Yusuf Gür 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Trafik polislerinin 81 ilde yapacağı denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikayetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.muratcım gözlerinden öperim Yorum bağlantısı
Emre T. 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 çok iyi olmuş ama bizim türkiyede bunun işleyecegini sanmam.şahsen bu filimden ceza yazıyolar filan diye ben taktırmadım ama başkaları filim takıyo. artık polis otosu gibi ön radyötör kısmına lamba takıyolar keşke avrupa gibi olsak herşey de ayrımcılık yapmasak ama bizim daha çok yolumuz var. şahsen bu uygulamayı destekliyorum.ama ilerki günlerde nasıl işleyeceğini merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 çok iyi olmuş ama bizim türkiyede bunun işleyecegini sanmam.şahsen bu filimden ceza yazıyolar filan diye ben taktırmadım ama başkaları filim takıyo. artık polis otosu gibi ön radyötör kısmına lamba takıyolar keşke avrupa gibi olsak herşey de ayrımcılık yapmasak ama bizim daha çok yolumuz var. şahsen bu uygulamayı destekliyorum.ama ilerki günlerde nasıl işleyeceğini merak ediyorum. Yasal olarak cam filminin bir derecesi filan yokmu? Ben de düşünüyorum yaptırmıyorum ama millet çatır çatır yaptırıyo hiçbişiy soran da olmuyor. Demek ki bazen yasakların üstüne fazla düşmemek gerekiyormuş. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Polislere eğitim verilmeli. Her önüne gelen beyaz ışıklı araçlara ceza kesebilirler. Xenon'dan xenon'a fark var. Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 (düzenlendi) zaten polisler pek bişey bilmiyor adamlar balina kasa e200 e de ceza yazarlar xD(bildiğiniz gibi onlar orjinal merceksiz xenon)sizlerdende ceza yiyenlerin haberlerini duyarım gibi geliyo xD 3 Nisan 2010 tarihinde Kadir Eren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Berkay Duman 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Polislere eğitim verilmeli. Her önüne gelen beyaz ışıklı araçlara ceza kesebilirler. Xenon'dan xenon'a fark var.Doğru diyorsun abi eğitim lazım. Şşin yoksa polise balast nedir onu anlat yol kenarında. Bari 62 TL cezayı kesip 1 çift de halojen hediye etseler, takıverseler daha da bi güzel olur. Performans halojenlere laf etmesinler de beni ilgilendirmiyor gerisi. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 ben bu işten hiç bir şey anlamadım.ne yani bizim içinde mi geçerli bu durum yoksa sadece merceksiz xenon olanlara mı?bizim orjinalde mercekli far yok.ondan kendimiz taktık..kısaca bize de mi yasak??? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Mercekli far kullananlar için sorun olmaz, merceksiz xenonları da çok kolaylıkla ayırt edip ceza kesebileceklerini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Bu cam filimleri konusunda net bir bilgisi olan varmı ? . Tümümü yasak yoksa belli bir derece sonrasımı yasak. Ayrıca Xenon işi çok karışır bence. Mesela merceklide olsa Ford Transite keserler cezayı. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Bu cam filimleri konusunda net bir bilgisi olan varmı ? . Tümümü yasak yoksa belli bir derece sonrasımı yasak. Ayrıca Xenon işi çok karışır bence. Mesela merceklide olsa Ford Transite keserler cezayı.Ben biraz araştırdım net bir bilgiye trafik bile sahip değil. Belli geçer bir % derece filan da yokmuş. Trafiğe gidip bilgi almaya çalışanlar, içi gözüksün yeter gibi yuvarlak cevaplar alabilmişler. Tuvtürk deseniz zaten takipçiye verdikten sonra yada ücra bir subeye gittikten sonra hiçbir şekilde sorun çıkartmıyor; xenonmuş, filmmiş, spoylermiş hiç dert değil. Vize alabilen bi araca bin çeşit ceza da yazılır memurun insafına kalmış. Ama açık ton olduktan sonra film konusunda çok sorun yaşamayız kanımca. Önemli bir nokta da şu ki, rezistanslı arka cama film yaptırmadan önce iyice düşünüp ona göre yaptırılmalı, zira sökerken rezistanslar parçalanabiliyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Bizde film'de var mercekli xenon'da. Yalova'da sıkıntı yaşamam, fakat şehir dışına çıktığımda ne olur bilemem. Bakalım nasıl bir uygulama olacak. Polisler kime ne sebepten nasıl bir ceza keseceklerini bilsinler yeter. Bekleyip göreceğiz.. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Ben biraz araştırdım net bir bilgiye trafik bile sahip değil. Belli geçer bir % derece filan da yokmuş. Trafiğe gidip bilgi almaya çalışanlar, içi gözüksün yeter gibi yuvarlak cevaplar alabilmişler. Tuvtürk deseniz zaten takipçiye verdikten sonra yada ücra bir subeye gittikten sonra hiçbir şekilde sorun çıkartmıyor; xenonmuş, filmmiş, spoylermiş hiç dert değil. Vize alabilen bi araca bin çeşit ceza da yazılır memurun insafına kalmış. Ama açık ton olduktan sonra film konusunda çok sorun yaşamayız kanımca. Önemli bir nokta da şu ki, rezistanslı arka cama film yaptırmadan önce iyice düşünüp ona göre yaptırılmalı, zira sökerken rezistanslar parçalanabiliyor.Ben en açık olandan 7-8 ay önce Ziebart'ta yaptırmıştım. Şuana kadar bir problem yaşamadım umarımda yaşamam.Bizde film'de var mercekli xenon'da. Yalova'da sıkıntı yaşamam, fakat şehir dışına çıktığımda ne olur bilemem. Bakalım nasıl bir uygulama olacak. Polisler kime ne sebepten nasıl bir ceza keseceklerini bilsinler yeter. Bekleyip göreceğiz..Problemde bu zaten trafik polislerinin xenon nedir ne değildir türünden bir eğitim alacakları pek olası olmadığına göre Zamanla öğrenirler artık. Yorum bağlantısı
Vedat Özgürel 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 Orijinal olmayan beyaz fara 62 lira ceza kesilecek Trafik polislerinin 81 ilde yapacağı denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şik Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 4 Nisan 2010 Paylaş 4 Nisan 2010 film olayinda aslinda tum renkler yasak. bu tamemen polisin insafina kalmis. benim arkadas gecen havaalaninda parka para vermemek icin polisin gozu onunde sekiz tur artmis , dokuzuncu turda polis durdurmus ve 1 numara en acik renk filmden trafikten men cezasi kesmisti. 115 tl cezayla birlikte, 15 gun icinde filmi sokturmek zorunda kalmistik. bu arada bu yasak aslinda gecmiste bazi illerdeki filmli araclarla yapilan saldiri olaylarindan sonra alinmis bir karar imis.ben aslinda film taktirmamis arkadaslarin film olayindan cok renkli cama yonelmelerini tavsiye ederim. cunku film taktirdiktan sonra aklimiza gelmis ve arastirmistik. olimpia cam ile gorusmemizde on cam haric aracin tum camlarini alip yerine istedigimiz tonda renkli cam takacaklar ve bu is icin 350 tl alacaklardi. filme zaten 100 tl vermistik, keske film yerine 350 tl ile istenilen tonda cam taktirsaydik. cunku orjinal camin tonu ne olursa olsun, yasakligi yok. on camda renkli yapilabiliyor ama, sadece on cam degisimi 620 tl idi. Yorum bağlantısı
Güven Özer 5 Nisan 2010 Paylaş 5 Nisan 2010 Araç Tofaş olunca dinletemeyiz merceği.Kurunun Yanında Yaşta Yanacak Desenize.Bu fardan Sonra Standart Farla Araca Binmekte Olmaz Şimdi Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Araç Tofaş olunca dinletemeyiz merceği.Kurunun Yanında Yaşta Yanacak Desenize.Bu fardan Sonra Standart Farla Araca Binmekte Olmaz Şimdi Aynen. Yorum bağlantısı
Güven Özer 6 Nisan 2010 Paylaş 6 Nisan 2010 Bu konuda resmi yollarla bi girişimde bulunabilirmiyiz acaba. Forumdaki tüm üyelerle bi girişimde bulunma imkanımız olabilirmiki.Aramızda konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar vardır belki. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Demin bu yüzden biriyle dalaşıyorduk az kaalsın tutmuş ben 10 aydır geziyorum diyor.Yol dar araba leon masmavi xenon takmış Bende yaktım uzunları bu sefer üstme sürüyor haysiyetsiz. Geldi durdu bende durdum ben zibidi biri çıkcak diye bekliyom ( tabi camlarda simsiyah) içinden babam yaşında adam çıktı. Göz alıyor dedim ben 10 aydır geziyom bilmem ne diyo bana dedim yersin cezayı yersin yürüdüm gittim ama şimdi küfür etsem ben de ayrı bir şey eymesem ayrı. Bu 62 tl bence kesmez zaten o cezayı da yiyen az olur. (62 tl en ufak ceza ki erken ödeyince 45 lira .traifiyi tehlikeye düşüren hal miydi neydi maddesi) Ben daha bir yerde çevirme felan görmedim. O değil bunu yapanlara ne laf anlatıyorsun diye de aklımdan geçirdim. Dilekçe mi yazsak trafik şubeye Ana yola değil caddeye dursun yakaladığını öpsün sadece ceza da kesmesin söküp alsın Yorum bağlantısı
Vedat Özgürel 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Demin bu yüzden biriyle dalaşıyorduk az kaalsın tutmuş ben 10 aydır geziyorum diyor.Yol dar araba leon masmavi xenon takmış Bende yaktım uzunları bu sefer üstme sürüyor haysiyetsiz. Geldi durdu bende durdum ben zibidi biri çıkcak diye bekliyom ( tabi camlarda simsiyah) içinden babam yaşında adam çıktı. Göz alıyor dedim ben 10 aydır geziyom bilmem ne diyo bana dedim yersin cezayı yersin yürüdüm gittim ama şimdi küfür etsem ben de ayrı bir şey eymesem ayrı. Bu 62 tl bence kesmez zaten o cezayı da yiyen az olur. (62 tl en ufak ceza ki erken ödeyince 45 lira .traifiyi tehlikeye düşüren hal miydi neydi maddesi) Ben daha bir yerde çevirme felan görmedim. O değil bunu yapanlara ne laf anlatıyorsun diye de aklımdan geçirdim. Dilekçe mi yazsak trafik şubeye Ana yola değil caddeye dursun yakaladığını öpsün sadece ceza da kesmesin söküp alsınbende öyle lagunaya doğru gidiyodum. yada nirvanaya doğru gidiyodum Sislere de xenonu koyup yakınca... Yorum bağlantısı
Güven Özer 9 Nisan 2010 Paylaş 9 Nisan 2010 Demin bu yüzden biriyle dalaşıyorduk az kaalsın tutmuş ben 10 aydır geziyorum diyor.Yol dar araba leon masmavi xenon takmış Bende yaktım uzunları bu sefer üstme sürüyor haysiyetsiz. Geldi durdu bende durdum ben zibidi biri çıkcak diye bekliyom ( tabi camlarda simsiyah) içinden babam yaşında adam çıktı. Göz alıyor dedim ben 10 aydır geziyom bilmem ne diyo bana dedim yersin cezayı yersin yürüdüm gittim ama şimdi küfür etsem ben de ayrı bir şey eymesem ayrı. Bu 62 tl bence kesmez zaten o cezayı da yiyen az olur. (62 tl en ufak ceza ki erken ödeyince 45 lira .traifiyi tehlikeye düşüren hal miydi neydi maddesi) Ben daha bir yerde çevirme felan görmedim. O değil bunu yapanlara ne laf anlatıyorsun diye de aklımdan geçirdim. Dilekçe mi yazsak trafik şubeye Ana yola değil caddeye dursun yakaladığını öpsün sadece ceza da kesmesin söküp alsınTmm yukarıda yazdığına bende katılıyorum.Işıkdağılımı kötü olana.Yazsınlar.Ama her beyaz yanan araçı durdurup ceza yazılımamalı diye düşünüyorum.Bu araçlar zaten karşıdan gelirken kendini belli ediyor.Koçaman biışık kümesi geliyor sanki karşıdan. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Nisan 2010 Paylaş 9 Nisan 2010 Usülüne göre ( düzügün merekli yeri göğü inletmeyen karşıdakini tavşana çevirmeyen) xenon tamam da millet tuner olmuş 8000 den aşağısını takmıyor. Eskiden az çok 6000 lik olurdu artık 8000 10000 Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583 9 Nisan 2010 Paylaş 9 Nisan 2010 güven özer sen h4 xenon mu kullanıyorsun yoksa çiftli farda h7 xenon mu? Yorum bağlantısı
Güven Özer 10 Nisan 2010 Paylaş 10 Nisan 2010 (düzenlendi) güven özer sen h4 xenon mu kullanıyorsun yoksa çiftli farda h7 xenon mu?Kısalar mercekli H7 Xenon 6000 k Uzunlar Halojen osram H7.Ben kimseyi rahatsız etmemek adına 2 sene bekledim.Sonunda bu forumdaki arkadaşların yardımıyla istediğim sonuca ulaşabildim.Xenonumuda 4300k isterdim ama olmadı. 10 Nisan 2010 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583 10 Nisan 2010 Paylaş 10 Nisan 2010 bende profil resmini görünce sordum orjınal farlar varda Yorum bağlantısı
Recommended Posts