İçeriğe Yönlendir

Yamaha FZ6 Fazer bi-xenon


Gökhan Alkan

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Birincisi fotoları foruma yükleyemiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.İkincisi ısıya dayanıklı malzeme derken daha önce yapılmış

örnekler var mı?

Yükleyeceğin fotoları 800x600 olarak küçültürsen yüklemede sorun yaşamazsın. Şu anda örnek hatırlamıyorum ama arkadaki boşluğa göre yoğurt kabı uyarlayan bile vardı. Sende farın arkasında bir kapak mı var, yoksa ampulün soketinin dışarda kaldığı yuvarlak bir lastik mi var ? Farın arkasının yakın plan bir fotosunu çekersen fikir yürütebiliriz. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Örs

Birde sormak istediğim bazı araçlarda farlar kapalı iken bile xenon selektör yapabiliyor.

O nasıl bişeydir?

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Kahraman Söylemez

Merhabalar,Fz6 Fazer motosiklet sahibiyim ve motora değişik bi far sistemi uyguladım.Park modunda gündüz ledi,Angel ve Rgb li devil eye var.Gündüz ledi kayar sinyalli.Farlar ayrı ayrı yakılabiliyor 3 konumlu anahtar sayesinde ve far yaktığım gibi diğer herşey sönmeye ayarlı röleyle.Fakat sıkıntım 2 farı aynı anda yaktığımda farlar seyirme yapıyor.Ampuller 35 watt ve d1s Philips.Mercek intemo 2.Orjinal ampuller 55 watt.Normalde xenonlar ısınca seyirme bitmesi gerek ama motor ancak DSC_0360.thumb.JPG.7d80ebf3674c0564d46cddevirlenince ikisi bir sağlıklı olarak yanıyor.Tek ampulde sıkıntı yok.Sizce neden olabilir.Çözüm bulamazsam led e geçicem fakat d1s merceğe hangi ledi takmak gerekir.Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.Fardan birkaç resim.

DSC_0365.JPG

Yorum bağlantısı
Kahraman Söylemez

Benim bahsettiğim xenonlar ama burda ledlerden bahsetmiş arkadaşlar.Ayrıca direk aküden alınca uzun kısa tuşuna ayrı bi hatmı çekicez.Üstelik akü veya statorde sıkıntı olurmu gibi sorular sürekli kafamı kurcalıyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Lİnkini verdiğim konu başlıklarını sanırım görmediniz ve egerki sonuç alamayacağınız bir işlem olsa idi vermezdim buna emin olunuz.Aklınıza sürekli sorular geleceğini biliyorum.Bu soruları üretmek yerine şemayı direkt uygulayabilirseniz yada uygulatırsanız temiz ve saglıklı şekilde kullanabileceğiniz yapı olacaktır.

Size tecrübe edilmiş,sonuç alınan işlemi roleli olduğu için önerdim.Hala şüpheleriniz oluşuyorsa bir şey diyemecegim.Yine yazarsınız ve elimizden geldiğince yanıtlarız.

Şemayı incelerseniz uzun ve kısa için ayrı role ile yada bu resimdeki şemayı uygulayabilirsiniz.İşçiliği size baglı.aynı şemayı linkteki çalışmada uygulandı sıkıntısız çalışıyor.Önceki linkini, verdiğim konuda bulunan şemadaki role sistemide bir çok çalışmada kullanılmaktadır.Ayrıca eklediğim şema bu şemanın tek roleli halidir.Mantık aynıdır.

 

http://www.geceucusu.com/topic/7946-ktm-990-smt-hella-d1s-bi-xenon-mercek-ve-g5-balast-montaj%C4%B1/  

far rolesi.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kahraman Söylemez
(düzenlendi)

Tamam hocam şimdi anladım çok teşekkür ederim ilginiz için.

tarihinde Kahraman Söylemez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...