Selçuk Tom 25 Aralık 2011 Yazar Paylaş 25 Aralık 2011 Teşekkür ederim Selçuk bey TSX marka merceği kullanmalısınız zira F-XR bi-xenon mercektir.Mercek kapağı olarak Mercedes Benz'den çıkan kapaklar mercekleri daha iyi kapatıyor.Forum kuralları gereği usta ve firma yönlendirmesi yapamıyoruz ama özelden ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım...Ozel mesaji bulamadim bir turlu. Bi-xenon ile normal xenon arasinda sellektor farki varsa, ben bi-xenon takiyim diye dusunuyorum. Birde mercegi sabitlesek bile hala Otomatik egim kontrolu calistigina gore sadece mercegin icindeki far hareket edicek degilmi? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Aralık 2011 Paylaş 25 Aralık 2011 Ozel mesaji bulamadim bir turlu. Bi-xenon ile normal xenon arasinda sellektor farki varsa, ben bi-xenon takiyim diye dusunuyorum. Birde mercegi sabitlesek bile hala Otomatik egim kontrolu calistigina gore sadece mercegin icindeki far hareket edicek degilmi?Selçuk bey siz uzun farlarımdan memnunum dediğiniz için ben sadece xenon mercek tavsiyesinde bulundum.Tabiki bi-xenon mercek montajı yapabilirsiniz önemli olan hatasız montaj,buradan kasıt far yükseklik ve eğim kontrol fonk.sorunsuz çalışması.Özelden kastım gmail di belirtmediğim için kusura bakmayın... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Aralık 2011 Paylaş 26 Aralık 2011 Orjinal farların xenon, bunların nesinden memnun değilsin anlamadım ? 5 metreden çekilmiş bir duvar fotoğrafı gönderin ışık desenini görelim. Yorum bağlantısı
Fatih Karaca 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 Birde bu s60 larda farları sökmek için tamponu sökmeye gerek varmı yani bu konuda tecrübeli birisi varmı?bazı videolarda volvonun eski modellerinde direk sökülüyordu bende tam anlamıyorum bu işten ama denemek istiyorum.Saygılar...Selçuk Bey,Aynı farlara sahip bir Volvomuz var. Farı sökmek için tamponu da sökmek gerekiyor ve dikkatli olunmazsa fara zarar verilebiliyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 yapmışken yeni hella bi-xenon mercek montajı yapın gündüz halojen uzunlar sellektör yaparken gece farlar açılınca bi-xenon devreye girsin eski gti farlarım öyleydi ve önümde tır durmuyordu ilker kemal bey bile bu şekilde kullanıyor Bu yeni hella lar d2s kullanıyor değilmi? Aslında aklımda FX-R modelini yurt dışından temin etmek geçiyordu. Ama hangisi en iyisi ise ona yönelicem tabi bunuda sizin yönlendirmelerinizle başarırım diye umut ediyorum.Ben kafaya koydum bunu yapıcam şimdi çıkma bir far arıyorum. Ondan sonra montaja başlıycam. Fakat kaç gündür farı evde nasıl bir tesistat kurup çalıştıracağımı düşünüyorum. Baya bir konu okudum ama bulamadım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Bu yeni hella lar d2s kullanıyor değilmi? Aslında aklımda FX-R modelini yurt dışından temin etmek geçiyordu. Ama hangisi en iyisi ise ona yönelicem tabi bunuda sizin yönlendirmelerinizle başarırım diye umut ediyorum.Ben kafaya koydum bunu yapıcam şimdi çıkma bir far arıyorum. Ondan sonra montaja başlıycam. Fakat kaç gündür farı evde nasıl bir tesistat kurup çalıştıracağımı düşünüyorum. Baya bir konu okudum ama bulamadım.Selçuk bey yeni veya çıkma bilgisayar power supply kullanarak evde 12V 15A kadar bir güç elde edebilirsiniz,buda xenon balastlarını ve daha farklı denemelerinizi çalıştırmaya fazlasıyla yeterli olur.Power supply den güç kaynağı yapma konusu burada...http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1897&view=findpost&p=27320&hl=%2Bpower+%2Bsupply&fromsearch=1 Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 Selçuk bey yeni veya çıkma bilgisayar power supply kullanarak evde 12V 15A kadar bir güç elde edebilirsiniz,buda xenon balastlarını ve daha farklı denemelerinizi çalıştırmaya fazlasıyla yeterli olur.Power supply den güç kaynağı yapma konusu burada... http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1897&view=findpost&p=27320&hl=%2Bpower+%2Bsupply&fromsearch=1bu konuyu çok inceledim fakat bana biraz karışık geldi işin doğrusu. tesisat konusunda bilgisi olanlar için gerçekten iyi bir yol fakat benim gibi amatorler için biraz karışık, yani neyi nereye nasıl bağlayacağımızı ince ayrıntılarıyla yazılsa daha rahat anlaşılabilirmiş. O yüzden benim aklımdan elektrikçideki wolt ayarlı prizlerden alıp bağlamak geçiyor tabi ama ne kadar olur ne kadar olmaz bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 bu konuyu çok inceledim fakat bana biraz karışık geldi işin doğrusu. tesisat konusunda bilgisi olanlar için gerçekten iyi bir yol fakat benim gibi amatorler için biraz karışık, yani neyi nereye nasıl bağlayacağımızı ince ayrıntılarıyla yazılsa daha rahat anlaşılabilirmiş. O yüzden benim aklımdan elektrikçideki wolt ayarlı prizlerden alıp bağlamak geçiyor tabi ama ne kadar olur ne kadar olmaz bilemiyorum.Selçuk bey en yalın haliyle anlatmaya çalışayım;Power S.liyi açın sarı kabloların tamamını birleştirin bu +12 V olacak.Bir tane yeşil kablo var onu siyah kablolardan birine bağlayın on-off içindir aralarını push buton koyabilirsiniz.Sonra siyah kabloları birleştirin buda - Şase olacaktır,diğer kabloları izole edin veya kesin.Artık 12V luk bir güç kaynağınız oldu güle güle kullanın... Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 Selçuk bey en yalın haliyle anlatmaya çalışayım;Power S.liyi açın sarı kabloların tamamını birleştirin bu +12 V olacak.Bir tane yeşil kablo var onu siyah kablolardan birine bağlayın on-off içindir aralarını push buton koyabilirsiniz.Sonra siyah kabloları birleştirin buda - Şase olacaktır,diğer kabloları izole edin veya kesin.Artık 12V luk bir güç kaynağınız oldu güle güle kullanın...bu kadarmı? e kolaymış. şimdi bununla xenon kiti çalıştırabilirmiyim? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 bu kadarmı? e kolaymış. şimdi bununla xenon kiti çalıştırabilirmiyim?Tabiki çalıştırırsınız,önemli olan power supply kaliteli olsun 400-500W lık olursa daha sağlıklı olur. Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 Tabiki çalıştırırsınız,önemli olan power supply kaliteli olsun 400-500W lık olursa daha sağlıklı olur.Mahmut bey gerçekten çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Tabiki çalıştırırsınız,önemli olan power supply kaliteli olsun 400-500W lık olursa daha sağlıklı olur.Gerek yok. Kaliteli olduktan sonra, 250W'lık gereğinden fazla güç sağlar.Sizin işiniz için, 12v kanalından 10A sağlayabilen bir güç kaynağı fazlasıyla yeterli... Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 Benimki uyduruk ve cok eski bir power suply. Bir problem teskil etmez umarim Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Gerek yok. Kaliteli olduktan sonra, 250W'lık gereğinden fazla güç sağlar.Sizin işiniz için, 12v kanalından 10A sağlayabilen bir güç kaynağı fazlasıyla yeterli...Balast ve ampul denemelerim sırasında 250W 10A lik 2 adet supply peşpeşe yaktım biri xilence diğeri coolermaster markaydı,malesef her ikiside sadece 2 saat dayanabildi.Yüksek watlı ve 10A' in üzerinde olmasında her zaman fayda var... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Balast ve ampul denemelerim sırasında 250W 10A lik 2 adet supply peşpeşe yaktım biri xilence diğeri coolermaster markaydı,malesef her ikiside sadece 2 saat dayanabildi.Yüksek watlı ve 10A' in üzerinde olmasında her zaman fayda var...2 balastı ayna anda mı açıp-kapatıyordunuz? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 2 balastı ayna anda mı açıp-kapatıyordunuz?Turgut test yaptığım için defalarca her iki balasta güç veriyordum ama ömürleri vefa etmedi.Şimdi Sentey Golden Steel Power GSP850-SM 850 Watt 70A supply kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Turgut test yaptığım için defalarca her iki balasta güç veriyordum ama ömürleri vefa etmedi.Şimdi Sentey Golden Steel Power GSP850-SM 850 Watt 70A supply kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok...2sini aynı ayna çalıştırırsanız tabiki kaldırmaz. 2 balastın açılma anındaki çekimi 20A'e yaklaşır. 10A güç sağlayan bir güç kaynağı da, bu durum için yeterli gelmez. 2'sini aynı anda çalıştırmak için 2 tane 10A'lik 12v kanalı olan veya 1 tane 20A'lik 12v kanalı olan bir psu gerekir.Balastları da farklı kanallara takmak gerektiğini unutmamak gerekir."Golden Steel Power GSP850-SM 850 Watt 70A" bu güç kaynağını bilgisayarınızda mı kullanıyorsunuz? Balast takmak için almamışsınızdır sanırım...Bir de Sentey tercih etme nedeninizi öğrenebilir miyim? Markası ilk defa duydum. Sanırım yurtiçinde de yok.Neden Enermax, Silverstone, FSP, Tagan, High Power, Corsair, Cooler Master... değil de, Sentel?Quad-crossfire, core-i7, 4xraid0, sıvı soğutma... gibi bir sisteminiz mi var? 850W çok yüksek bir değer çünkü. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 850W çok yüksek bir değer çünkü. Turgut kanada'da eğitim gören kuzenim vardı benim için ebay'dan uygun fiyatlı supply almasını istemiştim,yüksek watt ve amperli olsun dedim oda tutmuş bunu alıp göndermiş,kullanılmış üründü ama sıfır gibiydi.Kargo dahil 55$ a geldi bana,sıfır fiyatı şuan 300$ civarında... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Turgut kanada'da eğitim gören kuzenim vardı benim için ebay'dan uygun fiyatlı supply almasını istemiştim,yüksek watt ve amperli olsun dedim oda tutmuş bunu alıp göndermiş,kullanılmış üründü ama sıfır gibiydi.Kargo dahil 55$ a geldi bana,sıfır fiyatı şuan 300$ civarında...Bilgisayarınızda mı kullanıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Bilgisayarınızda mı kullanıyorsunuz?Güç kaynağı olarak kullanıyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 (düzenlendi) Konuyu degistirmis gibi olacagim ama ben fx-r siparisi verecektimki bir bir konuda fx-r nin cin mali cakma bir mercek oldugu yazilmis bu kismende olsa kararimi degistirmeme sebep gibi gorunuyor. Ben en kaliteli bi-xenon fx-r diye dusunurken aslinda tam tersiymis. Yeni nesil hellalar icin ne dusunuyorsunuz digerlerinden farki nedir? Ve bi-xenon olarak en iyi tavsiyeniz ne olur? 1 Ocak 2012 tarihinde Selçuk Tom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 (düzenlendi) Konuyu degistirmis gibi olacagim ama ben fx-r siparisi verecektimki bir bir konuda fx-r nin cin mali cakma bir mercek oldugu yazilmis bu kismende olsa kararimi degistirmeme sebep gibi gorunuyor. Ben en kaliteli bi-xenon fx-r diye dusunurken aslinda tam tersiymis. Yeni nesil hellalar icin ne dusunuyorsunuz digerlerinden farki nedir? Ve bi-xenon olarak en iyi tavsiyeniz ne olur?Selçuk bey yeni hella kaliteli bir mercektir,montajı basittir,boyutları küçüktür,selektörü hızlıdır,aydınlatması iyidir,bulunması kolaydır FX-R aslında u.s.a menşeyli ama çinde üretiliyor... 1 Ocak 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 (düzenlendi) En iyisi yeni hellami? Montaji kolay olmasi ve kucuk olmasi cok iyi. Birde bunu temin ederken yeni hellami diycez yoksa modeli falan varmi? 1 Ocak 2012 tarihinde Selçuk Tom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 En iyisi yeni hellami? Mintaji kolay olmasi ve kucuk olmasi cok iyi. Birde bunu temin ederken yeni hellami diycez yoksa modeli falan varmi?Yeni nesil hella demeniz yeterli zaten 2010 model bmw,porsche,wv araçlardan çıkıyor ampul tutucusunu istemeyi unutmayın... 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Tom 2 Ocak 2012 Yazar Paylaş 2 Ocak 2012 Yeni nesil hella demeniz yeterli zaten 2010 model bmw,porsche,wv araçlardan çıkıyor ampul tutucusunu istemeyi unutmayın...Mahmut bey bugun bir arastirma yaptim yeni hella bulamadim fiyattada stabil bir bilgiye ulasamadim. Nedir bunlarin fiyatlari ortalama? Yorum bağlantısı
Recommended Posts