İçeriğe Yönlendir

Standart dışı xenon far takana 62 lira ceza kesilecek

Yusuf Gür

Recommended Posts

Güven Özer
bende profil resmini görünce sordum orjınal farlar varda

O forumdan önceki eski hali :) Darısı Sana Gerçekten Çok Fark Ediyor Özellikle Uzun Yolculuklarda.Ama Büttçe Meselesi Ben Bekledim Biraz Birikim Yaptım.Önceleri Ampulle Düzeltmeye çalıştım Plips Osram H4 ler denedim ama olmadı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ceza meza vız geliyor millete.

Bu gün otobanda arkama bir doblo düştü uzun kısa tahmini 8000 k xenon ve uzun kısa yakıp gidiyor. Sırf rampada geçtim diye gurur yaptı peşimde beni kör etmek için geldi ben hızlandım o hızlandı ben yavaşladım o yavaşladı. Lanet olsun diyorum bu zihniyete.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu kararın cezadan çok caydırıcılık açısından önemi var. O kafaya koyduktan sonra zaten engel olamazsınız, sağduyu-eğitim-bilinç zorla verilebilecek bir şey değil. Bu forumda da caydırıcılık amacıyla yıllardır zararlarını dile getiriyorduk artık hiç konuşmayarak caydırıcılığa devam edeceğiz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Tüv den ümitliydik belki bu konuda işe yarar diye ama sonuna Türk koydular diye mi böyle oldu bilemiyorum. Ne güzel hiç olmadı ağır kusur felandı hiç olmadı ticariler uğraşmak istemeye bilirdi. Önceleri tepkimi karışıdakine gösteriyordum ama zaten insan olan öyle bir tepkiye bile ihtiyaç duymaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)
Tüv den ümitliydik belki bu konuda işe yarar diye ama sonuna Türk koydular diye mi böyle oldu bilemiyorum. Ne güzel hiç olmadı ağır kusur felandı hiç olmadı ticariler uğraşmak istemeye bilirdi. Önceleri tepkimi karışıdakine gösteriyordum ama zaten insan olan öyle bir tepkiye bile ihtiyaç duymaz.

bu gidişle uzun sürmez tuvturk e el uzatırlar her yer ayrı telden mızıka çalıyor.

amcam benim için sitelerine girip randevu almışlar ve randevu verilmişmi verilmemişmi anlayamamışlar haberimde yok.ben girdim randevu alıcam bi baktım kara listeye alınmışım açıklama falan bişi yok.sonra googldan tarama yaparak ögrendim.randevuya gitmeyince kara listeye ekliyomuş.bi sonraki muayeneye kadar ceza vermişler sanırım öyle bişilerdi.içim rahatladı ama kara liste yazısını okuyunca yahu arabanın kayıtlarında ne sorun olabilirki diye taramadıgım evrak kalmadı.mecburen sabahın 5 inde kuyruk derdine düştüm.amcamın hatası var ama kısıtlama yapıp böyle kara listeymiş neymiş gibisinden insanları rencide etmeleri sinir bozucu.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Atagenç
Ceza meza vız geliyor millete.

Bu gün otobanda arkama bir doblo düştü uzun kısa tahmini 8000 k xenon ve uzun kısa yakıp gidiyor. Sırf rampada geçtim diye gurur yaptı peşimde beni kör etmek için geldi ben hızlandım o hızlandı ben yavaşladım o yavaşladı. Lanet olsun diyorum bu zihniyete.

bu tip kişilere onundeyken sert bir fren yapıyorsunuz ve saga çekilip yol veriyorsunuz

bazıları varki arabanız o şahsınkinden iyiyse size kaza yaptırmak için elinden geleni yapacak kadar aşagılık kompleksli hale gelebiliyorlar!

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Keleş
Beyaz halojen ampül takmak yasak mı ;) Ceza yemeyelim durduk yerde ...

Hayır değil.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Beyaz halojen ampül takmak yasak mı ;) Ceza yemeyelim durduk yerde ...

yüksek k degerinde takmazsanız yoldaki diger kullanıcılara zararınızda olmaz.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

kelvin yukseldikce lumen duser. bu da yoldaki diger kullanicilara yarar, surucuye ise zarar dogurur; onunu goremez.

her ne kadar kanuni bir yasaklik teskil etmiyorsa da; halojende lumen yahut watt yuksek olmasin, kafi.

Yorum bağlantısı
Hakan Gümüş1679652589
Hayır değil.
kelvin yukseldikce lumen duser. bu da yoldaki diger kullanicilara yarar, surucuye ise zarar dogurur; onunu goremez.

her ne kadar kanuni bir yasaklik teskil etmiyorsa da; halojende lumen yahut watt yuksek olmasin, kafi.

Bilgiler için saolun

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Kenan Kasapbaşı

Cam filmi olayı biraz ilginç 30/1.b maddesinde aslında aracın içerden görüşünü engelleyecek eşya vs gibi şeylerden bahsediliyor şöyle ki bunu hepimiz yaparız annelerimiz ellerinde yün torbası ilaç poşeti mont kaban vs gibi şeyleri oturmadan önce bagaj yerine arka camın pandizot kısmına koyarlar ve şoför aracın arkasında yolda neler olup bitiyor onu göremez aslında bu madde ile o tür şeylere ceza geliyor ama uyanık trafikçiler cam filminide o madde de yazmadığı halde buraya eklediler ancak dava açan kazanıyor eğer muayenede aracında cam filmi varsa ruhsatınızın yenileme zamanı da gelmişse trafik ruhsatınızı yenilemiyor yalnız şunu unutmamak lazım bizler aracımızın görünüşü güzel olsun diye yaptırıyoruz ancak arabaya binen yaşlılarımızda etrafını görememekten şikayetçi oluyor.

3M gibi cam filmleri 300 TL tutuyor çizilmez ve uzun zaman kullanılabilir, o 100 TL tutanlar ise kore malı filmlerdir ve verimli değildir.

Xenon'lara gelince sonradan takma bazı xenon ampuller 6000K olarak bulunuyor ister far taslı ister mercekli olsunlar göz alıyorlar bunun yanında far tası bulunan araçlara xenon takılması da uygun değil hem ışığı çok dağıtıyor hem de göz alıyor bu yüzden sizler gibi bende bu tür işlemleri yapanlarla kavga ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...