Selim Keskinkılınç 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Arkadaşlar geçen ay 2001 model 1.4 corsa aldım aracın üstünde xenon far var fakat göz alıyor sanırım bunun yerine mercekli xenon takdırmak lazım göz almaması için.Bu işin bana maliyeti ne olur,nerde yaptırabilirim ben balıkesirdeyim,aracımın resmini ekledim.fikir ve önerileriniz bekliyorum... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Bu linkleri incelemeniz gerek.http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...p;hl=opel+combohttp://www.geceucusu.com/index.php?showtop...p;hl=opel+combo Yorum bağlantısı
Selim Keskinkılınç 4 Nisan 2010 Yazar Paylaş 4 Nisan 2010 (düzenlendi) Gösterdiğiniz konuları şimdi okudum,tabi diğer başka birçok konuyuda.....Arkadaşlar farların açılıp yerine orjinal mercek takılması 400 tl(h7) civarında hadi bi-xenon olsun desek birde ampül dü kitdi derken 400 lira daha çıkma olarak, onlarla fiyat 800 ü geçiyor,gelme gitme takdırma maliyetleri hariç. Bu paraya neredeyse aracıma lpg takdırabilirim. Şehir içinde zaten sokak aydınlatma ışıklarından xenonsuzda idare edebilirim sanki. Uzun yolda da daha çok kullanırım gibi geliyor.Ama maliyet işi açıkcası beni değip değmeyeceği yönünde kararsız bırakdı sonuçda kaç saat kullanıcam aracımı satıncaya kadar ?(2-3 sene sonra aracımı yenilemeyi düşünüyorum ) ya da aracı satarken ne olucak farlara yaptığım yatırım,aracımın fiyatının neredeyse %7-8 i gibi bir rakamı farlara vermek sizce mantıklı mı?Yorum ve önerilerinizi bekliyorum,iyi geceler 4 Nisan 2010 tarihinde selim keskink?l?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Gösterdiğiniz konuları şimdi okudum,tabi diğer başka birçok konuyuda.....Arkadaşlar farların açılıp yerine orjinal mercek takılması 400 tl(h7) civarında hadi bi-xenon olsun desek birde ampül dü kitdi derken 400 lira daha çıkma olarak, onlarla fiyat 800 ü geçiyor,gelme gitme takdırma maliyetleri hariç. Bu paraya neredeyse aracıma lpg takdırabilirim. Şehir içinde zaten sokak aydınlatma ışıklarından xenonsuzda idare edebilirim sanki. Uzun yolda da daha çok kullanırım gibi geliyor.Ama maliyet işi açıkcası beni değip değmeyeceği yönünde kararsız bırakdı sonuçda kaç saat kullanıcam aracımı satıncaya kadar ?(2-3 sene sonra aracımı yenilemeyi düşünüyorum ) ya da aracı satarken ne olucak farlara yaptığım yatırım,aracımın fiyatının neredeyse %7-8 i gibi bir rakamı farlara vermek sizce mantıklı mı?Yorum ve önerilerinizi bekliyorum,iyi gecelereğer uzun yola çıkıyorsanız kesinlikle değer,aracınızı satarkende ek bir özellik olarak sunulabilir..uzun yolada çıkmam şehir içi de yeterince aydınlık diyorsanız o baska.. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 çıkma olarak alsanıza orjinal mercekli farı var corsa c nin. aracı satarken çıkartır satarsınız. uğraştığınıza değmez orjinal olur hem Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 http://www.parcatreni.com/index.php?p=show...3&k_id=4964 'deki mercekli fardan alırsan hem mercekli farın olmuş olur hem de şu anki xenon kitini kullanmaya devam edersin.Şyi bir aydınlatma güvenliğini artırır, tehlikeleri daha önce görmeni sağlar, LPG ise sadece tasarruf etmeni sağlar, birbiriyle kıyaslanamaz ki. Maliyeti değmeyecek kadar yüksek buluyorsan kiti söküp kaliteli bir H7 ampul ile devam etmen en uygunu olur. Yorum bağlantısı
Selim Keskinkılınç 6 Nisan 2010 Yazar Paylaş 6 Nisan 2010 Bu mercekli farlara benim h7 xenonlar olur aslında alabilirim fiyatda uygun sayılır sıfır far için.Yanlız oepl corsa üst donanımlı versiyonlarda neden h7 mercekli far kullanıyor? Bunu anlayamadım?H7 reflektörlü far H7 mercekli fardan daha iyi değil mi ki? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 mercegin amaci isik huzmesini gereken yerlere yogunlastirarak hem daha homojen aydinlatma elde etmek hem de karsiki vasitaya daha az rahatsizlik veren isigi elde etmektir. bu baglamda mercegin daha yeni bir teknoloji ve daha iyi bir far malzemesi oldugu asikardir. kaliteli bir mercekte reflektore gore isik azalmaz. bilakis, noktasal yogunlasma ve de mercek icerisindeki siper dolayisiyla soforun gormesi gereken alan daha iyi aydinlatilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 Bu mercekli farlara benim h7 xenonlar olur aslında alabilirim fiyatda uygun sayılır sıfır far için.Yanlız oepl corsa üst donanımlı versiyonlarda neden h7 mercekli far kullanıyor? Bunu anlayamadım?H7 reflektörlü far H7 mercekli fardan daha iyi değil mi ki?Mercekli farlar üst versiyonda değil bazı özel versiyonlarda kullanılıyor mesela silverline serisinde olduğu gibi. Arka stopları da kristal efektlidir. Mercekli farlar yansıtma alanı açısından sınırlı olduğunda daha verimli kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Selim Keskinkılınç 7 Nisan 2010 Yazar Paylaş 7 Nisan 2010 (düzenlendi) Mercekli farlar yansıtma alanı açısından sınırlı olduğunda daha verimli kullanılıyor.Bunu anlayamadım,yani yansıtma alanı ne kadar az ise verimlilik o kdar artıyor mu?Yani corsa için soracak olursak cosmo ya da silverline modelindeki merckli h7 farlar,reflektörlü h7 farlardan daha kaliteli bir aydınlatmaya mı sahip? Bunun cevabı çok net bir şekilde ''evet'' h7 mercekli corsa silverline farı, h7 reflektörlü fara göre daha iyi ise,mantıklı açıklamsı tam olarak nedir? 7 Nisan 2010 tarihinde Selim Keskink?l?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 İkisinin de iyi/kötü yanları var. İkisini de test duvarında ölçmek gerekir ki bir yorum yapabilelim.Mercekli dediğimiz (elipsoid) projektörlerin verimi free form reflektörlerden daha düşüktür. Bunun en önemli nedeni bildiğimiz gibi merceğin ya da reflektörün yansıtma alanının miktarıyla ilgili. Free form reflektörlerde (corsa'nın orjinal farı) çok daha fazla cm2 alan bulunuyor ve bu alan iyi hesaplanırsa daha verimli bir sonuç alınabilir. Ayrıca mercekli projektördeki lens ışığı yoğunlaştırıp daha homojen yayabilme özelliğine sahip, bunu free form farlarda pek göremeyiz, bazı kısımlarda belirgin çizgiler dağınıklık vs olur eğer ki xenon kit takarsanız bu çizgisel bozukluklar daha da belirginleşir. Yorum bağlantısı
Celil İlkimen 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 Merhaba bende yeni bir konu açmadan buraya yazabilirim. Bende corsa'nin sonar marka farı içi siyah 2-3 yıllık yaklaşık mtech blastları mevcut, Soruna gelince ciddi bir aydınlatma problemi var daha önce hep şehir içi ve gündüz yolculukları yaptığımdan dikkatimi çekmemişti aydınlatma kapasitesi fakat 1 gece yolculuğu"hep uzun far ile gitmek zorunda kaldım" ve bir otoparktan çıkan bmw ve aracımın fararını karşılaştırdıktan sonra geçeken kör gittiğimi farkettim. Bu durumu nasıl çözebilirim? Eğer Foto gerekiyorsa akşam çekip yollayabilirim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 Muhtemelen H1 kittir. BMW ile karşılaştırınca da kör oldum sanmanız normaldir.. Resime gerek yok.. Mercek kalitesizdir.. Mercekleri değiştirmek gerekir... Yorum bağlantısı
Celil İlkimen 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 Muhtemelen H1 kittir. BMW ile karşılaştırınca da kör oldum sanmanız normaldir.. Resime gerek yok.. Mercek kalitesizdir.. Mercekleri değiştirmek gerekir...Mercek olarak tavsiyeleriniz nelerdir peki? bu işe girişmişken bixenon yapma düşüncesi var kafamda sanırım blastlarıda değiştirmem gerekiyor diymi bunun için? birde zun farlarıda mercek uygulaması yapabilirmiyim merak ettim performansı iyi olur mu? Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür derim. Yorum bağlantısı
Murat Şen 25 Haziran 2010 Paylaş 25 Haziran 2010 o fara bi xenon mercek sıgmaz gibime geliyor... gene de ölçmek lazımvaleo d2s mercek oraya rahat olur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 Mercekli uzun far pek örneği olmayan bir tasarım. Uğraşmaya değmez. Düzgün bir bi-xenon mercek montajı gözlerini yeterince mutlu eder. H1 kitini bi-xenon mercekte kullanamazsın, D2S 4300K ampul ve D2S balast kullanman gerekecek. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 Mercek olarak tavsiyeleriniz nelerdir peki?Yerine sığabilecek, markalı ve mümkünse orjinal xenon bir mercek takmalısınız.. H serisine girecekseniz, bulaştığınıza değmez... Yorum bağlantısı
Celil İlkimen 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 (düzenlendi) Mercekli uzun far pek örneği olmayan bir tasarım. Uğraşmaya değmez. Düzgün bir bi-xenon mercek montajı gözlerini yeterince mutlu eder. H1 kitini bi-xenon mercekte kullanamazsın, D2S 4300K ampul ve D2S balast kullanman gerekecek.Anladım peki uzunlara ne önerirsiniz ampul olarak yada çıkan h1lerimi uzunlarda yada sislerde kullanabilirmiyim?. bu arada d1s d2r ile d2s arasındaki farklar nelerdir? gen3 gen4 gen5 olması neyi değiştiriyor blastların? 26 Haziran 2010 tarihinde Celil ?lkimen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Anladım peki uzunlara ne önerirsiniz ampul olarak yada çıkan h1lerimi uzunlarda yada sislerde kullanabilirmiyim?. bu arada d1s d2r ile d2s arasındaki farklar nelerdir? gen3 gen4 gen5 olması neyi değiştiriyor blastların?S serisi ampul merceklerde, R serisi ise reflektörlü xenonlarda kullanılır. Tabii merceği de ampule göre olmak zorunda, yani ya D2S ampul D2S mercek, ya da D1S ampul D1S mercek kullanman gerekir.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2412 'de bir çok bilgi var. Uzun fara ve sise xenon takılmasını önermiyoruz, olduğu gibi kalması daha iyi. Yorum bağlantısı
Celil İlkimen 27 Ekim 2010 Paylaş 27 Ekim 2010 (düzenlendi) S serisi ampul merceklerde, R serisi ise reflektörlü xenonlarda kullanılır. Tabii merceği de ampule göre olmak zorunda, yani ya D2S ampul D2S mercek, ya da D1S ampul D1S mercek kullanman gerekir.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2412 'de bir çok bilgi var. Uzun fara ve sise xenon takılmasını önermiyoruz, olduğu gibi kalması daha iyi.Merhaba yeniden,farlarımı 2 haftaya açacağım mercekleri xenon blastlarını ve ampülleri değiştireceğim ayrıca sis farlarınıda alıp takmayı düşünüyorum .Şimdi aradığım şey gerçekten profesyönel bir ışık sağlaması hali ile önümüz kış ve araçla geceleri çıkmaya korkuyorum açıkçası..Bana önereceğiniz bixenon mercek, blast,xenon ampul,uzun ampul,sis farı ve ampllerine ihtiyacım var.Forumdan aratırdığım kadarı ile Kaito mercekler sanırım 1 numara ama çok pahalı..Mesela kaito mercek takıldı diye illa balastlar ve ampuller kaito mu olmak zorundadır? 4300 lük xenon blastlar ve ampullerde D2S,D2R,D1S vs.. hangisi tercih edilmeli"önerebilecekleriniz neler" ? uzun farlarda ampul olarak en iyi performansı yakalayan hangisi? Sis farı montajıda yapacağım hela micro de önerilmiş xenonlu olanıda var halojen olanıda var bunların hellanın sitesine göre Xenon mercekli olanıda var ve Xenon olan daha çok alanı aydınlatıyor gibi gösteriliyor? Birde DynaView evo 2 ler var fiyatları baya uçuk ama denemeye değermi acaba ? 27 Ekim 2010 tarihinde Celil ?lkimen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2010 Paylaş 27 Ekim 2010 Bir çok marka mercek kullanmış, binlerce kilometrelerce yol kat etmiş, gece gündüz, yağmur çamur gezmiş birinden tavsiye istersen eğer;4100 k orjinal ampülden,1.ci kalite yada OEM balasttan, sadece kısa mercek olacaksa Koito'dan, Bi-xenon olacaksa Bosch'tan vazgeçme.Gelelim sislere;Mercekli sis ise 3000k xenon, merceksiz sis ise allseasons'dan vazgeçme.Merceksiz sislere 3000k xenon tak,yola yakın olduğundan yağmurda karda siste aşırı parlama yolunu açacağına hepten görüşünü kısaltır (Aşırı parlama yapar) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Merhaba yeniden,farlarımı 2 haftaya açacağım mercekleri xenon blastlarını ve ampülleri değiştireceğim ayrıca sis farlarınıda alıp takmayı düşünüyorum .Şimdi aradığım şey gerçekten profesyönel bir ışık sağlaması hali ile önümüz kış ve araçla geceleri çıkmaya korkuyorum açıkçası..Bana önereceğiniz bixenon mercek, blast,xenon ampul,uzun ampul,sis farı ve ampllerine ihtiyacım var.Forumdan aratırdığım kadarı ile Kaito mercekler sanırım 1 numara ama çok pahalı..Mesela kaito mercek takıldı diye illa balastlar ve ampuller kaito mu olmak zorundadır? 4300 lük xenon blastlar ve ampullerde D2S,D2R,D1S vs.. hangisi tercih edilmeli"önerebilecekleriniz neler" ? uzun farlarda ampul olarak en iyi performansı yakalayan hangisi? Sis farı montajıda yapacağım hela micro de önerilmiş xenonlu olanıda var halojen olanıda var bunların hellanın sitesine göre Xenon mercekli olanıda var ve Xenon olan daha çok alanı aydınlatıyor gibi gösteriliyor? Birde DynaView evo 2 ler var fiyatları baya uçuk ama denemeye değermi acaba ?Farında şu anda mercek mi var, değiştirmekten bahsetmişsin. Ampuller performans olarak aynı olduğundan ne kullanacağın farketmez sadece dikkat edilecek nokta merceğe uygun ampul alman olacak. Bazı mercekler D1S uyumlu oluyor bazıları D2S buna dikkat etmek lazım. Aynı şey balast için de geçerli ampule uygun olmak zorunda. Oem markalar (hella,valeo,philips,osram,bosch,koito) zaten birbirine uyumlu markalar olduğundan sorunsuz kullanılabilir bunu takıntı yapmak doğru değil.Sis farına xenon takılmasını doğru bulmuyorum mercekli olsa bile de işe yarayan bir şey değil. Optik yapısı zaten çok kısa mesafeyi aydınlatan bir far olduğundan "xenon yapıcam sarı olsun" diye uğraşmak merakı gidermekten başka bir işe yaramayacaktır. Aracının orjinal sis farlarından alıp sarı halojen ampullerle en uygun sonucu elde edebilirsin. Hella micro de'leri aracına uyarlamak zor olabilir, estetik olarak da güzel durmayabilir, xenon olanı uzun fardır sis değil. Yani hella micro de senin için uygun bir ürün değil. Orjinal sislerini kullan. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 Kısa fara göre mercek takarsanız doğal olarak uzun reflektörünün yapısında ve çizgisinde bir değişime neden olmaz.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 (düzenlendi) Bi-xenon mercek uzun olarakta görev yaptığı için aracınız hem kısa hem uzuna tek mercekte sahip olacak. Bu yüzden muayene de hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Uzun far ile merceğin uzun desenini birbirine uyumlu hale getirmek için farlar ayarlı iken merceksiz farınızın duvardaki desenini işaretleyip merceğide tam bu işarete göre ayarlarsanız zaten otomatik olarak merceğin uzun deseni ve farın kendi uzun deseni birbirine uyumlu olacaktır.Şunu gibi; 12 Şubat 2011 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 12 Şubat 2011 Paylaş 12 Şubat 2011 Forumda güzel çalışmalar var inceledikce işleriniz kolaylaşacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts