İçeriğe Yönlendir

İlk açılışta farklı renkte yanan xenonlar

Serkan Çalışkan

Recommended Posts

Serkan Çalışkan
(düzenlendi)

aracımda sorun diye nitelendirdiğim şu...farlarımı ilk yaktığımda xenonlardan biri ilk açılışta sarı yanıyor diğeri beyaz...daha sonra normale dönüyor...bu vesile ile iki ampulude değiştirdim fakat hala sorun devam ediyor..yardımcı olursanız sevineceğim...teşekkürler

tarihinde anexzap tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu bir sorun değil ki, ısınma bittikten sonra ikisi de beyaz rengini alıyorsa problem yok demektir. Isınma esnasındaki renklenme hem balast hem de ampulün tipi ile ilgili. Kafaya takılcak bir durum yok bence ama istersen balastlarını sağ sol değiştirip deneyebilirsin. Muhtemelen balastla birlikte sarı yanan taraf ta değişicektir.

post-5-1207035851.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

Bu olay markaya göre baya değişiyor yapılarından dolayı.

Bir dönem ben Lagunada tek ampul philips teki osram kullanmıştım. Gerçekten ilk açılışta çok alakasız renklerle başlarlar 20 30 saniye sonra aynı renge ulaşırlardı.

Ampullerin yapısındandır büyük ihtimal. Veya Voltron unda dediği gibi ateşleyicilerde sebep olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Guest orgeneralmail

evet benim bir tanıdığım 6000k lık xenon kitinin sağ taraftaki balastı bozuldu yenisi aldı şimdi ikisi arasında renk farkı var ısınma bittikten sonra bile renk farkı normale dönmüyor yeni aldığı balast daha beyaz yanıyor (ampüllerde değişiklik yapmadı )

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
evet benim bir tanıdığım 6000k lık xenon kitinin sağ taraftaki balastı bozuldu yenisi aldı şimdi ikisi arasında renk farkı var ısınma bittikten sonra bile renk farkı normale dönmüyor yeni aldığı balast daha beyaz yanıyor (ampüllerde değişiklik yapmadı )

Ampulü de bozmuştur.

Yorum bağlantısı
Guest orgeneralmail

eğer aynı markanın balastını almadıysa yani balastlar arasında marka farkından olabilirmi

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
eğer aynı markanın balastını almadıysa yani balastlar arasında marka farkından olabilirmi

Balastın renge etkisi yoktur. Sadece elektrik sağlar. Problem ampullerin ve balastların kalitesizliğinden ve kalite standardının olmamasından kaynaklanıyor. Standardı olsaydı uyumlu olurdu, birbirine karıştırılınca değişik tepkiler veriyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...