Selçuk Keleş 3 Aralık 2009 Paylaş 3 Aralık 2009 Gece Uçuşu 2002 yılında orjinal halojen farla xenon kit takılmış farın farkını resimleyerek internette paylaşılması fikrinden doğdu. İsmi bir techno-trance parçasından esinlenerek konulmuştu. İlk başlarda mini bir site görünümündeyken zamanla içeriğini geliştirerek halojen-xenon-adaptif farlarla ilgili detaylı bilgileri içeren, yönlendirici makaleleri, testleri olan bir portal haline geldi. Teknolojik yenilikleri sunmasına ek olarak, siteden esinlenen konuya meraklı sürücülerin kendi modifiyelerini paylaşmaları sonucunda far modifikasyonu alanında referans olarak gösterilmeye başlandı. 2005 yılında dinamik altyapıya geçen site, forumu sayesinde üyelerin bilgi ve tecrübe alışverişini daha etkili bir şekilde sağlar hale geldi. Her sene forumun cevher ve yüzkarası üyesini oylamayla seçerek yine bir ilki gerçekleştirdi. Bu sayede üyelerini motive ederek yeni uygulamalara ilham kaynağı olurken, bir çok kişinin içindeki cevheri keşfetmesini sağladı ve sağlamaya devam etmektedir. 7 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Ekim 2012 Yazar Paylaş 5 Ekim 2012 Gece Uçuşu 10 yaşını doldurdu. Bugüne gelinceye kadar bir çok değişiklik yaşadı, dergilerde tanıtıldı, hatta bir kere de hacklendi. 2002 yılında internette yayın hayatına başladığında o dönemlerde Türkiye'de otomobil forumu yok denecek kadar azdı tabii aydınlatma konusunda bilgi bulabilmek te imkansızdı. Gümüş Aslan'ın H7 far ampullerini değiştirmek için ürün arayışına girdiğimde yurtdışındaki forumlardan doyurucu bilgi bulabilmiş, eldeettiğim karşılaştırma sonuçlarını paylaşabilmek için basit bir kaç web sayfası hazırlamıştım.Buradaki forumlarda da üyelerin aydınlatmaya olan ilgisi gece uçuşu web sitesinin temellerini atmamı sağladı. İsmini (nachtflug) bir trance parçasından esinlenmiştim.Yeni kurulan web sitesinde o dönemde yeni yeni üretilen +%50 performans ampullerinin karşılaştırması, H7 4300K kit montajı ve karşılaştırma fotoğrafları da bulunan site, daha çok Sıkça Sorulan Sorular formatında açıklayıcı bilgileri fotoğraflarla destekleyerek sunuyordu.Otomobil aydınlatması alanındaki yeni ürün ve teknolojik gelişmeler zengin bir içerikle sunuluyordu. Far seviyesinin ayarlanması, marka ve modellere göre kullanılanampul listesi gibi kullanışlı bilgiler ve ipuçları kaliteli fotoğraflarla sunuluyordu.Ülkemizin bir çok yerinden gönderilen modifiye paylaşımları siteye ekleniyor, zamanla genişleyen içerik bir yandan da sitenin ana hatlarını yeniden şekillendiriyordu.2005 yılında web sitesinin ana sayfası değişti. Sadece okunabilen ve belli zamanlarda güncellenebilen web sitesi yeterli olmamaya başlamıştı.Bunun devamında çalışmalar başlatılarak forum bölümü devreye alındı. Web sitesinin içeriğinin foruma aktarılmasıyla birlikte kategorisel yapısı daha da zenginleşen forum ziyaretçi adedini artırıyor ve referans olarak gösteriliyordu.Her sene Forumun Cevheri ve Forumun Yüzkarası'nı seçen Gece Uçuşu yine bir ilke imzasını attı. Forumun görünümü, yapısı, kuralları günün gereksinimlerine göre değişiyordu. Ad ve soyadla üyelik kaydı yapılmaya başlandı.Merceksiz xenon konularının durdurulması gibi değişiklikler forum üyelerinin görüntüden çok aydınlatma kalitesi ve sürüş güvenliğine verdiği önceliğin bir sonucuydu.Günümüze geldiğimizde, artık kendi ayakları üstünde durabilen bu forumumuz var.Bir zamanlar bir şeyler öğrendiği bu ortamda bildiklerini başkalarına aktarmanın mutluluğunu yaşayan, tanışıp kaynaşan üyeleri, üye olmasa bile yıllardır konuları takip eden izleyicileri var artık.Hepimize nice sağlıklı, mutlu yıllar ve yaşlar diliyorum. 9 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Gece Uçuşu nun bir üyesi olmaktan çok mutluyum bize paylaşma ve bilgi edinme fırsatı verdiğin daha önemlisi zaman ve emek harcadığın için,çok teşekkür ederim Selçuk abi 4 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Zamanın en kıymetli olduğu günümüzde, burada geçirdiğim saatlerin hiç bir şekilde boşa gitmediğine inanıyorum.Hep beraber nice on yıllara diyorum.. Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Oto aydınlatması denince akla ilk gelen bu siteyi hazırlayan, bu günlere getiren başta Selçuk bey olmak üzere tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Vay be... Zaman ne çabuk geçiyor... Ben bu halini çok iyi hatırlıyorum.... Bu resim ne zamandan Selçuk... ?Ellerine sağlık Selçuk... Selçuk'a İlk sorduğum soru: H7 ile D2S arasındaki farklar nelerdir olmuştu... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Bende otomatik eğimi konuşmuştum, hey gidi günler hey.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Eski mondimi aldıgımda haliyle araç forumları arayışımda önce Fordclubtr üyeliği ve incelerken içeriginde bu forumu bulmam sonrasında üye olup sonra ciddi manada bu iki forumun bagımlısı olmam neticesinde çok ciddi söylüyorum onlarca link site ziyaretlerim bu iki forum sayesinde sona erdi diyebilirim.Bu foruma üye olup yaptıklarımı mümkün oldugunca resimleyip (Resimlerim oldukca kötü olmasına ragmen)hemen hemen her detayına kadar paylaşmaktan asla çekinmediğim forum olması dolayısıyla aranızda olmaktan son derece mutluyum.Rabbimin izni ile yapacagım işlerimi daha nice yıllar ömrüm oldugu sürece sizlerle paylaşmaktan zevk alacagımı çok iyi biliyorum.İlerde iyi bir resimleyiciye sahip olursam Farlar konusunda diğer aydınlatma çalışmalarımı daha güzel fotolar ile paylaşımlarım devam edecek. Rabbim bana bir araba çeşidi daha nasip ederse onunda ön km göstergesi ve diğer aydınlatmaları sökük dolaşacağıma ve burada paylaşacagıma emin olabilirsiniz :lol:Nice mutlu seviyeli dürüst dalga geçilmeden,surat ifadeleri yorumlarımızla aydınlatıcı açıklayıcı bol resimli paylaşımlarla dolu yıllar temenni ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Birde aracına mercek takıpta çizgisini resimlemeyenlere alınıyordum dogrusu kızıyordum ama bunu bende yaptım bir türlü çizgi resmeni çekemeden mondimi satmak zorunda kaldım.Bundan ötürü alınganlıgımı kızgınlıgımı kendimede yapıyorum bu itirafımıda belirtmek istedim. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 2005'te ilk denk geldiğimde "manyak bunlar" demiştim içimden. Sonra ara ara uğrayıp mekanik işlerin ilgimi çekmesi vesilesiyle, "aslında güzel bir uğraş" diye geçirmeye başlamıştım. 2007-2008 civarıydı, mercekle yapılan xenon dönüşümlerin artmasıyla beraber resimleri gördükçe "deha bunlar" demeye başladım sanırım. Sonra da üye oldum zaten.! Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 2005'te ilk denk geldiğimde "manyak bunlar" demiştim içimden. Sonra ara ara uğrayıp mekanik işlerin ilgimi çekmesi vesilesiyle, "aslında güzel bir uğraş" diye geçirmeye başlamıştım. 2007-2008 civarıydı, mercekle yapılan xenon dönüşümlerin artmasıyla beraber resimleri gördükçe "deha bunlar" demeye başladım sanırım. Sonra da üye oldum zaten.! Aracının sökülmedik yerini bırakmadın, evde sağlam fırın bırakmadın, asıl manyak sensin Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 Aracının sökülmedik yerini bırakmadın, evde sağlam fırın bırakmadın, asıl manyak sensin Geceuçuşuna ayak uydurmak kolay mı? 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 Nice 10 yıllara. İçeriği güzel, üyeleri güzel site.. :wub: 2 Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 Aracının sökülmedik yerini bırakmadın, evde sağlam fırın bırakmadın, asıl manyak sensin 2005 de olsaydık "höyyt" derdim sanırım ama, şimdi, bunu bir iltifat olarak telakki ediyorum.! Gel gündüzle gece olalım, gel gökyüzünde mercek olalım, seninle farlı yarınlara koşalım, gel beraber manyaklaşalım.! Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Ekim 2012 Yazar Paylaş 7 Ekim 2012 Vay be...Zaman ne çabuk geçiyor...Ben bu halini çok iyi hatırlıyorum....Bu resim ne zamandan Selçuk... ?Ellerine sağlık Selçuk...Selçuk'a İlk sorduğum soru: H7 ile D2S arasındaki farklar nelerdir olmuştu... archive.org sitesinden buldum sanırım 2009 falandır Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 ben de zamanında mavi renkli park ampulleri ile aydınlatma modifiyesi işine başlayıp özellikle de bu siteyi bulduktan sonra kendimi çok geliştirdim. İyi ki kurmuşsunuz bu siteyi, iyi ki böyle sıcak bir ortam var. Bugüne kadar sevdiğim forumların çoğu kapandı ve geceuçuşu diğerlerinden farklı olarak tam gaz devam ediyor. Yeni bir araç alsam dahi aydınlatma tekniklerinizden yararlanacağım. Nice 10. yıldönümlerine. Herkese iyi çalışmalar. Fatih ÖZBAŞ. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Benim ilk ciddi aydınlatma modifiyem, focus1'e marea H1 merceği takmaktı.. Bir müddet kullandım. Bir uzun gece yolculuğu sonrasında sökmeye karar verdim ve D2S valeo taktım. Bu mercek bayaa mutlu etmişti beni, akabinde Hella bixenon takıp zehiri aldım..Sırf mercek takamadığım için caanım 2 kasa mondeomu satıp 3 kasa mondeo aldım ve henüz arabayı eve getirmeden farları İlker'e bırakıp, 1 lira büyüklüğündeki orjinal merceklerinden kurtulup, bosch bixenon mercek taktırdım.. Mercek işinden de önce galiba ledleri keşfetmiştim. Ledlerdeki ilk amaç farklı bir renk vermesi idi.. Her yeri beyaz yapıyordum, Sonra sıcak beyaz icat edildi.. Şimdi favorim bu.. Tabi yine yerine göre renk seçiyorum ama sıcak beyazı yani gün ışığı rengini beyazdan çok seviyorum. Işıkla oyunlar oynamak çok hoşuma gidiyor, Benim led tuttum 30 yıl önceye dayanır, O zamanlar ledleri bozuk radyolardan falan sökerdik.. İlk ciddi işim, rüzgar enerjisi ile çalışan gece lambası idi.En büyük hatam ise, abimin uzaktan kumanda lenslerini (yada adı neyse) led zannederek elektrik verip yakmaktı Elektrikle de çok oynardım, vücudundan elektrik geçirip, ampul yakanlar falan hep ilgimi çekerdi..Benim mantığıma göre bir elimizle 220 voltu tutup diğer elimizle ampule giden kabloyu tutarsak sadece ara kablosu görevi görürüz ve çarpılmayız diyordum ve iki denememde de çarpıldım, çünkü ampulden geçip gelen nötr vucudumuzda birleşiyordu ancak, bir anlık da olsa ampulün yandığını görüyordum Hala merak ediyorum bunu, bunu yapanlar neden çarpılmıyor... 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Elektrikle de çok oynardım, vücudundan elektrik geçirip, ampul yakanlar falan hep ilgimi çekerdi..Benim mantığıma göre bir elimizle 220 voltu tutup diğer elimizle ampule giden kabloyu tutarsak sadece ara kablosu görevi görürüz ve çarpılmayız diyordum ve iki denememde de çarpıldım, çünkü ampulden geçip gelen nötr vucudumuzda birleşiyordu ancak, bir anlık da olsa ampulün yandığını görüyordum Hala merak ediyorum bunu, bunu yapanlar neden çarpılmıyor... Ben bunu okuyunca koptum abi neler yapmışsın sen böyle... 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Emeğin olduğu her şeye büyük saygı gösterilmeli bu forumda çok büyük emekler var... Sonsuz saygılar... Nice 10 yıllara diliyorum... Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Benim ilk ciddi aydınlatma modifiyem, focus1'e marea H1 merceği takmaktı.. Bir müddet kullandım. Bir uzun gece yolculuğu sonrasında sökmeye karar verdim ve D2S valeo taktım. Bu mercek bayaa mutlu etmişti beni, akabinde Hella bixenon takıp zehiri aldım..Sırf mercek takamadığım için caanım 2 kasa mondeomu satıp 3 kasa mondeo aldım ve henüz arabayı eve getirmeden farları İlker'e bırakıp, 1 lira büyüklüğündeki orjinal merceklerinden kurtulup, bosch bixenon mercek taktırdım..Mercek işinden de önce galiba ledleri keşfetmiştim.Ledlerdeki ilk amaç farklı bir renk vermesi idi.. Her yeri beyaz yapıyordum, Sonra sıcak beyaz icat edildi.. Şimdi favorim bu.. Tabi yine yerine göre renk seçiyorum ama sıcak beyazı yani gün ışığı rengini beyazdan çok seviyorum.Işıkla oyunlar oynamak çok hoşuma gidiyor, Benim led tuttum 30 yıl önceye dayanır, O zamanlar ledleri bozuk radyolardan falan sökerdik.. İlk ciddi işim, rüzgar enerjisi ile çalışan gece lambası idi.En büyük hatam ise, abimin uzaktan kumanda lenslerini (yada adı neyse) led zannederek elektrik verip yakmaktı Elektrikle de çok oynardım, vücudundan elektrik geçirip, ampul yakanlar falan hep ilgimi çekerdi..Benim mantığıma göre bir elimizle 220 voltu tutup diğer elimizle ampule giden kabloyu tutarsak sadece ara kablosu görevi görürüz ve çarpılmayız diyordum ve iki denememde de çarpıldım, çünkü ampulden geçip gelen nötr vucudumuzda birleşiyordu ancak, bir anlık da olsa ampulün yandığını görüyordum Hala merak ediyorum bunu, bunu yapanlar neden çarpılmıyor... Şimdi bunu kopyaladım ve sakladım. Diğer yerde lazım olurmu, kesinlikle Edit: bir daha kuçulu foto koyacan mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Şimdi bunu kopyaladım ve sakladım. Diğer yerde lazım olurmu, kesinlikle Edit: bir daha kuçulu foto koyacan mı ?Valla Servet... Bir kaç gündür evde fotoğraf arşivini düzenlemekle uğraşıyorum... O kadar çok fotoğrafın çıktı ki bende, Servet Özel isminde bir klasör açmak zorunda kaldım.. Ha bir de gizli kamera kaydı çıktı.. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Valla Servet... Bir kaç gündür evde fotoğraf arşivini düzenlemekle uğraşıyorum... O kadar çok fotoğrafın çıktı ki bende, Servet Özel isminde bir klasör açmak zorunda kaldım.. Ha bir de gizli kamera kaydı çıktı.. Sen kendine yan,bende de arşiv var, Emmi özel Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Yakında her iki tarafta evime ziyarete gelmiyorsun diye bu arşivler çıkarsa şaşırmayacagım :lol: :lol: Adana'da bu işe mudahil olacaktır eminim :lol: Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Ben harici harddisk aldım, "forum özel" arşivi tutuyorum Abi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts