İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 5 (2002-2008) için xenon far

Onur Bulut

Recommended Posts

Barış Günay

ufaktan bu mercek olayına bende girmek istememden dolayı, fiesta için ön far bakınmaya başladım

nette bi iki yerde 2.el buldum 50-75-100 isteyenler var.

acaba 50 den aşağı bulabilme şansım olabilirmi ? yoksa 50 iyimidir

malum daha bussuru masrafım olacak (mercek ampul balast )

bilgisi ve tanıdığı olabilcek kişilerden bilgi ve yardım talep ediyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Şen

50 ideal bence. tabi farda kırık çıkık yoksa (ayaklarında.. vs

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ayaklarıda kırık olsa hurdacılar tamir edip veriyor zaten... 50 lira iyi rakam..

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

30K ile yolda bişey görebiliyormusunuz.. Bunu merak ediyorum.. Yoksa sadece şehir içimi kullanıyorsunuz.. ??

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Güle güle kullan. Görmeden bişey diyemeyecem.

Şlker'den (romeoilker) bir montaj çalışması :

post-5-1262765319_thumb.jpg

post-5-1262765323_thumb.jpg

post-5-1262765327_thumb.jpg

post-5-1262765334_thumb.jpg

post-5-1262765338_thumb.jpg

post-5-1262765342_thumb.jpg

post-5-1262765350_thumb.jpg

post-5-1262765354_thumb.jpg

post-5-1262765359_thumb.jpg

post-5-1262765365_thumb.jpg

post-5-1262765373_thumb.jpg

post-5-1262765383_thumb.jpg

post-5-1262765387_thumb.jpg

post-5-1262765393_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Barış Günay

2005 fiestaya takılacak sonar mercekli farların mercek ölçüleri bildiğim kadarı ile biraz ufak.

bunların yerine hella bixenon mercek takılırmı-sığarmı? eğer sığmazsa h7 veya h1 mercek sığarmı???

Yorum bağlantısı
Barış Günay

57 battı...

burda 3 5 bişiler biriktirdim.dönüşte artık kaldığım yerden araca mercek +xenon olayını gerçekleştirmek istiyorum fakat son bi aydır nette gezinirken sonar angellar çok aklıma girmeye başladı.

kesilmiş ve mercek takmaya hazır farlar ve mercek var elimde ama bunları elden çıkarıp sonar angel ve H serisi xenon mu alsam diyorum tabi sonarlara D2s mercek olursa süper olur ama ufak kalırlar heralde,onun için sonara sağlam bi H mercek takıp xenon takmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

H7 mercekler xenondan da büyük oluyorlar.

Bi-xenon mercekte zorluk yaşayabilirsin ama megane'ın düz xenon d2s merceğini bir şekilde takarsın sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Barış Günay

d2s takmısken bixenon olursa daha güzel olur zaten elimde d3s bixenon mercek+kesilmiş biçilmiş mercek sabitleme vidaları için bile delikleri hazır far var, bi kit taksam çalışmaya hazır ama ne bileyim sonarlar güzel duruyorlar...

bakalım şubatta döneyim Türkiye'ye, martta da askerlik bitince ilkbahara kadar takarım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceği değiştiriyosun zaten bence de tipi güzel bir sonar iyi olur.

Yorum bağlantısı
Barış Günay
Merceği değiştiriyosun zaten bence de tipi güzel bir sonar iyi olur.

aldım gazı iyice...

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Yavuz Gencay

öncelikle herkeze merhaba ... forumu neti kurcalarken buldum bir kaç konuyu okdum ve banada yardımcı olabilieceğinizi düşünüdüm ? bir kaça aydır 2006 model ford fiesta aracıma xenon takmak istiyorum ancak merceksiz xenon ondeki ve karsıdan gelen arac surucusunu cok rahatsız ettiği için mercek taktırmaya karar verdım aracım normal helogen ampulu h4 buyuzden bi xenon yaptırıcam sizce aracıma uygun en iyi bi xenon mercek hangisi ? hangi mercek en iyi şekilde aydınlatır kesilme çizgisi vs vs olarak hangisinde en iyi sonucu alırım ? birde son olarak onereceginiz xenon markası ne olur ? vereceginiz cevaplar için şimdiden çok teşekkederim ...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
öncelikle herkeze merhaba ... forumu neti kurcalarken buldum bir kaç konuyu okdum ve banada yardımcı olabilieceğinizi düşünüdüm ? bir kaça aydır 2006 model ford fiesta aracıma xenon takmak istiyorum ancak merceksiz xenon ondeki ve karsıdan gelen arac surucusunu cok rahatsız ettiği için mercek taktırmaya karar verdım aracım normal helogen ampulu h4 buyuzden bi xenon yaptırıcam sizce aracıma uygun en iyi bi xenon mercek hangisi ? hangi mercek en iyi şekilde aydınlatır kesilme çizgisi vs vs olarak hangisinde en iyi sonucu alırım ? birde son olarak onereceginiz xenon markası ne olur ? vereceginiz cevaplar için şimdiden çok teşekkederim ...

Sıradaki soru muhtemelen "Bursa'da nerede yaptırabilirim?" olacak. Muhtemelen de bir öneri çıkmayacak. Mercek montajında işçilik çok önemli, eğer yaptırmayı düşünüyorsan oradaki sanayide benzer uygulamalar yapmış bir usta bulman lazım. Önce onu bul, ne kullanacağını kaça yapacağını öğren sonra detaylara girelim. Farlarını söküp kargo ile Istanbul'a göndermen ve mercek takılmış olarak geri alman da ikinci bir alternatif. Seçim sana kalmış.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

bursada yaptırabileceğim yer yok ,stanbulda okuyorum oyuzden istanbulda yaptırıcam ancak bu işlem 1 gün sürüyomus yanı verip ertesi gunu alıyomusunuz farları bende buyuzden yeni bir far takımı alıp onlara taktırmayı dusunuyorum hem uzerındeki orjınallet ellenmemiş olucak nette 100 lıraya takım buldum ankaradan adamın soylemesıne gore farlar temiz. ve yine sahibindende bir ilan buldum kulanılıcak mercek HELLA D2S BŞ-XENON ben mercekler konusunda cok bilgi sahibi değilim bu mercek nasıldır iyimidir daha iyisi varmı ? birde biraz araştırdım koito ları cok metediyolar bu koito mercek ıle hella ds2 arasındaki farknedir ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Işık desenleri farklı. Koito biraz pahalı ve zor bulunan bir mercektir. Ustanın kendisinde mercek yok mu ? Önce ustayla görüşüp kendisi takması durumunda ne tip mercek kullanacağını ve fiyatı öğrenmelisin. Mutlaka D2S ya da D1S mercek kullanılmalı, H7 tip mercekler iyi olmaz.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
Işık desenleri farklı. Koito biraz pahalı ve zor bulunan bir mercektir. Ustanın kendisinde mercek yok mu ? Önce ustayla görüşüp kendisi takması durumunda ne tip mercek kullanacağını ve fiyatı öğrenmelisin. Mutlaka D2S ya da D1S mercek kullanılmalı, H7 tip mercekler iyi olmaz.
ustanın elinde mercek var kullanacıgı mercek hella D2S bi xenon enson 250 tl ye bıraktı ama bu mercek nasıldır iyimidir uzunları sellektör yapma hızı odaklanma vs ?
kesinlikle sonar angel önermiyorum h1 mercek var ve mercekler odak dışı kötü bende bir fotosu var buyur.cneexpo22nisan008.jpgiçine hella d2s mercek montaj artı farları sana 450 tl ye verebilirim yavuz bey. farlar bende ve ne kırık ayağı nede çiziği var farları arkadaşımdan aldım sonar taktığı için
angel far dusunmuyorum angel takıcagıma helogen kullanırım daha ıyı angelların modası geçti artık :D 450 tl hella d2s monte edilmiş şekildemi yoksa mercek ve farlar ayrı toplam fyatımı mı ?
Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
ilker beye mi yaptıracaksınız anlamadım ?

ilker bey 250 tl ye yapmaz montajı çünki kapak ve mercek fiyatı 200 tl tutuyor.

ilker beyde sizin farınıza montaj yapar yani farınızı verirsiniz o modifiye eder.

bilmiyorum mj attım belki mjda yanlıs anlasılma olabılır :D elinizdeki fiesta farları bu kurba goz denenlerden mi ? kaç model için ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Işık dağılımı berbatmış, neyse en azından diğer insanların gözünü almıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Şentürk

Arkadaşlar birkaç sorum olacak.

Şleride arabamın farlarına mercek uygulamayı yapmayı pilanlıyorum ama aklımda birkaç soru işareti var.

Öncelikle yapmışken iyi birşey olsun istiyorum.

Resimde görüldüğü gibi far çanağı yuvarlak ve çok ufak olmadığı için bu işede uygun diye düşünüyorum. Far çanaklarını zaten far motoru hareket ettiriyor ve o orjinal kalacak.

fiesta1c.jpg

Aklıma takılan 2 kısım var.

Birincisi, merceklerde perde var ve çanakatan gelen ışığın yarısı kesilerek kesilme çizgisi oluşturuluyor. Yani kendi içinde ışığın neredeyse yarısını çöpe atıyoruz. Yine kesilme çizgisi olan ama çanaktan gelen ışığın %90ını yola verebildiğimiz bir mercek varmı. El fenerinin yarım dairesine bant yapıştırmış gibi ışığın kesilip boşa gitmesi hoşuma gitmiyor.

Şkinci kısımda şu, h4 xenon olarak ampülün ileri geri oynadığı xenonlar var ve birde uzun kusa olarak perde hareketli mercekler var. Bunlar arasında performans hangisinde daha yüksek. Avantajları, dezavantaşları nelerdir. Birde o ampülün ileri geri oynadığı sistemde ampülün etrafında metal bir parça var. O ne işe yarıyor.

h4_dual_hylow_anim.gif

Son olarakta h4 için en ideal verimli aydınlatmayı hangi sistem ile alırım. Benim için ışık renginden çok aydınlatma performansı önemli. Aklımda 4300k var...

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

1. kisim : merceklerdeki siper isigin gereksiz yerlere gitmesini engellemek icindir. ancak bu demek degildir ki, oraya carpan isik tamamen yok olur. isik bir maddedir ve eger karsisinda onu soguracak(yutacak) bir nesne yoksa asla kaybolmaz. mercek icerisindeki yansitici araciligiyla sipere carpip donen isik sipersiz alana yonlendirilir ve soylediginiz gibi %80 uzeri miktarda isik siperin ustunden cikar gider. hic siper yokken daginik ve daha sonuk olan isik, siper varken toplu ve cok daha gucludur, sebebi de budur.

kafaniza takilan 2. kisima bu forumda yer verilmiyor, ki zaten trafik kurallarinca da yasak bir uygulamadir. tavsiyemiz, mercek donusumuyle kullanacaginiz oem bi-xenon sistemdir. yahut araciniz icin varsa, orjinal xenon far alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...