Emre Bozkurt1679652576 17 Aralık 2007 Paylaş 17 Aralık 2007 Arkadaşlar selamlar ,sizlere birkaç sorum olacaktı cevaplayabilirseniz çok yararı olacak.soru1. H4-3 tipi motorlu ampule sahip xenon farım kısa ve uzunlarda gayet başarılı güzel gösteriryor. ancak hızlı sellektör yapmıyor , yani far ayar kolunu çektiğinizde anlık sellektör yapmıyor , iyice geriye çekip uzunlara geçip tekrar geriye çekip kısalara geçmekle sellektör yapabiliyorum, gerçi çok önemli bişi değil ama neden üstüste ve kısa aralıklarla sellektör yapamayayım. sorunun çözümü bağlantıda ise nasıl bi değişiklik yapılabilir yoksa ampul motoru saniyede birkaç kez gidip gelmelerde çabukmu bozulacağından firma önlem olarak böyle yapmış.soru 2.xenonları taktırdım gece uzun yolda kullandım karşıdan gelenlerce uyarı hiç almadım genede far ayarı yaptırayım mı , iyileştirme yapacağız derken bozulurmu , bizim burda öyle ayar falan anlayan usta yok gibi. (akıllı servis zaten hiç yok)soru 3. önce 8000k taktırdım fazla mavi geldi gözüme, genç işi , kafama yatmadı. 6000k ile değiştircekler ancak nette baktım 6000knın ışık şiddeti\lümen değeri 8000k dan yüksek buda merceksiz fara sahip aracımda karşıdan gelenleri rahatsız edermi yoksa 8000 rahatsız etmiyorsa 6000 hiç rahatsız etmezmi . soru 4. xenon farlar, kullanıcı sürücünün gözünü yorarmı , K değeri artıkça ve lümen düştükçe göz dahamı dinlenik olur yoksa yorulurmukonuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 17 Aralık 2007 Paylaş 17 Aralık 2007 cevap1:yazdığını anladım h4 ampül itibari ile tek ampüleden beslendiği için ve en önemlisi xenon ampüller halojen ampüllere göre geç ısındığı için anlık selektör yapamıyorsun,sen kolu çekip uzun kısa geçerken o zaman kadar ampül anca ısınıyor ve sellektör imkanı veriyor,h4 kullananalar genelde sellektörden yoksuntur onun için burada bi sorun yokcevap2:yolu ii görüyorsan ve uyarı almıyorsan sorun yok ancak yinede ayar yaptırmanda fayda var diye düşünüyorum.cevap:3 bence en güzelini yapmışsın 6000 seçmekle,mercekli farın olsa 4300k tak diyeceğim ama merceksiz farların onun için 6000k iyidir,bir parça karşıdan gelenleri rahatsız eder ama o kadar rahatsız edeceğini sanmıyorum.cevap4:xenon far insanın gözünü yormaz,6000k değeri yüksek demişsin 4300k lümen değeri 3200 ve 6000kden daha ii gösterir,sen 6000 takıyorsun onun içi sorun yok. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Aralık 2007 Paylaş 17 Aralık 2007 Makaleler - Seviye ayarı linkinden ayarlayabilirsin farlarını. Gözü yormayan ve en optimum göz hassasiyetini sağlayan gün ışığı değeri 4100K-5000K arasıdır. Lümen dediğimiz ışık miktarı ise bununla bağlantılı değil, ışık miktarı çok olsa bile göz hassasiyeti düşükse (yüksek kelvin) aydınlatma çok da verimli olmaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 17 Aralık 2007 Paylaş 17 Aralık 2007 1 bencede önlem olarak yapılmıştır2 uyarı almadıysan ve önünü görüyorsan gerek yok ama genede sitedeki ayar bölümünü bir incele.3 arada çok bariz bir fark olmaz 8000 de kimse uyarı vermediyse 6000 dede bence vermezler.4 K değeri arttıkça ışık şiddeti sizinde dediğiniz gibi düşer o yüzden daha zor görürsünüz gözler daha çok yorulur.standart ampullerin 4300K olmasının sebebi budur. insan gözü performans aydınlat gibi konular açısından en uygun değer 4300 dür. Yorum bağlantısı
Emre Bozkurt1679652576 17 Aralık 2007 Yazar Paylaş 17 Aralık 2007 (düzenlendi) uaca cevapların için teşekkür ederim 6000 olayına fazla kafayı takmıştım rahatlattın beni teşekkürler tekrar , ancak ilk sorumda bahsetmek istediğim motorlu H4-3 tipli ampulum(tek ampul uzun kısa olayını ileri geri haraket ederek gerçekleştiriyor) gece yolculukta kısalarda yanarken sellektör kolunu kısa çekip bırakmalarda ampulu ileri geri oynatmıyor selektör kolunu uzunlara aldığımızda uzunlara geçiyor yani far ampulu kendini geri çekiyor. tekrar kısalara geri döndüğümüzde far ampulu ileri haraket edip normal farlara geçiş yapıyor. sorun kolu kısa çekmelerde far motorunun ileri geri haraket etmemesi amacım yanan ampulun ileri geri oynamasını kolu az bişide çeksek sağlamak. gerçi çok önemli değil sonuçta sellektör gayet güzel çalışıyorfar ampulum 2li tip değil , tek li ve haraketli . sellektör olayı gayet başarılı ve anlık. Gece geç ısınma filan yok ampul zaten ısınık çünkü yanıyor gece olduğundan, H4-3 ' de motor yanan ampulü haraket ettirip ışık açısı değiştirilerek uzun kısa olayı oluyor. . tekrar teşekkür eder saygılar dilerim. uaca arkadaşın yanısıra butcher ve voltran arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim 17 Aralık 2007 tarihinde doenitz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 18 Aralık 2007 Paylaş 18 Aralık 2007 diğer konuda bunun sebebini anlatmıştım. bu tasarımda farkettiyseniz ampul hareket ederken ampüle bağlı kablolarda içerde hareket edicek. yani bu kabloların her selektörde o ufak alanda hareket etmesi çok uzun süre kullanımda kopmalarına sebep olabilir. o yüzden önlem olarak çok hızlı fazla sayıda selektörü engellemek için yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Aralık 2007 Paylaş 18 Aralık 2007 diğer konuda bunun sebebini anlatmıştım. bu tasarımda farkettiyseniz ampul hareket ederken ampüle bağlı kablolarda içerde hareket edicek. yani bu kabloların her selektörde o ufak alanda hareket etmesi çok uzun süre kullanımda kopmalarına sebep olabilir. o yüzden önlem olarak çok hızlı fazla sayıda selektörü engellemek için yapılmış olabileceğini düşünüyorum.ECE normlarında bi-xenon projektörlerin siperinin en az 50.000 açma/kapama yapabilecek dayanıklılıkta olma zorunluluğu var. Bu oem ürünler için geçerli tabi Bunlarda ise bozulduğunda değiştiriyosun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts