İçeriğe Yönlendir

Hyundai Excel'e Mercek Montajı ?

Ramazan Karakılıç

Recommended Posts

Ramazan Karakılıç
(düzenlendi)

Herkese selamlar bir sorum olacaktı. Uzun zamandır takip ediyorum forumu nihayetinde bir araç aldım ve bu mercek olaylarına girmekte sizlerden bilgi almak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim henüz hiçbir excel'de görmedim. Camı çıkarıp nasıl PlexiGlass yapılabilir olur mu olmaz mı maliyeti tahmini ne kadar olur. Çanakkale'de oturuyorum ama parça bulmakta pek sıkıntı çekmem gerekirse şehirdışından getirebilirim.Zemin siyah olacak olursa. Birde komple sinyallerle bütün olsa ayrık durmasa sinyaller nasıl olabilir bu proje. Şimdiden yardımcı olan olmayan forumdaki herkese teşekkür ederim.

2003hyundaiexcelg390992.th.jpgUploaded with ImageShack.us

tarihinde Ramazan Karak?l? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ozan Kocabıyık
  Ramazan Karakılıç yazdı:
Herkese selamlar bir sorum olacaktı. Uzun zamandır takip ediyorum forumu nihayetinde bir araç aldım ve bu mercek olaylarına girmekte sizlerden bilgi almak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim henüz hiçbir excel'de görmedim. Camı çıkarıp nasıl PlexiGlass yapılabilir olur mu olmaz mı maliyeti tahmini ne kadar olur. Çanakkale'de oturuyorum ama parça bulmakta pek sıkıntı çekmem gerekirse şehirdışından getirebilirim.Zemin siyah olacak olursa. Birde komple sinyallerle bütün olsa ayrık durmasa sinyaller nasıl olabilir bu proje. Şimdiden yardımcı olan olmayan forumdaki herkese teşekkür ederim.

2003hyundaiexcelg390992.th.jpgUploaded with ImageShack.us

parça sıkıntısı olmaz istanbul çok yakın size çok zor bir işlem değil yapanlar çok plexiyi istanbuldan yaptırabilirsiniz mercekleride ordan bide xenon kit lazım yapan yerlerde farlarınızı gönderiyosunuz hazır olarak geliyo

Yorum bağlantısı
Ramazan Karakılıç

Aslında öyle olursa benim için daha iyi olur. Peki ne kadar tutar maliyeti tahminen. Kargo vs herşey dahil fiyat.

Yorum bağlantısı
Ozan Kocabıyık
  Ramazan Karakılıç yazdı:
Aslında öyle olursa benim için daha iyi olur. Peki ne kadar tutar maliyeti tahminen. Kargo vs herşey dahil fiyat.

kargo para değilde stop camlarını 100 e yapsalar merceğerde 150-200 alırlar xenon kit olrakta 200 tl lik bişeyler olsa 450-500 arası yapılabilir

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu farları flexglas haline getirme maliyeti 250-300 tl yi rahat bulur.Flexiglas haline gelince mevcut uzunlar artık kullanılamaz.Mecburen D2S veya D1S bi-xenon takılacak.Şimdi tekrar hesap edelim;

Flexiglas:300Tl

Bi-xenon mercek: 80 tl

Bi-xenon kapakları: 50-100 tl

D2S veya D1S xenon sistem: 200-400tl arası

Kargo: En az 50 tl (İki koca far gidecek ve hacime göre kargo fiyatı alınacak)

Bu fiyatlar illaki oynar ama daha park ampülleri v.s. katılmadı.

Normal freeform fara mercek+xenon bile 400-500 tl yi rahat buluyor ki sizinkinde birde ön camın değişimi var..

Birde farklı hesap yapalım:

Flexiglas:300 tl

H7 kısa far merceği:50 tl

Hx Uzun far merceği:100 tl

Kısa far H7 xenon kit:120 tl

Kısa ve uzun mercek kapakları: 100-150 tl

Ledli parklar:20-50 tl

Kargo:50 tl

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ozan Kocabıyık
  Misafir yazdı:
Bu farları flexglas haline getirme maliyeti 250-300 tl yi rahat bulur.Flexiglas haline gelince mevcut uzunlar artık kullanılamaz.Mecburen D2S veya D1S bi-xenon takılacak.Şimdi tekrar hesap edelim;

Flexiglas:300Tl

Bi-xenon mercek: 80 tl

Bi-xenon kapakları: 50-100 tl

D2S veya D1S xenon sistem: 200-400tl arası

Kargo: En az 50 tl (Şki koca far gidecek ve hacime göre kargo fiyatı alınacak)

Bu fiyatlar illaki oynar ama daha park ampülleri v.s. katılmadı.

Normal freeform fara mercek+xenon bile 400-500 tl yi rahat buluyor ki sizinkinde birde ön camın değişimi var..

Birde farklı hesap yapalım:

Flexiglas:300 tl

H7 kısa far merceği:50 tl

Hx Uzun far merceği:100 tl

Kısa far H7 xenon kit:120 tl

Kısa ve uzun mercek kapakları: 100-150 tl

Ledli parklar:20-50 tl

Kargo:50 tl

servetin beyin söylediği doğru benim dediğim biraz yanlış olmuş ben şahine göre hesaplamışım galiba 700-800 lirayı bulacak bir iş değer mi değmez mi tartışılır karar sizin

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Araçla eğer çok gece yolculuğu yapılacaksa değer.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selim Keskinkılınç

Aracınızın piyasa fiyatın 6-7 bin tl gibi düşünürse bence biraz bu parayı vermeye değmez zira daha sonra satma kaksanız çok zor satılıcak belkide hiç alıcısı çıkmayacak.

Bence 800-1000 tl gibi rakam bir çift fara vereceğinize biraz daha ekleyip model yükseltin derim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...