İçeriğe Yönlendir

Peugeot 407 xenon far ve bi-xenon mercek

Yusuf Gür

Recommended Posts

Yusuf Gür

son resimleri de koyayım bitmiş halini yarın akşam yeni bir başlık altında adam gibi toparlayacağım :)

dsc000314909342.jpg

dsc000334919417.jpg

dsc000394929984.jpg

dsc000424940020.jpg

kısalar

dsc000434901166.jpg

uzunlar

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Gür
(düzenlendi)

selamlar

muhsin kardeşim şu arabayı getir de şöyle 10 metreden bir fotoğrafını çekelim de açalım şu konuyu toparlayalım biraz :)

emre dostum mtec ile uzun süredir içli dışlı olan biriyim. audilerdeki silecek motoru entegresi yakma sorunu mtec r1 balast ile çözülmüş durumda. mtec 75000 $ lık sigorta kapsamına audi yi de soktu. ancak 407 için hala önermiyorlar ve kasko kapsamına sokmuyorlar.

bile bile lades de yapılmaz. o yüzden standart kitler ile bu işe girmemeni tavsiye ederim. hele ki monza gibi kitler ile...

saygılar...

ayrıca son hali 407 nin :)

img00428512339.jpg

img00478542523.jpg

tarihinde impress tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Nazar değmesin :) Montajın başka resimleri var mı ?

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

valla bi dünya resim var Selçuk Abi ama bir tek şu 10 metreden duvara karşı resimleri kaldı. film gibi oldu :)

özel istek fotolar varsa onları çekerim tabii ki :)

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Ali Çopur
Neden merceğini d2s mercekle değiştirip tamamen d2s altyapısına geçmiyorsun ? Eminim 407'nin çıkma d1s merceğini kolayca bulup taktırabilirsin.

Haklisiniz Fari Acarsam Valeo Bi-xenon icin acarim diyordum ve pahali geliyordu. normal xenon ve Cikma isini hic arastirmadim desem yalan olmaz.

Neler değişecek diye şöyle baktığımda Mercek ve Ampulden mi ibaret oluyor. Bu arada D2s D1s hangisini kullanıyor 407 Anlamadım?

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür
(düzenlendi)

407 de d2s çıkıyor orjinalinde. gayet ufak boyutlu bir mercek olması lazım. hella bi-xenon da mercek iskeletini kesip üzerine köprü yaparak takabilmiştim. lanet bir araba baştan da söyleyeyim :good2:

ayrıca valeo nun kesilme kapakları plastik. çok keskin bir kesilme çizgisi oluşmuyor hellaya göre. hella nın da iç aynası çok parlak değil. bosch da da bir ton uğraşıyosun selenoid için. iki ucu da ortası da pis değnek :D

tarihinde impress tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Çopur
(düzenlendi)
407 de d2s çıkıyor orjinalinde. gayet ufak boyutlu bir mercek olması lazım. hella bi-xenon da mercek iskeletini kesip üzerine köprü yaparak takabilmiştim. lanet bir araba baştan da söyleyeyim :good2:

Selcuk Bey Görüyorsunuz işte işin içine girenlerin yorumlarını :D Adam tırsıtıp tırsıtıp duruyor yahu. Ufak bir mercekten ne olur diyorum bir yandan şöyle 80mm mercek olsa hadi alayım :D Bu Konunun sonu ya çıkmacıda ya da bi-xenon cuda bitecek gibime geliyor uzadıkca...

tarihinde aLLyC tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yanlış hatırlamışım 407 d2s'miş.

Aynı far kasasındaki d2s merceğin montajının zor olacağını zannetmem. Ayrıca bixenon olmasın şart değil. Çıkma xenon far da bulunduktan sonra olur neden olmasın ?

Elbette ki valeo ya da hella uyumsuzluk yaratacaktır ama AL üretimi iki farın merceklerini değiştirmek zor olmaması lazım. 407'nin d2s merceğini halojene takmayı denemiş miydin Yusuf ?

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

yok abi 407 ye kolay kolay bulaşmamaya yeminliyim :good2: onu denemedim ama bulabileceğini de hiç sanmıyorum gerçekten. baya bir araştırmak lazım. 407 den çıkanları da off-road da gece projektörü yaptım başka bi halta yaramıyo :D

Yorum bağlantısı
Ali Çopur

Hayirli Olsun 407'e h7 takmadiniz herhalde, Yoldaki Golgelenmeyi ne yaptiniz ?

Bu arada sorum Mercek Degisiminde Surucu kabininde Far Yukseklik Ayarinda bir bozulma olmuyor degil mi ? Bi-xenon ya da xenon projectorde.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Hayirli Olsun 407'e h7 takmadiniz herhalde, Yoldaki Golgelenmeyi ne yaptiniz ?

Bu arada sorum Mercek Degisiminde Surucu kabininde Far Yukseklik Ayarinda bir bozulma olmuyor degil mi ? Bi-xenon ya da xenon projectorde.

Motor yine çalışmaya devam eder onda bir değişiklik yapmıyorsun, sadece merceği değiştiriyorsun.

Yorum bağlantısı
Ali Çopur

Acaba, Mercek Degisimi Yapıldığı Takdirde Şçeriden yapılan Far Yükseklik Motoruna bağlı far yükseklik ayarında bir işlev farkı olacak mıdır?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Akın Işık

Merhaba arkadaşlar. Aracıma daha önce taktırdığım xenon kitleri söktürüp orjinal mercekli far ve xenonları taktırdım ancak xenonlarım çok sarı yanıyor. Görebildiğim kadarıyla ampüllerim philips marka.

Vectra,insignia,Cr-v gibi araçların mercekli xenonları ise çok hoş beyaz bi ışık veriyor.

407 ve benim aracın ki ise daha çok sarıya yakın.

Bu araçlardaki ampül nedir acaba bilgi verebilir misiniz?

Not: Farlarım d1s..

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Hüseyin Matur

Yakın arkadaşım Peugeot 407 aldı. Araca 4300k xenon kit takacağız. Extra bilmemiz gereken bir şey varmı? Montajı yapıp kullanabilirmiyiz. Arıza lambası yakarmı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Arıza lambasını bilemem muhtemelen yakıcaktır. Oem ürünleri uygulamaya çalışın. Bir de H7 merceğe takılan xenon ampulün çubuğunun gölgesi yola düşüyor, onu ters çevirmek gerekiyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Monza 4300k kit kullanmak istiyorum. Bunların merceği h1 değilmi? İlk mesajda öyle yazılmış.

Mercekle uğraşmayacağım hiç. Direk kiti takacağım.

Yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. Oem kitler çok yüksek rakamlarda. Bu yüzden monza düşünüyorum. Acilen cevap bulmam gerek. Kitin montajını bildiğimiz gibi yapsak sorun yaşarmıyız?

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Haklısın yanlış hatırlamışım. Çubuk gölgelenmesi sorunu ve bazen silecek motorunun yanması, bir süre normal görünüp sonra aracın sapıtması gibi şeyler duyuyorum. Konu xenon kit karşılaştırması, aparat vs. tarafına kayarsa ilgili mesajların silineceğini şimdiden belirteyim.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Levent Sevenler

Öncelikle herkeze merhabalar :) ;

Ben bu son üretilen beyaz bir millesim 200 peugeot 407 kullanıcısıyım,

Aracıma bi xenon uygulatmak istiyorum sanırım muayeneden geçmiyormuş bundan dolayı yedek bir far alıp bu sistemi ona uygulatmayı muayene sürecinde orjinal farları takmayı düşünüyorum bunu yapmam mümkünmüdür?

Forumda 2011 de konuşulmuş peugeot 407 bi-xenon konusu var fakat uygulamayı kendileri yapmışlar hem eski olmasından hemde bireysel uygulama yapıldığından dolayı konuyu canlandırmayayım istedim,

Bursada ikamet ediyorum burada bu konu ile ilgili bilgi alabileceğim veya yapabilecek kişiler mevcutmudur ve kişisel tecrübeleriniz ile beni aydınlatırsanız çok memnun olurum,

Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın lütfen :)

Şimdiden çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Öncelikle herkeze merhabalar :) ;

Ben bu son üretilen beyaz bir millesim 200 peugeot 407 kullanıcısıyım,

Aracıma bi xenon uygulatmak istiyorum sanırım muayeneden geçmiyormuş bundan dolayı yedek bir far alıp bu sistemi ona uygulatmayı muayene sürecinde orjinal farları takmayı düşünüyorum bunu yapmam mümkünmüdür?

Forumda 2011 de konuşulmuş peugeot 407 bi-xenon konusu var fakat uygulamayı kendileri yapmışlar hem eski olmasından hemde bireysel uygulama yapıldığından dolayı konuyu canlandırmayayım istedim,

Bursada ikamet ediyorum burada bu konu ile ilgili bilgi alabileceğim veya yapabilecek kişiler mevcutmudur ve kişisel tecrübeleriniz ile beni aydınlatırsanız çok memnun olurum,

Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın lütfen :)

Şimdiden çok teşekkür ederim...

Yapmak tabii ki mümkün, bu konuda paylaşılmış bilgilerden yararlanabilirsin. Konunun eski olması önemli değil, sonuçta aynı araç olduktan sonra uygulamanın eskiliği yeniliği farketmez. Forumda usta önerisi yapamıyoruz, sanayide farcı ustalar bolca mevcut, peugeot'u tanıyan ustaları çevrenizden soruşturun. Kullanılacak malzemeler çok önemli, sorularınız varsa cevaplarız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
taner eviş
(düzenlendi)

Konuyu hortlatayim

Peugeot 407 için en uygun mercek hangisidir acaba . Mercekli far zaten açana orjinal yerine fazla tadilat yapmadan hangi mercek yerleşir

tarihinde Taner Eviş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Orjinali AL (bosch) diye biliyorum, yine aynı marka mercek daha kolay uyar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...