İçeriğe Yönlendir

Mercedes Benz C200 Xenon sorusu


Onur Arslan1679652570

Recommended Posts

Onur Arslan1679652570

Selamlar, yine ben :D

Yakın zamanda babama 2000 model bir C200 bulup aldık, aracın farları aslında baya güzel aydınlatıyor ama Xenon olmaması böyle bir otomobile de yakışmıyor diye düşünüyorum :p Sarı sarı geziyor adamcağız :p

Fakat benim 207'deki gibi güzel bir sonuç alır mıyız, yoksa daha kötü mü yaparız, ondan emin olamıyorum. Bu kasa makyajsız, yani farlar mercekli değil fakat benzer modellerdeki E serilerinde de standardında mercekli olmayıp, donanımında Xenon olan araçlar vardı. Ara sıra yolda bizimkiyle aynı fara sahip ama Xenon'lu C'ler görüyorum, bunlar standart donanımdaki Xenon mu yoksa sonradan takılma kitler mi emin olamıyorum. Aydınlatma olarak bir süre önlerinde gittim ve problem olmadığını gördüm. Tabi bizim takmak istediğimiz kit aynı şekilde sonuç verecek mi, orası şüpheli.

Babam Cenmax'da Cyclone kit fiyatı sormuş, herhalde H7 olması lazım farların. 400 lira gibi montaj dahil fiyat vermişler. Babamın asıl derdi park sensörü yaptırmak ama hazır oradayken Xenon da aldırayım diyorum :) Forumda konuları biraz taradım ama C serisi ile ilgili konuya rastlayamadım.

Sanırım Voltron bizim forumda bir cevap vermişti ama hatırlayamadım, şimdi bir yandan da onu arıyorum :)

Bunun haricinde tecrübesi olan, bu araçta nasıl sonuç alınıyor gibi bir bilgisi olan varsa, ben de bilgilenmek isterim. Yoksa deneme-yanılma yöntemiyle tecrübe edeceğiz artık sanırım :)

Diğer bir ihtimal; aslında en güzel uygulama bu olur; makyajlı kasanın orj. mercekli farlarını bulup uygulamak, gerçi ona babam pek yanaşmaz. Hadi öyle yapabildik diyelim, bu farların otomatik seviye ayarı vs.'si oluyor yanılmıyorsam, galiba ondan mahrum kalacağız.

Yeterince bıktırdım sanırım :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şlk serisinde parabolic (desenli) halojen ve xenon farları var C'lerin. Reflektörlü olduğundan D2R ampul kullanıyor yani gördüklerin oem xenonlu olan araçlardır bence. Makyajlanınca şeffaf free form halojen ve elipsoidal (mercekli) farlara geçilmiş.

Mercedeslerin göz almayan xenon farlarını hep takdir etmişimdir özellikle de E serisine hayran kalmamak elde değil. Ancak senin de bildiğin gibi denemeyle anlaşılabilecek bir durum bu, fazla masraf olmayacağından kiti deneyin derim ben. Öteki türlü mercekli farın kasası sığacak mı, araç beyni tanıyacak mı, uğraşıp da soketleri uyduracak usta bulunacak mı ayrı bir macera konusu olacak bu. :) Şu anki seviye motoru muhtemelen mercekli fara uyacaktır.

post-5-1202767955.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

xenon farların seviye motorları step motor. halojenlerinki servo motor oluyor. o yüzden şekillerinde farklılıklar olması mümkün. bazı araçlarda tipleri tamamen farklı olabiliyor. mercekli far almadan önce buna dikkat edin. çünkü uymazsa step motor alırız deme şansınız yok. araç step moturu kontrol edemez. bencede en güzeli kit takıp bir denemek. parabolic camlı farınız olduğu için karşıdan geleni çok rahatsız etmeyecektir.

e200 lerin xenonlarına bende hastayım. eğer 5.20 almasaydım w210 kasa alıyordum. hatta kaç tane bakmıştım ama bir anda 5.20 ye döndüm. onların böle tabak gibi bembeyaz yanan farları çok hoş görünüyor gerçekten

Yorum bağlantısı
Can Ekin

hayırlı olsun Onur öncelikle :)

walla tabiri caizse bu far konusunda oldukça "kaşar"landım, üşenmez far falan arardım arabaya ama araba peder in olunca tabi işler değişiyor işin doğrusu ben parabolic farlı araçlara sonradan takılan xenonların çirkin durduğu kanısındayım çnkü acayip mavi-mor bi görüntü oluşuyor piyasadaki çoğu xenon larında renginden dolayı..tabi çoğu 8000K takmış olabilir ama çoğu 6000K bile neredeyse oldukça mavimsi..

benim tavsiyem mtec-interpower ın fln 6000K sını denemenizden yana olur..

yada bulabilirseniz philips 4300k derim tabi ki..

Yorum bağlantısı
Onur Arslan1679652570

Cevaplar için çok teşekkürler...

Deneyeceğiz bakalım, önceliğimiz park sensörü, onu yaparken Xenon'u da aradan çıkaracağız artık. Şu havaların düzelmesini bekleyeceğiz galiba :)

Yaptırdığımızda fotoğraflarını çekip onayınıza sunacağım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...