İçeriğe Yönlendir

Power led yapıştırıcısı

fatih özoğul

Recommended Posts

fatih özoğul

arkadaşlar slm power ledleri aleminyum pcb ye yapıştırmak ve aradaki ısıyı iletmek için kullanılan yapıştırıcının adı nedir,nereden temin edebilirim

Yorum bağlantısı
fatih özoğul

oktay ustam aynısından almışım lehimleme işlemi tamam oluyorda ısıyı iletmek için power ledle alemınyum pcb arasına ısıyı iletmek için bir macun varmış onu bulamıyorum

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

elektronikcilerin bir kisminda, bilgisayarda islemci ile sogutucu arasina kullanildigindan bilgisayar firmalarinin ise hemen hepsinde olur, adi da "termal macun". ayrica internette online satis yapan yuzlerce siteden alabilmeniz mumkundur.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
elektronikcilerin bir kisminda, bilgisayarda islemci ile sogutucu arasina kullanildigindan bilgisayar firmalarinin ise hemen hepsinde olur, adi da "termal macun". ayrica internette online satis yapan yuzlerce siteden alabilmeniz mumkundur.

+1

küçük kavanozlardada satılır elektronikcilerde beyaz silikon olarakda geçer ısı iletkenligi için bilgisayar camiasında termal macun olarak sunuldu küçük tüplerde de satılıyor.pahalı bişi degil sogutucu aliminyumun altına bugday tanesi kadar sürmeniz yeterlidir fazlası kalınlık yapar ve kenarlardan taşar anlamı kalmaz.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Erkan Kahya
(düzenlendi)

Merhaba iyi akşamlar. Aldığım led ampulleri h1 sokete girmesi için biraz traşlatmak istedim. Birini ben hallettim de diğerini yapmaları için vermiştim ve törpülerken oluşan yüksek ısıdan dolayı ledin biri yerinden çıkmış. Bunu tekrar nasıl yapıştırabilir veya lehimleyebiliriz? Bugün ince havya ile uçlarından denedik ama tutmadı bağlantı uçları alt kısımda. Yoksa çöp mü oldu?:(

dbfac268a1460a176258b77cac63c572.jpg

3c8b1dce55ac642e566e96d803433ebe.jpg

tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Standart havyalar olmaz ledi eritir zarar verir , elektronikçiye götürülmeli hassas kaliteli havya ile tekrar eski haline gelir...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Parçada zaten lehim kısmı mevcut bir tarafındaki lehim artığı alınır ve diğer tarafı en az 40watt havya ile hafif lehimlenir havya çekilmeden led yerleşitirlerek havya lede degmeden bu kısımdan oturtulur ve lehim lede yapışır ve diğer kısım aynı şekilde lehimlenir. Parça sogutucuya monteli olduğu için ısınma gecikmeli olur.

Spiral taşı hiç çekmeden yaptılarsa aliminyum fazla ısınmıştır ve bu normaldir.Bilmedikleri için kısım kısım yapmamışlar.

LEdi lehimledikten sonra dış aliminyum ile kısa devre ölçümü yapılmalı açık devre ölçüm olacak.Ledin sogutucu parçası tıraşlanınca dış sogutucuya teması var.Egerki bu yüzde iletişim hattı var ise kısa devre yapmış olabilir.Maket bıçagı ucu ile hafiften bu yol tıraşlanır ve kısa devre açılır.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Biraz zor sanki yarın konya sokağa gidip orda mı yaptırsam diye düşünüyorum. Birini taktım diğer uzun boşta tek göz gidiyorum:P neyseki bi-xenonlar çalışıyor. Aslında role ile ayırsam sanki olacak gibi. Ilk çalıştırmada uzun far ampullerini okuyamayınca sistem hata veriyodu projektör selenoidi de çalışmıyordu. Ama şimdi çalışıyor. Acaba belirli bir kontrolden sonra normale mi dönüyor?

Yorum bağlantısı

Erkan çok basit aslında. Elektrikli ocağı yaklaşık 200-250 dereceye çıkarıp ledli çubuğu üzerine koy, kendiliğinden lehimlenir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...