Serkan Çalışkan 31 Mart 2008 Paylaş 31 Mart 2008 (düzenlendi) aracımda sorun diye nitelendirdiğim şu...farlarımı ilk yaktığımda xenonlardan biri ilk açılışta sarı yanıyor diğeri beyaz...daha sonra normale dönüyor...bu vesile ile iki ampulude değiştirdim fakat hala sorun devam ediyor..yardımcı olursanız sevineceğim...teşekkürler 31 Mart 2008 tarihinde anexzap tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Bu bir sorun değil ki, ısınma bittikten sonra ikisi de beyaz rengini alıyorsa problem yok demektir. Isınma esnasındaki renklenme hem balast hem de ampulün tipi ile ilgili. Kafaya takılcak bir durum yok bence ama istersen balastlarını sağ sol değiştirip deneyebilirsin. Muhtemelen balastla birlikte sarı yanan taraf ta değişicektir. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Bu olay markaya göre baya değişiyor yapılarından dolayı.Bir dönem ben Lagunada tek ampul philips teki osram kullanmıştım. Gerçekten ilk açılışta çok alakasız renklerle başlarlar 20 30 saniye sonra aynı renge ulaşırlardı.Ampullerin yapısındandır büyük ihtimal. Veya Voltron unda dediği gibi ateşleyicilerde sebep olabilir. Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 9 Ekim 2008 Paylaş 9 Ekim 2008 evet benim bir tanıdığım 6000k lık xenon kitinin sağ taraftaki balastı bozuldu yenisi aldı şimdi ikisi arasında renk farkı var ısınma bittikten sonra bile renk farkı normale dönmüyor yeni aldığı balast daha beyaz yanıyor (ampüllerde değişiklik yapmadı ) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Ekim 2008 Paylaş 9 Ekim 2008 evet benim bir tanıdığım 6000k lık xenon kitinin sağ taraftaki balastı bozuldu yenisi aldı şimdi ikisi arasında renk farkı var ısınma bittikten sonra bile renk farkı normale dönmüyor yeni aldığı balast daha beyaz yanıyor (ampüllerde değişiklik yapmadı )Ampulü de bozmuştur. Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail 9 Ekim 2008 Paylaş 9 Ekim 2008 eğer aynı markanın balastını almadıysa yani balastlar arasında marka farkından olabilirmi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ekim 2008 Paylaş 10 Ekim 2008 eğer aynı markanın balastını almadıysa yani balastlar arasında marka farkından olabilirmiBalastın renge etkisi yoktur. Sadece elektrik sağlar. Problem ampullerin ve balastların kalitesizliğinden ve kalite standardının olmamasından kaynaklanıyor. Standardı olsaydı uyumlu olurdu, birbirine karıştırılınca değişik tepkiler veriyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts