Ufuk Kaya 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 Herkese merhaba, uzun zamandır takip ettiğim foruma bu gün üye olmak nasip oldu.Kısmetse bende yarın mercekler için ilk adımımı atacağım, mercek almaya gideceğim. farları da yarın açacağımAdım adım yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.elimde mtec H7 8000k xenon varBir kaç sorum var;*elimdeki xenon kitinin 8000k yerine 6000k ampul taksam ne olur ve bu xenon yerine d1s veya d2s mi önerirsiniz*far yukarıdaki fotoda gördüğünüz gibi uzun kısa ayrı h7 mercek arıyorum bi xenon ne önerirsiniz(geniş bir mercek istiyorum far tası büyük olduğundan) (geniş bir mercek çerçevesine de ihtiyacım var)*kullanılacak boya silikon vs illaki kullanmışsınızdır şu markayı alsan daha iyi kaliteli diyeceğiniz veya şöle şöle yap diyeceğiniz püf noktaları paylaşmanızı rica ediyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 Ufuk bey aramıza hoşgeldiniz,iyi forumlar dilerim Valeo D2S mercek tavsiye ederim,boyutları küçük olduğu için montajı kolay olur ama far ile ilgili bir sıkıntı var yeni polo ve golf farları ısıtılarak açılamıyor açmak isterken farı parçalayanlar var,ancak far camını far gövdesine en yakın yerden dremelle keserek açabilirsiniz eğer el beceriniz ve tekniğiniz yoksa bu işlemi orj.farlarınızda denemeyin.Çıkma far almanızı tavsiye ederim,H7 xenon ampul olarak 5000K üzerinde tavsiye etmiyoruz çünkü Kelvin yükseldikçe aydınlatma malesef aynı oranda düşer.D2S mercek alacaksanız mevcut balastlarınıza D2S 4300K/5000K ampul ve D2S ampul soketi almanız yeterli olur...Far karartma yapacaksanız ısıya dayanıklı boyalar var onlardan kullanın-Dupli-Color iyidir 690C.Silikon olarak Würth öneririm. 4 Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Mahmut bey hoşbulduk. Öncelikle yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, mercek tavsiyenizi değerlendireceğim, dediğiniz gibi ben d2s 4300k ampul alayım gitsin kafamdaki soru işareti de kalksın (:el beceresine gelince mesleğimden şu anda uzağım ama oto elekrtonik işi ile uğraşıyordum ses sistemleri hala yapmaktayım tabi ticari anlamda değil hobi olarak arkadaşlarımı vs. onun için montajı ben yapacağım far zor açılıyor demişsiniz bakalım uzun geceler bizi bekliyor demektir (: Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 Ufuk bey tekrarlamakta fayda görüyorum,daha önce bu tür bir uygulama yapmadıysanız mutlaka çıkma far alıp onun üzerinde çalışın,sonu hüsranla biten bir proje olmasın Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 far çok açtım önceden ama dediğiniz gibi yeni kasa polo veya golf açmadım hiç bakalım kısmet sorunsuz şekilde açarız inşallah, uyarınız için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 far çok açtım önceden ama dediğiniz gibi yeni kasa polo veya golf açmadım hiç bakalım kısmet sorunsuz şekilde açarız inşallah, uyarınız için teşekkür ederimSabırla ve dikkatle açamaya çalışarsanız mutlaka sonuç alırsınız ama farın alacağı şekli şimdiden hayal edebiliyorum,eğer iyi bir sonuç çıkarırsanız bu bizim içinde büyük sürpriz olacaktır Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Sabırla ve dikkatle açamaya çalışarsanız mutlaka sonuç alırsınız ama farın alacağı şekli şimdiden hayal edebiliyorum,eğer iyi bir sonuç çıkarırsanız bu bizim içinde büyük sürpriz olacaktır bakalım ne olacak (: korktum şimdi Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 4 Nisan 2012 Yazar Paylaş 4 Nisan 2012 ne lanet bir silikon o farın camını çıkarmak ne kadar zor uğraş uğraş var mı bunun bir püf noktası bilen abilerim ustalarım (: yardımmm iki gündür bir camı sökemedim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Zaten o far açılsaydı bizlere çok büyük sürpriz olacaktı,bence farı çok fazla deforme etmeden camını keserek açmayı deneyin.Camı yapıştırmak deforme olan farı eski haline getirmekten daha kolay olacaktır... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Görmedim uğraşmadım ama camın üst kenarlarından tabana dogru olan silikonu önce maket bıçagı ile üzerinden defalarca geçin cam kenarları rahat ayrılabilir hale gelecektir sonra ise taban kısmı kalıyor buralarıda ince agızlı düz tornavida ile yavaş yavaş içinden ileri dogru iterek kesmeye çalışın başkada yordamı yok.Öncelikle tornavida ile uğraşmadan belli bir ısı verirseniz işiniz daha kolay olur.Bektaş savaşarak 1 gün uğraşmıştı ve sonuç resimlerinde belliydi siz belki daha uzun uğraşırsınız ama açılır diye düşünüyorum.Önemli olan gerçek manada sakinlik ve ciddi şekilde sabır. Bu arada eliniz defalarca kana geçirebilir bende sürekli olan bişi tornavida bir pırtıyor ve haydaaa yara bantı imdat dersin.Gerçi ben yara bandı kullanmam ama yanınızda bulunsun. :moil: olmadı bunu deneyin Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Oktay abi dediğin gibi sabırlı olmak gerekiyor ama bu farlara zarar vermeden açan henüz olmadı.Bu farı açmanın en kolay yolu camı kesmek,tamiri daha kolay hem fara ciddi manada zarar verilmemiş olur hemde zamandan tasarruf edilir... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Ben cama kıyamam. En fazla camın oturdugu bölümler deforme olur oralarda ısıtılarak güzel bir uğraşla eski haline yakın duruma gelir.Çatlşayan yerlerede harbi oto cam silikonu alınır ve sürülür.Cam en son seçenek olmalı derim. Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 5 Nisan 2012 Yazar Paylaş 5 Nisan 2012 bu gün camın birini çıkarmayı başardım çatlak kırık vs olmadan kazasız belasız söktüm, evdeki fırının bunda büyük payı var (:bakalım yarım mercek montajına başlayacağım odaklama için standart ampulu takıp duvardan hiza almam yeterli sanırım dimi, sarı ampul ile duvardan pek düzgün bi çizgi elde edemedim de acaba bi yolu vs başka bi püf noktası mı var bilen var mı Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Tebrik ederim ama farın nasıl açıldığını ve nasıl bir hal aldığını çok merak ediyorum lütfen detaylı resim paylaşabilirmisiniz?Nedense H7 farlar H4 farlar gibi net kesilme çizgisine sahip değiller,sağlam ve yüksek amperli bir güç kaynağı işinizi kolaylaştırır ampul ne kadar kuvvetli yanarsa kesilme çizgisi bir o kadar netleşir tabi ışığın yansıdığı duvar rengide önemli mutlaka açık renkli olması lazım... 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Nisan 2012 Paylaş 5 Nisan 2012 Ampul hafifte olsa oynayınca asla net çizgi vermiyor bulanık halde görünüyor.Ampulü hafifce oynat yerine oturur çizgi netleşir.Ugraşırken oynamış olmalı.Tebrik ederim sabırla söktün farı. Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 6 Nisan 2012 Yazar Paylaş 6 Nisan 2012 Tebrik ederim ama farın nasıl açıldığını ve nasıl bir hal aldığını çok merak ediyorum lütfen detaylı resim paylaşabilirmisiniz?Nedense H7 farlar H4 farlar gibi net kesilme çizgisine sahip değiller,sağlam ve yüksek amperli bir güç kaynağı işinizi kolaylaştırır ampul ne kadar kuvvetli yanarsa kesilme çizgisi bir o kadar netleşir tabi ışığın yansıdığı duvar rengide önemli mutlaka açık renkli olması lazım...farın fotoları bu şekilde yanları kesip açtım başka türlü çıkmasının imkanı yok zaten zımba atmışlar camabir sorun daha var benim mercekler son 2 fotoda görüldüğü gibi h7 xenon ampulun kenarlarını traşlayıp oturtuyorum ama sağlıklı bir çözüm değil bu yuvaya ne ampul oturur d2s mi eğer oysa arka kapak lazım sanırım değil mimerceklerin odağını ayarlamak tam bir ölüm uğraş uğraş olmuyor en sonunda göz kararı sabitledim verdim silikonu (: bakalım inşallah iyi olur Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Çok kötü durumda değil ben camın zarar görmesinden endişeliydim,far kısmı zarar görsede bir şekilde tamiri mümkün.İzolasyonu çok iyi yapmanız lazım bu far tekrar açmaya dayanamayabilir.Mercek kesilme çizgisini farı toplamadan son birkez de araç üzerinde denemelisiniz sağa ve sola eğimli olmamalı... 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Bu mercek bi-xenon degil galiba.Bu kadar uğraştan sonra bi-xenon takın emege yazık bence.Bi-xenon ise yola devam. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Bu mercek bi-xenon degil galiba.Bu kadar uğraştan sonra bi-xenon takın emege yazık bence.Bi-xenon ise yola devam. Hella'nın yeni nesil bi-xenon merceği bu Abi. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Farın ön tarafı açılmıyor ise neden arka tarafı kesip reflektörü çıkarmayı düşünmüyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Hella'nın yeni nesil bi-xenon merceği bu Abi.Resimde düz mercek gibi algıladım.Bi-xenon ise sorun yok.Ufuk beye kolaylık diliyorum. Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 7 Nisan 2012 Yazar Paylaş 7 Nisan 2012 abilerim ustalarım mercek bi-xenon ama sıkıntım şu ne ampul takacağım buna onu bilemedim (: Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 abilerim ustalarım mercek bi-xenon ama sıkıntım şu ne ampul takacağım buna onu bilemedim (:D2S ampul ve Bosch Gen2 balast Merceklerin ampul tutucuları var değil mi? Ufuk bey... Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 7 Nisan 2012 Yazar Paylaş 7 Nisan 2012 D2S ampul ve Bosch Gen2 balast Merceklerin ampul tutucuları var değil mi? Ufuk bey...merceklerin tutucuları yok ve nereden temin edeceğim bilemiyorum. elimde d2s ampul var ama yuvaya oturmuyor acaba tutucular ile mi olacak bu iş inanın anlamış değilim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Bu kötü haber çok zor bulunur ve pahalıdır,çift olarak 100 tl ye satıyorlar ve tutucular olmadan ampulu takamazsınız.Kablo vs ile belki geçici çözümler üretilebilir ama asla orj.tutucuların yerini tutamaz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts