İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 5 (2002-2008) için xenon far

Onur Bulut

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Teşekkürler, şimdi anladım... 2. kısım zaten benimde içime sinmemişti.

Mesela resimde perde kısmı biraz mat duruyor ve ışığı biraz yutar diye düşünüyorum. Mat olmasının başka bir amacı varmı. O kısım parlak krom kaplansa performans biraz daha artar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

mat olmasinin hatta baska bir renk olmasinin bir amaci oldugunu sanmiyorum. cunku sadece mat gri degil, siyah renkli siperler de var. demek ki goz ardi edilebilir bir kayba yol aciyor ki, bunu da uretimciler onemsemiyor. cunku aslinda ordaki siperden cok daha isik kaybina yol acacak bir urun var ki, o da mercek cami. yaklasik 1 cm.'ye yakin kalinliktaki bir camdir ki kendisi, yaptigim gorsel denemelerde isigi neredeyse %5-10 civari dusurdugune inaniyorum. ama o olmazsa mercek de olmaz zaten. :D ayrica ben far yikamasiz mercek donusumunu de artik cok zahmetli bulmaya basladim. cunku farlarin kirlenmesi de.., isigi o kadar etkiliyor ki. bunun icin yerine gore her 10 gunde bir farin mercek isik cikisina denk gelen yerini silmeniz gerekiyor. malzemesini aldim, ama uygun bir su deposu bulamadim halen, ahdettim, elbet birgun far yikama isini de yapacagim ve kurtulacagim far silmekten... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Teşekkürler. Açıklamalardan sonra kafamda çoğu şey yerine oturdu. :)

Koitonun temin etmesi zor ve daha maliyetli.

Hella d2s 79TL

Hella-Bixenon-D2S-D1S-Mercek-Xenon-Modifiyesine__34666019_0.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Evet o mercekler daha iyi. Zaten üstteki resimde merceğin içi tam parlak gibi değil. Biraz bulanık gibi.Birde araştırırıken birşey dikkatimi çekti. Bu kitlerin üzerindeki mercekler sivrileştikce parasıda artıyor, performanslarıda daha çok beğeniliyor. Mercekler daha düzleştikçe performanslarıda fiyatlarıda düşüyor. Mesela koito ve yeni tip hellanın merceği diğerlerine göre daha sivri.

Birde TSX diye bir mercek var. Onlarda çok hoşuma gitti.http://www.8thcivic.com/forums/do-yourself...t-tutorial.html

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

TSX mercekler koito zaten. Merceklerin sivriliği konusu apayrı bişey, kimileri kat kat imal ediliyor, kimileri şeffaf. Bunun maliyetten çok nasıl bir ışık efekti amaçlandığı ile ilgisi var ve derin optik bilgisi gerektiriyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Koito-hella-valeo düşünürsük bunların arasında ışık şiddeti olarak fark varmı. Yoksa sadece ışığın yayılmasımı farklı. Işık yayılınca şiddeti azalır zatende, aynı kabul edersek ışık miktarında çok büyük farklar varmı ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Su video yu sonuna kadar izle sonra sende koitocu olacaksin :)http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F...p;v=daHc0SlPiI4
Link açılmıyordu. Kendi imkanlarımla ulaştım.Sanırım bu videoyu kastettiniz :)

Şzledim. Benim aradığım mercek koitoymuş :)

Buna bittim. Harika. Şşte budur..

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

bu koito merceğin çizğisi cidden diğerlerinde yok.servet üstadın kendi denemeleri var forumda.inceleyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Koitoları araştırdımda mercekleri kadar çanak kısmıda çok kaliteli. Merceğe ışığı veren çanak kısmı. Çanak çok iyi veriyor ve mercekten çok iyi çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Fark etmediğiniz tek nokta koitoda dez avantaj ama ciddiye almaya gerek yok.

Farkı ise Bosch veya Hella'nın aracın hemen önünden aydınlatmaya başlaması,

Koito'nun ise yaklaşık 5-6 metre sonra aydınlatmaya başlaması...

Her güzelde kusur oluyor işte :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Işık çizgisinin keskin olup olmamasında perde yani siperin çanaktan olan uzaklığı önemli. Perde çanaktan nekadar uzak, merceğede nekadar yakın olursa çizgi okadar keskin olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Madem konu mercek markasına gelmiş. Soruyorum o zaman. :rolleyes:

Bosch mu? Hella mı?

Herkesin fikri önemli..

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

hella mercek eskiyse, tercihim bosch. hella mercek yeniyse performansta hella yahut bosch fark etmez, hella daha kucuk, montaji kolay. ancak yeni hella ile d2s kullanacaksan fiyat olarak yine bosch. cunku yeni hella ile d2s kullaniminda aparat gerekiyor ki, aparat mercekten pahali.! :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

bende sizleri takip ediyorum.mercekleri çok tanımıyorum yorumlarınızı okumak çok hıoşuma gidiyor.öğrenilecek çok şey olduğu açık.araştırmak çok güzel bir şey.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Osman Kara1679652591
Güle güle kullan. Görmeden bişey diyemeyecem.

Şlker'den (romeoilker) bir montaj çalışması :

Şlker bey kapak hangi marka burda

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tuğberk Aydın

Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. Ankara'da oturuyorum. 2006 Model Fiesta aracıma mercek modifiyesi yapmak üzere araştırmalar yaparken bu foruma rastladım ve bu konuda bilgi almak için en doğru yerin burası olduğuna karar verdim.

Aracımı bir hafta önce aldım, aslında aydınlatma performansı kötü değil ama eski aracımdan xenon farlara alışık olduğum için bu aracımda da xenon kullanmak istiyorum. Sizlerinde bildiği gibi makyajlı kasa fiestalarda tek reflektör var ve h4 ampül kullanıyor. bu durumda xenon mercek kullanmak zorundayım.

Aynı durum eski aracım citroen c2 içinde geçerliydi ve bu aracımda linkteki bi-xenon dönüşüm kitini kullanarak iyi bir aydınlatma elde etmiştim. Bu kitin en güzel yönü hem aydınlatması gerçekten tatmin edici, hemde montajı oldukça basit. tek yapmanız gereken farları açtıktan sonra h4 şapka ve ampül yuvasını çıkarıp merceği monte etmek ve sonra arkadan vidalamak. Tesisatı da beraberinde verilen kitapçıktakine uygun olarak bağladığınızda yarım günde bi-xenon farlarınıza kavuşmuş oluyorsunuz. kesilme çizgisi de gayet net ve düzgün oluyor.

"http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=17708"

Bu kiti 2 ay kadar kullandım sonra aracımı kitle beraber sattım. Yeni aracımı ise daha uzun süre kullanmak istiyorum. Aydınlatmasını beğenmeme ve montajı kolay olmasına rağmen bu kiti kullanmak istemiyorum. Sebebi ise:

1- Kitin ömründen emin değilim. 6 ay sonra bozulursa farları boşu boşuna açmış ve emek sarfetmiş olacağım.(2 yıl garantili olsalar bile)

2- Merceklerin üzerindeki ampül tipi bu merceğe özel, h3,h7 vs. değil. bozulduğunda temin etmek büyük problem olabilir.

3- Sadece 8000k ampülle satıldığı için kuru havalarda çok güzel aydınlatırken yağışlı havalarda aydınlatma çok kötüleşiyor.

Bu nedenle standart araçlardan çıkan bi-xenon merceklerden almaya ve montaj yapmaya karar verdim. Bu konuda beni korkutan en önemli şey Bi-xenon merceklerin uzun kısa yapmasını sağlayan devre. Elimde eski bir h4 uzun/kısa xenon kitinden kalma röle ve tesisatı var. hani şu ampülün selenoid ile öne doğru çıkması mantığı ile çalışanlardan. Aracımdaki h4 soket ile birebir uyumlu. Şimdi ben bu tesisatı bir değişiklik yapmadan satın alacağım standart bir(valeo,hella vs.) bi-xenon mercek üzerindeki selenoidi tetiklemek için kullanabilir miyim? Bu selenoidler nasıl çalışıyor. kaç volt gerilimle çalışıyor, Yani mesela direk uzun far devresinden aldığımız 12volt iki ucu selenoide bağlarsak çalışıyormu, yoksa anlık bir gerilim ile çalışıp susmalarımı gerekiyor. Elimdeki h4 xenon rölesi mercek selenoidlerini çalıştırır mı?

Öğrenmek istediğim ikinci konu ise hangi tip mercek kullanmalıyım. Elimde 2 adet balast mevcut. Şu piyasada satılan çin malı olanlardan zamanında ebay'den almıştım. herhangi bir arızaları vs yok. Eğer arıza ışığı yakarlarsa dijital olup arıza lambası yakmayan modellerde varmış piyasada onlardan da alabilirim.

Maddi anlamda çok açılmak istemiyorum Bu nedenle valeo, hella vs. balast ampül alacak durumda değilim. Bu markaların merceklerine uygun fiyatlı piyasadaki kitlerden ampül balast uydurma imkanım var mıdır? Var ise aydınlatma kalitesi çok farkeder mi?

Şöyle bir hesap yaptım, gerçekli payı var mıdır?

Orjinal farlarımı kullanacağım - 0 TL

Elimdeki balastları kullanacağım, olmazsa ucuz dijital balastlardan alacağım çifti(space marka)- 80 TL

Bir çift 4300k ampül almam gerekecek - Merceklere uygun ve uygun fiyatlısının olduğunu farzederek - 100 TL

Bir çift bi-xenon mercek alacağım - valeo,hella,visteon vs. - 100 TL

Eğer oluyorsa elimdeki eski h4 tesisatını kullanacağım - 0 TL

Şlk mesaj için çooook uzun oldu biliyorum. Kusura bakmayın. Eğer uygulanabilir bir proje çıkarsa hemen sıvıyacağım kolları.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı

hoş geldin .Şki kelime ile özetliyeyim.

Hella bi-xenon yada Bosch bi-xenon merceklerinde devre ihtiyacın yok.

Yapacağın işlem, merceği monte ettikten sonra h4-3 xenon tesisatını bağlatıp sadece h4-3 xenon ampülde ampüle giren iki adet ince bobin kablosunu mercek selenoidine bağlayacksın. Başka hiçbir tadilata gerek yok.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. Ankara'da oturuyorum. 2006 Model Fiesta aracıma mercek modifiyesi yapmak üzere araştırmalar yaparken bu foruma rastladım ve bu konuda bilgi almak için en doğru yerin burası olduğuna karar verdim.

Aracımı bir hafta önce aldım, aslında aydınlatma performansı kötü değil ama eski aracımdan xenon farlara alışık olduğum için bu aracımda da xenon kullanmak istiyorum. Sizlerinde bildiği gibi makyajlı kasa fiestalarda tek reflektör var ve h4 ampül kullanıyor. bu durumda xenon mercek kullanmak zorundayım.

Aynı durum eski aracım citroen c2 içinde geçerliydi ve bu aracımda linkteki bi-xenon dönüşüm kitini kullanarak iyi bir aydınlatma elde etmiştim. Bu kitin en güzel yönü hem aydınlatması gerçekten tatmin edici, hemde montajı oldukça basit. tek yapmanız gereken farları açtıktan sonra h4 şapka ve ampül yuvasını çıkarıp merceği monte etmek ve sonra arkadan vidalamak. Tesisatı da beraberinde verilen kitapçıktakine uygun olarak bağladığınızda yarım günde bi-xenon farlarınıza kavuşmuş oluyorsunuz. kesilme çizgisi de gayet net ve düzgün oluyor.

"http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=17708"

Bu kiti 2 ay kadar kullandım sonra aracımı kitle beraber sattım. Yeni aracımı ise daha uzun süre kullanmak istiyorum. Aydınlatmasını beğenmeme ve montajı kolay olmasına rağmen bu kiti kullanmak istemiyorum. Sebebi ise:

1- Kitin ömründen emin değilim. 6 ay sonra bozulursa farları boşu boşuna açmış ve emek sarfetmiş olacağım.(2 yıl garantili olsalar bile)

2- Merceklerin üzerindeki ampül tipi bu merceğe özel, h3,h7 vs. değil. bozulduğunda temin etmek büyük problem olabilir.

3- Sadece 8000k ampülle satıldığı için kuru havalarda çok güzel aydınlatırken yağışlı havalarda aydınlatma çok kötüleşiyor.

Bu nedenle standart araçlardan çıkan bi-xenon merceklerden almaya ve montaj yapmaya karar verdim. Bu konuda beni korkutan en önemli şey Bi-xenon merceklerin uzun kısa yapmasını sağlayan devre. Elimde eski bir h4 uzun/kısa xenon kitinden kalma röle ve tesisatı var. hani şu ampülün selenoid ile öne doğru çıkması mantığı ile çalışanlardan. Aracımdaki h4 soket ile birebir uyumlu. Şimdi ben bu tesisatı bir değişiklik yapmadan satın alacağım standart bir(valeo,hella vs.) bi-xenon mercek üzerindeki selenoidi tetiklemek için kullanabilir miyim? Bu selenoidler nasıl çalışıyor. kaç volt gerilimle çalışıyor, Yani mesela direk uzun far devresinden aldığımız 12volt iki ucu selenoide bağlarsak çalışıyormu, yoksa anlık bir gerilim ile çalışıp susmalarımı gerekiyor. Elimdeki h4 xenon rölesi mercek selenoidlerini çalıştırır mı?

Öğrenmek istediğim ikinci konu ise hangi tip mercek kullanmalıyım. Elimde 2 adet balast mevcut. Şu piyasada satılan çin malı olanlardan zamanında ebay'den almıştım. herhangi bir arızaları vs yok. Eğer arıza ışığı yakarlarsa dijital olup arıza lambası yakmayan modellerde varmış piyasada onlardan da alabilirim.

Maddi anlamda çok açılmak istemiyorum Bu nedenle valeo, hella vs. balast ampül alacak durumda değilim. Bu markaların merceklerine uygun fiyatlı piyasadaki kitlerden ampül balast uydurma imkanım var mıdır? Var ise aydınlatma kalitesi çok farkeder mi?

Şöyle bir hesap yaptım, gerçekli payı var mıdır?

Orjinal farlarımı kullanacağım - 0 TL

Elimdeki balastları kullanacağım, olmazsa ucuz dijital balastlardan alacağım çifti(space marka)- 80 TL

Bir çift 4300k ampül almam gerekecek - Merceklere uygun ve uygun fiyatlısının olduğunu farzederek - 100 TL

Bir çift bi-xenon mercek alacağım - valeo,hella,visteon vs. - 100 TL

Eğer oluyorsa elimdeki eski h4 tesisatını kullanacağım - 0 TL

Şlk mesaj için çooook uzun oldu biliyorum. Kusura bakmayın. Eğer uygulanabilir bir proje çıkarsa hemen sıvıyacağım kolları.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

En ucuz alternatif h7 bi-halogen olur mevcut herşeyinizi koruyarak bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Diğer uygun alternatif mevcut kitinize d2s dönüştürücü soket ve d2s ampül alırsınız vs d2s merceğe uygularsınız bu şekilde olur.

Şlkinin maliyeti 100 lira civarı ikincisinin maliyeti 200 lira civarı olur.

Montaj konusunda eliniz yatkın ise zorlanacağınız sanmıyorum sitedeki herkesde yardımcı olur

Şki alternatifde de oem kit almayacaksanız şu an kulladığınız kiti sorunsuz olduğu için kullanmaya devam etmenizi öneririm

Yorum bağlantısı
Tuğberk Aydın
(düzenlendi)

Hızlı cevaplar için teşekkür ederim. Bu gidişle hafta sonuna kalmadan takarım ben bu mercekleri:)

1- Servet bey, Hella bi-xenon, yada Bosch bi-xenon merceklerin maliyeti nedir? Ankara'da nereden temin edebilirim?(edit : Kusura bakmayın sizi de ankara'da sandım. siz Kocaeli'deymişsiniz.) Birde bu merceklerin ampül tipi ne oluyor? Elimdeki standart balast ile çalıştırabilir miyim? Ampül çok problem değil en kötü ihtimalle ebay den alırım 40-60TL arası.

2- Musa bey, bu sorumda size olacak, h7 bi-halojen projektörlere h7 xenon ampül taksam iyi performans alabilirmiyim? birde bu projektörlerin selenoid devreleri nasıl çalışıyor? Sürücü devresi vs gerekli mi? yoksa direk uzunlardan kablo mu çekiyoruz?

3-H7 Bi-halojen projektöre piyasadaki 50w xenon kitlerden taksam aydınlatma nasıl olur?

tarihinde Tu?berk Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...