fatih özoğul 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 arkadaşlar slm power ledleri aleminyum pcb ye yapıştırmak ve aradaki ısıyı iletmek için kullanılan yapıştırıcının adı nedir,nereden temin edebilirim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 arkadaşlar slm power ledleri aleminyum pcb ye yapıştırmak ve aradaki ısıyı iletmek için kullanılan yapıştırıcının adı nedir,nereden temin edebilirimlinkte verilen parçadan alıp üzerine lehimleyeceksin yine aynı linkte sürücüsüde mevcut.http://www.marketdijital.com/Star-Pcb-Tekl...yum,PR-311.html Yorum bağlantısı
fatih özoğul 2 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2010 oktay ustam aynısından almışım lehimleme işlemi tamam oluyorda ısıyı iletmek için power ledle alemınyum pcb arasına ısıyı iletmek için bir macun varmış onu bulamıyorum Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 2 Temmuz 2010 Paylaş 2 Temmuz 2010 elektronikcilerin bir kisminda, bilgisayarda islemci ile sogutucu arasina kullanildigindan bilgisayar firmalarinin ise hemen hepsinde olur, adi da "termal macun". ayrica internette online satis yapan yuzlerce siteden alabilmeniz mumkundur. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Temmuz 2010 Paylaş 2 Temmuz 2010 elektronikcilerin bir kisminda, bilgisayarda islemci ile sogutucu arasina kullanildigindan bilgisayar firmalarinin ise hemen hepsinde olur, adi da "termal macun". ayrica internette online satis yapan yuzlerce siteden alabilmeniz mumkundur.+1küçük kavanozlardada satılır elektronikcilerde beyaz silikon olarakda geçer ısı iletkenligi için bilgisayar camiasında termal macun olarak sunuldu küçük tüplerde de satılıyor.pahalı bişi degil sogutucu aliminyumun altına bugday tanesi kadar sürmeniz yeterlidir fazlası kalınlık yapar ve kenarlardan taşar anlamı kalmaz. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 (düzenlendi) Merhaba iyi akşamlar. Aldığım led ampulleri h1 sokete girmesi için biraz traşlatmak istedim. Birini ben hallettim de diğerini yapmaları için vermiştim ve törpülerken oluşan yüksek ısıdan dolayı ledin biri yerinden çıkmış. Bunu tekrar nasıl yapıştırabilir veya lehimleyebiliriz? Bugün ince havya ile uçlarından denedik ama tutmadı bağlantı uçları alt kısımda. Yoksa çöp mü oldu? 26 Kasım 2014 tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Standart havyalar olmaz ledi eritir zarar verir , elektronikçiye götürülmeli hassas kaliteli havya ile tekrar eski haline gelir... Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Ledin bağlantı uçları sadece alt kısımda yinede lehimlenebilir mi ki? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 Parçada zaten lehim kısmı mevcut bir tarafındaki lehim artığı alınır ve diğer tarafı en az 40watt havya ile hafif lehimlenir havya çekilmeden led yerleşitirlerek havya lede degmeden bu kısımdan oturtulur ve lehim lede yapışır ve diğer kısım aynı şekilde lehimlenir. Parça sogutucuya monteli olduğu için ısınma gecikmeli olur. Spiral taşı hiç çekmeden yaptılarsa aliminyum fazla ısınmıştır ve bu normaldir.Bilmedikleri için kısım kısım yapmamışlar. LEdi lehimledikten sonra dış aliminyum ile kısa devre ölçümü yapılmalı açık devre ölçüm olacak.Ledin sogutucu parçası tıraşlanınca dış sogutucuya teması var.Egerki bu yüzde iletişim hattı var ise kısa devre yapmış olabilir.Maket bıçagı ucu ile hafiften bu yol tıraşlanır ve kısa devre açılır. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Elektrikli ocakta bakır parçayı ısıtıp lehimleyeceksiniz, tek çareniz o Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 +1 bu daha iyi bir çözüm olacaktır. Sogutucu kalın olduğu için havya ile ısıtmak sorun. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Insallah.halledilir.kardesim çok gecmis olsun Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Biraz zor sanki yarın konya sokağa gidip orda mı yaptırsam diye düşünüyorum. Birini taktım diğer uzun boşta tek göz gidiyorum:P neyseki bi-xenonlar çalışıyor. Aslında role ile ayırsam sanki olacak gibi. Ilk çalıştırmada uzun far ampullerini okuyamayınca sistem hata veriyodu projektör selenoidi de çalışmıyordu. Ama şimdi çalışıyor. Acaba belirli bir kontrolden sonra normale mi dönüyor? Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Erkan çok basit aslında. Elektrikli ocağı yaklaşık 200-250 dereceye çıkarıp ledli çubuğu üzerine koy, kendiliğinden lehimlenir. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Şimdi hallettim abi lehim tabancasını biraz fazla beklettim oldu gibi taktım arabayada çalışıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts