İçeriğe Yönlendir

Bu mercek ve elemanları nedir?

Sinan Altuğ

Recommended Posts

Sinan Altuğ

Merhaba,

Bir arkadaşımın arkadaşı Bursa'da far montaj fabrikasında çalışıyor. Talep ettiğim ürünler

2 x Hella yeni nesil d1s bi-xenon projektör (ve tutucusu)

2 x d1s philips ampul

2 x balast - ampul arası kablo

2 x oem balast.

Bana gelen fotoların bir kısmını sizle paylaşıyorum, emin olduğum şey pakette hepsi var, ampul d1s philips, balast almanya yapımı (muhtemelen bu da philips).

Emin olmadığım şeyler ise bu mercek yeni nesil hella d1s tip bi-xenon mercek midir?

Kablo bu kadar mı? sanki daha önce gördüğüm xenon kitlerde daha bi kablo karmaşası vardı? Bunda çelik muhafazalı tek kablo var ampulden balasta.

elikmuhafazalkablo.jpg

ampultutucu.jpg

ampultutucu2.jpg

mercekk.jpg

mercek1.jpg

mercek.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu mercekler bosch gördüğüm kadarı ile, arkasındaki parça da vidalandığında d1s takabiliyorsun. Ancak bi-xenon mercek değil, motoru yok. Kablosunun kısa olması normal çünkü balast farın altına monte edildiğinden konnektörü farın içinden geçip ampule bağlanıyor, uzun kablo gerekmiyor. Ama çıkmacılardan uzun kablo bulabilmen zor olsa da mümkün.

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

D1S Balast A.L. marka.Renault Fluence den çıkma.Mercekte aynı sekılde A.L. marka ama bi-xenon değil.Ayrıca balasta elektirik veren kabloda olması gerekli,4lü kablo şeklinde.

Yorum bağlantısı
Sinan Altuğ

benim gördüğüm kablo karmaşası onlar demek ki.. Fluence da olsa balastları iş yapmaz mı acaba :) mtec silver seriden daha iyi olur mu? olmazsa bu balastı kullanmayı düşünüyorum da..

Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572

Balast kalitelidir.BMW X3,X5,E 93 ,Audi tt,Alfa Romeo giulietta,Renault megane gibi araçlardan çıkar.Etrafı açıktır,yalıtım yapılması gerekli.Su almaz ise uzun yıllar kullanılır.Fakat sizin araçta kullanılamaz.Araç arıza ışığını yakar ve farlara elektirik yollamaz..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...