İçeriğe Yönlendir

VW Polo 6R (2010-) bi-xenon far - mercek montajı

Ufuk Kaya

Recommended Posts

Engin Kantar

Ömer bakıyorum yine döktürmüşsün :)

Evet arkadaslar Orjinal ledli bixenon takılan Polo 6R nin sahibiyim. Çoğu kişi maliyetin çok yüksek oldugundan bahsetmiş , kimisi o parayı üstüne koyup Golf alınırdı denmiş . Golfün highline donanımında dahi orjinal bixenon yok onun icinde 1800TL + %46ÖTV + %18KDV ödenerek araca ekleyebiliyor ( golfümde var oda fabrikasyon ledli bixenon ) . Maliyet konusunda diyeceğim şu sonuçta faturalı gelmiş ve orjinal bir ekipman ve araç şirketime ait , bu durumda masrafımın tamamını gider olarak yazabiliyorum . Bu benim için maliyet düşürücü bir unsur . Herşeyi bir kenara koyalım , benim için en önemlisi Orjinal Parça ... Şu ana kadar 3 tane VW marka şirket aracımız da yaptığımız bütün aksesuar VW tarafından kullanılan orjinal ekipman yada aksesuar olarak nitelendirilen parçalardır.

Bu forumun aydınlatma ile ilgilendiğini gördüğüm için sadece bu 3 aracım için şunu söyleyebilirim . Golf fabrikasyon ledli bixenon , Polo ya gördüğünüz gibi orjinal ledli bixenonları biz taktık ( Ben, Ömer ve Abim) , ve Caddy ondada VW Touran 2011 orjinal ekipmanı ve caddye birebir uyumlu ledli bixenon var bunuda aynı ekip olarak biz taktık . Benim her konuda düşüncem şudur : birşey yapıyorsan ya en iyisini yap , ya da hiç yapma . Saygılar

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ömer bakıyorum yine döktürmüşsün :)

Evet arkadaslar Orjinal ledli bixenon takılan Polo 6R nin sahibiyim. Çoğu kişi maliyetin çok yüksek oldugundan bahsetmiş , kimisi o parayı üstüne koyup Golf alınırdı denmiş . Golfün highline donanımında dahi orjinal bixenon yok onun icinde 1800TL + %46ÖTV + %18KDV ödenerek araca ekleyebiliyor ( golfümde var oda fabrikasyon ledli bixenon ) . Maliyet konusunda diyeceğim şu sonuçta faturalı gelmiş ve orjinal bir ekipman ve araç şirketime ait , bu durumda masrafımın tamamını gider olarak yazabiliyorum . Bu benim için maliyet düşürücü bir unsur . Herşeyi bir kenara koyalım , benim için en önemlisi Orjinal Parça ... Şu ana kadar 3 tane VW marka şirket aracımız da yaptığımız bütün aksesuar VW tarafından kullanılan orjinal ekipman yada aksesuar olarak nitelendirilen parçalardır.

Bu forumun aydınlatma ile ilgilendiğini gördüğüm için sadece bu 3 aracım için şunu söyleyebilirim . Golf fabrikasyon ledli bixenon , Polo ya gördüğünüz gibi orjinal ledli bixenonları biz taktık ( Ben, Ömer ve Abim) , ve Caddy ondada VW Touran 2011 orjinal ekipmanı ve caddye birebir uyumlu ledli bixenon var bunuda aynı ekip olarak biz taktık . Benim her konuda düşüncem şudur : birşey yapıyorsan ya en iyisini yap , ya da hiç yapma . Saygılar

Merhaba Engin bey hoşgeldiniz :flowers:

Engin bey foruma bir konu açılmış ve doğal olarak bizlerde yorum yaptık,para sizin paranız beraber kazanmıyoruz ki üzerinde tasarrufta bulunalım bu konuda haklısınız,ama yapılan yorumlara o şunu demiş bu şunu söylemiş diyerek başlarsanız bu yanlış olur ve savunma mekanizması çalışmaya başlar.Bu forumun genel amacı profesyonel ve amatör insanları hiçbir ticari amaç gütmeden sıcak bir ortamda buluşturup bilgi alış verişi sağlamak daha türkçesi bildiğini,yaptığını paylaşmak.Bir çoğumuz kendi yağında kavrulan insanlarız bu rakamlar haliyle bize biraz fazla gelebilir bu çok normal.Saygı ve hoşgörü çerçevesi içinde yorum yapma hakkımız saklıdır.Bizler de kendi gayretimizle,olabildiğince OEM ekipman kullanmaya çalışıyor ve yorumlarımızı bu yönde yapıyoruz.

Düşüncelerinize saygım var ama bu sözünüze -Benim her konuda düşüncem şudur : birşey yapıyorsan ya en iyisini yap , ya da hiç yapma . kesinlikle katılmıyorum.

Arabalarınız,şirketiniz ve bunlara orj.ekipman alacak paranız olabilir bizler burada mal varlığımızı yarıştırmıyoruz ve kimsenin şu vakte kadar böyle bir çabası olmadı.Çoğumuz birbirimizi tanıyoruz veya iletişim halindeyiz,ben GeceUçuşu ailesinde daha önce böyle bir kuruntuyla karşılaşmadım...

Safr ettiğim sözler geneli kapsasada,savunmacı ifadem tamamen şahsıma aittir,sizi tenkit etmek maksatlı kullanılmamıştır,kırılmaya darılmaya mahal vermeden içten samimiyetimle şahsınızdan özür dilerim.Ama bu yorum olmadı,paylaşılan,emek harcanan konunun altına yakışmadı...Saygılar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Kantar
(düzenlendi)

Demokratik bir ortamda düşüncelerimden ve yaptıklarımdan bahsettim . Sizin düşünceme katılmıyor olmanızada saygı duyarım . Herkesin düşüncesi farklı tabiki . Ben düşüncelerimi ve yaptıklarımı aktarırken , hiçbir şekilde ne durumu bir yarışa sokmak isterim nede kimseyi öyle veya böyle rencide etmek isterim . Yanlış anlamalar varsa ... Yanlış anlaşıldığım için de özür dilerim . Amacımı aştım ise pardon . Amacım sadece ve sadece düşüncemi paylaşmak ve yaptıklarımdan bahsetmekti. Saygılar

tarihinde Engin Kantar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
(düzenlendi)

Birtek maliyetin yükseliğinden bağseden ben olduğuma göre üstüme alınabilirim :yes: Öncelikle çoğu kişi dediğiniz 1 kişi bu yanlışı düzeltelim.

En iyisini yap ya da hiç yapma :music1: bu konuda ne kadar ucu açık bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. İddaa etdiğiniz 'En iyisi' için sizin muhasabeye biraz daha gider yazmanız gerekli, far yıkama eksik kalmış

63 E plakalı İlker'in yaptığı farla sizin aracınızın aydınlatması arasında 1 gram fark yok.

Nerde fark var, sizin aracınızda fazladan 10-15 led var ve o arkadaş farının yüksekliğini içeriden kendisi kontrol ediyor. Onun dışında kullanılan mercek oem mercek belki sizin aracınızdaki merceğin aynısı, keza tahmin ediyorum ampül ve balastda öyle.

Yani bu durumda benim içinde en iyisi böyle bir uygulama yapmak,peki benim için neden ikincisi en iyi hemde en mantıklısı

1- 5-6 milyarım cebimde kalıcak,

2-Aracımın bütün trimleri, direksiyon, koltukları, altı vs vs sökülmeyecek bu esnada oluşabilcek kırılma, bozulma, yanlış bağlantı gibi doğabilcek olumsuzluklar yaşanmayacak.Sanayiden çok çektiğim için 'USTA' lardan korkar oldum.

3- Uzun saatler boyunca montaj esnasında sanayilerde ustalarla kanki olmayacağım, gereksiz muhabbet etmeyeceğim.

4-Montaj ücreti ödemeyeceğim muhtemelen sadece montaj ücretine bi-xenon farlarımı mal etmiş olacağım :excl:

5-Aracıma değer katmış olacağım, satarken üstünde verebileğim, extra bir özellik. Tabii bunu sizde yapabilirsiniz :exc1: yine ordada cesaretiniz devreye giricekdir.

Uzun lafın kısası yazdıklarınızdan rencide olmadım burda rencide edebilceğiniz bir arkaşımızında olduğunu sanmıyorum, tekrar edelim bu forumda yapılan çoğu farda orjinal ekipman kullanıldı, aynı aydınlatmayı elde edip siz benden 10 kat fazla para ödediniz diye rencide olmam keza kendimle gurur duyarım.

İlk mesajımda da belirtiğim gibi yine kendi düşüncelerimi aktardım ve kimseyi bağlayıcı değildir, herkesin fikrine saygımız var, herkes aynı düşünmek zorunda da değil, her güzel uygulama bizim için değerlidir.

tarihinde Musa Can Koca tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Engin Kantar

Söyledim ya olayı hiçbir zaman sahsilestirmem , yazılanı kim yazmış diye bakmam , siz yazdınız ve bahsettiklerimi kendi üstünüze alınıyorsanız , bu sizin sorununuz . Bir de bin ah işit demişler ... Neyse durumu kisisellestirmenin bir anlamı yok ben olması gereken maliyetinin 10 katı fazla para ödeyip böyle birsey yapmışım , sağlık olsun ... Forum yoneticisi Abimizin deyimiyle 2 sene icinde degistirme ihtimali olduğumuz cep telefonlarına bı dünya para verip , kısa süre sonra oldum fiyatına takas yapma durumu yanında ... Uzun seneler bineceğim bir arabama böyle bir şeyi yaptım . Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Engin bey uygulamanın maliyeti ile ilgili yorumu bir tek ben yazdığım için üstüme alınmam çok doğal varsın, bu benim sorunum olsun, hoş problem etmedim ama :unknw:.

Dediğiniz gibi sağlık olsun, tekrar belirteyim uygulama güzel ve hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanın.Bu işler birazda maddiyat biraz kişisel fikirlerle ilgilidir, siz imkanınız el verdiği ölçülerde yaparsınız, kiminin montaj yapacak yedek farı olmaz, kiminin çok parası vardır fiyatı mantıklı bulmaz kimisi bulur, kimini çok parası vardır yinede dizel araba alır,kimisi benzinli araba en iyi benzinle çalışır hep benzinle binimiyim demez benzinin litresi 5 liraya dayandığı için LPG takdırır, kimisi ise LPG takdırmadan binmeye devam eder, herkes kendi mantığı ve fikri çerçevesinde hareket ediyor sonuçda sizde özgür bir bireysiniz bende takılamayalım geçelim artık bunu güle güle kullanın.

Ama bizimde bir nebze olsun, ufakda olsa kendi fikrimizi söyleme hakkımız, kendimizce eleştiri getirme hakkımız olsun, siz uygulamanızdan memnunsanız dediğim gibi takılmayın böle şeylere, bu arada telefonda en iyisi ya da hiç mantığını kullanmamışsınız sanırım yazınızdan bunu anlıyorum, demek ki Türkiye de büyük bir kesim'de belki telefon alırken bu mantığı işletiyordur. :tirs: Herkes herkese saygı ve sevgi çerçevesinde fikirlerini ve eleştirilerini söyleyebildiği sürece sorun yok.

Bir gün kuzenime bir eleştiri yapmışdım iphone telefonu vardı,şimdi en yenisi var birde blackberry mi onu ekledi yanına neyse yani bu bağsedilen pahalı telefonlardan, dediki telefonun ver bir yeri arıycam, dedim kendinden ara, kontürüm yok dedi, bende eleştirimi yaptım, tahmin edebilceğiniz gibi dedim bu kadar pahalı telefonun var kontürün yok utanmıyomusun dedim şakayla karışık, ne dese beğenirsiniz ne utanacam adam X5 alıyor tüp taktırıyor o utamıyor benmi utanacam dedi. Sanırım davranış ve tüketim stili çok değişkenli bir konu ve elbetde kimsenin utanmasıda gerekmiyor, herkez kendice haklı eleştirisini yapsın, herkesde kendice gerekçesini söylesin bunlar çok doğal ve olması gereken şeyler.

Konunun dışına çıkılmaması adına kendimi anlatmak adınada olsa daha fazla konu dışı mesaj yazmayacağım, bu bölümde saygılar....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Kantar

Arz ve talep , düşünce ve söylem , katılmak muhalif olmak , demokrasinin göstergesi ... Neyse artık herkese herseyi kabul ettirmeye çalışmak amacımız olmamalı . Siz eleştirinizi yaptınız , bende düşüncemi söyledim . Ne sizin eleştiriniz beni bağlayıcı ne de benim düşüncem sizi sınırlayıcı olamaz. Sonuçta burada birşeyleri paylaşıyorsak eleştirilerde açık olmalıyız . Konunun uzamamaması adına bende konuyla ilgili daha fazla yazmayacağım . Saygılar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sermet Gün

AFL çalışıyor, otomatik yükseklik ayarı halledildikten sonra far yıkama çocuk oyuncağı. Bilgim dahilinde AFL yeterli muayeneden geçmek için, far yıkama ağır kusur değil.

Ama çok dert de değil, 2 saatlik işçilik sonunda far yıkama OEM olarak takılabiliyor.

AFL çalışıyor, otomatik yükseklik ayarı halledildikten sonra far yıkama çocuk oyuncağı. Bilgim dahilinde AFL yeterli muayeneden geçmek için, far yıkama ağır kusur değil.

Ama çok dert de değil, 2 saatlik işçilik sonunda far yıkama OEM olarak takılabiliyor.

Bu tadilat için proje falan istemezler mi TÜV den acaba? araç çok şok olmuş elinize sağlık

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bu tadilat için proje falan istemezler mi TÜV den acaba? araç çok şok olmuş elinize sağlık

Far yıkama fıskiyeli orj.tampon kullanılırsa sorun çıkacağını sanmıyorum,otom.eğim sensörü araca uygulanmış durumda zaten,birde far yıkama eklenirse fark edeceklerini bile sanmıyorum,en kötü ihtimalle eski farlarını takıp vizeye öyle giderler :unknw:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Madazlıoğlu
(düzenlendi)

Musa bey, yapılan bir far ile oem AFL bı-xenon arasında aydınlatmada 1 gram fark olmaması konusunu anlamamış beraber, geceucusu gibi referans bir forumun üyesine cidden yakistiramadim. Dara takılan bir merceğin odak ayarlarının vs. Balonun Arge departmanı kadar iyi olabileceğini bilmiyordum. Sayenizde öğrendim. Hepsini geçtim elle seyire ayarı yapılabiliyor diyerek manuel ve otomatik yükseklik ayarını aynı kefeye koymussunuz.

10-15 tane fazladan led ise aracın drl ve park lambası ve sonradan takılanlar gibi 350m ileriden karşıdan gelenin gözünü almıyor...

Maliyet konusuna girmiyorum, imkan konusudur ama bende imkanlarım dahilinde varsa orjinal sistemi adapte ederim ya dacorjinal sisteme en yakın olabilecek ve belirli kalite sertifikalarına sahip ürünleri kullanırım. yoksa da hiç uğraşmam, olmasın daha iyi.

Biz montaj konusunda ustalarla çalışmıyoruz, sadece fikir ve destek aldığımız çok sayili kisiler var, onlarda cidden usta. Ama sökme ve takma isleri tamamen bize ait, daha çok şükür ki söküp taktiğimiz yerlerde kırılma degil plastik sesi bile yok.

Dolayısıyla nerdeyse 1 tam gün süren montaj sonunda sadece dostluğumuz pekisiyor, bazen yeni seyler öğreniyoruz ve en sonunda uygulama başarılı olunca gunun yorgunluğu da gidiveriyor.

Far yıkama ise daha önce de yazdığım gibi en kolay konu, kablo seti pompa role ve far yikamali bir tampon gerekiyor, ki AFL bile takıldıktan sonra bağlamak cidden çok kolay. Sonra kodlanacak ve çalışacak.

Sonuçta bu araç komple oem sistem olarak far yıkamadan sonra muayeneden de çok rahat geçecek.

tarihinde Ömer Madazlıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Musa bey, yapılan bir far ile oem AFL bı-xenon arasında aydınlatmada 1 gram fark olmaması konusunu anlamamış beraber, geceucusu gibi referans bir forumun üyesine cidden yakistiramadim. Dara takılan bir merceğin odak ayarlarının vs. Balonun Arge departmanı kadar iyi olabileceğini bilmiyordum. Sayenizde öğrendim. Hepsini geçtim elle seyire ayarı yapılabiliyor diyerek manuel ve otomatik yükseklik ayarını aynı kefeye koymussunuz...

Evet aydınlatma olarak fark yok. :) Hatta projektörler benim en iyisi olduğunu düşündüğüm yeni Hella değilse, yeni Hellalı modifiyelerden daha performanssız bile olur. Odak olarak hiçbir fark olamaz, çünkü bizim kullandıklarımız da orjinal ekipman. Sadece montajda küçük açısal hatalar olabilir. Onlar da fark edilmez bile. Kendi farımdan örnek vereyim. Benim aydınlatma sistemim şu anda kısa+uzun+sis olarak toplam 17.000lm gücünde.

Otomatik yükseklik ayarı cidden avantajlı ama, ciddi olarak söylüyorum: Uzun yolda, OEM xenonlu araçların çok da ileriyi aydınlattığını görmedim. Sistem seviyeyi hep aracın çok yakınına göre ayarlıyor.

Görsellik olarak tabiki sizinki orjinal led DRL'ler sayesinde daha farklı. Şunu da ilave edeyim: Çift reflektörlü Polo farına montaj yaptırsaydınız, daha iyi performans alacaktınız. Çünkü sizinkinde 3100-3600lm'lik uzun halojenler yok.

Polo'nun AFL olayını da bilmiyorum. Ama sizinkinin sistemi Insignia kadar işlevselse, çok iyi olmuştur. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Musa bey, yapılan bir far ile oem AFL bı-xenon arasında aydınlatmada 1 gram fark olmaması konusunu anlamamış beraber, geceucusu gibi referans bir forumun üyesine cidden yakistiramadim. Dara takılan bir merceğin odak ayarlarının vs. Balonun Arge departmanı kadar iyi olabileceğini bilmiyordum. Sayenizde öğrendim. Hepsini geçtim elle seyire ayarı yapılabiliyor diyerek manuel ve otomatik yükseklik ayarını aynı kefeye koymussunuz.

10-15 tane fazladan led ise aracın drl ve park lambası ve sonradan takılanlar gibi 350m ileriden karşıdan gelenin gözünü almıyor...

Gerçi Turgut kardeşimde yazmış ama bende tekrarlamakta fayda görüyorum ; Sizin yapmış olduğunuz OEM far uygulamasıyla bizim yaptığımız OEM mercek uygulaması arasında aydınlatma kalitesi olarak miligram fark yok,çünkü aynı kalitede yada tamamen aynı mercek,ampul ve balastları kullanıyoruz.

Birde bu yükseklik ayarı mevzusu var şuan kullanmakta olduğum Suzuki G.V marka araçta OEM xenon ve otom.eğim sensörü var ve ben bazı hava ve yol koşullarında önümü görmekte zorlanıyorum ve buna müdahale edememek beni son derece sinir ediyor,manuel yük. ayarı olsa bu zorluğu yaşamamış olurum önümdeki aracıda rahatsız etmeden istediğim yüksekliğe ayarlarım.Aynı kefeye koyma mevzusuna örnek olması açısından yazmak istedim...

Affınıza sığınarak şunuda belirtmeliyim,imla hataları yüzünden yaptığınız yorumu anlamakta zorlandım... :unknw:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Her şey iyi hoşta, Tüv derki, Sonradan yapılan tadilatlar ( araç üzerinde ne olura olsun ) m.m.o. tarafından projelendirilmeli ve onaylanmalı.

Tek korkum, bu kadar emek verilen işlerin sonunda istasyondan kılçığın birinin çıkıpda,, Bunlar sonradan takma, hani proje? demesi..

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Her şey iyi hoşta, Tüv derki, Sonradan yapılan tadilatlar ( araç üzerinde ne olura olsun ) m.m.o. tarafından projelendirilmeli ve onaylanmalı.

Tek korkum, bu kadar emek verilen işlerin sonunda istasyondan kılçığın birinin çıkıpda,, Bunlar sonradan takma, hani proje? demesi..

Servet abi olasılık dahilinde ama benim Dudullu Tüv de konuştuğum yetkilinin aydınlatma konusunda söylediği aynen şu ; Bizim için önemli olan sistemin doğru kurulması,birbirini tamamlaması ve çalışması.Motor ve yürüyen aksamlarda yapılan değişikliklerde M.M.O onayı ve projesi kesinlikle olmalı demişti.

Ama dilin kemiği yok,pratikte yaptırım uygulama haklarını saklı tutuyorlar.... :unknw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sermet Gün

Benim demek istediğim de buydu.Bulunduğum yerdeki TÜV itasyon amiride aynı Servet Abinin söylediği mevzuyu anlattı proje olması gerektiğinden falan bahsetti tamamen oem ekipman kullanılsa bile

Yorum bağlantısı
Ömer Madazlıoğlu

Muayenede aracın teknik belgesi veya faturası istenmiyor ki. Ruhsatta da far tipi seklinde bir ibare yok.

İstasyonun sonradan takıldığını anlaması mümkün degil bu sistemi. O yüzden proje isteyemezler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Ömer bey sizin bu yorumunuz üzerine Karabük TüvTurk teki teknisyen arkadaşımı aradım ve konuyu en başından anlattım.

-Araç farlarının orj.halojen olduğunu ama sonradan bütün ekipmanı OEM olarak bi-xenon la değiştirildiğini (yani far-otom.eğim.sen.-afl-far yıkama vs.) anlattım ve bu aracın vize de sorun yaşayıp yaşamayacağını sordum.Kesinlikle tadilat projesi olması gerektiğini bu şekilde muayeneden geçemeyeceğini hatta ödenen muayene harcının yanabileceğini söyledi.

-Araçta yapılan bu değişiklikleri nasıl fark ettiklerini sordum,aynı model araçtan daha önce onlarca vize yapıldığını ve ellerindeki araç donanım listelerini kontrol ettiklerini söyledi,%10 luk bir yanılma payı olabileceğini,gözden kaçma veya yoğunluktan dolayı fark edilmeme durumlarının olduğunuda ekledi...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Muayenede aracın teknik belgesi veya faturası istenmiyor ki. Ruhsatta da far tipi seklinde bir ibare yok.

İstasyonun sonradan takıldığını anlaması mümkün degil bu sistemi. O yüzden proje isteyemezler.

Bence far yıkamayı da taktığınız zaman, muayeneden sorunsuz geçersiniz. Orjinal sisteme bir kulp uyduramazlar. Kim onun sonradan takıldığını anlayacak? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aynı arabanın otomatik eğim ve far yıkamalısı varsa bu da geçer...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Aynı arabanın otomatik eğim ve far yıkamalısı varsa bu da geçer...

Sıkıntıda burada başlıyor zaten Mehmet abi,Polo nun sadece 3K ve 5K-GTI modelinde bi-xenon OEM far var.Diğer 5K modellerinde bu ekipman yok,dolayısı ile vizede daha önce bir çok polo yu vizeden geçiren teknisyenin dikkatini çekecek ve doğal olarak soracak bunun tadilat projesi nerede diye... :unknw:

Bugün bu far konusunu sorduğum Karabük Tüv de çalışan arkadaşım akşam üstü beni aradı,sen meraklısın belki işine yarar,etrafında bu araçtan olan varsa uyarırsın dedi - konu şu :

Kırmızı Mini cooper araç sahibine,aracının kaput ve bagaj üzerinde bulunan beyaz şeritlerin,ruhsata işlenmediği için vizede ağır kusur verilmiş.

İşe bakın,araç fabrika çıkış şeritlere sahip ama ruhsatta belirtilmediği için vizededen geçemiyor,tabi bu tamamen ruhsatı düzenleyen kişinin hatası o başka...

TÜVTURK diyor ki : Tadilat nedir?

Araçlarda yapılacak her türlü teknik donanım değişikliği Araç İmal Tadil Montaj Yönetmeliği çerçevesinde sınırlı tadilatlar kapsamında veya tadilat olarak değerlendirilmektedir. Bu kapsamda müsaade edilen tadilatları aşağıda bilgilerinize sunarız.

• 1-Motor değişikliği
  • 2-Aktarma organları tadilatı ve PTO (yardımcı güç çıkışı) uygulaması
  • 3-Direksiyon sistemleri tadilatı
  • 4-Şasi tadilatı
  • 5-Çekici kancası ilavesi
  • 6-Üçüncü Dingil veya lastik ilavesi
  • 7-Kabin ve karoseri tadilatı
  • 8-Tam ve Tamamlanmış araç belgesi bulunan araçlarda yükün ve işin özelliğine göre; damper kasası, tank, vidanjör, ahşap kasa, vinç vb. üst yapılar tadilat kapsamındadır
  • 9-Koltuk çıkartılması veya ilavesi
  • 10-TOT'lerde; kazma, yükleme, kanal açma ve benzeri ekipmanların ilave edilmesi, tip onaylı kabinlerin takılması kaydıyla kabin tadilatı.tadilat kapsamındadır.
  • 11-Klima sistemleri tadilatı
  • 12-Fren sistemi tadilatı
  • 13-Elektrik sistemi tadilatı
  • 14-Engelli araç tadilatı
  • 15-Sürücü kursları eğitim araçları tadilatı
  • 16-Okul servis aracı tadilatı
  • 17-Yakıt sistemi tadilatı: LPG, CNG sistemleri

Aracınızı tadilat sonrası muayeneye götürmeden önce yapılan değişikliğin tadilat kapsamında olduğundan emin olmanız gerektiğini belirtmek isteriz.

Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.

Tadilat sonrası muayene için gerekli belgeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Muayenede, tadilatın projeye uygunluğu kontrol edilir ve periyodik muayenesi gerçekleştirilir. Sonrasında onaylanmış muayene raporu ve Ek-1 belgesi ile trafik tescil bürosuna başvurarak araç üzerinde yapılan değişikleri ruhsata işletmeniz gerekmektedir. Yapılan muayene sonrasında tescil belgenizin değişikliği için gereken azami süre ile ilgili olarak aracın bağlı bulunduğu Trafik Tescil Şube'si ile görüşmeniz gerekmektedir.

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Sıkıntıda burada başlıyor zaten Mehmet abi,Polo nun sadece 3K-GTI modelinde bi-xenon OEM far var.Diğer 5K modellerinde bu ekipman yok,dolayısı ile vizede daha önce bir çok polo yu vizeden geçiren teknisyenin dikkatini çekecek ve doğal olarak soracak bunun tadilat projesi nerede diye... :unknw:

...

5 kapılı küp şeker GTI'lar da var. :) Bu araca muayenede sıkıntı çıkarabileceklerini sanmam. ;)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

5 kapılı küp şeker GTI'lar da var. :) Bu araca muayenede sıkıntı çıkarabileceklerini sanmam. ;)

Teşekkür ederim Turgut,5K GTI modelini atlamışım mesajımı düzelttim... :good1:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Araca fabrikada takılan orjinal ekipman takılmış, bu tadilat sayılmaz ve sorun olmaması gerekir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sıkıntıda burada başlıyor zaten Mehmet abi,Polo nun sadece 3K ve 5K-GTI modelinde bi-xenon OEM far var.Diğer 5K modellerinde bu ekipman yok,dolayısı ile vizede daha önce bir çok polo yu vizeden geçiren teknisyenin dikkatini çekecek ve doğal olarak soracak bunun tadilat projesi nerede diye... :unknw:

Hiç sanmıyorum...

Böyle bir tadilatın yapılacağı bile akıllarına gelmez ki, böyle bir değişiklik bence tadilat projesi de istemez kanaatindeyim..

Onların dikkat ettiği: Sonradan açılan camlar, sonradan takılan koltuklar falandır...

Yorum bağlantısı
Engin Kantar

Abilerim ve kardeşlerim ben Polo üzerinde çalışmalarıma devam ediyorum . Sıradaki işlem far yıkamalı orjinal tampon takmak olacak , onuda bir arkadaşımda buldum makul fiyatta anlaşabilirsem onuda takacağım . Böylelikle bu aracın bir Polo 6R 5K GTI modelinden farkı sadece motor olacak. Ve uygulamayı aracın orjinal şekli nasılsa elsa programından bakarak uyguladığımız için ( kablo ,tesisat ve izolasyon ) çok dikkatli bakılmadığı sürece anlaşılabilecek bir durumda değil.

Bana muayene esnasında proje değişikliğini soran olursa araca opsiyon olarak eklenen bir ekipman olduğunu söylersem kim karşı çıkabilir. Çok farklı donanım ve çok farklı modelleri olan VW için bazen bayiler bile opsiyonun eklenip eklenmediği hakkında yanılıyorlar , öyleki Golf siparişi verirken arka led stop opsiyon olduğunu söyleyen arkadaşımız sonra bunun o donanım için standart haline geldiğini söyleyebilmekte ... Yani işin kısacası VW her geçen gün yeni opsiyonlar ekliyor araçlarına Polo 6R 1.6TDİ DSG için yarın ledli bixenon un opsiyon listesinde olabileceğini kimse bilemez ve aracın ilk muayenesi 2014 de :))

son hali

post-5964-0-92986800-1338967642.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...