Emre Kural 13 Aralık 2019 Paylaş 13 Aralık 2019 AFL-AFS denen otomatik farlarda serviste ya da sanayide far ayarı yaptırmaya gerek var mıdır? Yükseklik ayarı mesela. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Aralık 2019 Paylaş 13 Aralık 2019 Motorlu veya mekanik kontrollü sistemlerde manuel kalibrasyona ihtiyaç vardır . Hava koşulları veya mekanik titreşimler mevcut ayarların bozulmasına sebep olabilir . Far ayarı yapmak için servise gitmeye gerek yok , uygun bir tornavida ile ayarı sizde yapabilirsiniz , konu içinde nasıl yapıldığı anlatılıyor ... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 M. Özyürek yazdı: Bu teknik ile doğru yapılan bir ayar, kesinlikle makinayla yapılandan daha başarılı olur.. makina yalan mı yani Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: makina yalan mı yani Bence yalan. 2 kere yaptırdım ikisinde de olan ayarı bozdular. Yolu göremez oldum. Her iki farın duvara olan mesafesi aynı olacak şekilde duvar dibine kadar gidip kesişim noktalarının olduğu yere bant yapıştırdım. 10 mt. kadar geri gidip kesişim noktalarını bant işaretinden 10 cm aşağı gelecek şekilde ayarladım. Şu an farlarım hem kısa hem uzunlarda gayet iyi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Öner Kurukuz yazdı: Bence yalan. 2 kere yaptırdım ikisinde de olan ayarı bozdular. Yolu göremez oldum. Her iki farın duvara olan mesafesi aynı olacak şekilde duvar dibine kadar gidip kesişim noktalarının olduğu yere bant yapıştırdım. 10 mt. kadar geri gidip kesişim noktalarını bant işaretinden 10 cm aşağı gelecek şekilde ayarladım. Şu an farlarım hem kısa hem uzunlarda gayet iyi. Ben de böyle yaptım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: makina yalan mı yani Doğru olsa tüvde kusur yazmazdı Her aracın farı bozuk olmayacağına göre makine bozuk 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Ben karanlık düz bir yolda farları sırayla bezle kapatıp en iyi aydınlatmayı yakaladığım şekilde ayarlıyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Doğru olsa tüvde kusur yazmazdı çok teknik düşünüyorsun beleşe özelleşti kusursuz mu geçsin farlar Öner Kurukuz yazdı: 2 kere yaptırdım ikisinde de olan ayarı bozdular. işçilik hatasıdır duvar ölçüsü ile düzeldi ise Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Doğru olsa tüvde kusur yazmazdı Her aracın farı bozuk olmayacağına göre makine bozuk Benim connect far ayarı kusursuz geçiyor hep Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Mart 2023 Paylaş 26 Mart 2023 kornet farı efsanedir, kutu gibi yolu da aydınlatıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Nihat Palolu yazdı: Benim connect far ayarı kusursuz geçiyor hep Yüksek olduğu için ölçü ayar makinesinin ayarlarını yükseltmeye uğraşmamışlardır. Ölçseler kesin hata bulurlar.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Yüksek olduğu için ölçü ayar makinesinin ayarlarını yükseltmeye uğraşmıyorlar.. Ölçseler kesin hata bulurlar.. makineyi fardaki merkez noktasına ayarlamaz ise, ölçümü de ayarı da hatalı olur tabii, her farda bir ayar işaret noktası vardır, geceucuşıunda yok bu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: makineyi fardaki merkez noktasına ayarlamaz ise, ölçümü de ayarı da hatalı olur tabii, her farda bir ayar işaret noktası vardır, geceucuşıunda yok bu Geceçuşu olarak makinayla ayara karşıyız.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Geceçuşu olarak makinayla ayara karşıyız.. ne anarşik bir forummmuş eski konulara bakmalı Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Yüksek olduğu için ölçü ayar makinesinin ayarlarını yükseltmeye uğraşmamışlardır. Ölçseler kesin hata bulurlar.. 9 tane vize raporu var hiçbirinde far kusuru yok 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Nihat Palolu yazdı: 9 tane vize raporu var hiçbirinde far kusuru yok O halde.. Bize maşallah demek düşer 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: O halde.. Bize maşallah demek düşer Senin farları hiçbir makine doğru ölçemez zaten, gözlük şart senin cebeşe Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 28 Mart 2023 Paylaş 28 Mart 2023 Arabada kısalar dogru ayarlı, uzun huzme az bi yüksek.. kısayı hatalı, uzun huzmeyi dogru cıkıyorlar 😄 Yoruldum bıhtım artık 😣 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2023 Paylaş 28 Mart 2023 Murat Sürmeli yazdı: Senin farları hiçbir makine doğru ölçemez zaten, gözlük şart senin cebeşe Mümkün değil. ölçemezler. Ölçseler de bir şey anlamazlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts