sonra uzakdoğudaki bir tanıdığımdan rica ettim, o da bu konulara meraklı olduğu için sağolsun aradı buldu ve geçen ay Türkiye 'ye gelirken üniversal bir "far seviye sensör sistemi" getirdi. Sistemin beyni sigara paketi büyüklüğünde. Arkada, bagaja, içeriden monte ediliyor. +, kontak şasi , hız sensor kablosuna ve far üstündeki ayar motorlarına bağlanıyor. Sistem sıfır olarak duruyor, henüz denemedim, deneme şansım da olmayabilir....Çünkü bebek bekliyoruz ve eşimle arabamızı değiştirmeyi ve büyütmeyi düşünüyoruz. Eşimin dayısı da arabaya talip ama kesinlikle "xenon istemiyorum" diyor. Eğer arabayı satmaya karar verirsek söktüğüm eski halojen farları takıp , açığa çıkan Bosch farları ve seviye sistemini de ayrıca elden çıkartmayı düşünüyorum. İlgilenirseniz görüşebiliriz....

Gözünüz aydın :bravo: ee aile genişleyince büyük araç şart tabi,bebişin en az 3-4 tane çantası olacak... :D

İlan bölümüne far ve seviye sensör resimlerini,fiyatınıda ekleyerek konu açarsanız mutlaka ilgilenen bir arkadaşımız çıkacaktır... :good1:

Yorum bağlantısı
Oral Uçkun
(düzenlendi)

Gözünüz aydın :bravo: ee aile genişleyince büyük araç şart tabi,bebişin en az 3-4 tane çantası olacak... :D

İlan bölümüne far ve seviye sensör resimlerini,fiyatınıda ekleyerek konu açarsanız mutlaka ilgilenen bir arkadaşımız çıkacaktır... :good1:

Çok teşekkürler.....

Aslında 3 kişilik aileye Golf yeter de artar bile de, dayımız arabaya çok hararetle talip, bize de arabayı değiştirmeye bahane olsun dedik, ancak daha tam da net karar vermiş değiliz...

Resimleri bir ara çekip ilan bölümüne koyarım.....

tarihinde Oral Uçkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...