İçeriğe Yönlendir

VW Polo 6R (2010-) bi-xenon far - mercek montajı

Ufuk Kaya

Recommended Posts

Oğuz Çevik

Farlar kesmeden aciliyor ama cok fazla sabir lazim. Ayrica soket vs degil cook fazla islem var cift roleler direncler vs iscilik kismi zor. Ayrica far tasina ben mercegi bir turlu istedigim gibi oturtamamistim. Icinizde cok buyuk bir heves yoksa kendiniz yapmak adina isin ehli birine devredin. 

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Oğuz Çevik

Far cami degistirme operasyonuna bugun basladim. Camlari acip silikonlari temizledim. Yarin temiz camlari takacagim aksilik olmazsa. Soktugum far cami veya plastigi ismi her ne ise, durumu cok kotu. Sanirim xenonla beraber gelen yuksek isi icten de sarartiyor. Disardan olusan cizikler vs benim hatalarim. 

5AF43CAA-310C-47BD-B059-67D2D0505932.jpeg

127DE92A-D067-4AEC-B668-271C5E422B1B.jpeg

AD60A698-511D-498B-B5EF-D501B9AE8B0F.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sararma tamamen dıştan ve vernik kaynaklı olur genelde.Ayrıca büküm kesimleride sarardı ise camın tamamına nükseder şekilde yansıma yaptırır.Tecrübe ile sabittir.Cam dışındaki vernik tamamen her yerinden zımparalınıp güzelce parlatılabilir lakin yeniden vernik olmadığı sürece bunun bir anlamı olmaz.

Temiz cam alıp değişim yapman yerinde bir işlem.eline sağlık.:good1:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Eline sağlık.Camlar çok iyi.İyi günlerde kullanmanı diliyorum.:good1:

Kasa birleşim kısmınada inceden geçtiysen ve erken zamanda tazzikli su vurmöadığın sürece ilk zaman bugulanma olacaktır,bırak ve kendisini iyileştirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Terzioğlu

Merhabalar;

Hafta sonu Tayvan malı bi-xenon ledli mercekli(gti) farı aldım. led-xenon ampulleri satıcı hediye etti. bu ampullerin görüntü açısı şuan için tatmin edici değil. biraz dağınık gösteriyor açıkçası. 

Bu farlar için güzel performans alabileceğim önerileriniz nedir? merceği değiştirme işine girmeyi düşünmüyorum şu anlık, maliyeti yüksek olacaktır.
Ampul için Philips, Osram vs. hangisini önerirsiniz? Oem tip rengi istiyorum açıkçası. Ayrıca, balast falan takmam gerekiyor mu? bu konularda çok bilgisizim 2 gündür forumda dolaşıyorum fakat benim farlardan direk takan arkadaşa denk gelemediğim için konu açma gereksinimi duydum. Yanlışım varsa konuyu bulamamışsam kusura bakmayın.. 

566f936c-3a4b-44ca-89cd-db2ade019c85.jpg

585c8f17-291a-4d14-a5a2-01dadbe9389c.jpg

3328b966-b9cb-4c54-a5df-49042bdf448a.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hakan bey merhaba , aramıza hoş geldiniz :flowers:

Hediye edilen ampul tipi nedir? yada farın ampul yuvasının bir fotoğrafı var mıdır? yoksa bir foto çekip ekler misiniz ? Diğer yorumlara bu soruların cevabını alınca devam edelim ...

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
8 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Hakan bey merhaba , aramıza hoş geldiniz :flowers:

Hediye edilen ampul tipi nedir? yada farın ampul yuvasının bir fotoğrafı var mıdır? yoksa bir foto çekip ekler misiniz ? Diğer yorumlara bu soruların cevabını alınca devam edelim ...

Mahmut Bey selamlar, hoş bulduk teşekkür ederim :)

Akşam satın aldığım yere telefon açıp sordum, üzerindekiler H7, ama D2S tipi ampullerde uyar dedi. Biz genelde led değil de xenon ampül isteyen müşterilerimize D2S ve marka olarak photon kullanıyoruz çok memnunlar dedi :) Ben sizlerin bilgisini almadan photon taktırmak istemedim açıkçası. en kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim şimdiden çok teşekkür ederim destekleriniz için.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Halojen farlara yada merceklere xenon takılmasını çok sağlıklı bulmuyoruz ama Led ampul takmaktansa photon da olsa D2S takmak daha mantıklı . Sistem D1S olmadığı için OEM olmasını gerektiren bir durum yok ...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Klasik yan sanayi far mercek sorunu.H7 orijinal ampulde dahil ne takarsanız takın ideal aydınlatmayı maalesef sunamıyor.Linkte konuda da bu tip far sorunları aynen mevcut.İnceleyebilirsiniz ve aynı farlar kullanılıyor.

Farlar yeni olduğu için H7 ampeller ile kullanın derim.Farda kullanılan bi-halojen tip ve d2s tam oturmaz H7 için metal adaptörü mevcuttu.Normal D2s olanı Golf serisinde mevcut olsada Polo için olandada 1 defa rastladım lakin tam tespit için ampul takılan kısmın resmini çekip eklemeniz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu

Selamlar tekrardan;
cevaplar için öncelikle teşekkür ederim. 

Oktay Bey, konuyu biraz inceledim. açıkçası farları alırken tamamen oem görüntü vermeyeceğini biliyordum. ama yine de sarı halojen farlardan kötü değildir sonuçta merceği mevcut diye düşünerek aldım :) 

Şimdi tekrar satıcı ile görüştüm, sağolsun ilgililer, sattım parasını aldım banane demiyorlar. D2s ampül direk uyar işlem yapmanıza gerek yok diye bir bilgi geldi. far yuvasını falan açmaya korkuyorum açıkçası bu işlerde pek beceriksizim :) o yüzden fotoğraflamadan korkuyorum. sizin öneriniz nedir bu konuda? direk D2S ampül alıp yola devam etmeli miyim? ve hangi marka model D2S ampül almalıyım? bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

saygl, 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş
On 10.10.2018 at 10:02, Hakan Terzioğlu yazdı:

Selamlar tekrardan;
cevaplar için öncelikle teşekkür ederim. 

Oktay Bey, konuyu biraz inceledim. açıkçası farları alırken tamamen oem görüntü vermeyeceğini biliyordum. ama yine de sarı halojen farlardan kötü değildir sonuçta merceği mevcut diye düşünerek aldım :) 

Şimdi tekrar satıcı ile görüştüm, sağolsun ilgililer, sattım parasını aldım banane demiyorlar. D2s ampül direk uyar işlem yapmanıza gerek yok diye bir bilgi geldi. far yuvasını falan açmaya korkuyorum açıkçası bu işlerde pek beceriksizim :) o yüzden fotoğraflamadan korkuyorum. sizin öneriniz nedir bu konuda? direk D2S ampül alıp yola devam etmeli miyim? ve hangi marka model D2S ampül almalıyım? bu konuda desteğinizi rica ediyorum.

saygl, 

Farınız halojen, h7 ampul kullanmanız gerekir, d2s ampul duya oturmaz, odağı tutmaz, balast takmanız gerekir, muayeneden geçemezsiniz vs.

Osram nbr h7 öneririm.

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
On 19.10.2018 at 11:03, Selçuk Keleş yazdı:

Farınız halojen, h7 ampul kullanmanız gerekir, d2s ampul duya oturmaz, odağı tutmaz, balast takmanız gerekir, muayeneden geçemezsiniz vs.

Osram nbr h7 öneririm.

Selçuk Bey merhaba;

öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Farları aldığım yere d2s photon set taktırdım. Birkaç işlem yapıldı farlara ve d2s ampülleri koydular. Performansından genel anlamıyla memnunum, özellikle halojen ampüllere istinaden aydınlatması fazlasıyla iyi fakat bir problemim var, sağ far çizgisi sol fara göre aşağıda kalıyor. Far ayarını iki kez yaptırdım ama yinede böyle bir durum mevcut.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yapılamamış demek ki, ya da yeniden bozulmuş. Zor değil, siz ayarlayın :

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hakan Terzioğlu

@Oktay Toker Abi merhaba, size özel mesaj atmak istedim ama atamadım telefondan girebiliyorum. Konuyu epey inceledim sanırım benim farlardan bir arkadaşa yapmışsınız. Ledleri orjinale çevirip merceği de orjinal tip yapmışsınız. Bana ulaşabilir misiniz? Farları size göndersem, bunları yapabilir misiniz bana? 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
İsa Uğurlu

Merhaba sevgili forum üyeleri;

öncelikle aklıma takılan konularda fikrinizi almak istedim 2013 polo aracım var uzun kısa tek hüzmeli bunlara bixenon mercek dönüşümü yapmak veya yaptırmak gibi bir düşüncem var. ve bu işin maliyeti kullanacağım parçaların fiyatı temini nerelerden yapılır? birde orjinalliği bozmadan yani ayar falan calıssın istiyorum. sizce bu mümkün müdür? daha önce bir arkadasın konusunu okudum galiba en iyi mercek hella olanı bunların da boyutları var 2.5 inc 3 inc gibi benim aracıma hangisi uygun olur? 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuz Çevik
On 02.02.2019 at 14:28, İSA UĞURLU yazdı:

Merhaba sevgili forum üyeleri;

öncelikle aklıma takılan konularda fikrinizi almak istedim 2013 polo aracım var uzun kısa tek hüzmeli bunlara bixenon mercek dönüşümü yapmak veya yaptırmak gibi bir düşüncem var. ve bu işin maliyeti kullanacağım parçaların fiyatı temini nerelerden yapılır? birde orjinalliği bozmadan yani ayar falan calıssın istiyorum. sizce bu mümkün müdür? daha önce bir arkadasın konusunu okudum galiba en iyi mercek hella olanı bunların da boyutları var 2.5 inc 3 inc gibi benim aracıma hangisi uygun olur? 

Tüm konuyu okursan tüm cevaplar burada var. Benim aracım çift h7 olarak bixenon dönüşüm yapıldı. Daha önce samsun plaka polo h4 far ona da dönüşüm yapıldı. Orjinallik bozulmadan yükseklik ayarı çalışır. Tabi ki mümkün. Önerebileceğim merceklerden biri hella intemo, ben kullanıyorum memnuniyetimi kelimelerle anlatamam. Geceleri gündüz ediyor namussuz :)

Benim kit : Osram CBI D1S ampuller + Hella Intemo Mercekler + Bosch Gen. 5 Balast

Aydınlatma performansı olarak çoğu araçtan iyi.

Parçalar için  ilanlar bölümü veya sahibindene bakın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hakan Terzioğlu

Tekrardan merhabalar,

Photon xenon setten memnun kalmamıştım ve montajını yapan arkadaşlar balasta giden kabloları vs. hepsini bir güzel yırtmışlardı ve ampul elektrik kesiyordu. Buna sinirlenip, Led taktım geçici olarak fakat herkesin bildiği gibi performansı vasatında altında :)

Bu yüzden benim farlara aşağıdaki iki ürünü alıp direkt olarak uygulayabilir miyim acaba? 

Yani bu canbus ballast + Philips D2s ampülü monte ettikten sonra herhangi marş motoruna vs. ek kablo çekmeye gerek olur mu? Bu konuları ben tam anlayamadım çünkü.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, geceleri önümü görmek istiyorum :) 

34f35d2e-3f5f-4aaa-a417-5ca0a68b2d86.jpg

2b9f18a5-b19d-4051-8416-98bb22d5c682.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hakan bey daha önce uyarılar ve ne yapılabilir konusunda yorumlar yapıldı.Halojen ampul yapısına Bu tip uyumsuz ürünleri elinizde depolamak yerine bir defada oem sistem bi-xenon için uygulama yapıp performasnını yaşamanızı tavsiye ederim.:good1: 

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
15 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Hakan bey daha önce uyarılar ve ne yapılabilir konusunda yorumlar yapıldı.Halojen ampul yapısına Bu tip uyumsuz ürünleri elinizde depolamak yerine bir defada oem sistem bi-xenon için uygulama yapıp performasnını yaşamanızı tavsiye ederim.:good1: 

Oktay abi merhaba,

Kusura bakmayın konular yoğun olduğundan incelemeye çalıştım fakat tam olarak bahsettiğim konu ile ilgili olan yazışmaları göremedim.

Açıkçası, benim bu tarz istememdeki sebep belirttiğim gibi; marş kablosuna vs. herhangi bir kablo çektirmek istemiyorum.

Bu yüzden Philips orjinal D2S ampulunu kullanmak istiyorum, farlar mercekli ve D2S yuvalı.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Far mercekli lakin d2s uyumlu değil bunu anlatmaya çalışıyoruz.Mercekli olması ve ampul yuvasında ne kullanılıyorsa onun dışında başka bir model amğulü kullanabileceğiniz anlıman gelmiyor.

D2s xenon kullanılacaksa d2s uyumlu xenon merceği kullanılacak.Önceki ilk mesajlarınızda satıcı size d2s uyar demiş.Takmişlar ve bir kaç işlem yapmışlar diye yazmışsınız..Ampul takılan kısmın bize resmini çekip yüklerseniz bakalım uyumlu mu?

Aracınız arıza ışığı olan bir model ve xenon kitte araç çalışınca ampul yoksa voltajı kesen ve sorunlu voltaj veren  bir yapıya sahip bundan dolayı her şekilde fazladan kablosu olacak.Canbus modeli balast sizin isteginize yanıt verebilir lakin ortada edindiginiz bu ürünlerle olan bir tecrübe de var.

Merceğin d2s yuvası olduğundan eminseniz oem Hella d2s balast alınarak saglıklı şekilde elinizdeki ampulü kullanabilirsiniz.Lakin bu defa bu balastta canbus olmadığı için hata alacaksınız ve haricen tesisat gerektirecek.

Bu hata ile uğraşamayacagınıza anlatımlarınızdan biliyoruz ve başkada size yan sanayi gidin şunu alın diyemeyiz,

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
10 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Far mercekli lakin d2s uyumlu değil bunu anlatmaya çalışıyoruz.Mercekli olması ve ampul yuvasında ne kullanılıyorsa onun dışında başka bir model amğulü kullanabileceğiniz anlıman gelmiyor.

D2s xenon kullanılacaksa d2s uyumlu xenon merceği kullanılacak.Önceki ilk mesajlarınızda satıcı size d2s uyar demiş.Takmişlar ve bir kaç işlem yapmışlar diye yazmışsınız..Ampul takılan kısmın bize resmini çekip yüklerseniz bakalım uyumlu mu?

Aracınız arıza ışığı olan bir model ve xenon kitte araç çalışınca ampul yoksa voltajı kesen ve sorunlu voltaj veren  bir yapıya sahip bundan dolayı her şekilde fazladan kablosu olacak.Canbus modeli balast sizin isteginize yanıt verebilir lakin ortada edindiginiz bu ürünlerle olan bir tecrübe de var.

Merceğin d2s yuvası olduğundan eminseniz oem Hella d2s balast alınarak saglıklı şekilde elinizdeki ampulü kullanabilirsiniz.Lakin bu defa bu balastta canbus olmadığı için hata alacaksınız ve haricen tesisat gerektirecek.

Bu hata ile uğraşamayacagınıza anlatımlarınızdan biliyoruz ve başkada size yan sanayi gidin şunu alın diyemeyiz,

Oktay abi öncelikle çok çok teşekkür ederim. 

Evet abi farcı bir arkadaşa gösterdim sanayide d2s yuva. Size fotoğrafını atabilmem için farı söküp kapağını açmam gerekiyor. Far takılıyken malesef kaportanın arkasında kalıyor kısaların kapağı. Söylediğinizi ve sistemi şimdi net olarak anladım. Dediğim gibi tesisat işine girmek istemiyorum açıkçası, orjinal philips 4300k ampülü ile canbus özellikli bir ballast ile şuanlık devam edeceğim sanırım :( 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...