İçeriğe Yönlendir

Submarine Lambası İçin Led Tavsiyesi ve Bağlantısı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Gerekli Malzemeler: 1 adet 2.9 - 3.5 V, 15000-20000 mcd, 15 derece, yeşil renkli led. 1 adet 600 ohm direnç. 20 cm çiftli kablo, 1,5 merte tekli kablo.

Gerekli ekipman: Lehim tabancası, lehim, pasta, matkap, 5 mm matkap kalemi, düz tornavida, yıldız tornavida.

Şlk önce sigorta kutusunun kapağını açıp park lambasının 47 nolu park lambası sigortasının çıkışından elektrik aldım.. Kamloyu, kapı kenarı, sol direk tirm kenarından geçirerek tavan lambasına ulaştırdım.. (Bunu kararan aynayı yaparken yapmıştım)

60565244cv9.th.jpg

Sonra, tavan lambasını aşağıda resimdeki işaretliğim yerden düz tornavida yardımı ile çerçevesini ise yine aşağıdaki resimde işaretlediğim şekilde yıldız tornavida yardımı ile sabitleyen iki vidayı çıkararak söktüm.

69717792wc2.th.jpg 82847177il6.th.jpg

Çerçeveyi söktükten sonra tam ortalı şekilde, 5 mm matkap kalemi ile deldim, Bu deliğe ledi yerleştirerek ve lehim tabancası ile ısıtarak sabitledim.

97753573cm0.th.jpg 95045630pu3.th.jpg

Tavan lambasından şasiyi aldım, sigorta kutusundanda elektriği almıştım zaten, kabloları bağladım.

91178824dn4.th.jpg

Bunlarda resimler

33195027eg3.jpg

38514127ef0.jpg

(gece çekimlerini akşam eklerim artık)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gece yolculuğunda kullanmak için mi bu ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ya kullanmaktan ziyade bir çeşit görsellik.. Aslında 10-15 gündür kullanıyorum.. Yalnız işe yarayıp yaramayacağından, emin olmadığım için ledi sabitlememiştim.. Şşe yaradığını görünce sabitlemeye karar verdim..

Ha olmazsa olmaz mı, değil.. Ama bence güzel ve kullanışlı bir detay..

Şöyle bir ışık veriyor.

dsc08118pj3.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Göker Derya1679652568

Uygulama kusursuz,ayrıca ledin baktığı yeri de güzel ayarlamışsınız,tebrikler...

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

bende özendim valla ya

ama sigortadan falan kablo çekmeden tavandaki aydınlatmaya gelen elektrikten bi şekilde yapabilirmiyiz bunu acaba?

yani farı açınca yanması önemli değil gündüzde yansa olur ki benim farım herzaman açık zaten.

elektiriği aydınlatmadan alsam o zaman araba kapalıykende yanar. fakat aklıma şu geldi benim arabada mesela iç aydınlatmayı açık bıraktınız gittiniz diyelim 20 dakika sonra iç aydınlatmayı söndürüyor. ama acaba 20 dakika sonra genel olarak oranın elektriğinimi kesiyor yoksa lamba yandığı zamanmı bu 20 dakika süreci başlıyor onu bilemiyorum. eğer herzaman 20 dakika sonra elektriği kesiyorsa o zaman direk ordan alıp yapim ben arabayı kilitledikten sonra 20 dakika yansın önemli diil zaten.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

aaa çok güzel bişi geldi aklıma

ledle direncin yanına birde diyot eklersek eğer araba çalıştığı zaman yanıcak şekilde ayarlayabiliriz.

nasıl derseniz araba kapalıyken 11 12 olan akü voltajı araba çalışırken 14.5 seviyelerinde oluyor. uygun diyotu koyarsak voltaj 13 13.5 u geçtikten sonra led yanabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben bu forum işini çok seviyorum yaw.. Çok ilginç vede enteresan fikirler çıkıyor ortaya..

Diyot düşüncen çalışır bence.. Ama 12 voltta açmayıp 13 voltta açacak bir diyotu bulmak ne kadar kolaydır bilmiyorum..

Tavan lambası olayına gelince.. Sizin araçta gecikmeli sönen tavan lambası varsa okuma lambasıda vardır. Okuma lambasının elektriği ise sabittir.. Sürekli yansın dersen okuma lambasının elektriğinden alırsın ve sürekli yanar..

Ben daha önce kararan ayna için elektriği çekmiştim zaten.. Şimdide direk o elektriğe bağlayıverdim..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

evt okuma lambası var ama tavan lambasıda zaten 2 konumlu olduğu için ordada sürekli elektrik var. elle yakma konumu için. işte benim bahsettiğim orasıydı onu elle açıp öle bırakıp kilitlesen bile arabayı 20 dakika sonra söndürüyo. ama diyot işi olursa o çok daha güzel olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir arkadaşım bu ledin elektriği konusunda bir fikir verdi bu fikirde güzel.. Elektriği göstergelerin aydınlatmasından alacağım bu sayede ışığını kısıp açabileceğim.. En uygun yerde çakmağın aydınlatması galiba..

Deneyeceğim bunu..

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...

Mehmet hocam harika bir çalışma olmuş,ayrıca bir elektrikçinin yapabileceği işleri nasıl yaptın anlamış değilim. Netice itibarı ile taktir ile karşılıyorum. Yeni projeler yeni keşifler bekliyorum. Bu arada passatta senin yaptığının aynısı fabrika çıkışı var tek led le ciddi bir aydınlatma sağlamışlar gerçekten çok başarılı.

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

Şahane olmuş Mehmet bey gene döktürmüşsünüz :dance3:

şimdi sıra bence pedalların oraya kapı acıldıgında yanan bir ışık koyma işleminde :vreka:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet hocam harika bir çalışma olmuş,ayrıca bir elektrikçinin yapabileceği işleri nasıl yaptın anlamış değilim. Netice itibarı ile taktir ile karşılıyorum. Yeni projeler yeni keşifler bekliyorum. Bu arada passatta senin yaptığının aynısı fabrika çıkışı var tek led le ciddi bir aydınlatma sağlamışlar gerçekten çok başarılı.

Sağolun arkadaşlar..

O passattaki ledden bulamıyoruz ki buralarda Hocam.. :dance3:

Bu güne kadar araçta yaptığım led uygulamaları;

Submarinelight,

Tavan aydınlatmasının değiştirlmesi,

Plaka aydınlatmasının değiştirlmesi,

Işığı olmayan torpidoya ledli aydınlatma yapılması,

Yetersiz olan bagaj aydınlatmasının güçlendirilmesi.

Planımda ve aşağı yukarı hazır sayılanlar;

Ayak bölgesi aydınlatması,

Şç kapı kollarının aydınlatması..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Önce amerikadan bi stop almam lazım..

Benim stobu çok düşünüyorum ama bir şekil veremiyorum :dance3:

Yorum bağlantısı

Geçenlerde bir doblo gördüm ve çok şaşırdım çünkü arabanın içinde ledli aydınlatmalar vardı. Kapı eşiğine güçlü ledlerle bmw,passat vs gibi yazılar yazıyorlar konsolu göğüsü aydınlatıyorlar. Kulağa itici geliyor ama öz gözünüzle görünce çok beğeniyorsunuz. Denk gelirde resim çekebilirsem sizlerle paylarşırım.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Sercan Keklik

Forumda aradım fakat belli bi başlık bulamadım :)

nette gezinirken şu aracın fotograflarını buldum

dsc0350242ql9.jpg

dsc035024di2.jpg

dsc0350245mb8.jpg

Ali Elöver isimli bir beyfendinin aracıymış. Uygulamadaki Işık gücü ve işçilik bence oldukça güzel.. Bu konuda daha önce bir çalışması olan varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Ben eski arabama yapmıştım... Detaylar burada

Ali Elöver isimli bir beyfendinin aracıymış.
Bu araç çok dolu bir araçtı... Tek eksiği de bu submarine olayıydı.. onuda Ali kendi yapmıştı... tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

Mehmet abi tanıyorsun sanırım sahıbını :) siteye üye yapsana kendisini..

ben ışık gücünü ve yapılan işlemi kullanılan mazemeyi vs.. cok merak ediyorum açıkcası.. Benzer bir şeyi düşünmeye başladım şu an, hatta biraz önce indim arabaya baktım nereye ne yapabilirim diye :)

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...