İçeriğe Yönlendir

Xenon balast seçimi - öneriler

Yiğit Büyük

Recommended Posts

Hazar Erulusoy

Balast sanırım valeo onlar Citroen ve Peugeot ta kullanılan balast. Her far için bir adet yani toplam 2 adet olacak. Balastları alırken d1s ve gen5 olanı tercih edin. Soğuk selektör performansı açısından bu tip balastlar şuan en iyilerden.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Valeo balast kullanılacaksa soket yapısı hem çok iyi sabitlenmeli hemde çok iyi izole edilmelidir.Oem balast ve xenon ampul olduktan sonra osram yada Philips bence farketmez.Xenon ampul beyaz olsun derseniz zaten çok seçenek yok cbi ampul var.İlanlar kısmında arkadaşlarımızdan temin edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Yusuf Tilaver

Merhaba arkadaşlar benim arabamın xenon balastı yandı biliyorsunuz d1s balast ayrı ateşleyici ayrı ben ucuz bi balastı söküp kendi farıma takacam ampulun ateşleyicisi var zaten sadece balastı takacam ama ampule 3 kablo gidiyor bunların 2 tane 85 v + _ kablosu diğeri neyidir acaba sadece ampule iki kaplo giderse yanarmı lütfen cevaplarınızı bekliyorum 

A7E02FDB-0285-4134-9FEA-44EB5AE89898.jpeg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Balast olmadan ampul çalışmaz ...

Ampul D1S ise çakma diye tabir ettiğimiz H serisi balastlara o ampulü bağlayamaz ve çalıştıramazsınız .

Ampul D2S ise H serisi balast ve çevirici soket yardımı ile çalıştırabilirsiniz ...

Yapılacak en doğru işlem balastın çıkmasını alıp kullanmak olur ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Tilaver

Benim balast d1s normal bi balast alıp içine yerleştirsem çalışmazmı sonuçta aynı görevi görüyor 12 v 85 v çeviriyor ateşleyici ampulun başında

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Şimdi, Yusuf tilaver yazdı:

Benim balast d1s normal bi balast alıp içine yerleştirsem çalışmazmı sonuçta aynı görevi görüyor 12 v 85 v çeviriyor ateşleyici ampulun başında

Malesef olmaz , çakma xenon balastı oem balast içine yerleştiremezsiniz , ikisi de bambaşka dünyalara aitler .

D1S balast ve ampulün çalışma sistemi biraz farklıdır , diğer sistemlerde yüksek voltaj balast içinde üretilip ampule izolatörlü kabloyla iletilirken , D1S teki bu yüksek voltaj ampul arkasına yerleştirilen igniter tarafından üretilir ve ampul ateşlenir ... 

Ayrıca uyarmak isterim balastlar çalışıyorken çok çok tehlikelidir , ürettikleri bu anlık yüksek akıma kapılan kişiye ciddi sıkıntı çıkarabilirler . Lütfen balastları takıp çıkarırken dikkat edin farların kapalı olduğuna emin olduktan sonra çalışma yapın ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Salih Yılmaz1679652602
(düzenlendi)

S.a arkadaşlar daha önce hella gen5 balast ve d1s ampul kullanmıştım şimdi ise resimdeki mitsubishi d3s balastları alıcam nasipse elimdeki intemo merceklerle kullanacağım kıyaslama olarak forumu araştırdım ama özellikle bu iki balast arasında kıyaslama göremediğim için yazmak istedim hella gen5 e göre ısınma süresi renk tonu kalitesi nasıldır jenerasyon farkı varmıdır gen5 e denkmidir daha iyimidir yorumlarsanız sevinirim

3D9D7623-F0AA-4336-9151-908C8A9806FE.png

tarihinde Salih Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hayır.Xenon aydınlatma seviyesi d1s ile aynı.Sadece çalışma voltajı xenon ampul iç gaz yapısı farklı o kadar.

Yorum bağlantısı
Salih Yılmaz1679652602

Evet arkadaşlar resimdeki xenon balastlarını aldım şimdi sıra ampule geldi ben beyaz ışığı çok seviyorum bu yüzden osram 5500 k d3s düşünüyorum ama philipsin daha beyaz yandığını söyleyenler var sizce hangisi daha iyidir teşekkürler

F23986AD-7DB9-405C-A372-2B9223E66349.png

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hayırlı olsun.

Oemde 5500k bulman çok zor.Şansına.

Linkteki konuda Bir çalışmada kullanıcı yurt dışından getirtmişti lakin fiyatı 700tl civarında idi.Bunlar oem değil lakin perakende satışlı ürün diyorum ben koduna göre bulabilirsin.Renk beyaz olunca ışık artışı ister istemez tonla alakalı olarak oluyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih Yılmaz1679652602

Teşekkürler oktay abi linki inceledim ama bütçem o seviyelere müsait değil hayırlısı araştırma içerisindeyim. ben araştırma esnasında octavia passta süperb nin kullandığı oem ampulün philips 4700K olduğunu öğrendim daha önce osram 4300 K kullanmıştım dolayısıyla hafif sarımtrak bir görüntü oluyordu 4700K ona nazaran dahamı beyazdır acaba piyasada birsürü çeşit var karar veremedim

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mahmut bilir Beyaz oem ben çok aradım bir ara ve bana kalırsa bariz fark göremezsiniz.Tecrübe ile sabittir.Süper b fardan sökülen Philips d3s xenonu özellikle bulduk 2 haftalık Focus oem d3s mercekli fardaki Osram d3s orijinal xenonu biri sağ,diğeri sola takılarak test ettik.Beyaz duvarda çok minimal fark vardı lakin araç sahibi hiç fark göremedi

Oem olmadıktan sonra diğerleri için düşünmen,karar verememen bence yersiz Hepsi aynı.:lol:

Yorum bağlantısı
Salih Yılmaz1679652602

Haklısınız araştırmalar oem de beyaz zor gibi görünüyor oem harici kullanmak istemiyorum mercek ve far içi sağlığı açısından çıkma oem 4300 le devam edeceğiz galiba 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Cagdas Budak

2007 model megane 2 privilege aracımin sol balasti ve d1s 4300k orsam xenon ampulu bozuldu benim aracımda far yükseklik ayar sensoru var otomatik olarak ampul yükseklik ayarı yapiyor internette araştırırken  xenon ampul ve balast kitleri gördüm bu ürünler benim aracımı orjinal balastinin yaptığı gibi otomatik far ayarı yaptırirmi acaba

birde resim atmayı becerebilirsem orjinal balasti üzerinde D1R/S ve D2R/S yazıları var ben buna bu yazan ampulleri takabilirmiyim acaba

20180411_232235.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoş geldiniz.

Balast bozuk değilse başka bir balast arayışına girmeyiniz ve Valeo balast aynen yanılmıyorsam otomatik yükseklik motorunu çalıştıra unsur diye biliyorum.Başka balast otomatik yükseklik için destek vermez.Valeo bu balastın aynı versiyonu şart.Otomatik yükseklik direkt araç üzerinden motoru destekliyorsa istediğiniz balastı kullanabilirsiniz lakin bozuk değilse arayışa girmeniz macera olur.

Resimdeki balast araca ait ise zaten xenon ampul  yazdığınız üzere D1s ve aynen alıp kullanacaksınız.D2s serisi için farklı aparat gerekir onuda bulmanız zor.D1 ve D2R serisi Aynı nesildir sadece merceksiz xenon tasarıma aittir,kafanızı bunlarla karıştırmayınız. 

Ampulün bozuk olduğuna eminseniz orijinal xenon almanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Cagdas Budak

Oktay Bey hosbulduk teşekkür ederim .

Aynı versiyon balast derken ne demek istediniz onu anlayamadım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Başka balast olmaz aynısı olmak zorunda , far yükseklik seviye motorunu hareket ettiren kontrol ünitesi o balastın içinde ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...