İsmail Hakkı Ay 4 Ağustos 2008 Paylaş 4 Ağustos 2008 (düzenlendi) Şlk önce normal 5mm'lik Beyaz Ledlerden 4 adet temin ettim.Ve bunları delikli pertinaksa resimdeki gibi seri olarak bağladım.Daha sonra bozuk olan tavan lambamı kırdım, temas noktalarını çıkardım ve resimdeki gibi ledleri bağladım.Daha sonra yapmış olduğum bu yeni tavan ampulümü aracımın tavan lambası soketine taktım.Yalnız bir hata yapmışım delikli pertinaks bu sisteme yumuşak geldi ve lamba sisteme bağladığımda zaiyat verdi ve 3 ledle idre etmek zorunda kaldım.Size önerim bakırlı pertinaks kullanmanızdır.Resimdeki gibi gece aydınlatması 3 ledle bile mükemmel.Daha sonra değişik projelerimi burada sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Teşekkürler. 4 Ağustos 2008 tarihinde Exor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Yorulmaz 4 Ağustos 2008 Paylaş 4 Ağustos 2008 (düzenlendi) elinize sağlk güzel olmuş yanlız bu pertinaks dediğiniz bağlantı düzeneğini nerden temin edebilirim 4 Ağustos 2008 tarihinde uyorulmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Barış Günay 5 Ağustos 2008 Paylaş 5 Ağustos 2008 bu pertinaks dediğiniz bağlantı düzeneğini nerden temin edebilirimelektroniçilerden Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 5 Ağustos 2008 Paylaş 5 Ağustos 2008 Güle güle kullanın.Yalnız plaketin öbür tarafı bakır halkalı mıydı? Yorum bağlantısı
Barış Günay 6 Ağustos 2008 Paylaş 6 Ağustos 2008 Yalnız bir hata yapmışım delikli pertinaks bu sisteme yumuşak geldi Size önerim bakırlı pertinaks kullanmanızdır.Yalnız plaketin öbür tarafı bakır halkalı mıydı?büyük ihtimalle değil (: Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 7 Ağustos 2008 Paylaş 7 Ağustos 2008 Aslında ledleri seri olarak bağlamak en sağlıklısı, bende öyle yaptım tavan aydınlatmaları ve angel eye'larda fakat daha önceden paralel yapıp direnç koyduklarımdan daha memnunum Sebebi şu seri bağlantıda aracınızın dörtlülerini yaktığınızda,sinyal verdiğinizde,ya da merkezi kilit ile kitlediğinizde vs vs voltaj düşüyor ve ledler sönük yanıyor,bu durumu bizzat denedim,hatta araç çalışırkende durum aynı,güç kaybı yine var bu seferde 13,5 voltla biraz daha yüksek parlaklıkla yanan ledler dörtlü ve sinyalde 13V sevilerine düşünce yine sönükleşip-normalleşme oluyor buda denendi,benim araçta böyledir diycem ama sanmam(2001 ford focus) belki araçtaki diğer ampüllerde ledli olursa bu sorun ortadan kalkarFakat daha pratiği seri dirençli bağlantı yerine ledleri paralel bağlarsanız bu; sönükleşip-normalleşme-sönükleşip-normalleşme sinyalde,dörtlüde vs gibi durumlarda ortadan kalıkıyor (denenmiştir)Herkesin tercihi farklıdır zira led ömrü açısından seri bağlantı daha sağlıklıyken, benim gibi bu durumdan rahatsız olabilicek arkadaşlara daha baştan dirençli ve paralel bağlantıyı öneririm,led ömrünü ne kadar kısaltığını bilemiyorum,ama 2 aydır kullanıyorum ve serilerden çok daha memnunum,sonradan yaptığım serileride paralele çevirceğim üşengeçliğimi atdığım zaman(farların bile teki bitti diğerine başlayamadım)Bu bilgi led tavan aydınlatması, angel eye vs vs,led uygulamaları yapacak bütün arkadaşların aklında bulunsun Saygılar Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 19 Ağustos 2008 Paylaş 19 Ağustos 2008 arkadaşlar forumun tamamına baktım ama bulamadım led hazırlama işi nasıl oluyor onu satın mı alıyosunuz sizmi yapıyosunuz? bu çakmakların üzerindeki mavi-sarı-yeşil-beyaz lambayı 12volt 5watt a ayarlayıp led yapılırmı yada park ampülüne takılırmı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ağustos 2008 Paylaş 19 Ağustos 2008 Söze nerden başlayacağım bilemiyorum.. Kısaca;Öncelikle şuradaki konuyu okumanız ledler hakkında biraz bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır..Çakmaklardali lambalar birer leddir.. Bu ledleri tane olarak elektronikçilerden satın alıyoruz.. Elektronikçilerde size lazım olan direnç plaket gibi parçaları da bulabilirsiniz... Ledleri 12 Wolta direnç ile ayarlayabilirsiniz.. Ama 5 watt olayı farklı watt eksiğini kapatmak zordur.. Aracınız ampul kontrolü yapan bir araç değilse wattı tamamlamanız da gerekmiyor zaten... Park ampulü yapmak zordur.. Çünkü park ampulleri genelde dipsiz ampuldür.. Ha yapılır mı, yapılır... Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 19 Ağustos 2008 Paylaş 19 Ağustos 2008 (düzenlendi) araç ampül kontrolü yapıyor o yüzden çok sorun oluyor 19 Ağustos 2008 tarihinde orgeneralmail tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ağustos 2008 Paylaş 19 Ağustos 2008 O zaman ledin yanında ampulde yakmak zorundasın yapacak çok fazla bir şeyin yok... Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 19 Ağustos 2008 Paylaş 19 Ağustos 2008 bu seferde 5watt ampül+led olunca watt fazla gelecek yine sürekli konuşacak araba5 wattlık led satılırmı? aracımın tavan lambası plaka lambası park ampülü her yeri dipsiz park ampülü ile çalışıyor ben istiyorum ki tavan lambasına beyaz led takıyım istiyorum ama bu seferde onun yatağına uyum sağlamayacak çünkü yatağı normal dipsiz ampül yatağı?12 voltluk led satılırmı ? ne kadardır fiyatı ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ağustos 2008 Paylaş 19 Ağustos 2008 http://www.xenonmercek.com/ampuller.html 'de istediğin ledlerden var. Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 20 Ağustos 2008 Paylaş 20 Ağustos 2008 mehmet özyürek abi ben şimdi 3 tane beyaz led alıp bunlara 12 voltluk direnç takarsam arabaya takabilirim demi artık arabanın konuşmasını göz ardı edicem3tane ledi birleştiilebilirmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos 2008 Paylaş 20 Ağustos 2008 3 led'i seri bağla 220 ohm direncide bu ledlere seri olacak şekilde bağla.. Sorun yaşamak istemiyorsan elektriği de 7812 ile regule et...Yada;4 ledi seri bağla direnç koyma elektriği de 7812 entegre ile regule et... Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 20 Ağustos 2008 Paylaş 20 Ağustos 2008 benim bunları yapmam imkansız çok bilimsel konuşmussun abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos 2008 Paylaş 20 Ağustos 2008 benim bunları yapmam imkansız çok bilimsel konuşmussun abi Demekki sen şurayı okumadın...http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=988 Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 21 Ağustos 2008 Paylaş 21 Ağustos 2008 mehmet özyürek abi seni birgün bir yerde görürsem varya hemen seni sanayiye götürürüm led yaptırrım sana taktırırım senin gibi birine ihtiyacım var Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ağustos 2008 Paylaş 21 Ağustos 2008 arkadaşlar forumun tamamına baktım ama bulamadım led hazırlama işi nasıl oluyor onu satın mı alıyosunuz sizmi yapıyosunuz? bu çakmakların üzerindeki mavi-sarı-yeşil-beyaz lambayı 12volt 5watt a ayarlayıp led yapılırmı yada park ampülüne takılırmı ?Piyasadaki sıradan ledlerle 5W yapamazsın, 80 tane falan bağlaman lazım O nedenle direnç falan ekleyip sarfiyatı yüksek göstermen lazım. Hazır olanlardan kullan, uyarı veriyorsa hiç bulaşma. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ağustos 2008 Paylaş 21 Ağustos 2008 (düzenlendi) mehmet özyürek abi seni birgün bir yerde görürsem varya hemen seni sanayiye götürürüm led yaptırrım sana taktırırım senin gibi birine ihtiyacım varMaraş, hiç gitmediğim ve yakın planda da gitmeyi düşünmediğim bir yer ... İşin zor... 21 Ağustos 2008 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts