İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa C (2000-2006) xenon far

Selim Keskinkılınç

Recommended Posts

• 3 yıl sonra...
Emre Gurl
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar bir süredir farlardan yana çok sıkıntılıyım çözüm bulanda olmadı malesef

2 sene önce aydınlatmadan memnun olmadığım için ve orjinalinde mercekli far olduğu için Philips h7 4300 xenon far taktırdım.Aydınlatma yine süper olmasada idare eder durumdaydı.

Şimdi neredeyse önümü göremiyorum.Saniyedeki usta merceklerin bittiğini farı temizletip xenon u atalım diyor.Sizce ne yapmalıyım yeni mercek alsam xenon a uygun aydınlatmam eskisinden iyi olur mu yoksa nightbreaker a dönüp xenon sevdasından vazmı geçmeliyim ?

h7 mercek tatmin edici bir aydınlatma verirmi yoksa d2s e mi geçmem lazım ? d2s e geçmem gerekiyorsada bunun için xenon kit de yada farda bi değişiklik yapmam gerekiyor mu yoksa d2s mercek+ampul alsam geçmiş olurmuyum ?

tarihinde Emre Gurl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceğinin optiği halojene göre üretildiğinden xenon taktığında iyi performans alman mümkün değil. Bütçen varsa içinde mercekleri de D2S/D1S yapmalısın, ayrıca ampul ve balast ta satın alman gerekiyor. Ancak bu sayede gerçek xenon kalitesini elde edebilirsin.

Yorum bağlantısı
Emre Gurl

Valeo bi-xenon merceğe h7 4300k taktırdım fakat yanlara ışık çok gidiyor gibi iyi olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? doğru ayarı nasıl yapabilirim ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yanlış tipte ampul kullanmanın klasik sonuçları. Mercek ne ise ampul de o tipte takılmalıdır. D2S merceğe H7 ampul taktığında sonucu ne yaparsan yap düzeltemezsin.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Anladığım kadarıyla mercekleri de değiştirmişsin. Evet D2S ampul sorununu çözer. Ayrıca eski balastlarını da D2S'e takabilmen için çevirici kablo da alman gerekecek. Yoksa D2S balast ta alman gerekir. Bu farların arası çok açık, ayarlanması gerekiyor. Umarım montaj düzgündür, ayarlamayla çözülür.

Yorum bağlantısı
Emre Gurl

h7 leri philips aldım o yüzden biraz masraflı oldu onların pozisyonunun değiştirip iyi bir görüntü elde edemezmiyim ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

H7 xenon ile uğraşmayın.Balast mevcut görünüyor.D2s xenon ve aparatını edinin.

Sol fara takılan ampulün odaklaması yapılamamış.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

h7 leri philips aldım o yüzden biraz masraflı oldu onların pozisyonunun değiştirip iyi bir görüntü elde edemezmiyim ?

Hayır. Dediğim gibi uyumsuz ampul kullanıyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sakarya ilimizden arkadaşımızın Corsa aracı için aldığı junyan farlara kendisi Valeo H7 mercek montajı sonrası aydınlatma yetersiz kalınca ve gündüz farı bölümlerinede kendince mantar led ile çalışma yapmasından sonra hesaplı ve daha kaliteli bir aşamaya geçiş içinyeni tip Valeo bi-xenon,4300k Osram xenon,Gen4 Bosch balast ve gündüz farı kısmına 1 watt power ledler,fazladan deldiği delikleride sinyal amaçlı yarım watt smd ledler kullanılarak sinyal ampulü kısmınada 30mm lens takılıp ledlendirilerek Rabbimin izni ile geçtiğimiz aylarda çalışmayı güzel bir sonuç alarak yapmak nasip oldu.

Valeo mercek montajı sonrası.

Ledler ve lensin montaj sonrası.

Sinyal bölümü.

Gündüz farı bölümü.

Duvar çizgileri.

Gündüz farı uzaktan resim gelmedi.

Resim linkleri yenilendi.

2708.jpg

2717.jpg

2749.jpg

2756.jpg

2760.jpg

2764.jpg

2774.jpg

2780.jpg

2hwz4vb.jpg

34qmmo3.jpg

xgbm6v.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Güzel sonuç. Bir far ayarı gerekiyor zannedersem. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Emre Gurl
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar geçen yıl böyle bir uygulama yaptırmıştım ampül tipinin yanlış olduğunu söylemiştiniz şimdi merceği takan arkadaş ampülün oturduğu yuvayıda kesmiş kendisi japonla yapıştırıp oturtmuş.Ampülü değiştirmeye kalktım d2s aldım ama sanayideki ustalar merkez tutmaz bu yeni far al vs.. dediler.

Sorum:

-Şu anki hali ile yapıştırma ile merkezi tutturup iyi aydınlatma alabilirmiyim ?

-Yok alamazsam tekrar mercek almak mı mantıklı yoksa http://www.sahibinde...203555819/detay şu ilandaki gibi yeni mercekli bir far alsam daha mı iyi ? Bu farların mercekleri iyimidir ?

Bi türlü halledemedim bu far işini harcadığım emek / para boşa gidiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Y3B6vD.jpg8mgzld.jpgDoMDly.jpgmqPoG2.jpgEQYDVD.jpgjz564g.jpg2vga2O.jpg

tarihinde Emre Gurl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Öncelikle geçmiş olsun şu anki farlarınızdan hayır gelmez. Her ne kadar d2s te alsanız şu anda odak noktasını tutturmak çok zor. Ayrıca sizin yeni alacağınız farda bundan daha iyi sonuç alırsınız ama ne kadar tatminkar olur bilemem. Bana göre görsel olarak iyi ama aydınlatma olarak kötü. Sizin orjinal farlarınız da çok dar bu yüzden sadece hella g3 yani yeni tip hella sığıyor o da ucu ucuna. Antalyad bir arkadaşımın arabasına yapmıştım.

f103542505b61275a36676eeaa3d7b7c.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

İkisi de aynı ürün hangisi ucuza gelirse onu alın. Ufak tefek yerleri kesmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Arkadaşımız farları getirdi.Farlar içler acısı durumda idi.Valeo H serisi mercek takılmış ama ne takılış.Muayene içi ampul takacağız diye ampul takılan kısımlar darbelemeler ile sökülmüş halojenler japonla tutturulmuş.Mercekler abartmıyorum 10cm yakın vidalar ile kendi kasasını da aşarak dış kasayada sabitlemeyi başarmış.

Rabbimin izni ile oldukça güzel bir sonuç ile montajı bitirmek kısmet oldu.

Farın birisinin ise gereksiz iken mercek uzun geldiğinden sanırım çerçeve eritilerek genişletilmiş.Farlarının içindeki kiride anlatmaya gerek yok sanırım.

Hella mercek takıldı sabitlendi ve arkadaşımızın bahtsızlığı devam ediyor.Benimde son anda farkettiğim merceğin biri dot,biri ece neyse demekten başka yapacak bir şey yoktu.Arkadaşımıza mercekleri satan arkadaşımızın kusuru.Çerçevedeki berbat genişletme becerisi,ni her iki çerçevedeki düzeltmeler yaparak genişlettim.

Çap oldukça genişti ve yine siyah İntemo çerçevelerine müracat ederek arkadaşımızdan resimli onaydan sonra montajı yaptım.

Farların toplanmış hali.

Araç üzerinden bir görünüm.

Arkadaşımızın bahsızlığı hala devam etti.Farlar takılması için gitti ve takıldı.Far ayarını yapan arkadaşımız yükseklik motorlarını kontrol etmeden far ayarına girişmiş ve sağlam olan ayar vidalarını ve tamir ederek ayaralanabilir hale getirdiğim ayar vidasınıda dişlerini bozmak sureti ile arkadaşımızı ayar olmuyor diye yollamış.Önceki montajda dış kasaya sabitleme olduğu için motor bozulmuş bundan dolayı farın biri çok aşagıda kalmış.

Farları tekrar açsam bile ayar vidalarının değişimi maalesef hurda far alınsa bile mümkün değil.Presleme ile sökülüp değişme yolu kapalı hale getirilmiş.Şimdi motorları iptal edeceğim ve bu kısımlara aldığım aparatlar ile manuel ayar yapabilecek aparat için uğraşıyorum.Halledince takacağız.

Resim linkleri yenilendi.

5155.jpg

5161.jpg

5162.jpg

5164.jpg

5166.jpg

5171.jpg

5172.jpg

5173.jpg

5238.jpg

5244.jpg

5245.jpg

5248.jpg

5249.jpg

5251.jpg

5253.jpg

5255.jpg

5256.jpg

5806.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...