İçeriğe Yönlendir

Submarine Lambası İçin Led Tavsiyesi ve Bağlantısı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

• 8 ay sonra...
Kaan Kara1679652638

Bende iç kapı kollarına , cam düğmelerinin boşluğuna ve tavana submarine aydınlatma yapmak istiyorum.

ama sorun şudur, ben bu malzemeleri nereden alabilirim? neler gerekli? konuları okudum ama tam liste yapamadım ve nereden alacağımı bilmiyorum :(

yardımcı olursanız çok çok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Bende iç kapı kollarına , cam düğmelerinin boşluğuna ve tavana submarine aydınlatma yapmak istiyorum.

ama sorun şudur, ben bu malzemeleri nereden alabilirim? neler gerekli? konuları okudum ama tam liste yapamadım ve nereden alacağımı bilmiyorum :(

yardımcı olursanız çok çok sevinirim :)

elektronik malzeme satan yerlere bakın...

gerekli malzemeler, led , direnç, havya, lehim teli,makaron, elektrik bandı, keski vs...

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Eren Kahya

Arkadaşlar merhaba,

jetta mk5 aracıma (primeline olduğundan submarine light mevcut değildi) aliexpres ten submarine light olanından aldım geldi bugün bir hevesle taktım sokette işlem yapmadan ışıklar parklar açıkken direk yanıyor herhangibir kablo çekme vb duruma gerek kalmadı ama malesef sonuç hüsran oldu...

submarine light ın ışığı çok zayıf kaldı arkadaşımın passatında vites bölgesi gayet güzel aydınlatırken benimki zifiri karanlıkta bile çok zayıf bu konuda tecrübeli abilerimden ve arkadaşlarımdan yardım bekliyorum nasıl ıstediğim ışık şiddetini alabilirim?

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Tahminime göre resimden anladığım kadarı ile smd led kullanılmış gibi.Yanmıyor iken ledin görünüşünü resmedip eklerseniz yardımcı olur.

Smd led ise bu ledleri 3mm led ile değişirseniz istenilen ışığı alırsınız.3mm led kullanılsa idi en zayıf ışıkta bile ışığını görürdünüz.

Linkteki led tipinden olacak.

http://www.marketdijital.com/3MM-Ultra-Kirmizi-100-Adet,PR-787.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Kahya
11 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Tahminime göre resimden anladığım kadarı ile smd led kullanılmış gibi.Yanmıyor iken ledin görünüşünü resmedip eklerseniz yardımcı olur.

Smd led ise bu ledleri 3mm led ile değişirseniz istenilen ışığı alırsınız.3mm led kullanılsa idi en zayıf ışıkta bile ışığını görürdünüz.

Linkteki led tipinden olacak.

http://www.marketdijital.com/3MM-Ultra-Kirmizi-100-Adet,PR-787.html

Oktay abi öncelikle ilgin için teşekkür ederim fotoğrafları ekliyorum...vw kullanıcısı bir arkadaş bu akımın parklardan geldiğini o yüzden düşük olduğundan bahsetti bana pek mantıklı gelmedi sen ne diyorsun bu konuda.smd ise osöktürüp yuvanın içine 3mm led sığar mı direk yoksa tadilat yapmamız gerekir mi?3mm led bu akımda çare olur mu kesin abi ?

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

Öncelikle voltajı başka bir kaynaktan vererek deneme yap değişme olacak mı kontrol et... eğer gene zayıfsa 2tane ledi kontrol eden 1 adet direnç var onu değiştirirsen sorun çözülür ama bir o kadar da ledlerin ömrü kısalacaktır.

edit: 3mm dar açılı kullanmana gerek yok o ledler yeterli oluyor... (eski aracımda direnç değiştirerek güçlendirmiştik.)

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
17 saat önce, Eren Kaya yazdı:

Oktay abi öncelikle ilgin için teşekkür ederim fotoğrafları ekliyorum...vw kullanıcısı bir arkadaş bu akımın parklardan geldiğini o yüzden düşük olduğundan bahsetti bana pek mantıklı gelmedi sen ne diyorsun bu konuda.smd ise osöktürüp yuvanın içine 3mm led sığar mı direk yoksa tadilat yapmamız gerekir mi?3mm led bu akımda çare olur mu kesin abi ?

Park akımı falan diye bir şey söz konusu değildir.Akım akü akımıdır,volatj akü voltajıdır. 

Lede baglı olan direnç ne ise onunla alakılı bir durumdur.Ledin akımı bu dirençle sağlanır.Bunuda baglı olan direncin degerini görebilirsek net söylenebilir.Fakat resimde eklemişsiniz ve çok net değil,smd lede benziyor.Açıkcası emin olamadım.Smd ise Bu ledler çok geniş açılıdır,direnci değişincede ışık güçleneceği için orta konsola ledin önündeki siyah yuvanın çapına paralel olarak tabanda açılı ışık oluşacak.Önce isterseniz Fatih arkadaşımızın deneyimine paralel dediği gibi direnci değişitirin,Canlı gören sizsiniz önceki mesajda eklediğim resimdeki led benziyor ise zaten işe yarayacaktır.İstediğiniz alamaz iseniz 3mm 30 derecelik led değişimi fazlası ile çare ve kafi gelecektir.

3mm led rahatça sıgar sıkıntısı olmaz.

5.JPG

3.JPG

4.JPG

7.JPG

227.jpg

225.jpg

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Kahya

Fatih ve oktay abi teşekkür ederim Allahın izniyle dirençle halledebilirsek süper olacak...arka tarafın fotosunu ekliyorum direnç burada hangi bölgede ?benim hevesim var fakat elektrik bilgim iyi değil kusuruma bakmayın.. ambiyanslar için okuma lambalarından haricen direnç var mı fatih hocam yoksa ortak bir dirençmi kullanıyorlar ? Bölgeyi söylerseniz benimkini söker daha yakın fotoda çekerim.

oktay abi eline sağlık çok güzel olmuş çalışman bunu görünce çinden alacağıma keşke sana göndrrseydim kargoyla mevcut lambayı senin aldığın ışık tam olması gerektiği gibi maşallah.

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bu kısım lehim yüzü.Direnç kısmı altta kalıyor.Plastik perçinleme yapılmış olduğu için onları maket bıçagı ile kesip açınca resmedersen işaretleyelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Kahya
20 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Bu kısım lehim yüzü.Direnç kısmı altta kalıyor.Plastik perçinleme yapılmış olduğu için onları maket bıçagı ile kesip açınca resmedersen işaretleyelim.

Oktay abi dirençlerin fotosunu çektim yandan rengi ve formu belli oluyor yanlız her bir panelin altında 2 şer adet var gibi 2 + 2 şeklinde mi değiştireceğiz dirençleri daha yüksekleriyle kaçlık direnç taktırmam lazım ? Plastik kaynağı maket bıçağı ile açtıktan sonra kapatırken ne kullanmamız lazım?bide bazı konularda okuduğum ısınma problemini yaşar mıyım?

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

3.9 k ohm çeyrek watt  direnç olarak okudum.Bu direnç ledlere bağlı ise aynı degerde direnci alt lehim yüzünden paralel bağlayarak ideal ışık alınabilir.Plastik perçinleri kesmenize gerek kalmaz.

2 lede ayrı ayrı bu degerde direnç bağlı ise diğerinede aynı degeri kullanarak o dirence alt lehim yüzünden paralel bağlarsınız.Yani her d,irence aynı degerde direnç alınıp paralel bağlanacak.

Isı sorunu olmaz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Eren Kahya
On 3 Temmuz 2016 at 21:17, Oktay Toker yazdı:

3.9 k ohm çeyrek watt  direnç olarak okudum.Bu direnç ledlere bağlı ise aynı degerde direnci alt lehim yüzünden paralel bağlayarak ideal ışık alınabilir.Plastik perçinleri kesmenize gerek kalmaz.

2 lede ayrı ayrı bu degerde direnç bağlı ise diğerinede aynı degeri kullanarak o dirence alt lehim yüzünden paralel bağlarsınız.Yani her d,irence aynı degerde direnç alınıp paralel bağlanacak.

Isı sorunu olmaz.

Oktay abim sana ulaşamıyorum pm de gitmiyor 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Arıkan

Benim araçta kullandığım W8 tavan lambasının ambiyans aydınlatması ile aynı sizdekiler. Kullanılan led 3mm LED. Ben ürünü aldığımda LED'ler bozuk şekilde aldım. 3mm LED'leri değiştirdim. Açısı çok dar kaldığı için ve görüntüde hare oluşturduğu için önlerini hafif zımparaladım. 

Bendekinde 2 led seri bağlı ve bir dirençle sürülmüş. Sizde durum farklı olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Selçuk Keleş
On 15.04.2007 at 14:41, Mehmet Özyürek yazdı:

Gerekli Malzemeler: 1 adet 2.9 - 3.5 V, 15000-20000 mcd, 15 derece, yeşil renkli led. 1 adet 600 ohm direnç. 20 cm çiftli kablo, 1,5 merte tekli kablo.

Gerekli ekipman: Lehim tabancası, lehim, pasta, matkap, 5 mm matkap kalemi, düz tornavida, yıldız tornavida.

Şlk önce sigorta kutusunun kapağını açıp park lambasının 47 nolu park lambası sigortasının çıkışından elektrik aldım.. Kamloyu, kapı kenarı, sol direk tirm kenarından geçirerek tavan lambasına ulaştırdım.. (Bunu kararan aynayı yaparken yapmıştım)

60565244cv9.th.jpg

Sonra, tavan lambasını aşağıda resimdeki işaretliğim yerden düz tornavida yardımı ile çerçevesini ise yine aşağıdaki resimde işaretlediğim şekilde yıldız tornavida yardımı ile sabitleyen iki vidayı çıkararak söktüm.

69717792wc2.th.jpg 82847177il6.th.jpg

Çerçeveyi söktükten sonra tam ortalı şekilde, 5 mm matkap kalemi ile deldim, Bu deliğe ledi yerleştirerek ve lehim tabancası ile ısıtarak sabitledim.

97753573cm0.th.jpg 95045630pu3.th.jpg

Tavan lambasından şasiyi aldım, sigorta kutusundanda elektriği almıştım zaten, kabloları bağladım.

91178824dn4.th.jpg

Bunlarda resimler

33195027eg3.jpg

38514127ef0.jpg

(gece çekimlerini akşam eklerim artık)

Vay bee neredeyse forumun en eski mesajlarından biri bu :) 

Yorum bağlantısı
Aydın Akın
(düzenlendi)

Ahanda ortlak ?

tarihinde Aydın Akın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ergun Kayıran

Değerli arkadaşlar,

daha evvvel eski aracımda deneyerek güzel sonuç aldığım submarine aydınlatması için 5mm 30 derece açılı led kullandım.

uygun biryerden akım çektim ama gel gelelim bağladığım led pırpır ederek yanıyor.

bu durum daha evvel başıma gelmemişti. Nasıl çözebilirim bu problemi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Elektrigi aldıgınız yerde düz değil de kare dalgalı frekanslı voltaj olabilir.

Bu durumda elektrigi direk akü kutup başından çekmeniz gerekir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
On 23.02.2021 at 22:19, Ergun Kayıran yazdı:

Değerli arkadaşlar,

daha evvvel eski aracımda deneyerek güzel sonuç aldığım submarine aydınlatması için 5mm 30 derece açılı led kullandım.

uygun biryerden akım çektim ama gel gelelim bağladığım led pırpır ederek yanıyor.

bu durum daha evvel başıma gelmemişti. Nasıl çözebilirim bu problemi?

Elektriği nerden aldınız.. 

Yanarken mi pırpır ediyor yoksa sönmesi gerektiği halde mi pırpır ediyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ergun Kayıran
On 27.02.2021 at 16:47, Mehmet Özyürek yazdı:

Elektriği nerden aldınız.. 

Yanarken mi pırpır ediyor yoksa sönmesi gerektiği halde mi pırpır ediyor. 

Yanarken pırpır ediyordu ama Mustafa bey in tavsiyesiyle elektrik aldığım yeri değiştirdim pırpır etmeden yanıyor artık. Dediği gibi kare dalgalı frekans olan bir kablodan almışım galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Çağlar Bayur
Mehmet Özyürek1679652571 yazdı:

Mondeo'ya Submarinelight yaptım...

Elektrikli kararan ayna takarken tavan lambasına parklardan elektrik götürmüştüm zaten..

Açı vermekte focusa göre biraz daha zorladım... Çünkü;

Kararan aynam görüyordu ledi ve bişey zannedip kararıyordu...

Bu sorunu da ledi geri çekerek aştım.. Deliğin iç kısmını siyaha boyadım.. Parlamayı da göremiyor artık aynam..

Dar açılı yeşil led (15 derece)

1 kohm direnç

http://pic1.resimupload.com/r5/resim_596712989.JPG

http://pic1.resimupload.com/r7/resim_502172720.JPG

http://pic1.resimupload.com/r4/resim_915358063.JPG

fotolar uçmuş ama

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...