Hilmi Doğan1679652596 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Abiler bu devrede tamamen kendı ımalatımdır.Test için ledli stop ampulu kullandım amcak su an klasık halojen ampulle bıle aynı tepkime suresını alabiliyorum.Devre içinde 5 farklı mod var.istedigim zaman yenı modlar ekleyebiliyorum.mod degişikligini sadece anlık 1 dugme ile yapabılıyorum araç içinde.frenlere girmesi gereken elektrıgı devreye girip devreye fren lambalarını baglıyorum.ayrıca devreden kokpite kablo cekdım ve ucunada bı buton koydum.butona basınca mod degişiyor.butona basmazsamıstopda etsem nakuyude soksem mod degısmıyorhttp://www.facebook....48¬if_t=likehttp://img845.images...84/35894925.jpghttp://www.facebook....48¬if_t=like Yorum bağlantısı
Furkan Bayraktar 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 devreyi paylaşmayı düşünür müsün ? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Sadece ani frende mi yapıyor, yoksa her zaman mı? Her zaman yapıyorsa "apaçi" işi olur. Ve bu forumda kabul görüleceğini sanmam. Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 5 Şubat 2012 Yazar Paylaş 5 Şubat 2012 frene basdıgm zaman yapıyor.dedigim gibi fren ampullerıne gırmesı gereken elektrıgı devreye gırıyoruz.ancak baska amaclada kullanıalbılır parkdır sis dir v.b..ben frende kullandıgım ıcın sadece frene basınca calısıyor Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Sadece ani frende mi yapıyor, yoksa her zaman mı? Her zaman yapıyorsa "apaçi" işi olur. Ve bu forumda kabul görüleceğini sanmam.+1 Bencede Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Aynı özelliklerdeki devreyi Karaköyde yada Kadıköyde 10 tl ye satıyorlar bu devrenin bilmediğimiz başka ne gibi özelliği var.Maksadınız reklam ve pazarlama yapmaksa üzgünüm ama burası aradığınız yer değil Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 5 Şubat 2012 Yazar Paylaş 5 Şubat 2012 Aynı özelliklerdeki devreyi Karaköyde yada Kadıköyde 10 tl ye satıyorlar bu devrenin bilmediğimiz başka ne gibi özelliği var.Maksadınız reklam ve pazarlama yapmaksa üzgünüm ama burası aradığınız yer değil ben satıs yapıyorum yada fiyatıda sudur dıye bırsey yazmadım abicim.ayrıca tek fonsıyonlu flaşor 10 tl olabılır ama bu mod degıstırmelısı 10 tl se bende alıyım cıdden bı lınk varmı?Sadece ani frende mi yapıyor, yoksa her zaman mı? Her zaman yapıyorsa "apaçi" işi olur. Ve bu forumda kabul görüleceğini sanmam.frene baglarsanız(ki ben fren e bagladım)sadece frene basınca yanıyor ancak bmw e21 satın aldım.okulda fırsat bulunca sisler icin denicem Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 ben satıs yapıyorum yada fiyatıda sudur dıye bırsey yazmadım abicim.ayrıca tek fonsıyonlu flaşor 10 tl olabılır ama bu mod degıstırmelısı 10 tl se bende alıyım cıdden bı lınk varmı?Bu konunun ilk mesajının alt kısmında verdiğiniz harici linkte (facebook......) satış yapılacağı detayı var,forumda ilanlar bölümünde bu linki paylaşsaydınız daha doğru olacaktı,ben bu yüzden tepki verdim.Bir foruma üyelik yapıldığında önce forum kuralları okunur,sonra tanışma faslı,sonra varsa konu paylaşılır.Ben 20 animasyonlu çakar devresini 10,12 tl ye --- 10 animasyonlu RGB devresini 18,20 tl ye karaköyden alıyorum,aldığım ürünler pic açık konumda... Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 mahmut abi bence fazla yuklenmişsin sonucta el emeği..ramazan bey daha yolun basında demekki daha ilerde güzel şeyler ortaya cıkaracaktır...ben begendim güzel çalışma ama aracıma uygulatmam orasıda ayrı Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 (düzenlendi) Ramazan üstad ad ve soyad ile üye olman gerekli, kurallar bu şekilde forumda.Sadece 3. stop için Servet abi benzer bi uygulama yapmışdı bir abimizin aracına, o zaman çok beğenilmişdi yanlış hatırlamıyorsam.Devre kaç ampere kadar dayanabiliyor?Bu devrenin etrefındaki kırmızı izolasyon ne? Bir çeşit kalıp döküm gibi ama malzemeyi anlayamadım. 5 Şubat 2012 tarihinde Musa Can Koca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Abiler bu devrede tamamen kendı ımalatımdır.Test için ledli stop ampulu kullandım amcak su an klasık halojen ampulle bıle aynı tepkime suresını alabiliyorum.Devre içinde 5 farklı mod var.istedigim zaman yenı modlar ekleyebiliyorum.mod degişikligini sadece anlık 1 dugme ile yapabılıyorum araç içinde.frenlere girmesi gereken elektrıgı devreye girip devreye fren lambalarını baglıyorum.ayrıca devreden kokpite kablo cekdım ve ucunada bı buton koydum.butona basınca mod degişiyor.butona basmazsamıstopda etsem nakuyude soksem mod degısmıyorÖncelikle aramıza hoşgeldiniz.Tam isminizi bağışlarsanız, Yönetici Abimiz -kurala uygun- gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Bir üstteki mesajda Musa'nın sorduğu şeyleri ben de merak ettim, aydınlatırsanız memnun oluruz. Ayrıca sabit olarak çalışması mümkün oluyor mu? Yani devamlı çalışmada ısıl sorun mevcut mu?Devre -şartlarına uygun olan- birçok alanda kullanılabilir. Özellikle de üçüncü stopta. Eğer satışını düşünürseniz, ilanlar bölümüne de konu açmanızı bekleriz. Ayrıca biraz daha kafa yorarsan, kesin hıza duyarlı ivme sensörünü de yaparsın sen, işte o vakit ani frenlemede dörtlülerin yahut stopların yanması konusunu da çözmüş oluruz sayende. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 klasik ampülle de aynı tepki süresini alıyorum demişsin.böyle bir şeyin mümkün olduğunu sanmıyorum.ampüller led gibi cakmaz hiçbir zaman. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Halojen ampule çakar devresi bağlayıp led ampul gibi flaş yapmasını beklemek ;Tavuğa çikolata yedirip kinder sürpriz yumurta çıkartmasını beklemek gibi bir şey olur... 2 Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 6 Şubat 2012 Yazar Paylaş 6 Şubat 2012 devrede ters baglantıyı engellemek ıcın diyot varken ısınıyordu diyotu sokdum ısı yok.cnc de kalıp hazırlayıp polyesterden su yalıtımı yaptım o kırmızı malzeme polyesterın boya katılmıs hali6a ya kadar denedim sorunsuz 6a aldım devreden.devreyi tır-kamyonlarda denedim gene sorunsuz calısdı.kendi aracım renault toros ve aracda 153a sarj dınamosu,1 adet powwer marka72a ve 1 adet optima redtop aku ve 5 farad kapastör var.kendi aracımdaki sislerim durmadan patlarken bu devreye hiçbirsey olmadı dıyotsuz seklı ısınmadı bile.holajen ampul ledlı ampul kadarhızlı devgıl ancak arada devre varken normalden daha hızlıt epkıme verıyor.krıstallı stop camım oldugundan bu yavaslama pek belli olmuyor o yuzden halojen ampulle devam.ancak videoda ledli ampul varMuhammed bey hıza duyarlı ıvme sensoru derken neyı kastettınız onu anlamadım.frene basma hızına duyarlı fren lambası farklımı yanacak yanı dogrumu anladım? eger pedala 2. bi sensor ,dugme koycaksak o kolay ancak ben kendı arabamdakı sıstemden baska fren musurune aşina olmadıgım için benim bilgim su yonde.fabrıkanın koydugu müşür 1-0 baska birsey yok.içinde reosta yok birsey yk.sadece acık veya kapalı Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 bazı üst segment araçlarda belirli bir hızın üzerinde seyrederken(70-80-90 vs.) frene asılırsan, dikkat çekme açısından frenlerle beraber dörtlüler yanar yahut 3. stoplar çakar şekilde yanar. biz bu özellikte olmayan araçlarda uygulamak istedik, ancak universal bir devre bulamadık. bulduğumuz bir ürün vardı, o da sağolsun çok sağlam bir fiyat istemişti. konu detayını okuyabilirsiniz;http://www.geceucusu.com/topic/4537-ani-frenlemede-dortlulerin-yanmasi/page__hl__%2Bani+%2Bfren__fromsearch__1 Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 7 Şubat 2012 Yazar Paylaş 7 Şubat 2012 bazı üst segment araçlarda belirli bir hızın üzerinde seyrederken(70-80-90 vs.) frene asılırsan, dikkat çekme açısından frenlerle beraber dörtlüler yanar yahut 3. stoplar çakar şekilde yanar. biz bu özellikte olmayan araçlarda uygulamak istedik, ancak universal bir devre bulamadık. bulduğumuz bir ürün vardı, o da sağolsun çok sağlam bir fiyat istemişti. konu detayını okuyabilirsiniz;http://www.geceucusu...__fromsearch__1eger abs siz araclara uygulanabılıyorsa aklıma sadece aracın egimi ile alakalı bi devre geldi şimdilik.yani yeni nesil harekete duyarlı cep telefonlarındakı gıbı ani frene basınca aracın aniden degisen yere olan açısı ve hareket ıvmesi (frene sert basınca koltukdan dusen esyalar gibi) bi sensorle yapılabılır diye dusunuyorum bıraz arastırmam lazım Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Yapacağınız sistemde ABS den tetik alınmazsa sistem neyi algılayıp devreye girecek ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Sadece ani frende çalışır hale gelmediği sürece gereksiz buluyorum.. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Yapacağınız sistemde ABS den tetik alınmazsa sistem neyi algılayıp devreye girecek ? ABS'den tetik almak zorunlu. İvme sensörüyle bu iş iyi olmaz. Kaygan zeminde, ani frende bile gerekli yavaşlama ivmesi sağlanamadığından sadece, iyi yol şartlarında çalışan bir sistem olur. Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 7 Şubat 2012 Yazar Paylaş 7 Şubat 2012 Ani frenlemede maruz kalınan G kuvvetini ölçebilirsem ve bunu da bir şekilde dörtlülere ikaz verir hale getirisem sizin bahsettiğiniz sistem oluyor.Fotoğrafta gördüğünüz malzemeler ile bunu yapmak mümkün fakat hangisini seçerseniz maliyet, güvenirlilik ve beceri değişiyor. Eğer bu konudaki fikirlerinizi bana aktarabilirseniz sanırım bunun üstesinden gelebilirim. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 ABS'den tetik almak zorunlu. İvme sensörüyle bu iş iyi olmaz. Kaygan zeminde, ani frende bile gerekli yavaşlama ivmesi sağlanamadığından sadece, iyi yol şartlarında çalışan bir sistem olur. Abs'den illaki tetik almasına gerek yok. Çünkü burda önemli olan ani ve sert frenin arkadaki araca bildirilmesi. Kaygan zaminde Abs devreye girse de siz kaydığınız için zaten sert fren yapmamış oluyorsunuz. E bu durumda siz ani olarak duramadıktan sonra, sistem arkayı uyarsa ne olur uyarmasa ne olur. Ayrıca Abs olmayan araçları da düşünürseniz, bu sistemin tamamen ani duruşa neden olacak frenlemede devreye girmesi gerekiyor. Bu da ivme sensörüyle mümkün. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 hilmi doğanyaptığıniz çakar devresini araca bağlamak için arka stop ampulünun şasesini ayırmak gerekiyor mu?çıkıştaki mosfet p kanal mi n kanal mi? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Abs'den illaki tetik almasına gerek yok. Çünkü burda önemli olan ani ve sert frenin arkadaki araca bildirilmesi. Kaygan zaminde Abs devreye girse de siz kaydığınız için zaten sert fren yapmamış oluyorsunuz. E bu durumda siz ani olarak duramadıktan sonra, sistem arkayı uyarsa ne olur uyarmasa ne olur. Ayrıca Abs olmayan araçları da düşünürseniz, bu sistemin tamamen ani duruşa neden olacak frenlemede devreye girmesi gerekiyor. Bu da ivme sensörüyle mümkün.Sistemin maksadı aracın artık sürücünün inisiyatifinden çıkıp, artık mevcut şartların insafına kaldığını, arkadakine bildirmek. Sadece ani duruşları bildirmek değil. ABS sistemi olmayanlar da tabiki bu uygulanamaz. Onlar için tek seçenek ivme sensörü. ABS montajı ayrı bir konu olur. Sizin freniniz ne kadar tutuyorsa, arkadaki aracın da o kadar tutar. Siz frene bastığınız anda o basmazsa, size çarpması son derece mümkün... Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 7 Şubat 2012 Yazar Paylaş 7 Şubat 2012 Devrenin sasesi ile lamlaların sasesi ortak,lambaların sasesını ayırmaya gerek yok,devreden lambalara sadece + vermek yeterli(eger lambalar sase alıyorsa)abs sistemine hiç bulusmadan g sensoru ıle bu işi bitirmeyi planlıyorum ve elimde g sensor olarak kullanılabılecek bircok parca var fotografda goruldugu gıbı.aracın kasislerde ki degişimi bile gorecek malzemem var.footgrafda gorunen parcalardan x,y,z eksenlerıyle aynı anda calısanı dahi var Yorum bağlantısı
Recommended Posts