Yusuf Gür 7 Nisan 2009 Paylaş 7 Nisan 2009 kuzenim 407 sinde 3 senede 12 takım ampul patlatınca illallah dedi artık. ben de bir şekilde aşmak istiyorum bunu. benim anlatmak istediğim sistemde beyin felan yok. direkt şahin modu kısa far sistemi tamamen iptal olacağından uyarı sistemi de vermeyecektir. aracın orjinal tesisatı kesinlikle kullanılmayacak. sıfırdan soketler ve tesisat yapılıp kullanılacak. hatta direkt far anahtarına bile bağlayabilirim aracın tesisatından ayırıp.şimdi benim öğrenmek istediğim. bu sorunlar manyetik dalgadan dolayı mı oluyor yoksa kablo üstünden giden akım sonucu mu oluyor. eğer kablo üstünden giden akım sonucu oluyor ise ek tesisat ile bunu aşıyoruz. orjinal far anahtarını kullandığımız için de ekstra bir değişiklik olmuyor.ayrıca orjinali H1 olan projektörleri orjinali 0lan valeo D2S ile değiştirmek çok uğraştırı mı? orj. mercek de valeo olduğundan cuk diye oturur sanırım. yav ben bu 407 yi aşacam değerli yorumlarınızı bekliyorumsaygılar... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Nisan 2009 Paylaş 7 Nisan 2009 Bu sorunun sonucunu tam olarak bilmiyorum ama büyük ihtimalle yüksek akım nedeniyle sigorta ve beyinde oluşuyor. Gerçi önceki mesajlarda bazı kitlerle bunun aşılabildiği bildirilmiş ancak gerisi de gelmemiş durumda olduğundan biraz deneyim eksikliğimiz var. Ayrı switchi önermem lüzumsuz yere aracı delip hat çekiyorsun. Kısa fardan röle ile normal far kolunu kullanarak aynı metodu temiz bir şekilde uygularsın ama her iki yöntemde de kısa farından 55W geçmeyeceğinden uyarı ışığın yanar. Uyarı ışığın da yansın diyelim bu şekilde de sorun yaşıyorsan o zaman manyetik nedenden dolayı sorun yaşanıyor demektir, bunun da tek çözümü daha kaliteli EMC'si düzgün balastlar kullanmandır. Düzgün balastlar da (oem) orjinal marka olan balastlardır sadece.Projektörü değiştirmek sıkıntılı olabilir, H1'ler biraz küçük oluyor, valeo için ölçü almak lazım. Bunlarla uğraşacağına orjinal farın çıkmasını ya da yenisini alıp kullanman başını çok daha az ağrıtır. H1 merceğe H1 kitle elde edeceğin performans da hiç bir zaman oem fara yaklaşamayacak bunu da düşün. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 (düzenlendi) evet arkadaşlar 407 için xenon modifiyesine perşembe günü başlıyoruz kit için bmw x5 den çıkma bir takım 5. jenerasyon Hella D1S xenonlarımız elimizde. yarın da HELLA bi-xenon projektörler geliyor. yarın aracı test cihazına bağlayıp far ile ilgili opsiyonlara bakacağız. otomatik far açma sistemini iptal edeceğiz. şu şekilde yapacağızaracın kısa far sistemini komple iptal edeceğiz. profesyonel bir şekilde yeni bir hat çekip far anahtarından gelen + ile röleye tetik vereceğiz. aracımızın uzun ve parklarına dokunmayacağız. araç kısalarını açtığında sistem kendini parklar açıkmış gibi görecek. o yüzden kısaları kendi sisteminden devreye sokmadığımız için bir sorun olmayacak. perşembe günü fotoğraflarla birlikte buraya sunacağım. bir ay deneme süresinden sonra bir sorun çıkarmaz ise bir ilk gerçekleştirmiş olacağız sanırım yurt dışından da talep alırız sanırım bundan sonra 19 Nisan 2009 tarihinde impress tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 Kolay gelsin, merakla bekliyorum. Ama kısaları açtığınızda o devreden 55W geçmeyeceğinden uyarı ışığı yanacaktır tahmin ediyorum. Hat çekicez derken içeri konsola yeni switch eklemekten mi bahsediyorsun ? Ben ısrarla buna karşıyım Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 20 Nisan 2009 Yazar Paylaş 20 Nisan 2009 (düzenlendi) far kolu araca kısaları açtığı bilgisi vermeyeceği için arıza ışığı da yakmayacaktır. öğleden sonra test cihazına bağlayıp opsiyonlara bakacağız. deli gibi opsiyonları var peugeot un orjinal test cihazında. peugeot un en sevdiğim yönü bu. içeri sadece ince bir kablo gelecek. far kolundan çıkan ceyranı bu kabloya bağlayacağız. yani orjinalliğini bozmayacağız far açma sisteminin. buradan giden kablo röleyi tetikleyecek ve farlarımızı yakacak. 20 Nisan 2009 tarihinde impress tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 (düzenlendi) şu şekilde yapacağızaracın kısa far sistemini komple iptal edeceğiz. profesyonel bir şekilde yeni bir hat çekip far anahtarından gelen + ile röleye tetik vereceğiz. aracımızın uzun ve parklarına dokunmayacağız. araç kısalarını açtığında sistem kendini parklar açıkmış gibi görecek. o yüzden kısaları kendi sisteminden devreye sokmadığımız için bir sorun olmayacak.Anladığım kadarıyla kısalardan değilde parklardanmı tetik alınacak?birde far kolundan + alınacak ama tam olarak nerden?Far anahtarının kısa ampül çıkışını iptal etmeniz kısaları açık devre yapmanız anlamına geliyor.Kısalar ampül yok zannedecek.Birde farlarınızı sadece parkta tutarak sistemi yapmayı düşünüyorsanız kısa-uzun işlemi nasıl olacak?Far düğmesi kısa konumuna alınmadan uzun hüzme çalışmaz.Sizin aracınızda far anahtarı ile ampül arasında olan hat üzerinden kısa devre yada açık devre kontrolü yapılıyor. 20 Nisan 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 20 Nisan 2009 Yazar Paylaş 20 Nisan 2009 hayır şu şekilde uygulayacağım. olayın şekli bugün biraz değişti. maslakta peugeot elektroniği üstüne çalışan bir ustama götürdüm aracı. test cihazına bağladık ve otomatik far açma sistemini iptal edebileceğimizi gördük. koldan parklarımızı açtık orjinal şekli ile. bir daha çevirdiğimizde kısalara tetik göndermiş oluyoruz orjinal sistemde. ben o tetiği ileten kablo kesip direk röleye bağlayacağım. ancak orjinal far tesisatımıza dokunmaya gerek olmadığını öğrendik. röle artan gerilimin dönmesini önleyecek. balastları da olabildiğince elektronikten uzak tutup direkt gövdeye bağlayacağız. bağlayamasak da şase vereceğiz balastlara. bu şekilde bir sorun olmayacak. geçen sene bir müşterisine uygulmış ve araçta halen bir problem yok. aracın herşeyi de orjinal bir şekilde çalışacak. otomatik farı da iptal etmeyeceğiz. bir ilki yapamadık ama inşallah devamını getireceğiz az önce de ayak üstü bir led uygulaması yaptım acelesi vardı yoksa biraz daha uğraşacam perşembe günü bir de kerhan style yaptık makarasına ama söktük tabii ki nasıl olmuş Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 kızmaca darılmaca yok farın içindeki ledler resimlerde tam belli değil ama olmamış.acele etme.ledleri yapıştırırken farın içindeki krom desenlerden ilham alarak yap.farklı kombinasyonlar oluştur.ve beyaz kullanma .gün ışığı rengini dene derim. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 20 Nisan 2009 Yazar Paylaş 20 Nisan 2009 her türlü yoruma açığız diyorum ki yukarıdan aşağı doğru mu indirsem acaba ne dersiniz. sinyalin o köşeden aşağıdaki köşeye kadar. çok mu abartı olmuş olur ki Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 Mavimsi ledleri sevmiyorum, 407'nin ağırlığını bozar. Sarımsı renk daha soft dururdu. Ayrıca far köşesiz olduğu için dış kenarlara kesik led şerit güzel durmuyor, uçtan uca da güzel durmaz. Maskeleyebiliyorsan merceğin olduğu bölümdeki yuvanın dış köşesini elips gibi denerdim ben olsam. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Nisan 2009 Paylaş 21 Nisan 2009 Gün ışığı rengi led Kayseri'de yok... Nerden bulacağız... ? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2009 Paylaş 22 Nisan 2009 Bi tanıdığım var.Pek yaramaz bi insan ama senin için ne kadar istersen bulur.Şsmi önemli değil.Servet'mi neydi galiba Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 24 Nisan 2009 Yazar Paylaş 24 Nisan 2009 arkadaşlardün montaja başladıkröle tesisatı çekildi balastlar montajlandı, yani elektriksel mevzu bitti hepsinin resinleri de çekildi. xenon larımız araçta güzelce yanıyor. ancak bu farı açmak pek kolay olmayacak. ısıya çok dayanıklı bir silikon kullanmışlar. çakmakla bile ısınmıyor kavruluyor. bir fikri olan var mı? biraz uğraştıracak ama açacağım. daha önce 407 farı söken var mı acaba ayrıca bu işe pek bulaşmayın fransızlar yine kendini belli etti ulan o ne biçim tampon kilitleri öyle Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Nisan 2009 Paylaş 24 Nisan 2009 Bazı farlar kenarları zedelemeden açılmıyor. Silikonu iyice yumuşatamıyorsanız zorlamayın, led takacam diye kenarları zedelerseniz düzgün kapanmayabilir. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 24 Nisan 2009 Yazar Paylaş 24 Nisan 2009 yaw ledle ne işim var o kapının dış mandalı bi-xenon projektörler için açıyorum farları. ledi içine koymam zaten lanet bir araba. OLAYI ÇÖDÜM BŞRŞ AÇILMAK ÜZERE Yorum bağlantısı
Murat Şen 24 Nisan 2009 Paylaş 24 Nisan 2009 başarilar gelişmeleri takip etmekteyiz saygilar Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 24 Nisan 2009 Yazar Paylaş 24 Nisan 2009 az biraz oturduk gibi. üstünden çıkan h1 mercek uzun ve dar. benim hella bi-xenon lar kalın ve kısauzun kısa sorun değil ancak biraz uğraştıracak mercek şasesinin içine sokmak. en kötü üstten bir parçayı kesip daha sonra üstten köprü yaparak birleştireceğim.gelişmeleri takip edin güzel olacak çünkü başlığı da değiştirsek mi mümkün diye Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 27 Nisan 2009 Yazar Paylaş 27 Nisan 2009 az kaldı birazdan sağ farı kapatacak merakınızı yenin diye birkaç resim koyayım ama sakın bulaşmayın 407 ye devamı bitince gelecek Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 Güzel olucak kolay gelsin. D1S kullanmayacak mıydınız ? Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 28 Nisan 2009 Yazar Paylaş 28 Nisan 2009 (düzenlendi) evet D1s kullanıyoruz ancak mercekler bu şekilde olunca devam dedik. onun da hakkından geldık dün krom kapağı silerken dikkat etmeme rağmen boyası çıkınca canımıza minnet dedik zaten içimizde ukte kalmıştı siyah far, boyayıverdik dün sağ farı kapattım sonuç oldukça güzel 28 Nisan 2009 tarihinde impress tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 Arabanın sökülmedik bi radyatör kalmış Gözünü seveyim fordun.. Focusun farları sökmek, 3+3 vida 10 dakka.. Mondeonun farları sökmek 3+3 vida 8 dakka Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 28 Nisan 2009 Yazar Paylaş 28 Nisan 2009 orda far ve tampondan başka hiçbişey sökmedik gören de dozer geçmiş sanıyor Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 29 Nisan 2009 Yazar Paylaş 29 Nisan 2009 selamlardün gece 02:30 da arabayı bitirdik sonunda ama fotoğraf makinasının pili bittiği için son resimler çekemedik bugün şehir dışına çıkacak araç cuma günü geldiğinde tüm resimlerle ekleyeceğim görev tamamlandı Yorum bağlantısı
Murat Şen 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 selamlardün gece 02:30 da arabayı bitirdik sonunda ama fotoğraf makinasının pili bittiği için son resimler çekemedik bugün şehir dışına çıkacak araç cuma günü geldiğinde tüm resimlerle ekleyeceğim görev tamamlandı hadi hayirli olsun... harika .. yani bir ilk mi gerçekleşmiş oldu ? resimleri bekliyoruz Yorum bağlantısı
Recommended Posts