İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2 (2002-2008) aydınlatma sorunu ve far ampulü

Ahmet Berker Memişoğlu

Recommended Posts

Ahmet Berker Memişoğlu

Merhabalar forumu iyice okuyup herşeyi okuduktan sonra üye olmaya karar verdim.. Martta ehlietimi alıyorum kısmetse.. Benimde herkes gibi derdim arabanın yeterli derecede aydınlatmaması.. Babamın taktıgı farlar yolu hıc aydınlatmıyor hatta kendıne bıle faydası yok :)

Bende değiştirmeye karar verdim fakat forumdaki araştırmalarım sonucu en iyi halojenin hangisi olduğuna karar veremedım :(

Benim isteğim çok azda olsa beyaz olsun ve yolu iyi aydınlatsın.. Sislere zaten All season almayı düşünüyorum...

Kısa farlara h7 uzunlara h1 alıcam acaba osram night breaker mı almalıyım yoksa bosch plus 90 mı forumda okudugum kadarıyla h7-h1 için en iyi olan ampuller bunlar sizce hangisini alıp takmalıyım veya baska bır onerınız var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Başka bir şey önermeye gerek yok... Yeterli incelemeyi yapmışsınız zaten...

Fazla gece yolculuğunuz olmuyorsa Nb işinizi görecektir..

Gece yolculuğunuz çok oluyorsa Nb ömrü kısa olduğu için (öyle olduğunu söylüyorlar, benimkiler bir yıl oldu bozulmadı hala) zararınıza olabilir.. Plus 90 deneyin..

Yorum bağlantısı
Ahmet Berker Memişoğlu

yok şehir içi en gec 6 ya kadar kullanıyoruz zaten cevap ıcın tesekkurler nb almaya gıdıcem p.tesi gunu kısmetse :(

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet Berker Memişoğlu

Tekrar merhaba herkese, daha önceden tavsiyeniz üzerine kısalara nightbreaker,sislere allseason aldım gercekten aydınlatması daha canlı oldu yardımlarınız ıcın tesekkurler.. Şimdi uzunlara far alıcam fakat 2 marka arasında yıne kararsız kaldım.. Mtec super whıte ıle osramnıghtbreaker....Mtec beyaz oldugu ıcın hosuma gıttı acıkcası bırazda fıyatı uygun geldı :muhaha: ama nıghtbreakerlarla bırlıkte kullanmam bı problem yaratırmı bılemedım o yuzden sıze sormaya karar verdım uzunlarada nıghtbreaker mı alayım yoksa mtec alsamda olur mu _?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uzunlar için pahalı ampullere gerek yok bence...

Genelde araçların uzunları iyi...

Yorum bağlantısı
Ahmet Berker Memişoğlu

bızım aractakıler kestıgı ıcın almam gerek ama madem pahalıya gerek yok mtec ısımı gorur o zaman tesekkurler :muhaha:

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
  • 2 yıl sonra...
Osman Ermiş

Merhaba arkadaşlar. 

Dün megane II satın aldım.  

Farları holejen mercekli. Aydınlatma cok kötü.  Dışarıdan sanki merceklerin içinde buhar varmış gibi görünüyor.  Ikiside aynı. 

Bunlara na yapabilirim? Xenon takabilirmiyim?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hayırlı olsun.

Resim ekleyebilirsen çok daha iyi olurdu.

Eski tip Valeo H7 mercek ve mazisi oldukça sıkıntılı olan bir mercek.Anlatımıznıza göre son derece ciddi şekilde islenme olmuş.Reflektör kısmıda tahminen oldukça sıkıntılı haldedir diyebiliriz.

Xenon takman ciddi ışık almanı sağlamaz tam tersi çin malı takacağın için islenme dahada hızlanabilecektir.

Tavsiye etmem.O xenonlara harcayacağını mercek değişimi için harca ileriye dönük kazancın olur.Aynı merceğin temizini bulman oldukça zor şansına.Eski tip Hella bi-xenon mercek çok az uğraşı ile montajı olur.Buna ister oem d2s set alırsın istersen yan sanayi d2s alıp kullanırsın.

Farı açtırmam dersen çok yapabileceğin bir şey bence yok.Ampulle boşuna uğraşma derim.Forumu sonuçta takip eden bir arkadaşımızsın yorumları okuyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ
(düzenlendi)
9 saat önce, Osman Ermiş yazdı:

Merhaba arkadaşlar. 

Dün megane II satın aldım.  

Farları holejen mercekli. Aydınlatma cok kötü.  Dışarıdan sanki merceklerin içinde buhar varmış gibi görünüyor.  Ikiside aynı. 

Bunlara na yapabilirim? Xenon takabilirmiyim?

Mühendis bir arkadaşımın megane 2 aracı vardı, Onun merceklerini farın ön camını açmadan  peugeot 508 den çıkan merceklerle değiştirdik 10 numara oldu.2 saatte hallettik.

Çok masraf etmek istemezsen temiz megane 2 mercekleri ilede değiştirebilirsin... İstersen temizini de bulabiliriz...

tarihinde Ali Osman Kaymaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş

Teşekkürler arkadaşlar

Megane 2 lerin farklarının açılmadığıni duymuştum.  Benimde aklıma gelmişti acaba arkadan merceği değiştirebilirmiyim diye.

Elimde koito mercekler ve balast ampuller var. Zafira acin almıştım. Sonra ucuz orjinal xenon far denk gelince aldim. Onlar elimde duruyordu.

Denemekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Halojen fara xenon takıldığında düzgün sonuç alınamıyor. Bütçeniz varsa, açıp değiştirmişken d2s/d1s mercekle değiştirip yine aynı xenon kiti kullanmanızı öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ermiş
On Wednesday, August 24, 2016 at 07:40, Ali Osman Kaymaz yazdı:

Mühendis bir arkadaşımın megane 2 aracı vardı, Onun merceklerini farın ön camını açmadan  peugeot 508 den çıkan merceklerle değiştirdik 10 numara oldu.2 saatte hallettik.

Çok masraf etmek istemezsen temiz megane 2 mercekleri ilede değiştirebilirsin... İstersen temizini de bulabiliriz...

Bugün mercekleri çıkarmak için baya uğraştım. Arka kapaktan çıkmıyor. 

Acaba sizin değiştirdiğiniz megane 2 faz 2 holejen merceği mi? Yoksa xenon far merceğini mi değiştirdiniz.  

Siz degistirdiginizi söyleyince çok uğraştım.  Çıkmıyor.  

Çıksaydı mercekler ballast ampuller hazırdı.  Masraf etmeden xenonlara gececektim.

Megane 2 lerin farlarinin açması çok zormuş.  Bu riski girmek istemiyorum

Yorum bağlantısı
Ali Osman KAYMAZ

bir arka deliği sağ ve solundan biraz dikine kestik sonrada ısıtarak kesilen parsayı aşağı eğdikden sonra mercekleri cıkardık sonrada mercekleri değiştirdik. Daha sonra o parcayı ısıtarak yine eski yarine getirdikten sonra sabitleyip silikonladık ve kapakttı camına hic  dokunmadık. Mercekler h7 idi  d2s olana göre daha büyüktür.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Serdar Furkan Oğuz

Arkadaşlar Megane 2 halojen mercek farlı Osram halojen ampulümü çıkarıp yerine Philips Diamond Vision h7 5000K ampül taktırdım ustaya havaların yağışlı olmasından dolayı mennun olmayıp kendim değiştirmek istedim eski düz ampullerimi taktım ancak aydınlatma şekli değişti farın vurma şekli eskisi gibi değil usta ya gidiyorum normal diyor ama o şekildi değildi bu neyden kaynakların sorun nedir acaba ? Yardımlarınızı bekliyorum. Attığım resim bozulmadan önceki hali bu şekilde vurmuyor şuanda. 

IMG_0006.JPG

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoşgeldiniz.

Yanılmıyorsam Valeo h7 mercek.Reflektörü sorunlu hale dönüştü yada ampul yerine tam oturmadı.Ampulün çentikli yeri kaymış yada yukarda kalmış.Resme göre bu sonucu görüyorum.

Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz

Hoşbulduk teşekkürler.

Abi dün Philps ampülü taktırdım bu onun aydınlatma seçeneği bu normal sorunsuz olanı ben kendim sabah tekrardan halojen taktım onu takarken karşıya vurma şekli değişti onuda çekip atacağım bunun tam nasıl onarılır mercek bozulmuş olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
4 saat önce, Serdar Furkan Oğuz yazdı:

Ampulü kontrol etmeniz şart.Bunu yapmadan çözüme ulaşmanız zor.Otomatik olarak buradan size net şu olur diyebilmemiz mümkün değil.Resimde görünen ampulün oturmadığı yönünde bir izlenim mevcut.

Birde şekilden neyi kastediyorsunuz?Çizgi şekli dagınıklığı hariç aynı.

Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz

Karşı duvara vurma şekli resimde düz gidip daha sonra yukarı çıkarak devam ediyor şimdi ise yuvarlak sopa şeklinde dümdüz vuruyor demek istediğim bu abi. Yorumlarınız için teşekkürler tekrar takmaya çalışacağım mercek bozulma ihtimali yok değilmi ?

Yorum bağlantısı
Aydın Akın

Merceğe sopa ile dalmamışsan bozulma ihtimali yok.:i-ih:

Ampulleri değiştirirken sert müdehalaler olmamışsa ampul yuvasının, civata ve yuvalarının zarar görmesi de pek mümkün değil. Bence de fiziki olarak bir sıkıntı olamaz.

Mercek zaten sadece camdan ibaret. Bozulma gibi bir meziyeti yok. Merceğin asli görevi kendisine acımasızca gelen ışığı karşıya fırlatmak. Tabi merceğe gelen ışık ne kadar karakterli ise bir o kadar da karşı tarafa geçer.

Uzaklarda arama, derdin farın hemen baş ucunda olabilir..

Ampul tutucu tellerden birini tam takmamış olabilirsin mesela ya da telleri ters takmış da olabilirsin. Gibi...

Yorum bağlantısı
Serdar Furkan Oğuz

Çok sağolun herkese çok teşekkür ederim  aydınlatıcı bilgiler için. Peki ampül ne önerirsiniz aydınlatması iyi olsun çokta sarı olmasa iyi olabilir servis standart ampülü 33 ₺ diyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...