İçeriğe Yönlendir

Opel Insignia 1 (2008-2017) xenon

Murat Yavuz1679652586

Recommended Posts

Sedat Tunalı

İngiltere deki bir sitede aynı bu sorunu yaşayan birinin farını çalıştıran bir kişiyle konuştum o da bana böyle birşey yazdı;

Hi

You need to put in a seperate circuit that gives two different voltages from the same wire. I can make you these up and send them to you for you to fit yourself. The cost is £40 plus postage which will probably be around £10.

If you want them just paypal me to karl_armitage@hotmail.co.uk and I'll order the bits.

Karl

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

sana iki farklı voltaj veren bir role lazım.Bunu röle yardımı ile çözebilirsin sanki.Birisi kontaktan gelen kabloyla aküden gelen kablo (+12) bunların çıkış voltajlarını değiştiren role lazım.

Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı

Gökhan bey sağolun yardımlarınız için evet bu ingilteredeki beyde ona benzer bişeyden söz etmiş inşallah far açılmadan sorun çözülür, bu arada Mehmet usta'nın mekanına gittim ama Afyon'daymış pazartesi dönecek inşallah o halledebilir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Role işiyse yapar ya da fikir verir selamımı soyleseydiniz :) benden çok şikayetçi kendileri.:)

Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı

Hello Dear Sedat

1. Those lights do not have the DRL function

The led is parking light function

2. Here we have one method for you to change the led to be DRL

1. Please find out the yellow wires in the main plug ... It is the negative electrode

2. Please find out 2 pcs diode and then parallel connet them.

3. After Parallel, please connect this wire to the led wire in our light

4. Then find a wrie to connect the led wire ... and use this wire to connect to the Battery +( acc)

Bu cevap geldi üreticiden ingilicem çok iyi değil yardımcı olabilecek var mı

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hello Dear Sedat

1. Those lights do not have the DRL function

The led is parking light function

2. Here we have one method for you to change the led to be DRL

1. Please find out the yellow wires in the main plug ... It is the negative electrode

2. Please find out 2 pcs diode and then parallel connet them.

3. After Parallel, please connect this wire to the led wire in our light

4. Then find a wrie to connect the led wire ... and use this wire to connect to the Battery +( acc)

Bu cevap geldi üreticiden ingilicem çok iyi değil yardımcı olabilecek var mı

Adam benim dediğimi demiş işte :)

1 - Bu farlar gündüz farı özelliğine sahip değil. Led kısmı park lambasıdır.

2 - Bu led kısmını gündüz farına çevirmek için bir metod var :

1 - Ana soketteki sarı kabloları bulun.

2 - 2 diyot bağlayın ve paralel olarak bağlayın.

3 - Paralelden sonra farın led kısmına bağlayın.

4 - Led kısmına bağladığınız kabloyu akünün aksesuar ucuna bağlayın.

Yalnız bu dediği yapıldığı zaman gündüz farı gibi parlak yanmayacak, normal park gibi yanacak diyotları kaçlık bağlamak gerek onu bulmak lazım. Cevherler nerdesiniz ? :)

Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı

Gökhan bey sağolun tekrar bugün Mehmet usta nın yanına gittim ama arabanın tesisatında oynaması gerektiğini söyleyince açıkçası soğudum sonra sitedeki Oktay bey den yardım almaya karar verdim. Sitedeki numarasından ulaşamadım mesaj yazdım onada cevap alamadım belki bu yazımı görüp cevap yazar

Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı
(düzenlendi)

Oktay beyle bugün konuştuk ve onun elinin değimesinde anlaştık. :))

İnşallah yakında sorunsuz hallolacak hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sağolun, bittiğindede burada paylaşacağız inşallah

tarihinde Sedat Tunalı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ustam için rahat olsun bu öyle işlerden değil.Ayrıca arkadaştaki far zaten yedek far yani sonradan aldığı junyan tip far.Telaşe etmeyiniz.Uayarınız için Rabbim sizden razı olsun.

Arkadaşımıza detaylıca bilği verdim.Bu bilği sonrasında zaten kendince bir zaman süresi koymuş ve göze almış.Rabbimin izni ile hayat şartı sıkıntıları dışında sorun olmaz ise orijinal Cozmo far gibi güzel bir sonuç ile kullanmaya başlayacaktır. :good1:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı
(düzenlendi)
Ustam için rahat olsun bu öyle işlerden değil.Ayrıca arkadaştaki far zaten yedek far yani sonradan aldığı junyan tip far.Telaşe etmeyiniz.Uayarınız için Rabbim sizden razı olsun.

Arkadaşımıza detaylıca bilği verdim.Bu bilği sonrasında zaten kendince bir zaman süresi koymuş ve göze almış.Rabbimin izni ile hayat şartı sıkıntıları dışında sorun olmaz ise orijinal Cozmo far gibi güzel bir sonuç ile kullanmaya başlayacaktır. :good1:

Allah hepinizden razı olsun bu sitede hakikaten sadece işinde cevher değil kişiliğinde de cevherler varmış yardımlarınızdan dolayı Allah razı olsun, işini böyle iyi bilen ve severek yapan kişilerin olduğunu bilmek ne güzel. Servet bey uyarınız ve yardımınız için teşekkür ederim, yaklaşık olarak işin oluşumu konusunda bilgi sahibiyim tabii ki sizin kadar bilmiyorum ama Oktay usta'yla konuştuk ve birbirimizi anladık , dolaysıyla gönlüm rahat şükür burayı buldum sizi tanıdım. Zaten Oktay Usta'nın daha önceden yaptığı insignia farının yanında benim farıma yapacağı işlem çocuk oyuncağı kalır O'nun için.

tarihinde Sedat Tunalı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Değirmenci

Herkese Merhaba İnsignia 2012 model aracım var farlarımı söküp mercek uygulaması yaptım yalnız bir sıkıntım var mercekler bixenon mercek mercekden gelen bir kablo var bu kabloyu uzunlara artı eksi şeklinde bağladığım zaman bvi işe yaramıyor bunun için devre mi gerekiyor yoksa farklı bir bağlantı şeklimi var yardımlarınızı beklliyorum çok saolun

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Yeni nesil Valeo bi-xenon mercek ise mecburen + ve - düzğün olmalı.diğer modellerde genelde gerek yok.

Yorum bağlantısı
Ali Değirmenci
(düzenlendi)

Artı eksi doğru şöyle bi durum var uzunlara ara kablo ile bağladığım zaman 1 kere selloktor yapınca şak diye ses geliyor birdaha çalışmıyor bu seferde artı ile eksiyi terse çevirirsem gene şak diye ses geliyor sanki, bi role olması lazım gibi ama ben de 3-4 ay önce almışdım mercekleri arkadaşımdan eksikmi verdi gerçi bi sıkıntı yok uzunlariçin orijinal sarıları kullanıyorum ama çalışsa çok güzel olucak

tarihinde ali değirmenci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Değirmenci
(düzenlendi)

ewt oktay bey verdiğiniz linkteki 2 nci sıradaki merceğin aynısı

bosch al Bi-xenon (kısa+uzun far) D2S

buna da benziyor

Marka : Hella

Tip : Bi-xenon (kısa+uzun far)

Ampul uyumluluğu : D2S

tarihinde ali değirmenci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

İki mercektede uçlar farketmez çalışır.

Bu selenoid motorun kablolarını direkt olarak uzun far ampulünün takıldığı soketin kablosuna bağlayacaksınız.Bağlı ise ve dediğiniz hatayı yapıyorsa başka sıkıntı var demektir.Her 2 mercektede motor bozuk ihtimali çok düşüktür.Bağlantıyı gözden geçirin.

YAnlız şuda var yeni aklıma geldi.Orijinal halojen fara mercek takıldı ve bu uzun hüzmeye takıldı ise ampule volatj kademeli geliyor.Bundan dolayıda siz sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.Voltaj ölçümü şart egerki düşük ise el mahkum aküden roleli sabit voltaj gerekiyor.

Roleyide minik elektronik role kullanılacak.büyük roleler bu voltaj düşüklüğünden dolayı tırlatıyor çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Ali Değirmenci

oktay bey merceği söktüm 12 v bi adaptörle merceğe elektrik veriyorum içerideki perde hareket ediyor ama bir kere elektiriği kesip aynı şekilde veridğim zaman hiç bir hareket olmuyor ucu ters çevirirsem tekrar bir kere çalışıyor bu nedendir acaba

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Bosch mercekte perde direk selenoide baglı.Arada başka aparat yok.

Mercek kapagı takılı iken mi bu hata oluyor yoksa boşta iken mi?

Bosch merceğin perdesinin kenarlarında çıkıntılar mevcut bu çıkıntı perde açılınca şapkanın darlaşan ön kısmında sıkışıyor olabilir.Bu mercekte çok sık karşılaşılan bir hatadır.

Selenoidin hareketli kısmına sıvı teması olupta paslanma yaptı ise buda sıkıntı yaptırıyor.Pas sökücü bile işe yaramıyor.

Şapka yok ise ve bu şekilde bu hatayı yapıyor merceği değiştirecksiniz.Çaresi sadece bu perdeyi değişmek.

Hella bi-xenon ise perdenin çalıştığı aralıkta kenar kısımda arası açık bir parça var bu egerki perdeyi sıkıştırıyorsa bu hataya sebep olabilir.

Aklımada son ihtimal selenid bobini yanık olasılığı dışında başka sebep gelmiyor.

Resim ekleme imkanı var ise iyi olacaktır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...