İçeriğe Yönlendir

Ford Transit'e çakar

Serkan Sarı

Recommended Posts

Serkan Sarı

merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katıldım. benim uzun kasa transit minibüsümin sis lambaları yok.ama arka stoplarda var. ben şimdi önlere sis lambasının içine çakar(flash) lamba takmak istiyorum. acaba bu mümkün mü?iyi sonuç verir mi?nasıl yapabilirim bunu? bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emre Koç 2

bence güzel olur ama yaptırma derim.. nedenine gelecek olursam benim araçta sis lambasının olduğu yerde var. ama en son ceza yidikten sonra bir daha çalıştırmadım.. 237 ytl ceza ve trafikten men... istersen taktır.

Yorum bağlantısı
Serkan Sarı
bence güzel olur ama yaptırma derim.. nedenine gelecek olursam benim araçta sis lambasının olduğu yerde var. ama en son ceza yidikten sonra bir daha çalıştırmadım.. 237 ytl ceza ve trafikten men... istersen taktır.

hocam sağol ama heves işte,sen nasıl yaptın bi açıklarsan çok sevinirim..saygılar.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

bu tür işlemlere trafikte çok agır cezalar var aman dikkat derim.. ayriyetten trafikteki araçları korkutmaktan başka bir amacı yok bence.. Mesela ben arkamda polis sireni, polis telsizli, polis lambaları olan bi araç gördügüm an polisi arayıp şikayette bulunuyorum ve emın olun ki bu tür ihbarları göz önünde bulunduruyorlar cünkü agır cezaları ve hapıs cezasına kadar uzanan caydırıcı sebepler var..

Yorum bağlantısı
Serkan Sarı
bu tür işlemlere trafikte çok agır cezalar var aman dikkat derim.. ayriyetten trafikteki araçları korkutmaktan başka bir amacı yok bence.. Mesela ben arkamda polis sireni, polis telsizli, polis lambaları olan bi araç gördügüm an polisi arayıp şikayette bulunuyorum ve emın olun ki bu tür ihbarları göz önünde bulunduruyorlar cünkü agır cezaları ve hapıs cezasına kadar uzanan caydırıcı sebepler var..

ya bana bunula ilgili bilgi vercek kimse yok mu ceza olayını falan ben de biliyorum sağolun düşündüğünüz için

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

çakarı bılmıyorum tam olarak ama diger işlemler için aracınızı baglıyorlar, söktürüp muaeneye gıdıyorsunuz.. Ayriyetten polis ekiplerinin kullandıgı ekipmanları aracınızda bulunmaktan devlet hakkınızda kamu davası açıyor.. Bunun yanı sıra 600-800 civarı bir para cezası ile araç baglatma (300 ytl) bir cezanız oluyor tabi kusur büyükse dedıgım gıbı hapıs cezasına kadar yolu var..

bizim bir tanıdıgımızın aracında Mike vardı ona buna yolda laf atıyordu, Bir gün yolda geçen 2 kadına sarkıntılık etmiş ve onlarda karakola kadar gidip şikayet etmişler.. 1.250 YTL ye anca cıkabılıdı oda Bölge emniyet müdürü Yakın eşi dostuydu..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
Sercan Keklik

bu nası bı mesaj ben anlamadım kı... kop kop.. trafikte kopmak ıcın çakarmı takılıyorda haberımız mı yok?

Yorum bağlantısı
Misafir

Tahmin ediyorumki sadece kamyonlara değil otoyolda solda 90 la gidenlerede bi görünüyosundur dimi?Ambulansların çoğu zaten ledli sisteme geçmiş durumda yada benim gördüklerimin çoğu..Ama hiç bir şekilde özel araçlarda kullanılmasına taraftar değilim.Nihayetinde ben sol şeritte gidiyorum hızımda 130.Önümdeki aracın kenara çekilmesini ve sollama yaparak sağ şeritteki yerimi almayı hedefliyorum.Üzerine alınma,Arkadan şekilli bi araç dibime kadar dayanıyo bide yakıyo çakarları,çakıyo uzunları hadee önümdeki araca bu sefer selektör yapıyorum acele et diye arkadaki resmi araç zannederek,önümdekide ben selektör yaptım diye uyuz oluyo ayağını gazdan çekiyor.Ne oldu şimdi?Şşler karışmazmı?

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

aracında çakarı olupta gereksız yere yakmayan 1 Allahın kulu görmedım.. Otobanda sellektör yerıne çakarda mantıksız geldı bana.. otobandakı hız lımıtlerı bellı daha hızlı gıderse soldan gıden ınsan belkı aılesını belki geride bırakıcaklarını düşünerek hız lımıtını aşmamaya çalışıyor olabılır.. Onuda geçtim, acemi bi şöför bi çakar yüzünden OTOBANDA çok rahat takla atabılır.. Lüzümsüz oldugunu bıle bıle araçta tutma eylemini gerçekleştiren insanları hiç anlamıyorum ama biz Türküz normaldir..

Böyle ilginç yanarlı dönerli bi şey gördügümüzde hemen sahıp olmak isteriz hiç başkasını düşünmeyiz.. Bu tür insanlara karşı arka sis farıma ÇAKAR taktırıp agızlarına yüzlerine aileleri yanındaymış degilmiş aldırış etmeden Çakmak istiyorum..

Yukarıdada belirttim.. Polis sireni, mike, kırmızı-mavi ışık ve çakar olan her aracı 155 e bildirip nereye gidiyorsa takip edip sonunda karakolluk oluyorum... Israrla yapmayada devam edıcem..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Yukarıda bahsettiğiniz özeni 3 şeritli yolda sol şeridin sadece sollama için kullanılmasını gerektiğini bile bile ısrarla 60-70le giden veya otobanda 80le soldan devam eden kamyonet kamyon otobus tarzı araçlar için yada delicesine makas atıp çakardan binlerce kata daha tehlikeli olanlar yada kırmızıda geçip üstümüze arabayı göre göre sürenler içinde gösteriyorsunuzdur umarım çünkü bu tip ''Türkler'' çakarlı ''Türklerden'' daha ölümcül. Ayrıca olaya birde hoby açısında bakmanız gerektiğini düşünüyorum bilmiyorum biliyormusunuz ama amerikada bu yasal ve isteyen aracına bu aksesuarları takabiliyor.

Yanlışı yanlışla karşılaştırıp doğruya ulaşabileceğini mi düşünüyorsun ?

Trafik güvenliğini tehlikeye atan bir şeyi hobi olduğu için ya da ABD'de yasal olduğu -ki hiç sanmıyorum- için burda kullanabilme hakkı mı doğuyor oldu artık ?

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik
Yukarıda bahsettiğiniz özeni 3 şeritli yolda sol şeridin sadece sollama için kullanılmasını gerektiğini bile bile ısrarla 60-70le giden veya otobanda 80le soldan devam eden kamyonet kamyon otobus tarzı araçlar için yada delicesine makas atıp çakardan binlerce kata daha tehlikeli olanlar yada kırmızıda geçip üstümüze arabayı göre göre sürenler içinde gösteriyorsunuzdur umarım çünkü bu tip ''Türkler'' çakarlı ''Türklerden'' daha ölümcül. Ayrıca olaya birde hoby açısında bakmanız gerektiğini düşünüyorum bilmiyorum biliyormusunuz ama amerikada bu yasal ve isteyen aracına bu aksesuarları takabiliyor.

sol şerit sollama icin kullanıldıgından bahsetmıssınız,3-4 şeritli hiç bir yolda sollamak ıcın kullanılmaz.. her şeritte sollayabılırsınız sadece hızınıza göre şerit seçmeniz gerekir.. Israrla 60-70-80 diyosunuz eywallah aynı konudan bende şikayetçiyim ama baktıgımızda ya sagında otomobil oluyor yani sollamak ıcın cıkmış oluyor.. Sollama hızı 80 km bıle olsa o ınsana saygı duymamız gerekır ama bende dahil olmak üzere saygı duyuyormuyuz? hayır.. Sıkıştırıyoruz.. Bunun haricinde bide solcu arkadaşlar vardır 4 şerit boş olsada hep soldan gıderler bu yüzden hep derım en güzel şerit en hızlı şerit Türkiyde Sagdır sagı kullanın.. Ama sizin yaptıgınız bu insanları cezalandırmak... Hemde nasıl? ani şok yaratarak.. Makas atanlardan falan bahsetmişsiniz.. Herkes yaptıgı ile sucludur biz burda kara yollarındaki yapılan hayvanlıkları anlatıp dogru yol göstermıyoruz.. Araç aydınlatması hakkındakı Sürüş güvenligi hakkında konuşuyoruz ve aracımda bulunan ve kullandıgım şeyi amaçsızca başkalarının hayatını düşünmeden sırf 10 dk daha erken gıtmek ıcın kullanıyorum diyemiyosunuz..

Insanları şoka sokup, telaş ettiren bi parça nası Hobi olur ki? Ben acemi bişöför olsam arkamdan çakar çaksanız kaza yapsam sizin plakanızı alıp mahkemelerde sürümsürüm süründürürdüm.. O zaman belki anlayabılırdınız Hobi mi? yoksa Ölümcül bi günahmı..

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

Ümit bey siz uyarmaya devam edin 34 yaşındaki bi insana dogruları ögretıcek bi yapım var ama anlıyamıyorsa yapabılecegım bir şey yok tabi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç Ambulans değilse çakarın işi ne..

Yorum bağlantısı
Misafir

Benim gördüğüm sivil plakalı ama kullanımı itibarı ile resmi olan araçlarda var.Adamlar yakıyo ne sol şerit nede amniyet şeridi demeden gidiyor.Bizim kurnaz şöförlerimizde bunları görüp matahmış gibi araçlarına takıyor.Trafik sıkıştımı doğru emniyet şeridine ordanda tam gaz yola devam.Bilsemki hangisi sahte hangisi gerçek,sahtelerinin üstüne kırıp çarpasım geliyorki hiç korkumda yok.Ama o malum kişilerinde bi ailesi var.Beni durduran sebeb o.LÜTFEN OLANLARDA SÖKSÜN ve BU SAYGISIZLIĞA ALET OLMASIN:LÜTFEN

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

audi,merso,bmw fln alırsında koyu renk,ön camına kadar filmini çekersin,öne de koy kırmızı-mavi çakarını ama trafikte hep hızlı gideceksin.Kimse seni durdurmaz ama bu kadarı da her babayigit yapamaz ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
audi,merso,bmw fln alırsında koyu renk,ön camına kadar filmini çekersin,öne de koy kırmızı-mavi çakarını ama trafikte hep hızlı gideceksin.Kimse seni durdurmaz ama bu kadarı da her babayigit yapamaz ...

Bir de kırmızı plaka taktın mı tamadır.. :)

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
Bir de kırmızı plaka taktın mı tamadır.. :)

onu takamayızda mühürsüz app takabiliriz :D

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Vedat Şahin

ya bu nedir

içeriye takarsın bagajına takarsın istediğin yere takarsın..

ambulans falan olarak nie anlaşılırki..

adam ın keyfimisin

ben bunları arabmın altına takmıştım

çok da güzel tepki almıştım dikkat çekmek için bir e bir bence....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
çok da güzel tepki almıştım dikkat çekmek için bir e bir bence....

Trafikte seyredenlerin dikkatini çekmemek, daha doğrusu trafik güvenliği açısından dikkatini dağıtmamak gerekiyor.

Araç arkası yazıların yasak olmasının sebebi de budur...

Bunu niye yazıyorum. :

Bende bu trafiğin içindeyim.. Bu yasal değil ise ve benim dikkatimi dağıtıyorsa bunu belirtmek istiyorum...

Olay budur..

Yorum bağlantısı
Vedat Şahin

o zaman arabana hiç bi şey yapmayacan

kromaj takma , jant da takma yolda gozumu alıyo benim dıkkatimi çekiyor....

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik
(düzenlendi)

takmasınlar :) takanlara yaz bence.. ama şunuda unutma sen krom janta kendın bakıyosun arkadan gelen arabanın krom jantını göremessın.. ama arkadan gelen aracın çakarını görürsün hem neyı tartışıyoruz kı anlamıyorum bu YASAK bi konu ama kop kop yapıyorum falan yazmışsın yanı burda senı kale alıp bır şeyler hala yazıyorlarsa bence şükretmelisin..

Edit:

Sıradaki Çalışmalarım : Seffat Led Stop , Siyah zemin far +Bxenon ve angel farları , 18" krom jant

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

tarihinde Sercan Keklik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Sarı

arkadaşlar ben servisçiyim.bu meretleri ne otobanda ne de E-5 te kullancak durumum yok.en başından daha yapamadım bu işi.ikincisi ise servis güzergahım mahalle arası olduğundan trafiği katledecek bir durum da görmüyorum.ana artere de çıksam zaten yakmam bu lambaları.ama bu yüzden de birbirimizi de kırmayalım lütfen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...