İçeriğe Yönlendir

Toyota Corolla 10 (2007-2013) xenon far

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Erkan Kahya

Çin malı 55w balast 35w dan ışık ve ısı olarak daha üstün olabilir ama denemelerde oem 35w balastın parlaklığı 55w dan daha daha iyi sonuç veriyor. Soğuk sellektör yapılmayacaksa mevcut balast ile edebilirsin ama kesinlikle çıkma oem ampul al farkı anlayacaksın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621

Sahte olduğundan olabilir mi? :rolleyes:

demekki sahte :lol: acemiyim bu işte. d2s ampulu nasıl temin ederiz uygun fiyata. çıkmacılaramı bakmalı

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

demekki sahte :lol: acemiyim bu işte. d2s ampulu nasıl temin ederiz uygun fiyata. çıkmacılaramı bakmalı

Elindeki parçalarla devam etmeni önermem. Eski sistem D2S yerine daha yeni parçaları kullanman daha mantıklı. D1S mercek ve D1S ampul setine ihtiyacın var. Ama bunlardan önce farının içinde mercek montajı yapabilecek misin, derinlik nedir, yer var mı bunların netleşmesi lazım. Konuyu geriye doğru okursan bazı D1S uygulamaları var. İlla D2S ile gidicem diyorsan bende bir çift D2S balast var ikinci el olarak.

Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621
(düzenlendi)

Elindeki parçalarla devam etmeni önermem. Eski sistem D2S yerine daha yeni parçaları kullanman daha mantıklı. D1S mercek ve D1S ampul setine ihtiyacın var. Ama bunlardan önce farının içinde mercek montajı yapabilecek misin, derinlik nedir, yer var mı bunların netleşmesi lazım. Konuyu geriye doğru okursan bazı D1S uygulamaları var. İlla D2S ile gidicem diyorsan bende bir çift D2S balast var ikinci el olarak.

balast alıp almadan kendi balastlarımla çıkayım işin içinden diye düşündüm.

bizim farlara oluyor galiba mercekler. bu forumu tanıöadan önce 180 tl verip çakma xenon takmıştık, tabiki karşıdakinin gözünü alıyor o yüzden en altta kullanıyorum bu kezde ileriyi göstermiyor.

Uzun farlara 2 tane 3000 lumen hb3 led siparişi verdim. sellektör işini bu şekilde çözeceğim.

Mercek işindende az maliyetle çıkmak istiyorum. birkaç sorum olacak tecrübeli arkadaşlara.

1. çakma balast+ üzerindeki ampullerin önüne hella vs mercek takılırsa görüş mesafesi çakma xenon a göre ne kadar artar?

2. Mercek olarak bosch,koito,valeo,hella arasında bariz fark varmı?hangisi tercih edilmeli? nette araştırıyorum mercek kapağı bulmak çok zor. çıkmacılara baksam mercek markasını nasıl anlarım.

3. d2s ampullerin ışık boyutları aynımıdır. bu ampuller iş görürmü http://wwww.sahibind...182157690/detay

http://wwww.sahibind...180602616/detay

tarihinde Emrah Kartal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Aklımda kalan arka kısmında 4 tane falan vidalar var.Önce onları sökeceksin.Isıtarak kolayca açılıyor.Zorluk çıkartmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Kartal1679652621

Aklımda kalan arka kısmında 4 tane falan vidalar var.Önce onları sökeceksin.Isıtarak kolayca açılıyor.Zorluk çıkartmıyor.

çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Gökhan Tongay

Antalyadaki bir arkadaşımız malzemeleri toplamıştı. Ben de onunla birlikte montajını yaptım.

Öncelikle fardaki vidaları çıkarttık sonra sıcak hava tabancasıyla açtık.

2eae6c84183d30072fdaa94e7d26166e.jpg

9489d812348c510e6183be39dcb8f284.jpg

Merceğimizi sabitledik.

efa3869d3f6675e26c6bfc96e0c010b1.jpg

8b32f928a648ecab0d0ca5d66957750f.jpg

fd5d52eb6645ecb18c91fc9eea933956.jpg

Uzunlardan paralel alıp bi xenon için mercek selenoid motoruna bağlantı yaptık.

Kendisi ayrıca led ampuller sipariş edip onları da uzunlara bağladık. Hem soğuk sellektör hem de gece sellektörde güzel bir aydınlatma elde ettik. Kendisi bir ara duvar fotolarını koyacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sırrı Polat

Herkese merhabalar , uzun zamandır ilgiyle takip ettiğim foruma ben de katılmaya karar verdim.

Aslında bi-xenon merceklerimi , forumun da duayenlerinden olan işinin ehli bir ustamıza yaptıracaktım , fakat forum üyelerinin cesaretlendirmelerinden de yola çıkarak önce kendim denemeye karar verdim.

Elimde ;

Hella yeni tip bi-xenon mercek

Hella oem gen5 balast

Philips d1s 4300 k ampül var

tüm bu malzemeleri forumu takip etmem sonucunda siz değerli ustaların tecrübelerine binaen tedarik ettim , umarım iyi malzeme seçmişimdir.

tecrübenize ihtiyaç duyduğum konuya gelince ;

halojen far desenini , kaç metre mesafeden almalıyız ( evin içinde)

Halojen far desenini alma işini ve (reflektörü kesip biçim merceğin geçici sabitlemesini yaptıktan sonra ) mercek takılı iken kesilme çizgisi paralellik ayarını yaparken komple farı mı masaya sabitlemeliyiz yoksa reflektörü fardan ayırıp sadece reflektörü mü sabitleyip yapmalıyız bu işleri.

Farların ideal kesilme çizgileri resmi , farların ve dolayısıyla reflektörün araç üzerindeki eğim ve konumuna göre oluşturuluyor , yani ideal far ayarı farlar araç üzerindeki duruşuna göre yapılıyor , ancak aynı far veya tası masaya düz koyduğumuzda bazı farlar değişik eğimde kesilme çizgisi resmi verebilir diye düşünüyorum , mesela benim arabamın 2010 model toyota corolla farı araçta yukarı doğru eğimli duruşu var , bu farı(veya reflektörü) söküp masaya sabitlediğimizde düz bir resim çıkmayabilir ,

Bu durumda eğimi ne olursa olsun halojen far çizgi resmini mercek kesilme çizgisi resmi olarak tatbik edecek miyiz

son sorumu anlatabildim mi bilmiyorum yani demek istedim ki bazı farlar masada araçta durduğu eğimde durmuyor bu sorun olur mu ? bahsettiğim far resmi aşağıda.

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

resimdeki halkanın konuyla ilgisi yok yanlışlık olmuş.

Yorum bağlantısı
Hami Erışık1679652606

1-oda mesafesi uygun,önemli olan çizgiyi duvarda görmek,mesafe nekadar çok uzarsa optik hata oranı AZALIR..

2-Farın yapısını yamuk veya başka şekilde olması önemli değil,önemli olan tasın duvara verdiği şekildir.

3-Far tası duvara ışık çizgisini nasıl veriyorsa,merceği monte ettikten sonrada tasta aynı ışık çizgileri olacak..

4-ben bu şekilde biliyorum,bu şekilde yapmıştım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Basit bir çizimle anlatmaya çalışayım ; Reflektörü far dan ayırıp düz bir zemine sabitleyerek işe başlıyoruz. Ampul yuvası yere ve duvara paralel olmalı , bunu gönye cetvel kullanarak yapabilirsiniz . Sonra duvar çizgisini kağıt bant yada başka bir şeyle işaretliyoruz , devamında reflektörü sabitlediğimiz noktaları da işaretleyip kesme biçme işlerine başlıyoruz ...

t9ceCMH.png

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

sonra da geçici sabitleme işlemini , reflektörü tekrar çizdiğimiz noktaya sabitleyip , duvardaki çizgi neyse aynı noktaya paralel kılıyoruz , doğru mudur ?son sabitlemeden sonra farı kapatmadan araca monte edip son kez çizgiyi kontrol ediyoruz anladığım kadarıyla , peki farı monte ettiğimizde far içe doğru eğim yapıp kanatlar yukarı kalkmayacak mı sizce

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

şimdi ilk denememden sonra elde ettiğim duvar resimleri aşağıda , değerli üstadların yorumları benim için önemli , ona göre düzeltme yapacağım. Üst sol resim , kısalar , üst sağ resim , uzunlar , sol alt resim , sadece sağ far kısalar , sağ alt resim , sadece sol far kısalar,

odaklamada sıkıntılar var mı acaba ?

post-8112-0-76913500-1430851123.jpg

post-8112-0-68815700-1430851126.jpg

post-8112-0-74866500-1430851129.jpg

post-8112-0-94399700-1430851132.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

2. ve 4. Resimdeki ışık patlaması normal değil ampul yerine oturmamış olabilir yada mercek siperinde sıkıntı olabilir .

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Mahmut bey dediğiniz gibi , ampul yerine oturmamış olabilir , çünkü ampül tutucunun 2 tırnağı kırılınca ben de dıştan esnek Çelik tel ile ampül tutucu yapıp öyle sabitlemiştim , sizin dediğiniz resimler de sol tarafa ait , bir de sağ merceğin hafif sağa , sol merceğin hafif sola döndürülmesi lazım galiba.

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

Yardım lütfen ; farları söküp çalışmaya sıfırdan başladım , yeni hella yerine hella intemo satın aldım , montajı daha kolay oldu , yalnız mercek kapaklarım çok çizik boyamak istiyorum, mercek kapaklarını da ısıya dayanıklı boya ile mi boyamak gerekir yoksa normal sprey boya ( ör: Akçalı boya ) ile boyasak olur mu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mat siyah boya kullanın , mercek kapağını çok iyi temizleyin ve 0 zımpara ile hafif şekilde zımpara yapın . Boyayı yarım saat ara ile 3 4 kat atın ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat

mahmut hocam parlak griye ( yani reflektöre en yakın renk )boyasak sıkıntı olur mu acaba , hem uyumlu olsun hem de siyah gibi ısıyı emmez yansıtır babında , mercek kapağında da yüksek ısı oluşur mu acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...