İçeriğe Yönlendir

Selektörde uzun ve kısa ampullerin beraber yanması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Fatih Özbaş1679652583

Aracımın eski farları H7 - H1 halojendi. yani uzun ve kısalar ayrı ayrı yanıyordu. Mercek uygulamasından sonra şu an: D2S (kısalar) H1 Uzunlar. Benim yapmak istediğim ise OEM xenon kit alıp D1S ampul tutucusu ile gen5 D1s Kiti kısa ve uzunlarda aynı kullanmak (H4 halojen fara mercek takılmış gibi) aracımın mevcut uzunlarına ise H1 led ampullerden takıp kullanacağım. (boş kalmasın diye) bunun için nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor? teşekkürler...

Ayrıca aracın H1 uzunlarını neden iptal etmek istiyorsun derseniz, zaten bixenon yanında hiç bir işe yaramıyor. uzun reflektörlerinin birisi yere birisi havaya bakıyor. (bir türlü düzeltemedim, düzelttiysem de eski haline döndü zamanla) ben de sadece hızlı yanıp söndüğü için göstermelik H1 SMD ledlerden takacağım oralara...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Aracımın eski farları H7 - H1 halojendi. yani uzun ve kısalar ayrı ayrı yanıyordu. Mercek uygulamasından sonra şu an: D2S (kısalar) H1 Uzunlar. Benim yapmak istediğim ise OEM xenon kit alıp D1S ampul tutucusu ile gen5 D1s Kiti kısa ve uzunlarda aynı kullanmak (H4 halojen fara mercek takılmış gibi) aracımın mevcut uzunlarına ise H1 led ampullerden takıp kullanacağım. (boş kalmasın diye) bunun için nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor? teşekkürler...

Ayrıca aracın H1 uzunlarını neden iptal etmek istiyorsun derseniz, zaten bixenon yanında hiç bir işe yaramıyor. uzun reflektörlerinin birisi yere birisi havaya bakıyor. (bir türlü düzeltemedim, düzelttiysem de eski haline döndü zamanla) ben de sadece hızlı yanıp söndüğü için göstermelik H1 SMD ledlerden takacağım oralara...

Farlarda bi-xenon mercek var ama D2S xenon kitle kullanıyorsun,mevcut kiti D1S kitle değiştirip farlar kapalı ikende sorunsuz selektör atmak için böyle bir değişiklik yapacaksın,doğru mu anladım?

H1 led lamblar DRL olarakta kullanılabilir yada o şekilde bırakıp selektörde yaptırabilirsin...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Mahmut kardeşim... tam olarak istediğim şeyi %100 anlattın. çok teşekkür ederim. uzunları dediğin gibi DRL olarak kullanmak aklıma gelmemişti çok iyi fikir :)

evet bunu nasıl yapacağım? uzunlardan zaten 1adet + ve - kablo bixenon mercek perdesi için paralel çekilmiş durumda. D1S kiti de ateşleyebilmek için aynısını mı çekeceğiz? tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far içi tesisatından h1 uzunlara giden kablo kesilip bi xenon perdesine bağlanacak sadece. sigorta paneleindeki kısa-uzun far röleleri arasına bir diyot koyulup selektör esnasında kısa farlarında yanması sağlanacak. en basiti bu :p yani ben öyle yapmıştım h4 fardan bi xenona geçerken. tabi ben h1 uzunları iptal etmemiştim sizde sadece o yapılacak.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bektaş ın çizimini buldum Fatih kardeşim,bu senin istediğin uygulama için,uzunlara takacağın led lamba yıda ister uzunlardan paralel al selektöre yardımcı olsun istersen de led DRL olarak kullan,bu tamamen senin tasarrufun... ;)

Made by Bektaş TALAY :uuuw:

post-4009-0-82960300-1335565034.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

doğru yaaaa ben bunu daha önce görmüştüm fakat unutmuşum... :) arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Can Ayaslan

Merhabalar, ben de halojen uzunu iptal edicem fakat aklıma takılan bir konu var. Kısalar yanarken selektor yapınca perde kalkacak onda bir sorun yok fakat kısalar yanmıyorken selektor yapınca sadece perde hareketi olacak. Araya diyot koyunca bu sorunu gidermis oluyoruz tamam ama bu sefer de kısalar yanarken selektor yaptığımda balasta fazladan voltaj gitmez mi ? Aydınlatırsanız sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhabalar, ben de halojen uzunu iptal edicem fakat aklıma takılan bir konu var. Kısalar yanarken selektor yapınca perde kalkacak onda bir sorun yok fakat kısalar yanmıyorken selektor yapınca sadece perde hareketi olacak. Araya diyot koyunca bu sorunu gidermis oluyoruz tamam ama bu sefer de kısalar yanarken selektor yaptığımda balasta fazladan voltaj gitmez mi ? Aydınlatırsanız sevinirim :)

O durumda zaten bi-xenon da yanacak + halojen uzunlarla birlikte. Uzunu iptal edersen sadece bi-xenon yanacak.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Diyot sadece uzun ve kısalar aynı anda yansın diye ekleniyor.Sen uzunları iptal edeceğin için diyot mecburen yine konulacak ama hali ile uzun ampulü olmayacağı için ampul yerine xenon devreye girecek kısaca halojen ampulün akımını balast üstlenecek.Uzun hüzme kablosunu perde motoruna paralel bağlayacaksın işlem bitecek.Sen diodu far rolelerinin tetik uçlarına bağla daha sağlam işlem olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mevcut hatta paralel elektrik verilmesi voltajı artırmaz. Ancak sizin yapacağınız uygulamada balasta ikinci bir elektrik girmeyecek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kısa ve uzun far rölelerini bulacaksınız.. uzun far rölesinin çıkış pininden kısa far rölesi tetik pinine 1N4001 gibi bir diyot bağlamalısınız...

image023.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Yasin_On
On 25.11.2013 at 23:10, Mehmet Özyürek yazdı:

Kısa ve uzun far rölelerini bulacaksınız.. uzun far rölesinin çıkış pininden kısa far rölesi tetik pinine 1N4001 gibi bir diyot bağlamalısınız...

image023.jpg

Mehmet hocam far roleleri focus 2.5 da nerededir. Rölelerin sesi yolcu koltuğunun ordaki sigorta kutusundan geliyor ama sigortalar gibi sökülüp takılabilir değil. Sigorta kutusunun içinde kalıyor. Sigorta kutusunu açmak mümkün mü? Zarar verme riskim varmı?

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Ben far rölelerine değil de far soketinin oraya bağlamıştım yıllarca sorunsuz kullandım...

Yorum bağlantısı
Yasin_On

Voltaj/Amper fazla olacağından sıkıntı olur diye düşündüm. Uzunların çıkışından kısaların tetiklemesine diyot atıcaktım. Far soketinde nasıl bir diyot kullanmalıyım? 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
11 saat önce, Yasin Ön yazdı:

Uzundan kısaya direkt bağlarsan uzunların sigortası atar.Ya sigortayı 2 katına çıkaracaksın buda normalde çok sağlıklı olmaz.Sellektörde sıkıntı değil ama uzunlara alınca olmaz.

Roleye tetik alacaksan dioda gerek yok.

Tam olarak ne yapmak istiyorsan role konusunu incelemeni tavsiye ederim.

http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin_On

Oktay abi role konusunda pek bilgim yok. Yanlışım varsa affedin lütfen. Aracın sigorta kutusuna giremediğime göre far soketindeki kablolara röle takacağımı düşünüyorum (Farı açmak istemiyorum). Mehmet abinin konuya baktım ama resimlerin çoğu gitmiş. Yazılara göre de 201.003.001 numaralı röleyi kullanacağımı algıladım.(http://elo.com.tr/resimler/product_cat/pdf/10mini-rolelerpdf_ba2f6.pdf) Far soketinin kablosundan uzunların (+)sı kısaların (+)sı ve şaseyi bulabileceğimi düşünüyorum. Hangi röleyi(4/5 pinli) nasıl bağlayacağımı tarif eder misin?

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

F 2.5 da sanırım role yok,eminde değilim.Şimdiye kadar bende baglantıyı bu şekilde söyledim ama hiç bir şekilde role var diyeni okumadım. 

Resimler linkte duruyor,sıkıntı göremedim.İstediğin bağlantı bu şekilde ben anlatsam inan anlamazsın.Şema çizeyim desem yetenegim yok.Hazır Arkadaşlarımız uğraşmış ,son derece basit anlatılmış.H4 soket seni yanılmasın baglantı şekli aynen bire bir aynıdır.

2.5 farında uzun ve kısa,park,sinyal  de şase aynı hattadır.Artı uçları bulman zor olmaz.

DGY0y2j.jpg ilk şema 

Yorum bağlantısı
Yasin_On

Anladım abi. Aküden hat alıp uzun ve kısayı röle üzerinden tetiklemek için kullanıyoruz. Ben aracın orjinal kablolarını kesmeden birşey yapabilirmiyim diye düşündüm ama kesip biçmek gerekiyor. Peki uzundan kısaya direk 6amper diyot atıp h1uzun ampülleri söksem, yani uzunları sadece perdeyip kaldırmak için kullansam yine sigortayı yükseltmem gerekir mi? Sağlıklı olur mu?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ampulü sökersen sigorta yükseltmeye gerek kalmaz.Halojen uzunu kullanmamış olursun.Hepsi bu.

Ampulü sökersen Diodu bağlamalısın

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin_On

Araç üzerindeki tesisatı kesmemek için röle takmayı düşünmüyorum. Uzun ampülleri söküp diyot takıp sadece bi-xenon kullanacağım. Diyot işi daha kolay olacak. Diyotu da kablo ek aparatıyla takarak kabloları kesmeden hallederim. Çok teşekkür ederim Oktay abi. Allah razı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Hasan Kadir Karaahmetli1679652703
On 25.11.2013 at 23:10, Mehmet Özyürek yazdı:

image023.jpg

Yıllar sonra aradığım bilgi. Selçuk abi konuyu çok iyi hatırlamış :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...