Misafir 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 (düzenlendi) 1- Birde bu merceklerin ampül tipi ne oluyor? Elimdeki standart balast ile çalıştırabilir miyim? Ampül çok problem değil en kötü ihtimalle ebay den alırım 40-60TL arası. 3-H7 Bi-halojen projektöre piyasadaki 50w xenon kitlerden taksam aydınlatma nasıl olur?Yan sanayi sıfır D2S alacağına 2. el çıkma Philips- Osram almanı öneririm. Uzak doğu ampüllerinden bir çok çeşitini kullandım ve hiç biri yılını dolduramadı (Gerçi benim ölçüm çok extremdir. Çok sık gece yolu giderim ve hiç bir zaman farlarım kapanmaz. Yıllık 80-90.k olarak düşünün )Hella için D1S veya D2S kullanabilirsiniz ancak maliyet olarak D2S en uygunudurki forumdaki yapılan işlerin % 99'unda D2S tercih edilmiştir. Musa'nın bahsettiği gibi tek lazım gelen D2S adaptörüdür. Başka hiçbir malzeme parça kullanmayacaksınız.Gerçek anlamda 50 watt balast çöldeki bir kum tanesi kadar zor bulunuyor. Türkiye'de de yok. Ayrıca 50 watt balast için bir tek Philips 50-70 watt ampül üretiyor ve tanesi 200 usd civarı. Gerek yok. 27 Nisan 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Şöyle bir hesap yaptım, gerçekli payı var mıdır?Orjinal farlarımı kullanacağım - 0 TLElimdeki balastları kullanacağım, olmazsa ucuz dijital balastlardan alacağım çifti(space marka)- 80 TLBir çift 4300k ampül almam gerekecek - Merceklere uygun ve uygun fiyatlısının olduğunu farzederek - 100 TLBir çift bi-xenon mercek alacağım - valeo,hella,visteon vs. - 100 TLEğer oluyorsa elimdeki eski h4 tesisatını kullanacağım - 0 TLKötü bir dizayn olmuş.Balast ucuz ve kötüAmpul ucuz ve kötüMercek iyiServet'in önerisi çok mantıklı. Bu parçaların çıkmasını almak uzun vadede en sağlıklısı olur. Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Bu durumda 2 seçenek var .1- Hella h7 bi halojen mercekleri almak, varolan h7 kit ile kullanmak. kısa vadede çok ekonomik fakat aydınlatma konusunda biraz kaygılıyım?mercekler 100 tlvarolan kiti kullanacağım 0 tltoplam 100tl2-bendeki kablo tesisatı ile çalışacak d2s mercek(bosch yada hella) almak, ds2 kit ile mutlu mesut kullanmak ama buda biraz tuzlu olacak gibi görünüyor.bixenon mercekler nerden baksanız 100 TLd2s kit en az 250 tltoplam 350tlaslında bu ara çok masraf etmekte istemiyorum ama farları açmışken düzgün bişey olsun istiyorum. 1 ve 3 arasında ampül balast ve uzun ömür konularının tamamını bir kenara bırakırsak aydınlatma konusunda büyük bir fark varmı? bu modifiyeyi yapmak istememin en önemli sebebi önümü daha iyi görebilmek. Eğer önemli fark oluşacaksa 2.seçeneği uygulayacağım. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 (düzenlendi) Asıl olan H serisi merceğe xenon takılınca D serisi merceklerden her halukarda ışık şiddeti daha fazla olacaktır.Biraz uzun yazı olacak kısa anlatım yetmeyecektir İşin teknik kısmını bilmelisiniz. Halojen ampülün ışık şiddeti xenon ampülün 1/3 kadardır. Dolayısı ile düşük lümenli ampülün normlarını yerine getirebilmesi için merceğin iç yapısında bir takım farklılıkar yapılır. En etken olanı iç kaplama çok parlak krom kaplı olmasıdır. böyle bir merceğe takılacak xenon ampülün ışık şiddeti ve ışık merkezi farklı olacağından çok parlak ve bazı noktalarda ışık sapmalı aydınlatma edeceksiniz.Ayrıca forumda sıkça konuşulan ancak çok dikkatli ölçümler yapılınca farkları ortaya çıkan bir hususta Hella bi-halojen ile Hella bi-xenon sisteminde bir tek ampül yuvası farkı olduğu. Her ikik merceğinde reflektörlerinde çok dikkatli ölçümler yapılaınca ciddi fark olduğu ortaya çıkıyor. bu neden ile Hella bi-halojen mercekte h serisi xenon ampül uzun hüzmede sapma, kısa hüzmede orata noktada parlama yapıyor.Sonuç olarak : Şimdilik yapacağınız, mevcut balasta dönüştürücü alıp D2S orjinal çıkma ampül ile D serisi mercek ile sisteminizi kullanmanızdır. İleri tarihlerde mevcut balastlarınız mekanik ömrünü tamalayınca OEM balast kullanırsınız. Rakamlarda mercek kapağını es geçmeyin. Bazı kapaklar mercekten de pahalıdır.bu konuda halojene uyarlı merceğe xenon takılınca ortada fazladan parlama açıkca belli oluyor. D serisi mercekte bu olar oluşmaz. 27 Nisan 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 Yapmışken tam olsun bari, biraz tuzlu olacak ama napalım ucuz etin yahnisi yavan olur hesabı, o kadar uğraşıp farları falan açıp montajı yaptıktan sonra hüsrana uğramak istemiyorum. bosch gen5 balast,osram d1s ampül, ve bosch bi-xenon mercek ve mercek kapaklarını almaya karar verdim galiba,Sürekli soru soruyorum ama bu gen5 balastlarla farlarım kapalıykende düzgün ve arka arkaya selektör atabiliyor muyum? yoksa farlarım hep açık mı olmalı? Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 hoş geldin .Şki kelime ile özetliyeyim. Hella bi-xenon yada Bosch bi-xenon merceklerinde devre ihtiyacın yok. Yapacağın işlem, merceği monte ettikten sonra h4-3 xenon tesisatını bağlatıp sadece h4-3 xenon ampülde ampüle giren iki adet ince bobin kablosunu mercek selenoidine bağlayacksın. Başka hiçbir tadilata gerek yok.Şyi günler ben aracımdaki Şlker Beyin yaptığı ve ozamanlar hazır bağlantı kitleri olmadığından farklı bağlantı şekilleriyle yapılan(diğer sayfalarda resimleri var) bağlantı şeklinden hiç memnun değilim kısalardan biri yanmıyor uzunlara geçince normale dönüyoe kafasına göre yanıyor sönüyor v.s. Şimdi Misafir beyin mesajına uyarak baştan anlatayım konuyu;h4 soketli c2 me ilker bey tarafından monte edilen orjinal farlarımı aracıma bağlamak istiyorum diyelim(şu ana kadar mevcut bağlantısı karmaşık ve randımanlı çalışmıyor.)Bu bağlantıyı bozup aracıma sıfırdan bağlantı yapmak istiyorum. Bunun için h4-3 soketli bağlantı tesisatını almam gerekli sanırım. Linklerini verdiğim bağlantı kitleri benim işimi görürmü acaba? Sizden gelen olur mesajlarından sonra acilen sipariş verip bağlantımı tamamlamalıyım muaynem var ve kısa farlarımdan biri hiç çalışmıyor. Saygılarımla.http://www.xenonmarket.com/main/h43_tesisa...t-66-17-14.htmlhttp://urun.gittigidiyor.com/H4-BI-XENON-T...0QQidZZ37886525Şuanda arıza lambam yanmıyor. bu tesisatı yapınca yanması muhtemel midir. Bnim bildiğim ŞLKER bey bir kaç c2 yede bu mercek montajından yaptı. Araca bağladıktan sonra arıza lambası yakan varmı??? Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 arkadaşlar çoğu h4-3,2 xenon kitler h4 sistemi şase tetikli olan araçlar içindirmercek modifiyesi yapılamadan önce aracın far tesisatı ölçülerek artısı eksisi kontrol edilmeli ve araya sadece bir tane diyot koyulmalıdır.ben şuana kadar 4 aracada diyot kullandım ve yok kablo kite vb gerek kalmadı çokta sağlıklı oldu.bu diyot işlemini herkez yapabilir boşuna kablolamaya para veripte boş yere kablo salatası yapmayın.benan galiba diyot ters koyulmuş senin aracında. ve arıza ışığı yakıyorsa bir kond. işi görecektir.arıza lambası yakmıyor. ama sağlıklıda çalışmıyor. Sigorta kutusundan bir dünya kablo çıkıyor. galiba far sigortalarının dibinden kısa ve uzunların sigortalarından çıkıyor. Abi çıkıp gelicem artık yanına gittiğim yer bi değişiklik yapıp gönderiyor 3-4 ay idare ediyor bıktım wallahi. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 Sırası ile;Tuğberk bey, Gen 5 tasarımı gereği soğuk başlangıcı hızılı olan bir sisteme sahiptir. Farlarınız kapalı iken ilk selektör anında ve hemen akabinde 2. selektörde ampül yeterince ısınacağı için sorun çıkmayacaktır.Benan bey, H4 serisi sistemlerde en büyük hata balastlara elektrik çekilirken direk aküden alınmadan yapılan ve kurulan elektrik tesisat hataları, kullanılan rölelerin bobin uçlarına kondansatör bağlanmamasından kaynaklanıyor. Far kolu kısa uzun geçişlerinde anlık olarak elektrik keser, halojen ampülde bunu hissetmeyiz ancak röle bunu görür, anlık olarak bırakır -çeker ve balast enerjisi kesildiğinden ampüllerde sönme yanma saçmalar. Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 Montaj öncesi araştırmamda son noktaya gelmek üzereyim. Yanlız halen kafamı kurcalayan biriki soru var. Yardımlarınızı bekliyorum.1- d1s+gen5 balast alırsam ateşlemesi çok hızlı olduğu için selektörde problem yaşamıycam ama d1s ampüllerin altında kocaman birde ateşleyici var, montajda sıkıntı yaratmaz mı?2- d2s merceklere d1s ampül takılabilirmi yada tam tersi d1s merceğe d2s ampül takabilirmiyim? herhangi bir adaptör gerekli mi? Anladığım kadarı ile balastları zaten uymuyor birbirine.3-d1s yerine, d2s kit alsam,d2s mercek alsam farlar kapalı iken selektör atmak d1s teki gibi mümkün mü?4-d1s ve d2s arasında aydınlatma olarak ciddi fark var mı?üye olduğumdan beri sürekli soru soruyorum kusura bakmayın, ama mercek modifiyesi baya meşakkatli bi iş, yapmışken en iyisi, en doğrusu olsun istiyorum. Şu konularıda açıklığa kavuşturursak mercekleri alıp montaja başlıyacağım bugün. Öncelikle Ankara'dan temin etmeye çalışacağım, olmazsa Şstanbul'dan Şlker bey'den ama oda Kıbrıs' taymış şu anda. Malzemeyi kendi başıma tedarik etmem gerekirse ah şu eksik kalmış,vah bu buna uymuyomuş demek istemiyorum zira maddi anlamda tekrar alacak durumum olmayacak. Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 (düzenlendi) Gel yanima skinti cektigine mi deyer bi haftasonu 1 saat te herseyini toplarim a dan z ye ve hani 1 kurus bile talep etmeden yaparim.Sadece gelirken 2 tane diyot alman gerekecek hadi gel oda fazladan bende var.Musait oldugun bigun bekliyorumAbi çektiğim sıkıntı paradan ötede inanki. Çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta hafta içi çarşambadan sonra müsait olduğun günü söyle yanına geliyim abi. Özelden ayrıntılı adres verirmisin? Navigasyonsuz gidemiyorumda ) 28 Nisan 2011 tarihinde Benan Kapanc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Nisan 2011 Paylaş 28 Nisan 2011 Montaj öncesi araştırmamda son noktaya gelmek üzereyim. Yanlız halen kafamı kurcalayan biriki soru var. Yardımlarınızı bekliyorum.1- d1s+gen5 balast alırsam ateşlemesi çok hızlı olduğu için selektörde problem yaşamıycam ama d1s ampüllerin altında kocaman birde ateşleyici var, montajda sıkıntı yaratmaz mı?2- d2s merceklere d1s ampül takılabilirmi yada tam tersi d1s merceğe d2s ampül takabilirmiyim? herhangi bir adaptör gerekli mi? Anladığım kadarı ile balastları zaten uymuyor birbirine.3-d1s yerine, d2s kit alsam,d2s mercek alsam farlar kapalı iken selektör atmak d1s teki gibi mümkün mü?4-d1s ve d2s arasında aydınlatma olarak ciddi fark var mı?üye olduğumdan beri sürekli soru soruyorum kusura bakmayın, ama mercek modifiyesi baya meşakkatli bi iş, yapmışken en iyisi, en doğrusu olsun istiyorum. Şu konularıda açıklığa kavuşturursak mercekleri alıp montaja başlıyacağım bugün. Öncelikle Ankara'dan temin etmeye çalışacağım, olmazsa Şstanbul'dan Şlker bey'den ama oda Kıbrıs' taymış şu anda. Malzemeyi kendi başıma tedarik etmem gerekirse ah şu eksik kalmış,vah bu buna uymuyomuş demek istemiyorum zira maddi anlamda tekrar alacak durumum olmayacak.D2S ile D1S optik olarak aynıdır. Birbirinin yerine kullanılabilir ancak duya oturduğu kısım birinde yuvarlak diğerinde kare olduğundan sağlıklı oturtma gerçekleşemeyebilir. Bundan dolayı mercek ve ampul aynı tip olmalı, ikisi de D1 ya da ikisi de D2.Selektörü bu kadar kafana takacaksan daha gelişmiş olan D1'i almalısın. Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 (düzenlendi) D2S ile D1S optik olarak aynıdır. Birbirinin yerine kullanılabilir ancak duya oturduğu kısım birinde yuvarlak diğerinde kare olduğundan sağlıklı oturtma gerçekleşemeyebilir. Bundan dolayı mercek ve ampul aynı tip olmalı, ikisi de D1 ya da ikisi de D2.Selektörü bu kadar kafana takacaksan daha gelişmiş olan D1'i almalısın.Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla selektör olayına bu kadar takılmamam gerekiyor. Dün akşam iş çıkışı Ankara yıldız sanayi hurdacılar sitesine gittim. Her yer kapanmıştı aşağı yukarı ama biraz aradıktan sonra çok uygun fiyata, 2 adet koito d2s balast(toyoto araçtan çıkma), 2 adet philips d2s ampül ve 2 adet te bmw den çıkma d2s hella mercek buldum. Konunun uzmanı olmadığım için almaya cesaret edemedim. Size yine biriki sorum olacak1- koito balastlar nasıldır, adam gözümün önünde denedi ne ampüllerde, nede balastlarda hiçbir problem yok gibi ışıması gayet düzgün titreşim vs yok yalnız balastı ilk taktığında ampül ısınana kadar 10sn kadar balasttan bi vınlama geliyor sanırım buda normal. 2- Merceklerin d2s hella olduğuna ve bmw den çıkma olduğuna eminim, üzerlerindeki mercek kapaklarında da bmw xenon yazıyordu zaten. d2s hella ların kendi içlerinde iyisi kötüsü var mı?3- Alacağım mercekler biraz tozlanmış,kirlenmiş durumda çizik,kırık ezik vs yok. Temizlemek sorun yaratır mı?4- Satıcının elinde 2 taneden yeni kasa mercedes c serisinden çıkma aşırı temiz 2 adet mercek vardı. Bu mercekleri kendine ayırmış,streç filme falan sarıp tertemiz kaldırmış. Ne yaptıysam satmaya razı edemedim. Bu merceklerin markası nedir? BMW den çıkma hella lardan çok farklı mıdır, yani adamı zorlayıp, biraz daha fazla ödememe değermi aydınlatma olarak?5- Son sorum, mercekleri alırken selenoidlerini nasıl deneyebilirim, 12v ile denesek problem olur mu?Bu arada bıkmadan,yılmadan bitmeyen sorularıma cevap veren herkese teşekkürü borç bilirim Hayırlısıyla bu akşam mercekleri vs. alıp montaja başlıyacağım. 29 Nisan 2011 tarihinde Tu?berk Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Evet mercekleri aldım en sonunda,öğle arasında koştur koştur yıldız sanayi hurdacılara gittim. bmw hella merceklerinden birinde ufak bi çatlak farkettim ve onları almaktan vazgeçtim, Son kasa C serisinden çıkma bosch mercekleri aldım. gerçi bunlar d1s ama d2s ampülleri bi şekilde oturturum diye düşünüyorum.2 adet C serisinden çıkma bosch/AL bi-xenon mercek, 2 adet nikelajlı orjinal kapağı,2 adet şeffaf çerçevesi2 adet koito toyotodan çıkma balast2 adet philips d2s ampülhepsine toplam 300 TL verdim. sanırım fiyat uygun.Şimdi montaja geldi sıra. Montaj için gerekli malzeme olarak şunları tedarik ettim. umarım bir eksiğim yoktur, bu akşam montajı yapacağım çünküdremel + çeşitli uçlarırtv silikonuzun vida,somunları,yayfarları kapatırken kullanmak için siyah sıvı conta404 Rapid auto yapıştırıcımum silikonkıskaçmaket bıçağı ve eldiven. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Evet mercekleri aldım en sonunda,öğle arasında koştur koştur yıldız sanayi hurdacılara gittim. bmw hella merceklerinden birinde ufak bi çatlak farkettim ve onları almaktan vazgeçtim, Son kasa C serisinden çıkma bosch mercekleri aldım. gerçi bunlar d1s ama d2s ampülleri bi şekilde oturturum diye düşünüyorum.2 adet C serisinden çıkma bosch/AL bi-xenon mercek, 2 adet nikelajlı orjinal kapağı,2 adet şeffaf çerçevesi2 adet koito toyotodan çıkma balast2 adet philips d2s ampülhepsine toplam 300 TL verdim. sanırım fiyat uygun.Şimdi montaja geldi sıra. Montaj için gerekli malzeme olarak şunları tedarik ettim. umarım bir eksiğim yoktur, bu akşam montajı yapacağım çünküdremel + çeşitli uçlarırtv silikonuzun vida,somunları,yayfarları kapatırken kullanmak için siyah sıvı conta404 Rapid auto yapıştırıcımum silikonkıskaçmaket bıçağı ve eldiven.keşke bosch almasaydınız boschda güzelde fiestada çanaktan dışarı çıkıyo bence güzel bi görüntü olmuyo. Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 keşke bosch almasaydınız boschda güzelde fiestada çanaktan dışarı çıkıyo bence güzel bi görüntü olmuyo.Tüh yahu, ama malesef aldım artık. Gerçi bu merceğin kapağının arkasına geçen şeffaf bi kapak daha var biraz irice, sanki fiesta far çanağını tamamen dolduracakmış gibi duruyordu. Umarım dışarı fazla taşmaz yada bu ek kapak o çıkıntıyı doldurur. Yinede teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Şlk montajım olacak, bilsem almazdım diyedeğim ama hurdacıları dolaştım far merceği deyince kimse ne istediğimi anlamadı açıkcası yada fahiş fiyatlar söylediler. Bulmuşken alıverdim bende. sizce fiyat nasıl? Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Tüh yahu, ama malesef aldım artık. Gerçi bu merceğin kapağının arkasına geçen şeffaf bi kapak daha var biraz irice, sanki fiesta far çanağını tamamen dolduracakmış gibi duruyordu. Umarım dışarı fazla taşmaz yada bu ek kapak o çıkıntıyı doldurur. Yinede teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Şlk montajım olacak, bilsem almazdım diyedeğim ama hurdacıları dolaştım far merceği deyince kimse ne istediğimi anlamadı açıkcası yada fahiş fiyatlar söylediler. Bulmuşken alıverdim bende. sizce fiyat nasıl?fiyat çok güzel aklınıza hiç takılmasın toptan aldığınız için uygun olmuş. birde mercek kapağı olarak ne seçtiniz acaba resim koyabilirmisiniz ben kararsızım hala. Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 (düzenlendi) fiyat çok güzel aklınıza hiç takılmasın toptan aldığınız için uygun olmuş. birde mercek kapağı olarak ne seçtiniz acaba resim koyabilirmisiniz ben kararsızım hala.Ahmet bey işyerimde olduğum için dosya yükleyemiyorum ama, yeni kasa mercedes c serisinin orjinal kapağı, üzerinde iki kapak var, biri nikelajlı bildiğimiz mercek kapağı gibi, birde onun üstünde şeffaf bir kapak daha var biraz daha büyük.google göresellerden "2009 mercedes c series headlight" diye aratınca 3.resimde görünen kapaklar. umarım yakışır 29 Nisan 2011 tarihinde Tu?berk Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Ahmet bey işyerimde olduğum için dosya yükleyemiyorum ama, yeni kasa mercedes c serisinin orjinal kapağı, üzerinde iki kapak var, biri nikelajlı bildiğimiz mercek kapağı gibi, birde onun üstünde şeffaf bir kapak daha var biraz daha büyük.valla bende çok bilgim yok bu konularda çeşit fazla bilmem o yüzden merak ettim ) Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 valla bende çok bilgim yok bu konularda çeşit fazla bilmem o yüzden merak ettim )Bu akşam montaja başlıyacağım kısmetse:) yarın fotoğrafları eklerim elime yüzüme bulaştırmazsam Yorum bağlantısı
Anıl Gülbek 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 (düzenlendi) [qEvet mercekleri aldım en sonunda,öğle arasında koştur koştur yıldız sanayi hurdacılara gittim. bmw hella merceklerinden birinde ufak bi çatlak farkettim ve onları almaktan vazgeçtim, Son kasa C serisinden çıkma bosch mercekleri aldım. gerçi bunlar d1s ama d2s ampülleri bi şekilde oturturum diye düşünüyorum.2 adet C serisinden çıkma bosch/AL bi-xenon mercek, 2 adet nikelajlı orjinal kapağı,2 adet şeffaf çerçevesi2 adet koito toyotodan çıkma balast2 adet philips d2s ampülhepsine toplam 300 TL verdim. sanırım fiyat uygun.Şimdi montaja geldi sıra. Montaj için gerekli malzeme olarak şunları tedarik ettim. umarım bir eksiğim yoktur, bu akşam montajı yapacağım çünküdremel + çeşitli uçlarırtv silikonuzun vida,somunları,yayfarları kapatırken kullanmak için siyah sıvı conta404 Rapid auto yapıştırıcımum silikonkıskaçmaket bıçağı ve eldiven.Selamlar benimde 2007 fiesta aracım var uzun süredir forumu takip ediyorum bende mercek modifiyesine girşmek üzereyim yanlız ürünlerin temini konusunda bende sıkıntı yaşadım.Tuğberk bey sizden ricam ürünlerin aynılarından banada alabilirmiyiz? Çünkü ben yıldız sanayi sitesine 5-10 defa gittim hiçbirinde bu fiyata ürün bulamadım Hatta sorduğum toyota parçaçıları tek bir beyine 200 lira istedilerki mercek falan deyince zaten anlmadılar. Defalarca gezmeme rağmen bulamadım.Eğer beraber gidemeyiz derseniz dükkanın adres vs bilgilerini verebilirmisiniz kendim tekrar gidip alabilirim böyleceMontajı ve resimleri merakla bekliyorum hayırlı olsun inş istediğiniz gibi olur 29 Nisan 2011 tarihinde an?l g tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Son bir sorum olacak konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlara. Gerçi daha öncede sormuştum ama kesinlik kazandırmak istiyorum çünkü bu akşam montaj yapacağım.1- Elimde halihazırda bulunan eski bir h4 selenoid li uzun/kısa kitten kalma h4 röle ve selenoid tesisatı var. Hani şu çin malı h4-3 uzun/kısa kitlerin kutusundan çıkan standart kablolardan. Yani özel olarak yapılmış bişey değil. Bu tesisatın 2 selenoid kablosunu direk bosch projektörden çıkan 2 selenoid kablosuna bağlamam selenoidi çalıştırmak için yeterli midir? Sistemin düzgün çalışması için (uzun-kısa-selektör-farlar kapalı iken selektör) yapmam gereken başka herhangi bir tadilat varmıdır.?2- Koito balastları direk eski far besleme kablolarına bağlamak mı daha doğru olur, yoksa yine elimdeki h4 kitten kalma kablo tesisatı üzerinden bağlamam mı daha doğru olur(direk aküden güç alacak şekilde bağlanıyor)? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Tuğberk hiç bir extra işlem yapmadan bağla balastları ve selenoid uçlarını, bir tek senin teissatta (h4-3) iki röle vardır. Bobinlerine bak. Paralel kondansatör yoksa 470mF 16 volt kondansatör bağla. (uzun kısa geçişlerde xenon kapanmasın diye ) Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 30 Nisan 2011 Paylaş 30 Nisan 2011 Tuğberk hiç bir extra işlem yapmadan bağla balastları ve selenoid uçlarını, bir tek senin teissatta (h4-3) iki röle vardır. Bobinlerine bak. Paralel kondansatör yoksa 470mF 16 volt kondansatör bağla. (uzun kısa geçişlerde xenon kapanmasın diye )Servet ustam bende hazır harness aldım uzunlu kısalı bendede aynı kapanma olur mu geçişlerde burda ne demek istediğinizi pek anlamadım. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2011 Paylaş 30 Nisan 2011 Tak. çalışacak ve tek sorun olarak uzundan kısaya geçiş yada far kapalı ike selektörde 2 saniye sonra bırakacak.( uzun-kısa far kolu boşluğunda hataya geçmesin diye. Daha önce bahsetmiştim) Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 30 Nisan 2011 Paylaş 30 Nisan 2011 Tak. çalışacak ve tek sorun olarak uzundan kısaya geçiş yada far kapalı ike selektörde 2 saniye sonra bırakacak.( uzun-kısa far kolu boşluğunda hataya geçmesin diye. Daha önce bahsetmiştim)peki bu harness a ne gibi bi işlem yapabilirim olmaması için nereye ne takmam laızm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts