İçeriğe Yönlendir

Led sinyalli ve eşik aydınlatmalı yan aynalar

Çağrı Sucu

Recommended Posts

Çağrı Sucu

teşekkürler :)

beklediğim kargo bu akşam geldi, ancak şerit led ve driverları geri gönderdim :D

paketi benim görüştüğümden başka kişi hazırlamış, amber renk yerine RGB koymuş, driverları da küçük istememe ve telefonda özellikle "kutusuz" istediğimi belirtmeme rağmen 4x2x3 (U/G/Y) cm'lik kutulu driver göndermişler, üstelik 3 driver istemiştim üçüde farklı marka :biggrin: yine kargo yolu gözleyeceğim kısaca, hayırlısıyla tamamlasaydım :)

ayrıca power ledleri PCB'ye sabitlemem lazım ama led yuvarlak olduğu için neresi + neresi - belli olmuyor.

şu resme göre 1 nolu uç (-) değil mi? :)

refond_power_led_emiter.gif

ayrıca PCB ile led arasına ısıyı iletmesi için termal macun sürmem lazım mı yoksa 2 yüzeyin birbirine temas etmesi yeterli mi?

teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

teşekkürler :)

beklediğim kargo bu akşam geldi, ancak şerit led ve driverları geri gönderdim :D

paketi benim görüştüğümden başka kişi hazırlamış, amber renk yerine RGB koymuş, driverları da küçük istememe ve telefonda özellikle "kutusuz" istediğimi belirtmeme rağmen 4x2x3 (U/G/Y) cm'lik kutulu driver göndermişler, üstelik 3 driver istemiştim üçüde farklı marka :biggrin: yine kargo yolu gözleyeceğim kısaca, hayırlısıyla tamamlasaydım :)

ayrıca power ledleri PCB'ye sabitlemem lazım ama led yuvarlak olduğu için neresi + neresi - belli olmuyor.

şu resme göre 1 nolu uç (-) değil mi? :)

ayrıca PCB ile led arasına ısıyı iletmesi için termal macun sürmem lazım mı yoksa 2 yüzeyin birbirine temas etmesi yeterli mi?

teşekkürler şimdiden

Evet 1 nolu uç (-) dir.Mutlaka termal macun sür power led çok fazla ısınır ve sıcaktan pek hoşlanmaz... :yes:

Yorum bağlantısı
Çağrı Sucu

hala led ve driverlarımın kargoya verilmesini bekliyorum..... bu arada sınavım vardı diğer işlere de bakamadım

Yorum bağlantısı
Aykut Özal Gödekmerdan

Merhaba aranıza yeni katıldım.İstanbul ataköyden Aykut ben.

Ayna altı aydınlatma çalışması çok hoşuma gitti.Forumu yeterince okudum fakat tam bilgi edinemedim.Opel servisin yaptığı yeri öğrenebilirmiyiz ? Bunu yaptırmayı çok istiyorum.Olmazsa parçaları temin etmek istiyorum aynı ışık gücüvereni tabiki.Opel astra daki ışık gücü muhteşem.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba aranıza yeni katıldım.İstanbul ataköyden Aykut ben.

Ayna altı aydınlatma çalışması çok hoşuma gitti.Forumu yeterince okudum fakat tam bilgi edinemedim.Opel servisin yaptığı yeri öğrenebilirmiyiz ? Bunu yaptırmayı çok istiyorum.Olmazsa parçaları temin etmek istiyorum aynı ışık gücüvereni tabiki.Opel astra daki ışık gücü muhteşem.

Teşekkürler.

Merhaba aramıza hoşgeldiniz,konunun ilk sayfasını incelerseniz tüm detayları orada paylaştık kendiniz birşeyler yapmak isterseniz yardımcı oluruz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aykut Özal Gödekmerdan

Merhaba aramıza hoşgeldiniz,konunun ilk sayfasını incelerseniz tüm detayları orada paylaştık kendiniz birşeyler yapmak isterseniz yardımcı oluruz...

tüm sayfaları defalarca okudum.Sanırım aklım karıştı.Bununda sebebi maalesef bu işlerden pek anlayamıyorum. Sizden rica etsem,en iyi performans getiren sağlıklı parçaları tekrar yazarmısınız ? Opel servisi acaba benim aracıma yaparmı ? Seat cordoba aracım var. Zaten ben bunu yapabilen birine yaptıracağım.Ben başlarsam ilk ayna elimde kalır:):)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

tüm sayfaları defalarca okudum.Sanırım aklım karıştı.Bununda sebebi maalesef bu işlerden pek anlayamıyorum. Sizden rica etsem,en iyi performans getiren sağlıklı parçaları tekrar yazarmısınız ? Opel servisi acaba benim aracıma yaparmı ? Seat cordoba aracım var. Zaten ben bunu yapabilen birine yaptıracağım.Ben başlarsam ilk ayna elimde kalır:) :)

Aykut bey Geceuçuşu nun kuruluş amacı amatör ve profesyonel insanların kendi el becerisini kullanarak birşeyler yapması ve paylaşmasına vesile olmaktır,bu sebeple forumda kurallar gereği ticari yönlendirme yapılmamaktadır.Siz yeterki yapmak isteyin herkes seferber olacaktır yardım için,merak etmeyin,size lazım olacak malzemelerin resimlerini ekliyorum.

post-4834-0-39286100-1327256980.jpgpost-4834-0-99814200-1327257045.jpg

post-4834-0-37463200-1327257786.jpgpost-4834-0-82703400-1327257957.jpgpost-4834-0-15060600-1327264241.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağrı Sucu

konuyu unutup gitmiş gibi oldum, güncelleyelim.

2 haftadır okulumu bu dönem bitirmek için uğraşıyorum o yüzden aynayla ilgilenemedim. zaten firma da beni 1 aydır sallıyor. yetkilisine telefon açıyorum dışardayım şirkete dönünce arayım diyor arayan soran yok. bugün tahsilat günümüz şu gün paranızı iade edeceğim diyor o gün arıyorum yine sallıyor. firmanın adından belli zaten bir yamukluk olacağı :)

hayırlısıyla paramı iade alıyım başka yerden ürün alıp işe devam edeceğim..

Yorum bağlantısı
Doğukan D. Şenkal

hadi bakalım hayırlısı. internetten alışveriş yapmanın en kötü yönü de bu adamın insafına kalıyorsun paşam ne zaman isterse o zaman yapıyor işini hakkın olan şeyi de rica minnet alıyorsun malesef..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Mahmut yüreğine sağlık üşenmeden gayet güzel şekilde bilgileri güncel tutuyorsun.

Çağrı bey gayet güzel gidiyorsunuz fakat yaptıgınız sinyal şekli sadece önden görünecek,olması gereken yandan görünmesi bana kalırsa aynanın ön kısmına dogru uzatıp noktayı koymanız en ideal halini oluşturacak.Hatta uçtan yukarı dogru kıvırabilirseniz yandan daha iyi görünür ve esas kullanım şekline bürünür kıvırdıgınız yere fazladan led kullanmanızı tavsiye ederim.

Pileksiye delik delip led takma ugraşma smd5050 kullan yüzeye sabitle daha fazla verim alırsın.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut yüreğine sağlık üşenmeden gayet güzel şekilde bilgileri güncel tutuyorsun.

Oktay Abi teşekkür ederim,utandırıyorsun beni :blush: elimden geldiğince yardımcı olmaya,paylaşmaya çalışıyorum... :flowers:

Yorum bağlantısı
Çağrı Sucu
(düzenlendi)

Çağrı bey gayet güzel gidiyorsunuz fakat yaptıgınız sinyal şekli sadece önden görünecek,olması gereken yandan görünmesi bana kalırsa aynanın ön kısmına dogru uzatıp noktayı koymanız en ideal halini oluşturacak.Hatta uçtan yukarı dogru kıvırabilirseniz yandan daha iyi görünür ve esas kullanım şekline bürünür kıvırdıgınız yere fazladan led kullanmanızı tavsiye ederim.

Pileksiye delik delip led takma ugraşma smd5050 kullan yüzeye sabitle daha fazla verim alırsın.

evet aslında öyle yapmam lazım, yan sinyalin özelliği önden, yandan, arkadan gözükmesi ama benim yaptığım sadece önden ve yandan gözükecek. aynanın yapısından dolayı arkadan bakınca hiçbirşey belli olmayacak.

bu yüzden aracın orjinal yan sinyalini iptal etmemem lazım. ben aslında onu iptal etmeyi düşünüyordum.

ayrıca ayna camı ve motorun olduğu kısımda büyük bir ölü alan var, fotoda 11cm yazan kısmın derinliği 6-7cm kadar var ve ayna kapağı o bölgenin üstüne sıfır oturuyor.

bu yüzden sinyal yapılacak kısmı sonuna kadar uzatamadım.

IMG_1297a.jpg

son gelişme; az önce yine firmayla görüştüm, daha önce para iadesi demelerine rağmen şimdi yine en kısa zamanda ürün göndereceğiz diyor. elinizde ürün yokmuş deyince tekrar para iadesine döndü. bi aksaklık olmadan iade ederler umarım :angry2:

tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Çağrı Sucu

konu güncel.

E... elektronik denen işletmeden paramı zar zor iade aldım ve başka siteden sipariş vereceğim.

bu arada pleksi şekillendirmek için kalıp hazırladım ama henüz bitmedi.

projeyi bırakmışım gibi anlaşılmaması için güncelleyim dedim :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

çalışmanın bitimini merakla bekliyorum bu benimde aklımdaydı ne zamandan beri kolay gelsin :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Atakan Er

Herkezse merhaba

Ben kapının tam altına led serit istiyorum, yanı kapı acıldıgında kapının tam alt tarafını aydınlatıcak sekılde, led şerit kapı altında oldugundan direk gözükmücek zaten sadece yere vurdugu gözükecek halıyle, yanlız elektirik elektronık bilgim sıfır :)

Aşağıdakı normal bi led şeridi kapının altına monte edip onu direk tavan lambasına bağlansa olmuyormu, bir şeyleri yakarmı :( illa dirençtir ıvırdır zıvırdır eklenmesi gerekirmi. :clever:

post-5901-0-02485800-1334927416.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Herkezse merhaba

Ben kapının tam altına led serit istiyorum, yanı kapı acıldıgında kapının tam alt tarafını aydınlatıcak sekılde, led şerit kapı altında oldugundan direk gözükmücek zaten sadece yere vurdugu gözükecek halıyle, yanlız elektirik elektronık bilgim sıfır :)

Aşağıdakı normal bi led şeridi kapının altına monte edip onu direk tavan lambasına bağlansa olmuyormu, bir şeyleri yakarmı :( illa dirençtir ıvırdır zıvırdır eklenmesi gerekirmi. :clever:

Şerit led ler tak çalıştır vaziyette satılır,12V akım vermeniz yeterli olur,eksta dirençle diyotla uğraşmazsınız.Sizi uğraştıracak kısım tavan lambasından kapı altına enerji çekmek.Kapıya giden elektrik soketine zarar vermeden söküp kabloyu geçirirseniz işin %50 si bitmiş demektir.Led bağlantısını yaparken +/- uçlara dikkat edin...

Yorum bağlantısı
Atakan Er

Daha önceden paylaşılan yan ayna altı led muhabbeti için opel firmasını aradım ve bende auris var uygulama yaparmısınız dedim, gelin bi elektirik durumuna göre bakar olur yada olmaz deriz dediler. Gecen gün bi corallaya takıldı sıkıntı olmadı ama aracı görmekte yarar var dediler.

Bi iki güne kalmaz gidip opelde işlem yaptırıcam. Yanlız ondan önce acaba olursa maliyeti ne olur bir fikri olan varmı? power led driver gibi bişeyler söylendi :lol: heralde böyle birşey takılır.

post-5901-0-86789300-1334953114.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağrı Sucu

şu kalıp yapma işini bi beceremedim :) kalıptan şekillendirdiğim pleksi aynaya uymuyor. artık bir dahakine aynanın üstünde şekillendirmeye çalışacağım.

konuyu unutmadım, malzemeler sürekli masamın üstünde duruyor ama işlemler biraz yavaşladı :)

Yorum bağlantısı
Muhammed Çiçekli
(düzenlendi)

Bende vectra c aracım için böyle bir şey yapmak istiyorum elimde fazladan ayna var yanlız çözemedigim kısım elektrigi nereden çekebiliriz?

tarihinde Muhammed Çiçekli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bende vectra c aracım için böyle bir şey yapmak istiyorum elimde fazladan ayna var yanlız çözemedigim kısım elektrigi nereden çekebiliriz?

Tavan lambasından tetik alabilirsiniz,yan direk kaplamasının içinden aşağı doğru gidip,kapı ile kaporta arasındaki kablo körüğünden geçip sonra kapı içinden aynaya ulaşırsınız... ;)

Yorum bağlantısı
Muhammed Çiçekli
(düzenlendi)

Malzeme konusunda kafam biraz karıştı power led kullanmayı düşünüyorum sogutucu ve sürücüyü nereden temin edebiliriz ? Anakartların üzerindeki sogutuculardan kullansak olmaz mı ?

tarihinde Muhammed Çiçekli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Malzeme konusunda kafam biraz karıştı power led kullanmayı düşünüyorum sogutucu ve sürücüyü nereden temin edebiliriz ? Anakartların üzerindeki sogutuculardan kullansak olmaz mı ?

Malzeme tedariğini Kadıköy veya Karaköy elektronikçi pasajlarından yapabilirsiniz.Kullanmanız gereken malzeme resimlerini ekliyorum kafanıza takılan bir şey olursa sorarsınız...

Power led_pcb soğutucu_power led lens_led driver...

post-4834-0-85080500-1336249765.jpg

post-4834-0-73030500-1336249785.jpg

post-4834-0-14932200-1336249818.jpg

post-4834-0-27969400-1336249841.jpg

post-4834-0-05944400-1336249863.jpg

post-4834-0-64060300-1336249977.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

arkadaşlar aynı projeye ben de girmek üzereyim. evet yapılan işlemler güzel, ayrıca tavan lambasının kendinden veya sigortasından da aynalara elektrik alınabilir fakat aynaların içine sürekli su gireceğinden su izolasyonunu nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...