Murat Yavuz1679652586 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 -Arkadaşlar Açıkcası Xenonlardan Pek anlamıyorum yani mercekgiymiş yok 6000k 8000k mı neyse pek anlamam Sizce Opel insiginaya hangisi iyi gider hangi marka alayım 8000k lık mı olsun rengı ne olsun fln önerilerinize ihtiyacım var -şöyle birşey duydum Bi-xenon varmıs birde normal Xenon varmıs sanırım aralarındakı fark nedir acaba her xenonda hem kısa far hem uzun far varmı yoksa sadece kısa farmı xenonlar -Birde Bu H1 - H4 - H7 fln bunlar nedir Yardım eden arkadaşlara şimdiden tesekkurler Birkaç urun buldum bunlar nasıldır bı bakabılırsenız sevnırım modacar: http://www.modacar.com.tr/urun/philips-pho...type=Details#pt http://www.modacar.com.tr/urun/philips-pho...kit-011289.aspx mtech : http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...29&kn=M+TEC http://www.modacar.com.tr/urun/mtec-h1-800...set-012020.aspx http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDeta...roductId=258017 philiphs: http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDeta...roductId=224532 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Farlar mercekli değil mi.. ?Mercekli değil ise, xenon takmayın.. Kaliteli halojen ampulleri deneyin.. Osram Night Breaker olabilir.. Bosch Plus 90 olabilir.. Ama xenon takmayın. Farın yapısı gereği ışığı çok dağıtacak, sizden başka herkesi rahatsız edecektir.. Xenon seçimi konusunda da Philips olarak seçtiğiniz ürünler Philips marka değil Photon marka...Siz far hakkında biraz daha bilgi verin bize.. Detayları yine konuşuruz... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 İnsignia'nın halojen farı mercekli değil. H1, H4, H7 halojen ampul tipleridir, farlar buna göre farklılık gösterir. Senin kısa farın H7 tipinde örneğin.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2678 'i okuyun. Hangisi daha iyi gider diye ürün seçimi yapılmaz. En azından biz öyle yapmıyoruz.Orjinal olarak almış olsaydın senin farların da bi-xenon olacaktı. Yani kısa da uzun da xenon olacaktı. Şu anki farınla bunu yapman için uzuna da ayrıca xenon takman lazım ki o zaman yanlış üstüne yanlış olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Orjinal olarak almış olsaydın senin farların da bi-xenon olacaktı. Yani kısa da uzun da xenon olacaktı. Şu anki farınla bunu yapman için uzuna da ayrıca xenon takman lazım ki o zaman yanlış üstüne yanlış olur.Demekki, bu işin doğrusu, önce orjinal mercekli far bulmak olacak... Yorum bağlantısı
Murat Yavuz1679652586 30 Aralık 2009 Yazar Paylaş 30 Aralık 2009 Peki şöyle birşey yapsam nasıl olur insignia nın Cosmo Modelinden Cıkma Bı far alsam Malum bu farlar AFL li Bunu Edition A taksam AFL özelligini kullanamıyacagım ama Bi-xenon Farım olur yanlıs bılmıyorsam bunda bı sorun olurmu acaba arabaya herhangı bı zararı fln olurmu ayrıca Cosmolarda Led olarak gunduz farları var bunları kullanabılırmıyım Edition modelinde bu konularda yardımcı olursanız sevınırım Yorum bağlantısı
Murat Yavuz1679652586 30 Aralık 2009 Yazar Paylaş 30 Aralık 2009 Bence sorunsuz kullanırsın..araştırdıgım bılgıler dogru ise şöyle birşey varmıs cosmo modelinin farını takınca bu sefer gene balast + xenon kiti almak gerekıyormus normalde alacagım xenon kitinden daha pahalıya fln gelırmıs yanı Philips in insignia için özel urettıgı xenonlardan başka care kalmıyor gibi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 araştırdıgım bılgıler dogru ise şöyle birşey varmıs cosmo modelinin farını takınca bu sefer gene balast + xenon kiti almak gerekıyormus normalde alacagım xenon kitinden daha pahalıya fln gelırmıs yanı Philips in insignia için özel urettıgı xenonlardan başka care kalmıyor gibi Önce farı alın... Kit kolay.. Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Merceksiz Farda Xenon Dağılır ve Karşının Gözünü Alır Derler Fakat Far Ayarınız Şyi ise Karşı Tarafın Gözünü çok Almaz Dağıtmazda Şnsignia Araca Her Xenon Uymaz Ciddi Düşünüyor Şse Özelden MEsaj Atarsan Bilgi Verbiirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Tabi sen biz ne dersek diyelim merceksiz fara xenon takarak para kazanmaya devam edeceksin orası ayrı...Taksın da kazansın da ama bu şekilde değil... Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Ayarla sadece kesilme çizgisini aşağı çekersin ki bu da sürücü için faciadır. Önünü göremez. Ama ayarla kamaşmaya çözüm bulamazsın. Şstersen doksan derece monte et farı, yine de göz alacaktır... Tabi sen biz ne dersek diyelim merceksiz fara xenon takarak para kazanmaya devam edeceksin orası ayrı...Herhangi Ticari Bir Kazancım Yok Bu işte Yakın bir Tanıdığım Bu Sektörde Faaliyet Göstermekte Dilyene Olur Şse Yönlendiryorum 2010 civic aracım var 4300 Kelvin xenon vr üzerinde yolda makyajlı kasa bir civic görürseniz bakın bi göz alıyormu daha önce 307 aracım vardı mercek uygulamasını kendm yaptım o bile göz alıyordu mercekte 1.kaliteydiAyrıca bende MErceksiz Xenon Kulanılmaması taraftarıyım modifiye üzerine bir çok forumda üyeyi böyle konularda her zaman mercek taraftarıyımdır fakat malumunuz her araca göre angel yok çoğu araca olsada yine olmayanlar var zaten angelların mercekleri çok kalitesiz insanımız ise diğer türlü çıkma mercek montajına sağlıklı bakmıyo farımı açtırmam diyo Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 2010 Civiclerde Xenon ve Ototmatik Yükseklik Ayarı Fabrikadan Direk Takılarak Geliyo Şsterseniz Bir Araştırın 50 100 Liralık Değil Orjinal Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Merceksiz Farda Xenon Dağılır ve Karşının Gözünü Alır Derler Fakat Far Ayarınız Şyi ise Karşı Tarafın Gözünü çok Almaz Dağıtmazda Şnsignia Araca Her Xenon Uymaz Ciddi Düşünüyor Şse Özelden MEsaj Atarsan Bilgi VerbiirimHerhangi Ticari Bir Kazancım Yok Bu işte Yakın bir Tanıdığım Bu Sektörde Faaliyet Göstermekte Dilyene Olur Şse Yönlendiryorum 2010 civic aracım var 4300 Kelvin xenon vr üzerinde yolda makyajlı kasa bir civic görürseniz bakın bi göz alıyormu daha önce 307 aracım vardı mercek uygulamasını kendm yaptım o bile göz alıyordu mercekte 1.kaliteydiAyrıca bende MErceksiz Xenon Kulanılmaması taraftarıyım modifiye üzerine bir çok forumda üyeyi böyle konularda her zaman mercek taraftarıyımdır fakat malumunuz her araca göre angel yok çoğu araca olsada yine olmayanlar var zaten angelların mercekleri çok kalitesiz insanımız ise diğer türlü çıkma mercek montajına sağlıklı bakmıyo farımı açtırmam diyoHangi mesajınızı dikkate alalım... Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 2 Mesajımın Sonunu Alabilirsiniz Bende MErcek Tarafrym Ama Yok Takmam Diyenler MErceksiz TakabilirO zaman çakma xenon kullanmayıp orjinalinden xenon opsiyonlu aldığınız için sizi tebrik ederim.Ama sizin aracınızın orjinal xenonlu olması halojene xenon takmanın göz almayacağı anlamına gelmez. Üstteki göz almaz dediğiniz mesajınızı talihsizlik olarak görüyorum...Gerçekten Bu konuda ısrar ediyorum kelvin düşük olduğu için göz almıyorr isranbul trafiğinde günde en az 5 tanesine dikkatlce bakıyorum hee ama 8000 k 1000 kelvin derseniz gerçekten göz alıcıdır Örenk Kıa sorento aracımın sislerine takmıştım sisleri gerçekten 2 kere yakamadımHeee Bide şunu Diyim Ben Aracıma Yinede MErcek Takıcam neden Estetik Olarak Olsun Hemde Pek Fazla Bi Xenon MErcekli Olmaması Olsun Hemde Uzun kısa xenonu kullanmk için Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 2 Mesajımın Sonunu Alabilirsiniz Bende MErcek Tarafrym Ama Yok Takmam Diyenler MErceksiz TakabilirGerçekten Bu konuda ısrar ediyorum kelvin düşük olduğu için göz almıyorr isranbul trafiğinde günde en az 5 tanesine dikkatlce bakıyorum hee ama 8000 k 1000 kelvin derseniz gerçekten göz alıcıdır Örenk Kıa sorento aracımın sislerine takmıştım sisleri gerçekten 2 kere yakamadımGöz alan kelvin mi lümen mi... ? Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 (düzenlendi) Lümen ne kadar yükske olur ise okadar göz alır diye biliyorum yanlışmı ? ne kadar parlak okdar göz alır 12 Ocak 2010 tarihinde Saro tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 (düzenlendi) Lümen ne kadar yükske olur ise okadar göz alır diye biliyorum yanlışmı ?Kelvin düştükçe lümen artar... Şu ifadeniz yanlış.. Gerçekten Bu konuda ısrar ediyorum kelvin düşük olduğu için göz almıyorrKısacası hepsi göz alır çünkü en kötüsü halojenin 2 katından fazla lümene sahip.. Kesilme çizgisini ne kadar aşağı alırsan al... Yeri de göstersen reflektöre sızan 3000-4000 lümen ışık cayır cayır göz alır... Dolayısı ile Satıcı arkadaşının seni ikna ettiği şu ifaden de uydurmaMerceksiz Farda Xenon Dağılır ve Karşının Gözünü Alır Derler Fakat Far Ayarınız İyi ise Karşı Tarafın Gözünü çok Almaz DağıtmazdaBu tür ifadeler ile dükkana gelen saf müşterileri kandırabilir arkadaşın... Ama bu tür aldatma cümleleri bu forumdan geçmez... Lütfen siz de alet olmayın bunlara... 12 Ocak 2010 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Ben Dediğim Gibi Her Zaman MErcek Kullandım Araçlarımda şuan aracımda yok 3 haftalık sıfır bir araç yeni far alıp onlara uygulatıcam Ama Şnsanlara Bunu Anlatamıyoruz anlamazda Merckeli far deseniz birşey satmaya daha çalşıyo deniyo şuan istanbuldaki xenonlu araçların orjinal dışı olan % 85 merceksiz bunu engellemekte mümkün değil diye düşünüyorum takan takana, Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 (düzenlendi) forumun amacı bu yanlışı düzeltmek zaten, herkesin yaptığını yapmak değil. siteyi biraz inceleme fırsatınız olursa herkesin mercek ile uğraştığını görürsünüz. bu sitede amaç optimum performanstır. senelerdir bu işin içindeyim benim aracımda bile xenon yok. imam cemaat ilişkisi anlayacağınız. 12 Ocak 2010 tarihinde impress tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Ben Dediğim Gibi Her Zaman MErcek Kullandım Araçlarımda şuan aracımda yok 3 haftalık sıfır bir araç yeni far alıp onlara uygulatıcam Ama Şnsanlara Bunu Anlatamıyoruz anlamazda Merckeli far deseniz birşey satmaya daha çalşıyo deniyo şuan istanbuldaki xenonlu araçların orjinal dışı olan % 85 merceksiz bunu engellemekte mümkün değil diye düşünüyorum takan takana,Herkes yanlış yapıyor ben de yapayım nolacak dersek bir gün karşıdan gelen bir servis münübüsünün ışığından önümüzü göremez bariyerlere bindirir, mefta olur gideriz.. forumun amacı bu yanlışı düzeltmek zaten, herkesin yaptığını yapmak değil. siteyi biraz inceleme fırsatınız olursa herkesin mercek ile uğraştığını görürsünüz. bu sitede amaç optimum performanstır. senelerdir bu işin içindeyim benim aracımda bile xenon yok. imam cemaat ilişkisi anlayacağınız.+1 Nightbreaker'lar ha bozuldu ha bozulacak bekleyip duruyorum.. Yorum bağlantısı
Saro Şaşmaz 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 ŞNş düzeltebiliriz OZaman Bu Yanlışı Benim civicin Farlarını Düzelterek mesala:) Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 2010 Civic sedanlarda xenon far, far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı var ama farlar mercekli değil reflektörlü Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 Şööyle Ayder yayalası'ndan(Rize)muhabbete dahil olayım bende Saro'ya bir konuda katılıyorum.Komşularımdan iki tanesinde 2009 Civic var.Hakikatende öyle aman aman göz almıyor.Tamam xenon dan kaynaklı parlaklık fazla ancak diğer xenon takılı araçlar gibi değil,daha çok hani 100 wattlık mavi boyalı ampüllü araçlar olurya onun gibi aydınlatıyor.Benim tahminime göre reflektörde bi keramet var.Ama ne?? Yorum bağlantısı
Murat Şen 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 civiclerin reflektörü d2r ... orjinal xenon var onlarda Yorum bağlantısı
Recommended Posts