Selçuk Keleş 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 Makyajlı civic'lerin (stoplarının içi köşeli formda) xenonları stanley marka d2r xenon reflektörlü ve doğal olarak göz almıyor. Makyajsız (stoplarının içi yuvarlak formda) olanlarda orjinal xenon yoktu zaten, kit taktıranlar da haliyle trafiği mahvediyordu. Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 arkadaşlar, abilerim, kardeşlerim...hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. oldukça uzun zamandır bu forumun üyesiyim ve neredeyse her gün girip takip ediyorum,yaptığınız modifikasyonları hayranlıkla izliyorum. makine mühendisi olmama rağmen elektrik işlerinden çok fazla anlamadığım için herhangi bir değişikliği kendim yapmaya kalkışmıyorum, kalkışamıyorum bugün 2011 model insignia edition model bir araç aldık. bildiğiniz gibi bu araçta, cosmo donanımında olan farlar yok.ben çıkma olarak o farları alıp aracımda çalıştırmak istiyorum. ancak otomatik yükseklik ayarınında olmasını istiyorum ki, muayenede herhangi bir sorun yaşamıyım. şimdi sizlere sorum şu, ne almam gerekli, nereye götürüp yaptırmam gerekli, yaklaşık olarak ne kadarlık bir bütçe ayırmalıyım, bu projede bana yardım edebilecek birileri var mı?bu konuda vereceğiniz tüm fikirler için peşin peşin şimdiden çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Kasım 2013 Paylaş 19 Kasım 2013 Orjinal çıkma farı aldıktan sonra far soketide şansınıza tam uyumlu ise serviste bilğisayara bağlatıp gerekli özellikleri açtırırsanız çok sorun yaşamayabilirsiniz.Fakat adaptif far ise sensörler falanda gerekli olabilir ama bu özellik illada çalışması gerekmez diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Orjinal çıkma farı aldıktan sonra far soketide şansınıza tam uyumlu ise serviste bilğisayara bağlatıp gerekli özellikleri açtırırsanız çok sorun yaşamayabilirsiniz.Fakat adaptif far ise sensörler falanda gerekli olabilir ama bu özellik illada çalışması gerekmez diye düşünüyorum.evet adaptifler çalışmayacak ama yükseklik ayarının ve viraj lambalarının yanmasını istiyorum. mercek almama gerek yok, üstünde var zaten ama xenon beyni ve balast almam gerekli mi peki? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 (düzenlendi) Opel'in bi-xenon merceği, hiç bir araçta olmayan AFL sistemli. Aracın bir çok elektronik donanımı ile haberleşmeden çalışmaz. Mevcut farın içine bi-xenon mercek, yada cosma farı alıp içine normal bixenon mercek takılması mantıklı olacaktır. İlave olarak bir çift h7 halojen ampül d2s yuvasına girecek şekilde modifiye edilip, muayene zamanı halojen ile geçecektir.Yukarıda yazdıklarım işin maliyeti düşük olan kısmı. Opel ile görüşüp, oem ekipman ve sistem dönüşümü için rakam alıp kıyas yapabilirsiniz 21 Kasım 2013 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 (düzenlendi) Opel'in bi-xenon merceği hiç bir araçta olmayan sistemde. afl olması nedeniyle aracın bir çok elektronik donanımı ile haberleşmeden çalışmaz. Mevcut farın içine bi-xenon mercek, yada cosma farı alıp içine normal bixenon mercek takılması mantıklı olacaktır. İlave olarak bir çift h7 halojen ampül d2s yuvasına girecek şekilde modifiye edilip, muayene zamanı halojen ile geçecektir.Yukarıda yazdıklarım işin maliyeti düşük olan kısmı. Opel ile görüşüp, oem ekipman ve sistem dönüşümü için rakam alıp kıyas yapabilirsinizpeki abim, cosmo farı alıp içine başka bi marka bi-xenon mercek montajını benim için yapabilecek birileri var mı? dediğim gibi ben bu işten hiç anlamıyorum, kendim yapayım diye uğraşıp malzemeyi çöp etmekte istemiyorum. hadi birisi el atsın şu işe lütfen...çünkü aracın benden önceki sahibi merceksiz fara xenon takmış, trafikte insanları rahatsız ediyorum, adam gibi önümü göremiyorum. nasıl olsa bi-xenon takacağım diye düşündüğüm için de, gidip elektrikçiye bi dünya para vermek istemiyorum halojene çevirmek için. 20 Kasım 2013 tarihinde Emin Günaydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 peki abim, cosmo farı alıp içine başka bi marka bi-xenon mercek montajını benim için yapabilecek birileri var mı? dediğim gibi ben bu işten hiç anlamıyorum, kendim yapayım diye uğraşıp malzemeyi çöp etmekte istemiyorum. hadi birisi el atsın şu işe lütfen...çünkü aracın benden önceki sahibi merceksiz fara xenon takmış, trafikte insanları rahatsız ediyorum, adam gibi önümü göremiyorum. nasıl olsa bi-xenon takacağım diye düşündüğüm için de, gidip elektrikçiye bi dünya para vermek istemiyorum halojene çevirmek için.Forumda usta yönlendirmesi yapamıyoruz. Konuları incelersen zaten farklı şehirlerde mercek montajı yapan üyelerimiz olduğunu göreceksin. Şu noktada öncelikle çakma xenonları çıkarıp halojene dönmende yarar var. Hem zaten mercek montajı öncesi aracın elektrik sistemini tanımanda da yararlı olur. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Kasım 2013 Paylaş 24 Kasım 2013 Mercek montajı en mantıklısı. Hem de yükseklik ayarı eskisi gibi çalışacak. Orjinal farı uydurup tam çalıştırmanın mümkün olacağını sanmıyorum. Yada maliyeti bir kaç bin lirayı bulabilir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 (düzenlendi) Orjinal Hella mercekleri Afl sisteme göre olduğu için yeni nesil Hella Bi-xenon mercek ile değişti,Yükseklik motoru servoo tip olduğu için orjinal yükseklik motoru ile değişti.Gen5 balast ve Philips 4300k xenon takım kullanıldı.Orjinal iç mercek şapkası siyaha boyandı. Dönüş farları aracın kısa farlar açıldıktan sonra her sağa yada sola sinyal verilişinde yanacak şekilde ayarlandı.4 lü sinyaldede yanıyor.Buna çözüm bulamadım dersem yalan olmaz.Vardır bir yolu ama ben şimdilik yapamadım.Belki yapılabilir bunun için mantık olarak düşünülürse 4 lü sinyal devresine müdahale lazım diye düşünüyorum onuda bu arçata yapmayı hiç gözüm yemedi dersem yalan olmaz hatta o an kafamdan attım diyebilirim. Farların açılmadan ilk hali. Farların açılmış hali. Sadece mercek çalışması yapılsa idi bu şekilde farlar kapatılacaktı. Orjinal servo yükseklik motoru ve yerine takılmış normal motor. Orjinal Afl Hella mercek ve yeni Hella mercek yan yana.Montajı yapılmış Hella mercek. Farların bitmiş hali. İlk test montajı. Monatjlı hali. Duvar resimimiz. Uzun hüzme power ledler ile bi-xenon uzun hzüme bir arada. Power led uzun hüzme duvar resmimiz.Mercek gibi uzun hüzme şekli gücü beklenemez tabiki fakat ciddi manada yardımı olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.Çekimi ışık kısması yaparak çektim. Resim linkleri yenilendi,. Farlara yapılan detaylı led çalışması bu başlık altında incelenebilir. http://www.geceucusu.com/topic/6139-insignia-cosmo-far-power-led-sinyalgunduz-fariuzun-huzme/ 9 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 abi ellerine sağlık çok güzel olmuş 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Güzel çalışma, sahibi güle güle kullansın, seviye motoru değiştikten sonra yine switche mi bağlandı ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Orjinal farlar zaten halojen olduğu için önceki ayar şekli nasılsa öyle ayar yapabiliyor.Başka bir işlem yapılmadı. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Orjinal farlar zaten halojen olduğu için önceki ayar şekli nasılsa öyle ayar yapabiliyor.Başka bir işlem yapılmadı. Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Merhaba ismim sedat Antalya'da yaşıyorum 2011 model opel insignia 1.6 turbo edition elegance aracım var. Aracın ilk sahibiyim ve ilk gördüğümde çok beğenerek almıştım o zaman o kadar çok hoşuma gittiki bayiide hazır olanı aldım çünkü ilk kriterim beyaz dı o zamanda fulu yoktu bende arasında farkı çok ğncelemeden almış bulundum. Ama aradan geçen sürede cosmo paketli araçların farları çok hoşuma gitti ve benim aracımdaki halojen farlar büyük bir eksiklik gibi geldi gözüme, bu yüzden bir arayış içine girdim. Cosmo ile benim aracım arasında AFL dedinlen bir fonksiyon var ve cosmo farı aldığımda çalıştırabilmem için açılıp işlem görmesi gerektiği ve uzunları yakamayacağım söylendi farklı ustalarca ben yılmayıp sonunda internette bulduğum bu linkteki ürünühttp://www.aliexpress.com/store/product/Verano-Regal-Opel-insignia-LED-Head-Light-2009-2013-Year-GS-Style/639742_1532908576.htmlhttp://www.aliexpres...1532908576.htmlGetirttim ama montajını yaptığımızda bizim orjinal halojen farlarda gündüz farı ve park lambası tek ampul fakat iki soketle çalışıyor yalnız bu farlar için tek soket mevcut olduğundan led lambalarını sadece park soketine denke geldiğinden park lambası olarak çalıştıryordu kontağı açtığımda ise park lambası sönüyor gündüz lambasıda karşılığı olmadığından yanmayıp arıza ışığı yakıyordu. Uzun zaman bir hevesle değiştirmek istediğim bu farları çalıştıramadığımdan çok üzüldüm ve uzun zamandır üyesi olduğum insigniateam.com da paylaştım ve oradaki arkadaşlar bu konuyu çözebilecek işin uzmanlarının bu forumda olduğunu ve yardım alabileceğimi söylediler ben biraz araştırdım ve inanılmaz şeyler yaptığınız gördüm üstadlar helal hepinize , anladığım kadarıyla benim sorunum sizin için zor bir şey değil gibi (Oktay bey sizin hotmail adresinize e-mail de attım)Teşekkürler! Bu arada yaptığım uygulamanın fotoları Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 parklardan gündüz ledine bir paralel kablo çekseydiniz.En basit olarak.Ya da role yardımı ile bu iş yapılabilirdi.Ben sizin istediğinizi pek anlamadım. Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Bu forumda Antalya'da bu montajı gerçekleştirecek birini tanıyan var mı? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Ben sana yardımcı olmak isterim ama ne yapmak istediğini tam anlamış değilim problemi fotoğraflayabilir misin ? Eğer problem sadece elektrikse tanıdığım iyi bir elektrikçi var. Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 (düzenlendi) Yüklemiş olduğum son foto arabadan gelen soket ve fardaki girişe göre bir tane fazla kablo geliyor o kabloda gündüz lambasını yakan soket ama farda karşılığı yok o yüzden gündüz ledlerini yakamıyorum, buradaki elektrikçi araya direnç attı soketin karşısına lamba bile taktı. Arıza lambasını söndürdü ama bu seferde ledler araç çalışırken yanmadı. Sorun elektriksel bağlantı anlayacağın bence buradaki usta yapamadı ben pek anlamam ama bir türlü aranadan gelen ve açıkta kalan gündüz lambası soketi fardaki park lambası girişine bağlasa olurdu mantıken bunun dışında uzun kısa sinyaller sorunsuz çalışıyor 1 Şubat 2015 tarihinde Sedat Tunalı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 eski sanayide bosch car servis var itfaiyenin orada honda servisinin yanında.Orada mehmet usta var ona bir göster derim benim adımı verirsen yardımcı olmaya çalışır. 1 Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Satıcıyla konuştum oda bana Hello sir The led is Parking light ( small light ) We did not say that it is DRL Now is the light installed... All working ?Is there any other problem ?Hi dear Did you install the HID kit ?You should use the Can bus decoding error free kit Diye cevap verdi anladığım kadarıyla ledleri gündüz farı olarak bağlayamam diyor bu herif. HID kit ile çözülebilir mi acaba Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Şubat 2015 Paylaş 6 Şubat 2015 Senin eski farında park/gündüz farı ayrı kablolarla çalışıyor, yeni farda ise bir devre aracılığıyla ledli kısmın kısılıp açılıyor olması gerekir. Bunun farın içinde bir kontrol devresi veya ayarı olması lazım, ikinci kabloyla tetiklenmeyle gündüz farı moduna geçecek. Bu beyinden ayarlanıyor bile olabilir. Yorum bağlantısı
Sedat Tunalı 6 Şubat 2015 Paylaş 6 Şubat 2015 Satıcı ı bana cevabı drl için ikinci bir bağlantı var demedimki? Benim anladığım ledler sadece park lambası olarak ayarlanmış gündüz farı için değil galiba Yorum bağlantısı
Recommended Posts