Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Merhaba arkadaşlar;55w ballastlarım bugün geldi. Hemen incelemeye başlıyorum. Bir aksilik çıkmazsa bu akşam araca montajını yapacağım. Evde bilgisayar güç kaynağım ile denemesini yaptım. Prizden 80W güç çekiyor. PSU'nun verimliliğini %75 kabul edersek 60W civarında bir tüketimi var.Aşağıya "55w halojen ve Çin Malı 5000K ampul" ile yanyana çektiğim bir pozu ekliyorum.(Bunları güneş gözlüğü ile çektim. Ama halen gözleri ağrıyor. )Aracımda 85122+ ile kullanacağımdan, daha fazla ışık vereceği aşikar. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 İyi günlerde kullan kardeşim,araç üzerindeki farkı çok merak ediyorum 35w-55w karşılaştırması yapacaksın değil mi? Balastlar ne marka resimlerini ekleyebilirmisin? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 Teşekkür ederim. Ballatlar Çan-Çin-Çon marka. 55w OEM ballast yok zaten. OEM'ler modifiye ile 55w yapılabiliyor. Ama ben risk almak istemedim. Araca takarken önce bir tarafa 55w takıp, 35w ile kıyaslama yapacağım. Fotoğrafları sonra eklerim. Şimdi kenarlarını RTV'leyeceğim. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Teşekkür ederim. Ballatlar Çan-Çin-Çon marka. 55w OEM ballast yok zaten. OEM'ler modifiye ile 55w yapılabiliyor. Ama ben risk almak istemedim. Araca takarken önce bir tarafa 55w takıp, 35w ile kıyaslama yapacağım. Fotoğrafları sonra eklerim. Şimdi kenarlarını RTV'leyeceğim. Senden gelecek iyi haberlere göre bende 55 mi-75 mi karar vericem... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 Senden gelecek iyi haberlere göre bende 55 mi-75 mi karar vericem... 75'i hiç düşünme. O çok abartı olur. 75w'a reflektör mü dayanır. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 75'i hiç düşünme. O çok abartı olur. 75w'a reflektör mü dayanır. Doğru söylüyorsun abartmamak lazım ama sende acele et biraz bak bekliyoruz ekran başında Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) Doğru söylüyorsun abartmamak lazım ama sende acele et biraz bak bekliyoruz ekran başında Sonuçlar 19:00'dan önce açıklanamıyormuş. Düzeltme: Üstün gayretlerimiz sonucunda 58dk önce eklemeyi başardık. 6 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 Ve sonuçlar açıklanıyor: Ben pek birşey söylemeyeceğim. Bir fotoğraf herşeyi göstermeye yeterli olur. iso: 100diyafram: 2.8enstantane: 1/26Hangisinin 55w olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Not: Çekim beni çok uğraştırsa da, halojen uzunların kabloları sökülüp yapılmıştır. Gerçek aydınlatma için üzerine 3600lm daha ekleyin. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Süper olmuş oldukça başarılı,35W la 1 km olan mesafeyi 55W la 3 km mi çıkarmış oldun şimdi Turgut iyi günlerde kullan kardeşim ama yol,uzaklık ve duvar resimlerinide istiyoruz Sana şimdi yedek bir kaç çift reflektörde lazım olacak... 1 Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) Süper olmuş oldukça başarılı,35W la 1 km olan mesafeyi 55W la 3 km mi çıkarmış oldun şimdi Turgut iyi günlerde kullan kardeşim ama yol,uzaklık ve duvar resimlerinide istiyoruz Sana şimdi yedek bir kaç çift reflektörde lazım olacak... Uygun yol bulursak 3km'yi de geçeriz. Reflektöre çok ihtiyacım olacağını sanmıyorum. Kararma bakımından içim rahat. 55w halojene dayanan reflektörler, daha az ısı yayan 55w xenona da dayanır diye düşünüyorum. Kabaca bir hesapla:5.300x2=10.600lm xenonlar1.800x2= 3.600lm halojenlerToplam 14.200lm'lik bir aydınlatmaya sahip oldum. 6 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Uygun yol bulursak 3km'yi de geçeriz. Reflektöre çok ihtiyacım olacağını sanmıyorum. Kararma bakımından içim rahat. 55w halojene dayanan reflektörler, daha az ısı yayan 55w xenona da dayanır diye düşünüyorum. Kabaca bir hesapla:5.300x2=10.600lm xenonlar1.800x2= 3.600lm halojenlerToplam 14.200lm'lik bir aydınlatmaya sahip oldum. Turgut kardeşim senden bir isteğim var,selektör videosu ama 20-30 m mesafeden olursa çok makbule geçer,şu lümen canavarının selektörünü çok merak ediyorum Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) 55w ballastın 35w xenon a zararı olacaktır örneğin500 rms bir subwoofer var ama sen ona 750 rms yüklüyorsun ilk dakikalarda performansı güzel olur bassın ama 5 10 dakika sonra bass ısınır ve performansını kaybeder ve böyle 10 20 kullanmadan sonra bass çuf... bobin sarar ve kitlenir kalır tabiri caiz bassımız patlar.dikkat et bunun gibi olmasın ampullerinin sonu heleki 85122+Yurtdışı forumları çok inceledim. Uzun süredir bu şekilde sorunsuz kullananlar var. Benim senelik far kullanımımın 300 saati geçmediği ve selektörde xenonları hiç yormadığım hesaba katılırsa bana en az 3 sene sorunsuz hizmet etmesi mümkün görülüyor. Ayrıca Philips 35w olanların 55w, 50w olanların 75w altında sorunsuz kullanılabileceğini belirtenler var. Subwoofer'da olduğu gibi kaldıramayacağı kadar yük yükleme söz konusu değil.Tabiki 35w OEM sisteme göre ömür açısından dezavantajı olacak. Ama bu aydınlatmaya değer. Olur da 85122+ ampullerim bozulursa artık DL50/740 alırız. Turgut kardeşim senden bir isteğim var,selektör videosu ama 20-30 m mesafeden olursa çok makbule geçer,şu lümen canavarının selektörünü çok merak ediyorum Fırsatım olursa çekerim. Ama bunun için söz vermeyeyim. 6 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 55w ballastın 35w xenon a zararı olacaktır örneğinBence bu performans için denemeye değer Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 Bence bu performans için denemeye değer Çok tehlikeli oldu. Ağaçlı bir caddede giderken selektör yapınca tüm ağaçlar, evler bir anda aydınlanıp geri kararıyor. Artık selektör yaparken daha dikkatli olmam lazım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Çok tehlikeli oldu. Ağaçlı bir caddede giderken selektör yapınca tüm ağaçlar, evler bir anda aydınlanıp geri kararıyor. Artık selektör yaparken daha dikkatli olmam lazım. Turgut beni bu görsel şovdan mahrum bırakıyorsunya alacağın olsun,bir videoyu kardeşine çok gördün Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 Turgut beni bu görsel şovdan mahrum bırakıyorsunya alacağın olsun,bir videoyu kardeşine çok gördün Olur mu öyle şey? Müsait bir zamanımda çekmeye çalışırım. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) Bir tane de bonus fotoğraf ekliyorum: Amerikan park yakışır galiba, değil mi? 6 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Bir tane de bonus fotoğraf ekliyorum: Amerikan park yakışır galiba, değil mi?+1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Turgut 35 watt xenon 55 watt halojenden fazla ısınıyor bilesin. Şimdiki ampül çekirdeği kesin 600 dereceye çıkar Bir ara bende uzunlar için 100 watt xenon düşünmüyor değildim... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 Turgut 35 watt xenon 55 watt halojenden fazla ısınıyor bilesin. Şimdiki ampül çekirdeği kesin 600 dereceye çıkar Bir ara bende uzunlar için 100 watt xenon düşünmüyor değildim...Ben olaya şöyle bir açıdan yaklaştım:55w halojen 55w'tan 1500lm ışık çıkarıp, kalanını ısıya dönüştürüyor.55w xenon 55w'tan 5300lm ışık çıkarıyor, kalanını ısıya dönüştürüyor.Yani halojenin yaydığı ısı her şekilde daha fazla oluyor. Ama halojende bu ısı reflektör içine dağılıyor. Ve noktasal olarak çok büyük sıcaklık farkları oluşmuyor. Homojen bir dağılım söz konusu.Xenon da ise, ısı büyük oranda kapsül içine hapis olarak kaldığından, ısıyı etrafa dağıtmayarak kapsülün sıcaklığını noktasal olarak çok yüksek derecelere ulaştırıyor. Ama reflektöre aktarım yapmıyor. Ve reflektör daha serin kalıyor.Sonuç olarak, xenon ampulden aktarılan ısı nedeniyle reflektörün ulaştığı sıcaklık daha düşük oluyor. Zaten aksi fiziken mümkün değil. Halojen gibi verimsiz bir ışık kaynağı, nasıl xenondan daha az ısı yayabilir ki? Doğru mu?Bunun doğruluğu kalorimetre ile test edilebilir. Termometre kullanılmaz. Ya da bizi etkileyen boyut olması dolayısı ile, reflektörün sıcaklığı ölçülebilir. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez1679652587 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 35w-55w arasında gerçekten çok fark varmış.Gayet güzel bir değişim olmuş.Güle güle kullanın.en yakın zamanda yol fotoğraflarınıda bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Adil Can Akcan 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Yoldaki aydınlatmasında nasıl bir fark olacak merak ediyorum. Peki ampulün gücünü artırınca kesilme çizgisinin üstünde artış oluyor mu? Karşıdan gelenin gözünü almaması açısından. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) 35w-55w arasında gerçekten çok fark varmış.Gayet güzel bir değişim olmuş.Güle güle kullanın.en yakın zamanda yol fotoğraflarınıda bekliyoruz.Teşekkür ederim. En kısa zamanda eklemeye çalışacağım. Yoldaki aydınlatmasında nasıl bir fark olacak merak ediyorum. Peki ampulün gücünü artırınca kesilme çizgisinin üstünde artış oluyor mu? Karşıdan gelenin gözünü almaması açısından.Onu ben de merak ediyordum. Ama yeni Hella'da kesilme çizgisi üzerine giden ışıkta fark edilir bir değişiklik olmadı. Bonus olarak eklediğim fotoğrafta bir taraf 55w, diğeri 35w ama fark edilmiyor. 6 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Önceki tarihlerde 35W balast için güç ve ısı testti yapmıştık. 14V altında 45W tüketim ve açıkta olmasına rağmen 365 derece ısı görmüştük. Düz mantıkla bakarsak ; serverinde dediği gibi far içinde 600 derecelere çıkması olağan gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 7 Şubat 2012 Yazar Paylaş 7 Şubat 2012 (düzenlendi) Xenon kapsülünün noktasal olarak 600 dereceye ulaşması mümkündür. Ama açığa çıkan ısı, halojenden daha az olduğundan reflektörü 55w halojen kadar ısıtması mümkün değil. Noktasal olarak ampul üzerinde oluşan sıcaklık ise daha fazla, toplam ısı değil. 7 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts