Ahmet Kasapoğlu 6 Aralık 2007 Paylaş 6 Aralık 2007 Osramın kataloğunda gezerken diadem ampullerin 2 tip olduğunu farkettim. internetteki satış sitelerindede isimlerde fark olmadan diadem diye geçtği halde bazıları mavimsi olan bazıları şeffaf renkli gibi olanlarda.bunların arasındaki fark nedir? mavimsi gibi olan nası oluyorda sarı yanabiliyor onu merak ettim. eğer kullanan olduysa hangisini almamı tavsiye edersiniz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Aralık 2007 Paylaş 7 Aralık 2007 Benim şimdiye kadar gördüğüm aşağıdaki gibi mavimsi (sarı efektli) gibi olanlardı. Sarı bir filtre var galiba onun içinde. Soldaki Osram, ortadaki standart, sağdaki ise Philips. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Aralık 2007 Yazar Paylaş 7 Aralık 2007 evet bende aynı şekilde herzaman sizin gönderdiğiniz resimdeki soldakini görüyordum etrafta.ama satış sitelerinde benim gönderdiğim resimdeki üstte olanında satıldığını farkettim. hatta indirimdeydi tanesi 6 ytl. öyle olunca sipariş verdim bakalım gelince görücez nasıl olduğunu Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 7 Aralık 2007 Paylaş 7 Aralık 2007 ben gri olanını kullanıyorum.. Açıkcası sarı gibi tam turuncu yanmıyor (Çok tatminkar bi rengi var ama Turuncu gibi degil hafif açık) Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Aralık 2007 Yazar Paylaş 7 Aralık 2007 üsttekinden satın aldım netten yarın gelicek.alltakindende yarın dışardan alıcam karşılaştırıcam bakalım.ama tırnak olabilir evt onu düşünmemiştim Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 11 Aralık 2007 Yazar Paylaş 11 Aralık 2007 netten resim olarak üsttekini görüp satın almıştım fakat alttakinden geldi. tek tarafı takıp denedim rengi tam olarak standart ampulle aynı. ayırt etmek mümkün değil ışık olarak. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 12 Aralık 2007 Yazar Paylaş 12 Aralık 2007 evt farkı anlama şansımız kalmadı ama üsttekini satıldığı bir yer varmı açıkçası onuda bilmiyorum. şimdiye kadar alttaki harici ilk defa görmüştüm aldım o da gene alttakinden çıktı. ama bunun görüntüsüde baya güzel. yukardaki reflektörün içinde mavi olarak görünebilir. tek tarafı değiştirdim resimi yrn gündüz çekip koyucam Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 16 Aralık 2007 Yazar Paylaş 16 Aralık 2007 Osram diadem sinyallerin rengi.Standart sinyallerden hiçbir farkı yok. Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı 24 Aralık 2007 Paylaş 24 Aralık 2007 Arkadaşlar merhaba dün iki izmir pratikerden osram diadem ampul aldım bu ampul tek duylu bunun çift duylu olan varmı bien var SAYGILAR Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 24 Aralık 2007 Yazar Paylaş 24 Aralık 2007 çift duylu derken tırnaklı demek istediniz sanırım. sinyal ampulleri bütün araçlarda standart diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 24 Aralık 2007 Paylaş 24 Aralık 2007 bütün arabalarda standart değil,mesela benim lagunada şaşı tırnaklı,bazı arabalarda düz tırnaklı,bazı arabalarda çapraz tırnaklı,geçenlerde bende osram diadem şaşı tırnaklısını aldım. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 24 Aralık 2007 Yazar Paylaş 24 Aralık 2007 ben 2 farklı yerden aldım 2 takım ön arka için. diademlerin ikiside çapraz tırnaklı geldi. ayrıca evdeki ordan burdan gelme 10larca turuncu sinyal ampulüne baktım hepsi çapraz tırnak.zaten düz tırnak olanlar normal 21watt lar yani düz tırnaklı sinyal ampülü olmaz benim bildiğim yoksa sinyal yerine beyaz ampul takanlar olur. sadece turuncu sinyal camlı olan arabalarda arkasına şeffaf ampul takılcağı için düz tırnak olabilir e zaten renkli sinyal camı olanda diadem ampulü naapsın. şaşı tırnaklarda iki flamanlı park/fren yerine takılanlar. Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı 27 Aralık 2007 Paylaş 27 Aralık 2007 Arkadaşlar beni yanlış anladınız benim demek istediğim çift duylu dediğim diadem ampul içinde çıft olan yani bir ampul içinde çift duy olan benim arabanın ön sinyalleri hem park hemde sinyal tek ampul çift iş görüyor bunların dıadem olan varmı Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2007 Paylaş 27 Aralık 2007 Arkadaşlar beni yanlış anladınız benim demek istediğim çift duylu dediğim diadem ampul içinde çıft olan yani bir ampul içinde çift duy olan benim arabanın ön sinyalleri hem park hemde sinyal tek ampul çift iş görüyor bunların dıadem olan varmıP21/5 diyosun, park + sinyal yani. Diademin öyle bi türü yok. Tek filamanlı sadece sinyal için. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 27 Aralık 2007 Yazar Paylaş 27 Aralık 2007 tamam şimdi anladım çift flamanlı demek istediniz. malesef p21/5 lerin diademleri yok.fakar bir noktayı anlayamadım. bu ampulun turuncu olanları yok yani şeffaf ampullerden. aracınızın bu ampulu kullanması için sinyal camının turuncu olması gerekir.eğer sinyal camı turuncuysa zaten diadem ampulle bir sonuç elde edemezsiniz. Yorum bağlantısı
Zafer Arıcanlı 28 Aralık 2007 Paylaş 28 Aralık 2007 Zaten pişman oldum aldığıma sadece geri vitese takabildim önlere olmadı Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 1 Ocak 2008 Paylaş 1 Ocak 2008 Ben de geçen gün Bauhaus'tan çifti 13 YTL'den Diadem sinyal ampulu aldım. Gayet hoş durdu, şeffaf far camı altında portakal gibi sırıtıyordu eski ampuller Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 24 Nisan 2008 Yazar Paylaş 24 Nisan 2008 Konuda o kadar tartıştık fakat osramın gündüz ampul takılı resmini koymamışız. Benim yeni stoplarda sinyal ampulu çok belli olmuyor ama genede diademler daha hoş duruyor. Yorum bağlantısı
Zafer Topçu1679652592 2 Mart 2011 Paylaş 2 Mart 2011 Bu videoda ki araçda hangisi diadem? Yorum bağlantısı
Soner Türker 3 Mart 2011 Paylaş 3 Mart 2011 Arkadaşlar Merhaba;Benim opel astra j model aracım var.Gündüz farlarım dipsiz w21/5w diye geçmekte.(sarı renk).Ben bunları aynı kodlu osramın turuncu olan ampulu ile değiştirdim.Fakat 2 aylık kullanımdan sonra renkleri soldu ve bir tanesi patladıve ampulun girdiği yuvayı bozdu.Şuan ampulüm fara girmiyor.Sorum bu ampullerin solmayan veya daha geç solan çeşitleri varmıdır?Birde bu ampulün duyunu kesip diadem ampulun gireceği şekilde bi duyla değiştebilirmiyiz?Ve ve tekrar aynı ampulden taksam patlar mı? Ampulün Resmi; TŞK.ler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 Farklı tipte ampul taktığın zaman gündüz farının odaklaması bozulur bu nedenle önermem. Ayrıca gündüz farı beyaz olmalıdır bu nedenle turuncu ampul takmanı hiç önermem Yorum bağlantısı
Soner Türker 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Cevaplarınız çok teşekkür ederim.Orjinallere geri dönüş yaptım sanırım en iyisi böle. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Ayrıca gündüz farı beyaz olmalıdırBizim proje doğmadan ölecek mi yani.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Sinyalden gündüz farı olsa benim amerikan parklar tam gündüz farı olurdu Yorum bağlantısı
Ahmet Sezer 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 Merhaba arkadaşlarMakyajlı kasa Corsa D kullanıyorum. Gündüz farı/ park ampulüm W21 olarak geçiyor. Bunların turuncusunu bulabilir miyim? Yorum bağlantısı
Recommended Posts