Mahmut Akbulut 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 balastlarda watt değerleri şu aşağıdaki videolardaki kadar farkeder mi? 55 watt lık gen 5 olan tavsiye edeceğiniz bir balast var mı?videolarda açıkça görülüyor ki 55 watt lık balastlar 35 wattlıklara göre aynı lambaya hem daha fazla parlaklk hem daha fazla beyazlık verdirmekteler.OEM balastlar 35W tır . 55W olanlar çakma çin mallarıdır tavsiye etmiyoruz . 1 Yorum bağlantısı
Nezir Çağlar 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 peki clear lens olayını tavsiye eder misiniz? orjinalinde clear lens li olan mercekler var mı? mesela hella intemo merckeler böyle midir? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 peki clear lens olayını tavsiye eder misiniz?orjinalinde clear lens li olan mercekler var mı? mesela hella intemo merckeler böyle midir?Clear lensler xenon merceklerde kullanıma uygundur , kısa mesafe ve yanal aydınlatması iyidir. Clear lens kullanan bi xenon farlar da uzun halojen ile desteklenmiştir . Koito Zkw Visteon Tsx clear lens kullanan mercekler arasındadır . Hella intemo da clear lens yok malesef . 1 Yorum bağlantısı
Barış Sözüak 16 Mayıs 2015 Paylaş 16 Mayıs 2015 Bir yerlerde 35w balastların güç kontrol katına müdahale edilip çıkış voltajları yükseltilip 50w+ üzeri güçlere çıkarılıyordu. Hidplanette okudum sanırım ama bu tip mod işlemleri aynı ampül (35w) kullanılarak yapıyorsanız ampülün ömrünü yer. Sitenin linkler kısmında Matsushika balastın %8 kadar daha düşük güç verdiği yazıyordu. Öncelikle bilinmesi gereken şu ki lümen olarak bir ampülün parlaklığı iki katına çıktığında algıladığınız parlaklık 2 kat değil. yani 35 watt lambayı 40-45 watt güç vererek çalıştırırsanız (deşarj lambaları negatif dirençli olduğundan belli voltajda belli bir güç çekmek yerine ledler gibi sürekli artan bir güç çekme kısırdöngüsünde olurlar) çok dah fazla akım çeker ve daha çok ısınır. Bu da yine elektrodların eriyip bozulma sürecini hızlandırır. O nedenle daha düşük güç ile lambayı yaktığınızda bile halojenlerden kat be kat fazla aydınlatma aldığınızdan keçke projeksiyonlarda olduğu gibi bir "eco" modu olabilseydi de lamba ışığını kısıp ömrü arttırabilseydik. Bazen lamba gücünü %10 kadar düşürmek bile lamba ömrünü %20-30+ üzeri arttırabiliyor.Bir diğer okuduğum yazıda ise lambaların özellikle sarı ışık veren 4300K civarında olanlarında lamba ömrünün sonuna doğru (elektrodların aşınıp aralarındaki mesafenin artması) elektrod uçlarında mavimsi ışımaya sebep olduğu bu nedenle eskiyen lambaların daha beyaza dönüp gittikçe artan Kelvin değerinden dolayı pembeye doğru gittiği yönünde. Tabi bu arada lamba ışık akısı da düşmekte.Yine okuduğuma göre kalitesiz lambalarda UV ışınını filtre eden dış tüpün filtrasyonu yeterince yapmaması reflektörde de kalıcı hasarlara yol açıyormuş.Standart halogen lambanın 1500+/-150 lümen başlangıç değerine sahip olması karşısında tek xenon lambanın (orijinal üretici parçası için) 3200 +/-450 lümen ışık akısı bile 2 halojen gücünde. Dolayısıyla xenon takınca lamba sayımızı 2 ve parlaklığı 2 katına çıkartmış gibi oluyoruz (insan gözünün ışığa olan logaritmik duyarlılığını göz ardı edersek). 2 Yorum bağlantısı
Murat Mengi 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Balastlarla ilgili paylaşımlarınızı okudum. Bilgiler için teşekkür ederim.ancak ben de yaşadığım bi tecrübeyi paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum.Aracım Alfa romeo 156 mk2.2 yeni tip d2s hella bixenon mercek aldım. mercekleri farlarıma kendim taktım. Gayet hoş oldular. Sonra sıra geldi ampul ve ballast seçimine. ilk başta biraz cimri davrandım ve takımı 170 tl olan xroll marka slim balast taktım. Ayrıca çifti 60 tl olan super vision marka 4300K d2s ampul aldım. bu takımları henüz farı aracıma takmadan evin salonunda denedim. aldığım sonuç ilk etapta fena değil gibiydi. daha sonra aracımda eskiden kalma 1 tane mfk marka ballast vardı. onu deneyeyim dedim ve sonuç ciddi şekilde olumlu yönde değişti. xroll marka slim balasta göre çok daha iyi bir ışık veriyordu mfk balast. hatta 4300 lük olan ampullerden xrol balasta bağlı olan beyazımsı ve düşük ışık verirken, mfk ya bağlı olan tam 4300 lük ışık rengini kuvvetli şekilde veriyordu.sonra forumları okudum... sizlerin görüşlerini de okudum inceledim ve 2 adet hella gen 3 balast aldım. çıkma olarak aldığım balastlarla beraber yanında bir adet d2s osram ampul ve de bir adet d2s philips ampul de vardı. hepsini 300 tl ye aldım.tabii ben helladan, mfk ya göre çok çok daha guzel sonuc bekledim ama ne yazıkki hella ile mfk arasında hiçbir fark yoktu hatta mfk nın ışık çızgısının alt kısmındaki duvarda yansıma daha homojendi.evin salonunda balastları, 12V 30 amperlik güç kaynağı kullanrak çalıştırıyordum. Ancak bu kaynak 2 hella balastı aynı anda çalıştırmaya yetmiyordu. sadece 1 tanesi çalışıyordu ve eğer ikisini aynı anda bağlarsanız diğeri mutlaka sönüyordu. arabamda her ikisi de aynı anda çalışıyordu.hella balast ile gelen osram ve philips marka ampullerin ışık şiddetleri, super vision marka olarak 60 tl ye aldığım ampullerden de farklı olmadı. ben bu 4 ampulün hepsini de beğendim diyebilirim.hellanın mfk ya göre tek artısı (bence önemli değil) daha kısa sürede sarı ışığa dönmesi. yanı 3 sn içinde ışık şiddetim maksimum oluyor. mfk da ise 10 sn kadar bekletiyor.sonuç, şuan aracımın üzerinde 2 hella g3 balast, bir ampulum osram, diğeri philips, aydınlatmalar her iki farda da aynı.hellanın artısı belki de uzun vadede aracımda elektronik bir arızaya sebebiyet verdirmemesi olabilir. Bunu henüz bilmiyorum.sizlerin konu ile ilgili yorumlarını bekliyorum.ben bmw f10 serisinin selektördeki flash patlamasını elde etmeyi umarak bunca zahmete giriştim. genede memnunum ancak tam anlamıyla bmw yi yakalayabildiğimi düşünmüyorum. bunun nedeni ne olabilir bilmiyorum. video paylaşacağım. teşekkurler. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Sellektördeki etki için gen5 balast ve d1s ampul şart. Ayrıca ampul olarak 5000k kullanmak etkisini arttırıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Balastlarla ilgili paylaşımlarınızı okudum. Bilgiler için teşekkür ederim.ancak ben de yaşadığım bi tecrübeyi paylaşmak ve fikrinizi almak istiyorum.Aracım Alfa romeo 156 mk2.2 yeni tip d2s hella bixenon mercek aldım. mercekleri farlarıma kendim taktım. Gayet hoş oldular. Sonra sıra geldi ampul ve ballast seçimine. ilk başta biraz cimri davrandım ve takımı 170 tl olan xroll marka slim balast taktım. Ayrıca çifti 60 tl olan super vision marka 4300K d2s ampul aldım. bu takımları henüz farı aracıma takmadan evin salonunda denedim. aldığım sonuç ilk etapta fena değil gibiydi. daha sonra aracımda eskiden kalma 1 tane mfk marka ballast vardı. onu deneyeyim dedim ve sonuç ciddi şekilde olumlu yönde değişti. xroll marka slim balasta göre çok daha iyi bir ışık veriyordu mfk balast. hatta 4300 lük olan ampullerden xrol balasta bağlı olan beyazımsı ve düşük ışık verirken, mfk ya bağlı olan tam 4300 lük ışık rengini kuvvetli şekilde veriyordu.sonra forumları okudum... sizlerin görüşlerini de okudum inceledim ve 2 adet hella gen 3 balast aldım. çıkma olarak aldığım balastlarla beraber yanında bir adet d2s osram ampul ve de bir adet d2s philips ampul de vardı. hepsini 300 tl ye aldım.tabii ben helladan, mfk ya göre çok çok daha guzel sonuc bekledim ama ne yazıkki hella ile mfk arasında hiçbir fark yoktu hatta mfk nın ışık çızgısının alt kısmındaki duvarda yansıma daha homojendi.evin salonunda balastları, 12V 30 amperlik güç kaynağı kullanrak çalıştırıyordum. Ancak bu kaynak 2 hella balastı aynı anda çalıştırmaya yetmiyordu. sadece 1 tanesi çalışıyordu ve eğer ikisini aynı anda bağlarsanız diğeri mutlaka sönüyordu. arabamda her ikisi de aynı anda çalışıyordu.hella balast ile gelen osram ve philips marka ampullerin ışık şiddetleri, super vision marka olarak 60 tl ye aldığım ampullerden de farklı olmadı. ben bu 4 ampulün hepsini de beğendim diyebilirim.hellanın mfk ya göre tek artısı (bence önemli değil) daha kısa sürede sarı ışığa dönmesi. yanı 3 sn içinde ışık şiddetim maksimum oluyor. mfk da ise 10 sn kadar bekletiyor.sonuç, şuan aracımın üzerinde 2 hella g3 balast, bir ampulum osram, diğeri philips, aydınlatmalar her iki farda da aynı.hellanın artısı belki de uzun vadede aracımda elektronik bir arızaya sebebiyet verdirmemesi olabilir. Bunu henüz bilmiyorum.sizlerin konu ile ilgili yorumlarını bekliyorum.ben bmw f10 serisinin selektördeki flash patlamasını elde etmeyi umarak bunca zahmete giriştim. genede memnunum ancak tam anlamıyla bmw yi yakalayabildiğimi düşünmüyorum. bunun nedeni ne olabilir bilmiyorum. video paylaşacağım. teşekkurler.Markalı ampullerin farkını karanlık yollarda uzun mesafede, markalı balastların farkını ise aracında sorunsuz çalışmasıyla göreceksin Yorum bağlantısı
Murat Mengi 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 Gen5 balast d1s ampul ile,Gen3 d2s' in selektordeki farki, farlar kapaliyken d1s in selektor yapabilmesi degil midir?Yani 10 dakkadir calisan gen5 d1s ile gen3 d2s in verdigi isik miktarlari da farklimidir?Cunku ayniysa selektordeki etkileri de ayni olmali diye dusunuyorum. Yorum bağlantısı
Barış Sözüak 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 (düzenlendi) son hızları aynı olan araçların hızlanmaları da aynıdır diye birşey söyleyemediğimiz gibi bu balast jenerasyonları ve tiplerinde de 10 dk çalışma sonrası parlaklık oem ampüllerde aynı olabiliyor diye selektör de yapabilmesi gerekmez. Devre topolojileri farklı olduğundan soğuk başlama performansları aynı diyemeyiz ki değildir de. Örneğin uygun soket çeviricilerle de çin malı H7/4 vs tip halojenlerin tiplerine uyumlu lambalarla gelen balastları da markalı D2S lambalarla çalıştırabiliriz. finalde güç çıkışları aynı olduktan sonra oem yada çin balastların da aynı lambadaki parlaklık değerleri aynı olabilir ama selektör yapamazsınız. 26 Mayıs 2015 tarihinde Barış Sözüak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Mengi 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 son hızları aynı olan araçların hızlanmaları da aynıdır diye birşey söyleyemediğimiz gibi bu balast jenerasyonları ve tiplerinde de 10 dk çalışma sonrası parlaklık oem ampüllerde aynı olabiliyor diye selektör de yapabilmesi gerekmez. Devre topolojileri farklı olduğundan soğuk başlama performansları aynı diyemeyiz ki değildir de. Örneğin uygun soket çeviricilerle de çin malı H7/4 vs tip halojenlerin tiplerine uyumlu lambalarla gelen balastları da markalı D2S lambalarla çalıştırabiliriz. finalde güç çıkışları aynı olduktan sonra oem yada çin balastların da aynı lambadaki parlaklık değerleri aynı olabilir ama selektör yapamazsınız.sanırım siz beni yanlış anladınız ya da ben tam anlatamadım. merceklerimin hella bixenon olduğunu söylemiştim yukarıda. yani eğerki (sizin de söylediğiniz gibi ".......ve tiplerinde de 10 dk çalışma sonrası parlaklık oem ampüllerde aynı olabiliyor diye selektör de yapabilmesi gerekmez.") gen5 ile çalışan d1s kaliteli bir ampulun yaydığı ışık şiddeti ile, gen3 ile çalışan kaliteli bir d2s ampul, son ısılarına ulaştıklarında aynı ışık şiddetini veriyorlarsa, o zaman bixenon mercek ile selektör yaptığınızda aynı flash patlamasını elde edersiniz diye düşünüyorum. çunku bixenon mercek ile selektör yaptıgınızda sadece öndeki perde kalkıyor. dolayısıyla selektörün kalitesi, mercek içerisinde yanmakta olan ampulun verdiği ışık kalitesine ve elbette bixenon merceğin kalitesine kalmış oluyor. yani son hızlarımız aynı ancak ben daha önce yola çıksam aynı anda finishe varır mıyız diyorum...not: farlar kapalıyken selektor yapmaktan bahsetmiyorum. her iki ampul tipinin de verebileceği son ışık gücüne ulaştıktan sonraki zamanda yapılan selektörden bahsediyorum.teşekkurler. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 İncelemedim ancak, aklıma gelen bazı araçların selektör esnasında balastın ortalama 85 volt olan çıkışının 100 volt civarına çıkabileceği. Ateşleyici farklı olabilir. Vakti zamanında deneme yaptığım için biliyorum 100-110 gibi gerilime çıkan voltaj muazzam arttırıyor ampül ışığını. İlave: oem farların mercekleri pırıl pırıl, far ayarları birazda aşağıda ise selektör daha etkili oluyor karşı tarafta Göz yanıtlaması aslında Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 (düzenlendi) Herhangi bir oem bi-xenon mercek ile d1s ve d2s xenon kitte akşam yada gündüz kısa far açık iken selletör yapıldığında her iki xenon versiyondan aynı ışık alınır.Sadece merceklerin perde yapılarından dolayı peşpeşe yapılacak sellektör hızında minimal fark olur.Hürkan beyin dediği gibi mercek reflektör yapısı bu merceklerin hepsinde farklı olur.Benim tespitlerime göre en etkili uzun hüzme Bosch bi-xenon ve Hella İntemoya aittir.Sebebide bu 2 mercek uzun hüzme uzaklığı diğerlerinden biraz daha iyi gönderiyor olması.İntemo perdesindeki çentik ile iyileştirme yapmış,Bosch ise reflektör derece açısı biraz daha dar vermesinden kaynaklı.Aynı Bosch mercek reflektör boyutu Hella kadar olur ise 1.liği kaptırır.Far açık değilken yapılan sellektör ise Ustam kısmen detay sunmuş.Ustamı destekleyici ilavede benden olsun.Ölçüler analog ampermetre de görülen degerler.Gen 5 balast ilk tetikte 7.5 amper civarı akımla açılıyor.Her tetiktede bu tekraren oluyor.1 saniye falan sonra 3 ile 3.5 amperleredüşüyor.Hella D2s Gen3 balast ilk tetikte 7 amperden fazla çekiyor sonra oda düşüyor.Gen5 gibi çalışıyor.Gen4 balast çok seviyorum akımı neredeyse stabil.Koitoda öyle stabil çalışıyor ama Gen 5 gibi ilk tetikte ışık gücü fazla sonra normale düşüyor. 26 Mayıs 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Mengi 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 Servet ve Oktay bey detayli aciklamalar icin cok tesekkurler. Yorum bağlantısı
Barış Sözüak 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 Gen5 balast d1s ampul ile,Gen3 d2s' in selektordeki farki, farlar kapaliyken d1s in selektor yapabilmesi degil midir?Yani 10 dakkadir calisan gen5 d1s ile gen3 d2s in verdigi isik miktarlari da farklimidir?Cunku ayniysa selektordeki etkileri de ayni olmali diye dusunuyorum.Evet ben ilk satırlarda farlar kapalıyken kısmına takılmışım. Prensip olarak dedikleriniz doğru ama şu da bir gerçek ki aynı tip bile olsa lambalar arasında +/- 450 lümenlik tolerans da var. Bu toleransı göz ardı ederseniz lamba yandıktan sonra 10 dk değil 2-3 dk içinde ışık şiddeti eşit olur. Bundan sonrası da reflektör ile merceğe bağlıdır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Mayıs 2015 Paylaş 28 Mayıs 2015 D1S ile D2S yaklaşık aynı lümeni veriyor , o kadar fark yok ? 1 Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 13 Haziran 2015 Paylaş 13 Haziran 2015 Arkadaşlar baştan sona okudum bende de ilker ustamın elinden çıkma hella mercekli bi-xenon farlarım var. Balast ve ampuller kazara çin malı kullanmak zorunda kaldım Şimdi ampul ve balastları degismek istiyorum. Bastan sona tüm sayfaları keyifle okudum elinize emeğinize sağlık ama son nokta olarak D1S gen5 mi kullanmalıyım kioto marka balast mı? İstediğim soğuk sellektörde iyi bir performans. Son nokta olarak hangisi olmalı. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 Projektör uyumluysa d1s ve gen5 balast istediğin performansi verecektir. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Haziran 2015 Paylaş 15 Haziran 2015 Arkadaşlar baştan sona okudum bende de ilker ustamın elinden çıkma hella mercekli bi-xenon farlarım var. Balast ve ampuller kazara çin malı kullanmak zorunda kaldım Şimdi ampul ve balastları degismek istiyorum. Bastan sona tüm sayfaları keyifle okudum elinize emeğinize sağlık ama son nokta olarak D1S gen5 mi kullanmalıyım kioto marka balast mı? İstediğim soğuk sellektörde iyi bir performans. Son nokta olarak hangisi olmalı.AL bosch G5 D1S iyidir 2 Yorum bağlantısı
Murat Kiris 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Hayırlı akşamlar bu balast gen5 midir? D1s ampulle kullanilır mı? Ve gen5 balastlar arasında kalite farkı varmıdır teşekkür ederim. 5 Temmuz 2015 tarihinde Murat Kiris tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Evet Gen5 ve üzerindede yazıyor D1s xenon için kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Murat Kiris 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 (düzenlendi) Evet Gen5 ve üzerindede yazıyor D1s xenon için kullanılıyor.Teşekkür ederim Oktay abi çifti 440 tl sıfır ürün fiyat nasil sence? 5 Temmuz 2015 tarihinde Murat Kiris tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kiris 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 peki kablolamayi aküden degilde direk farın ampul kablosundan ceksem sıkıntı olur mu? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Arıza modulü yapman şart olacağı için olmaz.Arıza yansın sorun değil diyorsan sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Murat Kiris 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Abi benim asıl derdim aküden çekmesem zarar verirmi bide 35w cekiyo bana ek 20w gerekiyo onu dirençle yapamazmıyım birde farlar kapalıyken sellektör atmam için nasıl bir röle lazım valla çok zor durumdayım kafam çok karışıyo teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts