İçeriğe Yönlendir

Xenon ampulün kelvin değeri arttıkça ömrü kısalır mı?


Göksel Bahadır

Recommended Posts

Göksel Bahadır

Oem ürünlerin 4300K olanları yaklaşık 3000 saat olan ömürleri, uzak doğu yüksek kelvinli xenonlarda olmuyor. 4300 K xenon sarı ışığı zaman geçtikçe beyaz, mavi, mor olup sonra sönüyorsa ve Işık rengini ampulün içindeki xenon gazının azalmasına bağlı ise; şimdi sorular...

Xenon gazı doğada asal gazdır ve üretimi zordur. Uzak doğu malları maliyeti ucuzlatmak için düşük xenonlu yüksek kelvinli üretilmiş olabilir mi?

4300, 5000, 6000, 8000, 10000 K ömürleri karşılaştırılmış mı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Uzakdoğu ürünlerinin kısa ömürlü ya da düşük performanslı olmasının nedeni ampulün ve balastın üretim teknolojisinin yani kalitesinin iyi olmaması. Ayrıca xenon ampullerin ömrünü belirleyen bir çok faktör var, ampulün montaj açısı, balastın kalitesi, farın titremesi gibi. Yani kelvin değerinin direkt bir etkisi yok. Ampullerde xenon gazının dışında bir çok element karışımı var ve ampulün K değerini bunlar belirliyor.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Emre Gül1679652569

kelvin değerlerinin bi alakası yok voltronunda dediği gibi durum balast,ampulun takılış şekli yol şartları vs nedenlerle alakalı. kelvin değeri sadece gece görüşde biraz fark eder. en iyisi 4300 sonra 6000k dır ama ben 8000k kullanıyorum bence hem renk hem görüş olarak mükemmel

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hasan Erzik

Xenonların (K) Kelvin değeri arttıkça Sisli, Karlı ve yağışlı havalarda görüşe olumsuz etkisi olmakta..Acaba ayrı konu açsamıydım ama bu konu altında benzer bir soru da ben sormak istiyorum. Xenonların ömrü ile ilgili. Bende Scenic II var, 20 bin km'de Yazın gündüzleri kapalı havalarda far yakarım. Kışın her zaman. Acaba kaç km'ye gelene kadar xenonlar sorun çıkarmadan çalışır. Mesela aracı 100 bin km devirmiş, olduğu halde xenonlarından şikayeti olmamış kimse olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Philips/Osram gibi oem üreticileri ampullerine yaklaşık 3000 saat ömür biçiyorlar. Tabii ki gerçek ortamda bu rakam kullanımdan ya da dizayndan dolayı düşecektir. Farın çok sık kapatılıp açılması, farın iç ortamındaki nem miktarı vb. bir çok faktör buna etki eder. Günümüzde üretilen ampuller daha kaliteli oluyorlar. Elektriksel bir sorun olmazsa ampulün en az 10 yıl dayanacağını düşünüyorum. Zamanla ampulün gücü zayıflar ve mavileşmeye başlar 10 yıl sonra zaten bu kendini belli eder ve değiştirmen gerekir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...