İçeriğe Yönlendir

Yeni xenon far sistemi ve ampulleri : D5S-D6S-D8S (25W/2000lm)

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Ford Focus ST3 modelinde yeni nesil Osram xenarc D8S xenon kit kullanmış...

Ampul Tipi: D8S

İmalatçı: OSRAM

Üretim Yeri:Made in P.R.C

Türü: OSRAM XENARC

Watt: 25

Lümen: 2000

Renk Sıcaklığı Kelvin: 4.500

Lümen Etkinliği: Watt başına 80 Lümen

Lamba Ömrü: 3000 saat

Güzel bilgi. :good1:

Araç üreticileri için çok güzel bir ilerleme olacak. 25W xenon sistemi koycaklar, seviye sistemi+yıkama maliyeti olmayacak.

Ama araç "xenonlu" denerek satılacak. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Güzel bilgi. :good1:

Araç üreticileri için çok güzel bir ilerleme olacak. 25W xenon sistemi koycaklar, seviye sistemi+yıkama maliyeti olmayacak.

Ama araç "xenonlu" denerek satılacak. ;)

TÜV standartları değişecek o zaman. :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet değişmesi lazım.

Farın üzerindeki işaretler (ece kodları) sayesinde doğru bilgiler elde edilebiliyor acaba bu işaretleri ne zaman değerlendirmeye alacaklar merak ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Melih Emir

ewet w25 modül yeni nesil araçlarda maliyet düşümü olarak kullanılacak ve fiat tüm modellerinde bu modüle göre çalışma yapıyor , bende linea üzerinde bu modüle göre yeniden tasarımını yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

ewet w25 modül yeni nesil araçlarda maliyet düşümü olarak kullanılacak ve fiat tüm modellerinde bu modüle göre çalışma yapıyor , bende linea üzerinde bu modüle göre yeniden tasarımını yapıyorum.

Bütün sınıf araçlarda opsiyon olacak o zaman ?

Yorum bağlantısı
Melih Emir

şuan fiat brezilyada satacağı araçlar için bu işe kalkıştı ,amaç muhtemelen 2014 yılında DRL siz üretim yapılmayacağı için bu modülü kullanıp far içinde DRL ye yer açmak.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Ateşleyici ve balastı entegre olan D5S ilk olarak Kia K3'de kullanılacakmış.

Yorum bağlantısı
Melih Emir

clio 4 ve diğer üretilen araçlarda da çalışmalar başlatıldı , modül olarak ucuz olmasa da aracın genelindeki maliyet düşümü oldukça fazla yakında çok yaygınlaşacak

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Zamanla yaygınlaşıp ucuzlayacaktır kanımca. Orta sınıftaki araçların tamamının 25w sisteme geçmesi hedeflenmiş , bazen halojen farlı MB C araçlar görüyorum garip geliyo bana :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Selçuk Keleş

25W xenon sistemli araçlar yavaş yavaş görünmeye başladı. Seviye sensörü ve yıkama gerektirmemesi nedeniyle maliyet iyice düşmüş durumda.

760€ maliyetli 25W xenonlı Beetle ile 1250€ maliyetli 35W xenonlu Mokka'nın ışık dağılımı karşılaştırılmış. Sonuç tatmin edici.

post-5-0-12570300-1357723500.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Fatih Özbaş1679652583

biz de muayeneye giderken artık D1S merceğe H7 ampul uyarlamak yerine D1S merceğe D5S ampul takar gideriz balastsız olarak :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Deniz Gümüştepe

Selçuk üstat bilgiler çok iyi çok bilgilendim teşekkür ediyorum. acaba bu sistemi yapan oldu mu forumda? Aslında muayene sorunsalı için gayet mantıklı bir seçenekmiş. Bunu aklıma yazdım. Yeni araçta xenon olmazsa düşüneceğim.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Selçuk üstat bilgiler çok iyi çok bilgilendim teşekkür ediyorum. acaba bu sistemi yapan oldu mu forumda? Aslında muayene sorunsalı için gayet mantıklı bir seçenekmiş. Bunu aklıma yazdım. Yeni araçta xenon olmazsa düşüneceğim.

Muayenede D5s veya D8S lere bakacaklarını hiç sanmıyorum, xenon varsa ağır kusur olarak değerlendiriliyor hala..

Yorum bağlantısı
Deniz Gümüştepe
(düzenlendi)

Şurdan baktım d5s kullanan araçların listesi de var, Kia K3 CHN Citroen C4 Picasso S-VW Tiguan CHN Citroen DS5 CHN Skoda Superb CHN Skoda Rapid EU Maserati Ghibli Hyundai Avante FL Hyundai Avante Coupé FL Alfa Romeo 4C Fiat Ottimo CHN Audi TT Jeep Renegade Fiat 500X Renault Clio Initiale Paris Audi A6 gibi araçlar bu sistemi kullanıyormuş.

Şimdi bizde sanıyorum 2 yıl içinde picassolar muayeneye girer eğer ağır kusur verirlerse seyreyleyelim cümbüşü. Bence bu araçlar muayeneye girmeden avrupadaki Tuv'lerde bir düzenleme yapılır bu düzenleme bizde de mecburen yapılır. Öyle düzenleme yapıldığında bu tip bir modifikasyona ağır kusur veremezler. Çünkü yasal olarak d5s takınca uygun merceğe yükseklik ayarı ve yıkama zorunluluğu yok. Audi a6 bile bunu kullandıysa bence artık yasal anlamda çok sıkıntı kalmayacak 2 yıl içinde yapılır bu düzenleme. Ve böylece yaptığımız ışık modifikasyonu ömürlük olur, sök tak olayından kurtulur herkes. Tabi d5s'e uygun mercek bulmak sanırım epeyce sıkıntılı şuan ve ampül genel anlamda pahalı.

http://www.lumileds....D5S-leaflet-pdf

tarihinde Özgür Özgür tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sadık Uzunlar

iyi günler arkadaşlar hepinize kolay gelsin yeni almış olduğum citroen c5 2010 model aracıma aynı aracın üst versiyonu olan c5 lerin orijinal olan bi-xenon frını taktım. soketi takınca kısalar yandı fakat uzunlar ve ekstra sağa sola dönünce yanan viraj ekstra aydınlatmaları da yanmadı. servisten bi arkadaşı aradık sorduk soketteki kablolardan uzunların ve viraj aydınlatmalarının yerini bulup değiştirin dedi. şimdi onu yapacağız fakat kafama takılan bişey var bildiğim kadarıyla bi-xenon takılan araçlarda otomatik yükseklik ayarı olması gerekiyormuş aracıma bu uygulamayı yapabilirmiyim yada bi-xenonları aldığım arkadaş çıkmacıydı. aracı hala duruyor onun üstünden başka almam gereken parça varı yardımcı olablirmisiniz bana. teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

iyi günler arkadaşlar hepinize kolay gelsin yeni almış olduğum citroen c5 2010 model aracıma aynı aracın üst versiyonu olan c5 lerin orijinal olan bi-xenon frını taktım. soketi takınca kısalar yandı fakat uzunlar ve ekstra sağa sola dönünce yanan viraj ekstra aydınlatmaları da yanmadı. servisten bi arkadaşı aradık sorduk soketteki kablolardan uzunların ve viraj aydınlatmalarının yerini bulup değiştirin dedi. şimdi onu yapacağız fakat kafama takılan bişey var bildiğim kadarıyla bi-xenon takılan araçlarda otomatik yükseklik ayarı olması gerekiyormuş aracıma bu uygulamayı yapabilirmiyim yada bi-xenonları aldığım arkadaş çıkmacıydı. aracı hala duruyor onun üstünden başka almam gereken parça varı yardımcı olablirmisiniz bana. teşekkür ederim.

Sonradan yapılması çok zor. Hem yıkama sistemi, hem eğim sensörleri, bunları yöneten beyinleri, kablolaması, beyne tanıtılması vs. gerekecek. Bu konuda daha önceden deneyimli aracı tanıyan bir elektrikçiniz varsa deneyin yoksa bulaşmayın. Normalde kimse uğraşmıyor, muayeneye halojen ampul takarak gidiyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Uzunlar

halojen ampul takarak derken dediğim bi-xenonun içindeki ampulumu değiştirerek gidiyorlar peki bu şekilde muayeneden geçiyorlarmı ne farkı var sadece ampul değiştirmenin far aynı far

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

halojen ampul takarak derken dediğim bi-xenonun içindeki ampulumu değiştirerek gidiyorlar peki bu şekilde muayeneden geçiyorlarmı ne farkı var sadece ampul değiştirmenin far aynı far

TÜVTURK gaz deşarjlı ampul kullanan araçlarda üretim standartı olan far yıkama ve otomatik far yükseklik özelliklerinin bulunmasını ister , bu yüzdendir ki mercekli dahi olsa xenon ampuller yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmayan araçlara ağır kusur verir.

Halojen ampullerde standart renk olmak şartı ile mercekli yada merceksiz ayrımı yapılmaz yükseklik ve yön ayarları normalse vize alır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

hiç uğraşmayın orjinalini adapte etmek ölüm, bende üniversal eğim sensörü var her araca uyumlu :D ilanlardan bakabilirsiniz :D

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mahmut Akbulut

Şurdan baktım d5s kullanan araçların listesi de var, Kia K3 CHN Citroen C4 Picasso S-VW Tiguan CHN Citroen DS5 CHN Skoda Superb CHN Skoda Rapid EU Maserati Ghibli Hyundai Avante FL Hyundai Avante Coupé FL Alfa Romeo 4C Fiat Ottimo CHN Audi TT Jeep Renegade Fiat 500X Renault Clio Initiale Paris Audi A6 gibi araçlar bu sistemi kullanıyormuş.

Şimdi bizde sanıyorum 2 yıl içinde picassolar muayeneye girer eğer ağır kusur verirlerse seyreyleyelim cümbüşü. Bence bu araçlar muayeneye girmeden avrupadaki Tuv'lerde bir düzenleme yapılır bu düzenleme bizde de mecburen yapılır. Öyle düzenleme yapıldığında bu tip bir modifikasyona ağır kusur veremezler. Çünkü yasal olarak d5s takınca uygun merceğe yükseklik ayarı ve yıkama zorunluluğu yok. Audi a6 bile bunu kullandıysa bence artık yasal anlamda çok sıkıntı kalmayacak 2 yıl içinde yapılır bu düzenleme. Ve böylece yaptığımız ışık modifikasyonu ömürlük olur, sök tak olayından kurtulur herkes. Tabi d5s'e uygun mercek bulmak sanırım epeyce sıkıntılı şuan ve ampül genel anlamda pahalı.

TÜVTURK istasyonlarında araç aydınlatma bilgileri güncellenmiş listeler hazırlanmış bu ne demek !!!

Modladığımız araçlarımız yine halojen ampulle vize ye girmek zorunda kalacak demek :angry: çünkü belirlenen listeye göre yeni nesil farların üzerindeki " 12V 25W " ibaresi muayene teknisyeni tarafından kontrol edilecekmiş :(

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

TÜVTURK istasyonlarında araç aydınlatma bilgileri güncellenmiş listeler hazırlanmış bu ne demek !!!

Modladığımız araçlarımız yine halojen ampulle vize ye girmek zorunda kalacak demek :angry: çünkü belirlenen listeye göre yeni nesil farların üzerindeki " 12V 25W " ibaresi muayene teknisyeni tarafından kontrol edilecekmiş :(

25W xenon farlarda böyle bir etiket bulunuyor mu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...