Selçuk Keleş 2 Haziran 2015 Yazar Paylaş 2 Haziran 2015 Bizim farlar kolay açılıyor. Ara ara foto at meraklandırma 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Dinçel 16 Ekim 2017 Paylaş 16 Ekim 2017 (düzenlendi) Merhabalar, 406 aracıma mercek işlemi yaptım daha önce. Ancak sol tarafı sağlam oturtamadım,bu nedenle sürekli sallanıyor,birde hafif bi yön ayarı sorunu var. Sağ tarafta ise odaklama problemi var. Sormak istediğim tekrar açtığımızda farları,odaklama ve yön sorununu nasıl çözücez. Mercek odaklama ilgili arama yaptım ama net bilgi bulamadım. Aracımla ilgili fotoğrafları ekledim. Aracımıza ait konu açabiliyormuyuz,genel olarak yapılan değişiklikler,eklemeler ile ilgili? Var ise nereye 16 Ekim 2017 tarihinde Oğuzhan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Ekim 2017 Paylaş 16 Ekim 2017 Yaptığınız uygulamaların fotoları varsa yüklermisiniz , birde 10 metre mesafeden farların düz bir duvarda yansımasını görebilirsek daha sağlıklı yorum yapabiliriz ... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Dinçel 17 Ekim 2017 Paylaş 17 Ekim 2017 16 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Yaptığınız uygulamaların fotoları varsa yüklermisiniz , birde 10 metre mesafeden farların düz bir duvarda yansımasını görebilirsek daha sağlıklı yorum yapabiliriz ... Yaptığım uygulama Aliexpress den alınma universel mercek taktım. Fotoğraf yapım aşamasında yok maalesef. Duvar fotoğrafını da akşam çekeyim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Ekim 2017 Paylaş 17 Ekim 2017 Aldığınız mercek halojen ampul h7 yada h serisi ampul yuvası mevcut ise ve xenon taktıysanı zher şekilde odak sorunu olacaktır.Önüne geçmeniz zor. H7 ampul ilede zaten bu mercekler gerekli şekilde odak yapmaktan aci olduğunuda kendi fikrim olarak rahatça söyleyebilirim.Lakin bu mercek Hella mercek kopyası ise biraz daha iyi diyebilirim.Lakin yine halojen ampul tasarımlı ise üstte yazdıklarım geçerli. Ampul yuvasına vidalanan tip ise yerine oturtmanız cidden zor ve sıkıntılı bir sıkma mantığı var.Mercek içten tam oturmuyorsa yada beraberinde yollanan silikon parçayı yanlış taktıysanız ki her mercek için yollamayabiliyorlar sıkılmayınca sallantı yapacaktır. Bu yorumu kullandığımdan değil(Çok şükür kısa far olarak hiç kullanmadım lakin lens kısımlarını çok kullandım,geniş açılı olduğu için sinyallerde güzel oluyor.Oem mercek için değişim esnasında gözlemlerime göre yazıyorum. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Dinçel 18 Ekim 2017 Paylaş 18 Ekim 2017 12 saat önce, Oktay Toker yazdı: Aldığınız mercek halojen ampul h7 yada h serisi ampul yuvası mevcut ise ve xenon taktıysanı zher şekilde odak sorunu olacaktır.Önüne geçmeniz zor. H7 ampul ilede zaten bu mercekler gerekli şekilde odak yapmaktan aci olduğunuda kendi fikrim olarak rahatça söyleyebilirim.Lakin bu mercek Hella mercek kopyası ise biraz daha iyi diyebilirim.Lakin yine halojen ampul tasarımlı ise üstte yazdıklarım geçerli. Ampul yuvasına vidalanan tip ise yerine oturtmanız cidden zor ve sıkıntılı bir sıkma mantığı var.Mercek içten tam oturmuyorsa yada beraberinde yollanan silikon parçayı yanlış taktıysanız ki her mercek için yollamayabiliyorlar sıkılmayınca sallantı yapacaktır. Bu yorumu kullandığımdan değil(Çok şükür kısa far olarak hiç kullanmadım lakin lens kısımlarını çok kullandım,geniş açılı olduğu için sinyallerde güzel oluyor.Oem mercek için değişim esnasında gözlemlerime göre yazıyorum. Aldığım mercek H1 ampül tipi. Xenon takmadım henüz,problemi halledemediğim için. Xenon için yapılmış merceklerden ama H1 ampül tipi. Montajı yaparken sol tarafın arkadaki pulunu sıyırttım biraz o yüzden tam oturmadı mercek. Şuanda da epey boşluk var ve sallanıyor. Silikon parça var arkasında,sol tarafın sorunu tamamen sıkma ile alakalı. Pafta yaptırmam gerekecek pula sökünce. Sağ taraf içinse montajı yaparken yine pul tam oturmadı,kalitesiz malzemeden yapılmış bu nedenle çabuk sıyırdı hep. Pulu zar zor sıkıştırdım sağ tarafta. Puldan sonra ampülün oturduğu metal parça var üçgen gibi,onu sıkıştırması sorun oldu,bende dyson sıktım biraz Sonrasında da ampül yerine oturmadı. Sonuç olarak 2 tarafta sökülecek tekrar. Pafta yapılacak pullara ve odaklama,merkezleme işlemi sonrası tekrar kapatılacak farlar. Fotoğraflar da umarım belli oluyordur. Sol taraf odağı iyi sadece yön ayarı sorunu var ve yükseklik sorunu var,sağ tarafta odak sorunu var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ekim 2017 Paylaş 18 Ekim 2017 (düzenlendi) Diş tazelemeyi kendin yapabileceksen uğraş.Lakin tornacya gidipte yaptıracaksan kesinlikle uğraşmanı ve harcama yapmanı tavsiye etmem.Sol tarafın iyi hali böyle ise orijianlal tas haline gelme imkanı varsa temizle kullan derim. Yakın mesafe aydınlatması aldatıcıdır.En cılız ledide taksan şaşırtır. 18 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Dinçel 19 Ekim 2017 Paylaş 19 Ekim 2017 12 saat önce, Oktay Toker yazdı: Diş tazelemeyi kendin yapabileceksen uğraş.Lakin tornacya gidipte yaptıracaksan kesinlikle uğraşmanı ve harcama yapmanı tavsiye etmem.Sol tarafın iyi hali böyle ise orijianlal tas haline gelme imkanı varsa temizle kullan derim. Yakın mesafe aydınlatması aldatıcıdır.En cılız ledide taksan şaşırtır. Diş temizlemeyi kendim yapamam sanırım ama denemem lazım, Bileyici malzemem var. Orjinal haline dönme imkanım yok maalesef. Ampül önündeki kapağı çıkardık merceği takarken ve oturtabilmek için işlem yaptık,yani geri dönüşü yok. Yakın mesafe aldatıcı ama işte mercek boşlukta olduğundan sürekli aşağı iniyor ne kadar kaldırsam da sol tarafı. Yüksekte kalsa güzel aydınlatması var. Sağ tarafta da yazdığım gibi odak sorunu var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ekim 2017 Paylaş 19 Ekim 2017 (düzenlendi) Bileyici ile olmaz.Tamamen bozarsınız.Somun dişlerinide kontrol edin.Oda bozuldu ise aynı çapta aynı diş kalbında somun bulun lakin smunda aynı malzeme olması çelit tipte varsa alın mercekte yuvayı bu saglam somun dişi ilk başlangızı düzgün sıkarsanız düzeltir.Parça yumuşak malzeme olduğu için deformeside çabuk oluyor.Mercekte sağlam monta yoksa ayarlar hiç bir işe yaramaz. 19 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Dinçel 20 Ekim 2017 Paylaş 20 Ekim 2017 Evet montaj çok önemli. Kendi el yeteneğimde çok iyi değil. Güvenip yaparım dedim ama berbat ettim. İnşallah halledicem. Yorum bağlantısı
Recommended Posts