İçeriğe Yönlendir

Peugeot 406 bi-xenon ve led modifikasyonu

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Başka mercek ölçmedim. Aklıma bi takla geldi dur deneyeyim inşallah olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eee ne geldi aklına.. sonuç ne oldu... Hala yazmamışsın :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Denemek için farı sökmem lazım :) Resimde görülen ayak 3 cm yüksekliğinde. Mercek tablasını onun aşağı deliğine alıcam (veya 2.5 cmlik ayağa da takabilirim). Tabii ayaklar yüksekte kalıcak o zaman. Merceğin tabla değil de ayakların üzerinde durması için tabla hizasından reflektörü keserek tablayı aşağı uzatıp bunu yapabilirim sanıyorum.

Değişikliği uyguladım. Mercek kafası hem 0.5 cm aşağıya alındı, cama ve tavana değmiyor hem de açı olarak daha yukarıya bakıyor. Arabaya takıp test edicem uygun zaman bulursam tabii.

Evdekiler artık mızmızlanmaya başladılar "ne zaman biticek yazdan beridir uğraşıyosun"

Cevabım belli "istediğim sonucu alıncaya kadar" :shok:

Yorum bağlantısı
Misafir

Abi senin işin baya zor.Hem farla uğraş hem evdekilerle senin derdini ben anlarım. bide sonuç alamassan,tüüü yapa yapa bunumu yaptın gibi laflar amanın aman ALLAH yardımcın olsun :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bekliyoruz... Sen üzme kendini bir kaç ay daha mızmızlanmadan bekleyebiliriz... :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Dün farın camını yapıştırmadan takıp akşam kullandım.

En önemli sorun olan kısanın aşağıda kalma sorunu çözüldü. Kısa ışık deseninin saat yönünde 1

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hadi bakalım....

Birini becerdin.. Darısı diğer fara.. :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
evet şimdi aynısını bida yaptınmı tamamdır.

:rolleyes: hmm o zaman bana bi üç ay daha mühlet verin :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

geç olsunda güç olmasın

bu arada sorucam unutuyorum hep. bu hellanın led modülleri direk araçlarda kullanılmak için üretiliyor dimi?

yani girişleri 12volt regüleli falanmı?

belki standartta kullanıldığı yerde regülatör ile beraber kullanıyordur. gerçi sen araştırmışındır ama aklıma geldi sorim dedim.

çok güzel onlar bozulmasına gönlüm el vermez yani :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
geç olsunda güç olmasın

bu arada sorucam unutuyorum hep. bu hellanın led modülleri direk araçlarda kullanılmak için üretiliyor dimi?

yani girişleri 12volt regüleli falanmı?

belki standartta kullanıldığı yerde regülatör ile beraber kullanıyordur. gerçi sen araştırmışındır ama aklıma geldi sorim dedim.

çok güzel onlar bozulmasına gönlüm el vermez yani :D

Şçi açılmıyor bakamadım. 12V ve 24V olarak üretiliyor, araştırmadım ama ek bir şeye ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Sinyaller için opsiyonel flaşör almak gerekiyor onu biliyorum.

Bozulmaz inşallah :rolleyes:

post-5-1224831935_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
:rolleyes: hmm o zaman bana bi üç ay daha mühlet verin :D

Forumun en hımbılı seçerim seni...

Demedi deme.... :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

üzerindeki yazıya bakılırsa direk olarak başka parça gerektirmeden takılıp kullanılıcak şekilde ama aslında araçtan araca değişebiliyor voltaj stabilitesi.

yani nasıl olsa tüketim değerleri çok çok düşük. 7812 regülatörü direk araya koyarak 12volt a sabitleyebilirsin iş garanti olur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şşlerden dolayı ilerleme kaydedemedim :) Evde buldum diye sevindiğim sol farın içindeki reflektör sağ reflektörmüş meğerse :D çıkma bulmam lazım. Sağ tarafı ise az sonra inip contasını düzeltip kapatmayı planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
şu uzun mercek ışık görüntülerini bi göstersen :D meraktan ölecem ya :)

İlk mesajımda vardı ışık deseni. http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...ost&p=13537

Xenon takmadım uzunlara, halojen olarak kullanacağım uzun mesafede performansı çok çok iyi. Yanarkenki görüntüsünü mü görmek istiyorsun ?

Yorum bağlantısı
Misafir
Şlk mesajımda vardı ışık deseni. http://www.geceucusu.com/index.php?s=&am...ost&p=13537

Xenon takmadım uzunlara, halojen olarak kullanacağım uzun mesafede performansı çok çok iyi. Yanarkenki görüntüsünü mü görmek istiyorsun ?

merakım şu;kısaları yaktık,uzunlarıda yaktığında kısalar sönmeyecek herhalde.kısalar+uzunlar ışıkların birleşimi nasıl oluyor?bazı kısa uzun ayrı olanlarda ışıklar birbirine karışıyorya sendekinde nasıl olacak?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evet uzun mercekli olduğu için bende merak ediyorum.

sadece uzunlar yanarkenki ışık deseninide merak ettim. uzun merceğine pek sık rastlanmıyor. resim çekersin artık bol bol.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sağ farı geçen çarşamba silikonlayıp kapatmıştım. Normalden biraz aşağıda kaldı gibi sanki, ölçüp farın ayaklarıyla halledebilirim sanıyorum. Daha önce taktığımda gayet iyiydi her seferinde başka bişeyin değişmesine alıştım artık :):yuuh: Kesilme çizgisinin solu yataydan 1 derece kadar az bişey yukarıya çıkıyordu onu düzeltmişim. Sağ sol yönünü de duvarda ölçüp ayarlamam gerekiyor. Şimdi canım çay istedi işte :) Daha çıkma far bulup ona başlıycam ohooo :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Keleş

Çıkma sol far buldum bir tane, bostancı sanayide uyanık birisi ayağı kırık farı 150'ye itelemeye çalıştı az ileride başka bir yerde 40'a buldum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çıkma sol far buldum bir tane, bostancı sanayide uyanık birisi ayağı kırık farı 150'ye itelemeye çalıştı az ileride başka bir yerde 40'a buldum.

Aldın mı... ?

Yılbaşına az kaldı.... Seçimler yakın.. :)

Yorum bağlantısı

buna zaman A kalite mercekle,xenonla gez dolan,ondan sonra yeni sistem için farı dağıt, ve eski farla yine dolan.nasıl oluyorda gezebiliyosun?.ben diğer reno kangoyla 3 gün işe gidip geldim.gece olmadan eve gidebilmek için akla karayı seçtim.abi sendede ne sabır varmış ha :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evt ya bende lagunayı satıcağım zaman xenonları çıkardığımda valla gece kullanmak istemiyodum. acayip alışıyo insan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...