Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2020 Paylaş 20 Haziran 2020 On 09.06.2020 at 18:12, Fatih Kurnaz yazdı: Herkese tekrar merhaba. Dönüşümden sonraki ilk araç muayene zamanı geldi H11 iki ampulüm vardı boşta. Onları Hella ampul tutucuya bağlayarak balastları iptal ettim ve aracın standart far bağlantısını ampullere taşıdım. Ancak araçta H4 ampule göre tesisat olduğundan şöyle bir durum oluyor; kısalarda sorun yok, aydınlatma tatminkar. Sinyal kolunu çekerek selektör yapıldığında uzunlar da tamam, merceklerdeki perde başarılı bir uzun aydınlatma sağlıyor. Ancak kolu tam çekerek uzun moda aldığımızda ampuller sönüyor. Bu normal bir durum farkındayım. Peki hangi metod ile uzunlardında yanması saglanır? Örneğin H4 pin uçlarında kısa ve uzun arasıma kablo koysam araca zarar verir mi? Teoride olur gibi geliyor ama sizin tecrübenizle hareket edeceğim. Şimdiden teşekkürler. Kablo olmaz.. Kablo olursa kısaları yakınca uzunlar da yanar. Sigorta kutusundan çözeceksiniz. Uzun far rölesinin çıkış pininden kısa far rölesi tetiğine diyot bağlayacaksınız.. Bunu başaramazsanız, Çok güçlü bir diyotla uzun far ampulüne gelen elektriği kısa fara aktaracaksınız. Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Herkese merhaba aracım için mercekli far aldım montajını yaptım fakat görüntü neden böyle anlamadım ? Ampulmu yanlış takılı mercektemi sorun var ? Hella Balast , Osram 66250 Xenarc Xenon takılı mercekte. Çözülebilecek birşeymi ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Farlar uzunlarda takılı kalmış , ilk yaktığınızda normal yanıp selektör yapınca mı bu hale geliyor ? Öyleyse çözümü kolay ... Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 7 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: Farlar uzunlarda takılı kalmış , ilk yaktığınızda normal yanıp selektör yapınca mı bu hale geliyor ? Öyleyse çözümü kolay ... Direk normal kısalarda iken bu şekil aydınlatıyor. Uzun yapınca desen değişiyor. Işık bide çok önde 3 metre önüme düşüyor. Acaba mercekmi sorunlu ? D2R ampullerimi yanlış oturttum ? Farıda daha yeni aldım mercek montajı yapılmış şekilde geldi. Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Şimdi denedim uzunları sabit yaktığım zaman far yanmıyor ama selektör atarken çalışıyor çok zayıf şekilde kısalarda çok daha yoğun ışık Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Far soketine dışarıdayken elektrik vererek deneyin , önce kısaya sonra uzuna , sistem çalışıyorsa bu aşağıdaki diyot yöntemi ile sorunu çözebilirsiniz . Diyotu 10A kullanın . Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 On 23.08.2021 at 21:13, Mahmut Akbulut yazdı: Far soketine dışarıdayken elektrik vererek deneyin , önce kısaya sonra uzuna , sistem çalışıyorsa bu aşağıdaki diyot yöntemi ile sorunu çözebilirsiniz . Diyotu 10A kullanın . Hocam sorun sanırım D1S mercege D2R xenon kit takıldığı için ampul böyle tutturulmuş. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 (düzenlendi) D2S tir o ampul D2R mercek için uygun değil , umarım takmamışlardır .. D1S merceğe D2S uydurulması doğru değil ama şuan ki sorun bu değil , mercek kısa ve uzun görevini yerine getiriyor mu? getirmiyor mu ? Öncelikle bunu bilmemiz lazım . Far soketini sistemden çıkarıp elektrik verin ve duvardaki yansımayı burada paylaşın . İlk önce kısa sonra uzun şeklinde ... 23 Ağustos 2021 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 (düzenlendi) 30 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: D2S tir o ampul D2R mercek için uygun değil , umarım takmamışlardır .. D1S merceğe D2S uydurulması doğru değil ama şuan ki sorun bu değil , mercek kısa ve uzun görevini yerine getiriyor mu? getirmiyor mu ? Öncelikle bunu bilmemiz lazım . Far soketini sistemden çıkarıp elektrik verin ve duvardaki yansımayı burada paylaşın . İlk önce kısa sonra uzun şeklinde ... Mercek uzun kısa yapıyor. Takılan ampul ve balast bu D2S ampul alsam sorunum çözülürmü acaba ? Bu balast d2s çalıştırırmı ? 23 Ağustos 2021 tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 50 dakika önce, Onur Bulut yazdı: 1- Mercek uzun kısa yapıyor. 2- Takılan ampul ve balast bu D2S ampul alsam sorunum çözülürmü acaba ? 3- Bu balast d2s çalıştırırmı ? 1- Mercek sağlam , bağlantı doğru , bunu eledik 👍 2- D2R ampul hiçbir mercek için uygun değil , Volvo , Honda vs reflektörlü araçlarda kullanılıyor ve mutlaka uzun farı ayrıca vardır , D2S ampulde H4 far için uygun değil , soğuk selektörde bu balast işe yaramaz . 3- Mevcut balast D2S/D2R için zaten . Olması gereken D1S merceğe D1S xenon kit , çünkü farlarınız tek ampulden uzun/kısa yapmakta . Farlar kapalı konumda bunu sadece D1S ile yapabilirsiniz . Mevcut balastlada olur ama hem etkisiz bir atış yapar hemde balat ve ampul kısa zamanda arızalanır . 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 16 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı: 1- Mercek sağlam , bağlantı doğru , bunu eledik 👍 2- D2R ampul hiçbir mercek için uygun değil , Volvo , Honda vs reflektörlü araçlarda kullanılıyor ve mutlaka uzun farı ayrıca vardır , D2S ampulde H4 far için uygun değil , soğuk selektörde bu balast işe yaramaz . 3- Mevcut balast D2S/D2R için zaten . Olması gereken D1S merceğe D1S xenon kit , çünkü farlarınız tek ampulden uzun/kısa yapmakta . Farlar kapalı konumda bunu sadece D1S ile yapabilirsiniz . Mevcut balastlada olur ama hem etkisiz bir atış yapar hemde balat ve ampul kısa zamanda arızalanır . Çok teşekkür ediyorum. D1S kit taktığımızda o zaman görüntü tamamen değişecek. Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 (düzenlendi) @Mahmut Akbulut Hocam baya araştırdım şuan takılı olan mercekler Bosch AL mercek arka kısmındaki far oturan yeri (D1S) söküp direk D2S ampul alıp bu balastlar ile kullansam olmazmı ? Tutucu ve D2S ampul ile daha az maliyetli bu işi çözebilirmiyim ? Yardımcı olursanız sevinirim. 24 Ağustos 2021 tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 D1S ampul tutucu sökebilirsiniz ama bu seferde D2S ampulü nereye sabitleyecek siniz ? D2S ampulü neyle ve nasıl tutturacaksınız , yarın öbür gün tekrar sökülmesi gerekirse sıkıntı çıkarabilir ... 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut1679652718 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 On 25.08.2021 at 00:40, Mahmut Akbulut yazdı: D1S ampul tutucu sökebilirsiniz ama bu seferde D2S ampulü nereye sabitleyecek siniz ? D2S ampulü neyle ve nasıl tutturacaksınız , yarın öbür gün tekrar sökülmesi gerekirse sıkıntı çıkarabilir ... Ustam şunu söktüm D1S yuvayı sökünce mercek yuvası bu şekilde Ampul tutucu ile ampulu tutturamazmıyım D2S Leri ? Bu mercek ille D1S ilemi aydınlatma sağlar ? Şimdi Hella balast ve Osram ampulleri Çin işi D1S kite değişmek istemiyorum. Bosch'a uygun ampul tutucu yokmudur ustam ? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 (düzenlendi) Madem orjinalden vazgeçmek istemiyorsunuz; o halde emanet olarak D2S ampul bulun ve D2R'lerin ilk takılı olduğu şekilde plastik kelepçe ile takarak test edin. İşinize yarıyorsa; o zaman bir takım D2S alıp plastik kelepçe yerine, ince metal kelepçeyle sabitleyerek yolunuza devam edin. Yok eğer verim alamadıysanız; o zaman Hella için üretilmiş ampul tutucular var piyasada. Çok birşey değil, 30-50 lira arası tanesi. Tek bir tane alın ve elinizdeki D2R ampulü merceğe son fotonuzdaki şekilde tutturmayı deneyin. Olursa ne alâ... * Bu iki seçeneğin şayet herhangi biri olursa, o halde soğuk(farlar kapalıyken) selektör yapamayacağınızı unutmayın.! Gerisi D1S'e müracaat... 29 Ağustos 2021 tarihinde Muhammed Andı tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 29 Aralık 2022 Paylaş 29 Aralık 2022 Herkese merhaba mercekli farları taktıktan sonra iç kısımdan şuranın çatladığını gördüm. Hemen geri söküp komple farı açtım. İyikide açmışım farın içi toz doluydu. Şimdi hazır açmışken diyorumki farın iç kısmını mat siyaha boyuyayım. Bunun için plastik astara ve zımparaya gerek olurmu ? Yoksa direk motipin ısıya dayanıklı boyası ile boyayıp geçeyimmi ? Farı birde tekrar yapıştırmak için Dayson Extra siyah silikon işimi görürmü ? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Aralık 2022 Paylaş 30 Aralık 2022 dyson iyi olur. bence boya için her şekilde zımapara gerekir. parlak yüzeyden dökülür boya. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Aralık 2022 Paylaş 30 Aralık 2022 Şöyle bir yapıştırıcı elime geçmişti, üstündeki çivi yazısını hatırlıyorum ama gerisini net hatırlamıyorum. Çok memnun kalmıştım. Yorumlarda birisi tek yıldız vermiş çünkü, kornişi tavana yapıştırmadı diyor. O yorumu boş geçebiliriz, zaten sonradan dübel ve vida ile olayı çözmüş doğru yolu bulmuş.. https://www.n11.com/urun/apel-mk300-poliuretan-sivi-civi-pu-montaj-yapistirici-390-g-892349?magaza=mayhirdavat 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2022 Paylaş 30 Aralık 2022 Serkan Toker yazdı: Şöyle bir yapıştırıcı elime geçmişti, üstündeki çivi yazısını hatırlıyorum ama gerisini net hatırlamıyorum. Çok memnun kalmıştım. Yorumlarda birisi tek yıldız vermiş çünkü, kornişi tavana yapıştırmadı diyor. O yorumu boş geçebiliriz, zaten sonradan dübel ve vida ile olayı çözmüş doğru yolu bulmuş.. https://www.n11.com/urun/apel-mk300-poliuretan-sivi-civi-pu-montaj-yapistirici-390-g-892349?magaza=mayhirdavat hikaye bildiğin işe yaramıyor, ayrıca farda kullanılmaz, bu kuruyunca kemik gibi oluyor 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Aralık 2022 Paylaş 30 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: hikaye bildiğin işe yaramıyor, ayrıca farda kullanılmaz, bu kuruyunca kemik gibi oluyor Ben kullandığım yeri bir daha görmedim dediğin doğrudur abi, kemik gibi oluyorsa farda kullanmak doğru olmaz.. 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 30 Aralık 2022 Yazar Paylaş 30 Aralık 2022 Doğan Arşiray yazdı: dyson iyi olur. bence boya için her şekilde zımapara gerekir. parlak yüzeyden dökülür boya. Zımparadan sonra astara gerek varmı abi ? Serkan Toker yazdı: Şöyle bir yapıştırıcı elime geçmişti, üstündeki çivi yazısını hatırlıyorum ama gerisini net hatırlamıyorum. Çok memnun kalmıştım. Yorumlarda birisi tek yıldız vermiş çünkü, kornişi tavana yapıştırmadı diyor. O yorumu boş geçebiliriz, zaten sonradan dübel ve vida ile olayı çözmüş doğru yolu bulmuş.. https://www.n11.com/urun/apel-mk300-poliuretan-sivi-civi-pu-montaj-yapistirici-390-g-892349?magaza=mayhirdavat Aynı paralara dayson almak daha mantıklı gibi abi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Aralık 2022 Paylaş 30 Aralık 2022 Elma sirkesi ile krom akar. Merceğe temas etmesin. Cam yapıştırma silikonu ile yapıştır. İyicene kurumadan farı kapama. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 30 Aralık 2022 Yazar Paylaş 30 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Elma sirkesi ile krom akar. Merceğe temas etmesin. Cam yapıştırma silikonu ile yapıştır. İyicene kurumadan farı kapama. Abi kromlar aynı kalcak. Çatlak olan yeri arka içten yapıştırdım. İç kısım için motipin ısıya dayanıklı boyasını aldım. Plastik astara ihtiyaç olurmu sence ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2022 Paylaş 30 Aralık 2022 iç kısım derken neresi boyanacak bunu? gri plastik yer mi? Yorum bağlantısı
Onur Bulut 30 Aralık 2022 Yazar Paylaş 30 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: iç kısım derken neresi boyanacak bunu? gri plastik yer mi? Aynen abi gri plastik olan kısım Yorum bağlantısı
Recommended Posts