İçeriğe Yönlendir

Peugeot 3008 bi xenon far uygulaması


Onur Akgöl

Recommended Posts

Onur Akgöl
(düzenlendi)

Merhabalar ;

3008 aracıma mercek takmak istiyordum fakat far camını açmışken bi xenon takayım dedim. dün 407 far camını açıp mercek degişimi yaptık bosch mercek taktık bugün kapatma işlemini yapacaz 407 de mercek olduğu için kesme delme vs işimiz olmadı. Ama 3008 de mercek olmadığı için mecburen delme işlemi olacak. Benim amacım hella d1s bi xenon mercek veya valeo d1s takmak.d1s i takma isteğim h7 xenon ampulude uyum sağlıyormuş . Bosch bi xenon un seçeneklerimin arasında olmamasının sebebi boyutu çok büyük

Sizlere birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.

1- valeo d1s veya hella d1s sizce hangisi daha kaliteli aydınlatması,çizgileri daha iyi?

2- Bi xenon mercegini takmam için sadece uzunlardan paralel alıp bi xenon üstündeki kabloya bağlamak mı yoksa ekstra kablo işleri oluyormu bikaç yerde okudum sigorta kutusuna kablo bağlıyorlar belkide ben yanlış anlamış olabilirm.eğer kablo işleri fazla ise sadece mercek uygulaması yapacam

3-ilerde h7 ampulumun aydınlatmasından memnun kalmadığım zaman takmış olduğum d1s merceğe d2s ampulu taksam uyum sorunu yaşarmıyım?

4- bu forumdamı okudum bilmiyorum ama 3008 in far içi biraz kısaymış her mercek olmazmış ölçüleri bilen varmı . mesela hella d1s mercek boyutu 14-10.5 cm bu mercek uyarmı benim farıma?

şimdiden tşk ederim iyi günler

tarihinde Onur Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz
(düzenlendi)

Ben Hella diyorum. Ama Hella'nın pahalı fiyatından dolayı, Valeo tavsiye edenler de var.

Valeo alırsanız, perdenin motoru için devresini de alıp; onunla uğraşmanız gerekir. Sorun çıkarma potansiyeli daha yüksek, selektörü daha yavaştır. Ayrıca "Clear Lens" yerine buzlu cama benzer "Fresnel Lens" camı nedeniyle daha hafif olsa da ışık geçirgenliği daha düşüktür. Fakat ışığın keskin kırılma hatları olmamakla birlikte, ışığı daha homojen dağıtır.

Aydınlatma alanı biraz daha geniştir. Hella'yı elinize aldığınızda merceğin ağırlığını, metal reflektör tasının kalınlığını, mercek kalitesini ve genel kaliteyi hissedersiniz. Valeo'yu elime almadığım için bir şey diyemiyorum.

Bunun yanında Hella siz daha selektör kolunu tam olarak çekememişken, anında flaşı patlatır. :)

tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Akgöl

öncelikle Allah razi olsun ilginiz icin . valeo nun d1s mercegi 59 hella nin d1s mercegi 79 pek fark yok 20 tl verip hella alirim fakat ben d1s merceklere h7 xenon ampulu olur diye duymustum bu dogrumu bunun hakkinda bi bilginiz varmi? d1s ile d2s arasinda aydinlatma olarak bi fark varmi d1s istememin sebebi bunlara h7 xenon ampulu oluyor diye okumustum ne kadar dogru bilmiyorm

öncelikle Allah razi olsun ilginiz icin . valeo nun d1s mercegi 59 hella nin d1s mercegi 79 pek fark yok 20 tl verip hella alirim fakat ben d1s merceklere h7 xenon ampulu olur diye duymustum bu dogrumu bunun hakkinda bi bilginiz varmi? d1s ile d2s arasinda aydinlatma olarak bi fark varmi d1s istememin sebebi bunlara h7 xenon ampulu oluyor diye okumustum ne kadar dogru bilmiyorm

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

D1S/D2S arasında aydınlatma farkı yoktur. D1S yerine H7 uysa bile tavsiye etmem. OEM D1S/D2S ampul kullanın. Aksi takdirde odak bozuluyor ve ışık şiddeti düşüyor.

D1S daha yenidir. Daha kısa sürede ısınır. Bunun yanı sıra ampulün arkasındaki köşeli büyük kısım nedeniyle benimki gibi farlara uymuyor.

Yorum bağlantısı
Onur Akgöl

yani sizin oneriniz hella d1s mercek ve d1s ampulumu? ayrica son olarak bisey sormak istiyorm hella d1s mercege baktim arkasinda fari sabit tutan clips tarzinda bisey yok far ampulunu mercege silikonpamak mi lazim

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

yani sizin oneriniz hella d1s mercek ve d1s ampulumu? ayrica son olarak bisey sormak istiyorm hella d1s mercege baktim arkasinda fari sabit tutan clips tarzinda bisey yok far ampulunu mercege silikonpamak mi lazim

D1S veya D2S alabilirsiniz. D1S daha hızlı ısınır. Tek farkları bu.

Hella merceğin özel tutucusu var. Ampul merceğin üzerinde tutucusuz durmaz.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Ballastına göre değişiyor. D2S bile 4sn içinde ışık gücünün %80'ine ulaşmak zorunda. Ama ışığın sarılaşıp tam 4300K rengine ulaşması, ben de 1dk.ya yakın sürüyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

"D1S daha hızlı ısınır" genellemesi yeni insanların kafasında "D1S anında yanıyor D2S 2 sn. sonra yanıyor" gibi bir algı oluşturabileceğinden, bilgi verirken konudan hiç bir şey anlamayanları da hesaba katalım.

D1S'in çıkarılmasının birinci amacı güvenliği artırmak, yüksek voltajı kablodan ve çeşitli konnektörlerden geçirmemektir.

Far ve ampul üreticileri "flaş gibi sellektör çaksın" mantığıyla ürün geliştirmiyorlar, çünkü normal kullanımın binde biri kadar bile değildir. Bu nedenle ECE normları her iki tip ampulden de aynı performansı bekler.

Isınma süresi denen şeyin farklı evreleri var, bunlar ms. ile ifade ediliyor. Amaç sadece buysa ödenen ekstra bedele değer mi bunu hesaplamak lazım.

D1S ateşleyicinin yaptığı şeyi D2S sistemde pek ala balasta da yaptırabilirsiniz tabii ki sonucuna katlanmak kaydıyla.

Yorum bağlantısı
Onur Akgöl

çok yazı okudum kafam çok karıştı bir kaç sorum olacak selçuk bey yanlış veya daha önceden anlatılan bişeyse kusura bakmayın lütfen.

1-hella d1s düşünüyordum turgut bey üzel tutucuları var dedi bende hellanın fotografına baktıgım zaman arka taraftaki girişin iç kısmında gerçekten ampulun tırnagını tutan bir yer var gibi gözüküyor yani ampulu takıp hafif çevirince sanki oturacakmış gibi fakat satıcı ise hella d1s in tutucusunun olmadığını ve silikon vb şey ile tutturabilecegimi ve ısrarla bosch d2s mercek almamı söylüyor . sizce bu satma politikasımı yoksa tamamen iyi niyetle söylenmiş yardım amaçlı bişeymi?

2- bu forumu yine incelerken bişey gördüm valeo d1s veya d2s hatırlamıyorm ama takarken arka tarafında bir devre vardı ve bununla yapılması gerektiiği yazıyordu sanırım . şimdi ben bosch veya hella d1s veya d2s aldığım zaman bi xenon merceginin üstündeki kabloyu uzunlara paralel çekmekten başka bir işlemi varmı devre vs

3-siz hella mı bosch mu önerirsiniz neden?

çok soru sordum farkındayım ama temiz bi iş yapmak istiyorum lütfen kusura bakmayın iyi günler

Yorum bağlantısı
Onur Akgöl

merhabalar ;

Bu konuyu aydınlatma ön aydınlatma xenon bölümüne de açmıştım fakat işçilik ve montaj bölümünde açılan konuları görünce yanlış bi yerde açtığımın farkına vardım kusura bakmayın adminlerden ricam o konu silinirse konu kalabalığı yapmamış olurum.

3008 allure aracıma bi xenon veya sadece mercek uygulaması yapmak istiyorum. Daha önceden 407 tecrübem var yani sadece far camlarını açtık biraz zorladı fakat 1 saatte 1 far camını açtık mevcut mercegi çıkarıp bosch mercegi taktık ama orjinal mercekle taktığımız bosch mercek vidaları tam oturmadığı için uydurma bi şekilde sıkıca vidaladık fakat bu seferde uzunlar kısalar dan 20-25 cm kadar yukarıda. Bizde mercegi aldığımız kişiyle konuştuk bosch mercekleri yollayıp bi xenon mercek alacaz ya hella ya da bosch d1s veya d2s veya valeo nun d1s d2s . Aldığımız mercekten 2 tane alacaz hem 3008 hemde 407 için ama o kadar şey okudumki açıkcası ilk baştaki cesaretim kalmadı belki 3008 e hiç bulaşmam bu gidişle .Ayrıca iki araçtada xenon var ikiside h7. Aklımda bir çok soru var sizden ricam cevaplarsanız çok sevinirm

1- bosch valeo hella mecburen bu 3 markadan birisi olacak ama d1s mi d2s mi hangisini takayım neden takayım bilmiyorum valeonun mercek ile çanağı arasında diğerlerine oranla açık alan çok az olduğu için önünü daha iyi aydınlatıyormuş bu şehir efsanesimi yoksa doğrumu?

2- farzedelimki hella d1s mercek aldım ve buna uygun ampul ve h7 balansa çevirici soket bunları taktıktan sonra devre vs ile ilgili işim olacakmı sadece bi xenon mercekteki kabloyu uzuna paralel çekmem yeterli olacakmı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhaba, tutucusuz projektör olmaz, ya tel ya kapak ya da konnektör ampulü projektöre sabitlemek zorundadır. Hella'nın o projektörünü görmedim ama bi şekilde tutucusu olmak zorunda, ve kolay bulunan bir şey değildi. Turgut daha önce fotoğraflarını bir yerlerde falan da göndermişti, olması gereken o projektörün o tutucu ile kullanılması gerektiğidir. Bunun yerine silikon vb ucuz-uydurma çözümler sağlıklı olmaz, ampul gevşer, odak bozulur, farı karartır, balastı bozar vs vs.

Valeo'nun perdesi için o devrenin gerektiğini hatırlıyorum, ancak detayı hatırlamıyorum, uğraşacak elektronikçin yoksa maceraya girmek gereksiz.

Ben fikrimi hella olarak belirtmiştim ancak imkanlar elvermiyorsa bosch'da çok iyi bir seçenektir.

Tekrar tekrar söylüyorum, mercekler arası farklar dağlar kadar değildir. Karakteristik özellikleri aşağı yukarı aynıdır, hepsi de işinizi fazlasıyla görür, hepsi de üst sınıf araçlarda (MB,AUDI,VW,BMW vb.) karışık kullanılmaktadır. Bunlara kafanızı takmayın, imkanlarınız neye elveriyorsa takıp kullanın.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Yusuf Bayraktar

1. D1S D2S aydınlatmaları ve ampüllerin kapsülleri tamamen aynı. Farınızın içine hangi mercek rahatça sığacaksa onu tercih edin.

2. H7 balasta d1s ampül takamazsınız çünkü sizin kullandığınız h7 balastın içinde entegre ateşleyici var. D1S ampül kullanabilmek için içinde ateşleyici olmayan gen4 veya gen5 ballast kullanmanız lazım. Elinizdeki H7 balastla ancak uygun bi aparatla d2s ampül kullanabilirsiniz. Uzunları bi-xenon selenoide paralel yaptıktan sonra işleminiz tamam olur. Başka bir şeye gerek kalmaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...