Mehmet Ozyurek 31 Mart 2008 Paylaş 31 Mart 2008 Üstteki daha iyi... Gözleri rahatsız etmez onlar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Üstteki hakkatten kötüymüş ya. Hot spot nerdeyse yok gibi, ampul düzgün oturmamış olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 1 Nisan 2008 Yazar Paylaş 1 Nisan 2008 ampul düzgün. 2 mercekte bu şekilde. projektörlerin iç kısmı sanki 15 sene kullanılmış gibi is içinde. Bakalım birazdan farları takmaya iniyorum. Akşama resimler burda. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 2 Nisan 2008 Yazar Paylaş 2 Nisan 2008 (düzenlendi) Evet farları taktım bir güzel pasta cila ile camlarını sildim. O kadar parladılarki anlatamam. Temiz dediğim farlar çok daha harika oldu. Montajı gündüz güneş altında yaptığım için farlardan birini takıp eskiyle karşılaştırma şansım olmadı. Az önce inip yükseklik ayarını yaptım. Aydınlatma çok güzel. Foto makine yoktu şimdilik cep telefonu resimlerini koyuyorum. 2 Nisan 2008 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest gknmera 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 super gule gule kullan masallah bıde yayık sokak aydınlatmalı resım gorelım. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 17 Eylül 2008 Yazar Paylaş 17 Eylül 2008 (düzenlendi) Zamanında Bixenon için çok uğraşmıştım ama farkettimki gece bixenon görüntüsünü hiç koymamışım. aklıma gelmişken ekliyim dedim. 17 Eylül 2008 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Benan Kapancı 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 Zamanında Bixenon için çok uğraşmıştım ama farkettimki gece bixenon görüntüsünü hiç koymamışım. aklıma gelmişken ekliyim dedim.Şimdi bu görünen hareketli motora dewamlı 12 v verdiğimizde yanma gibi bir durumu varmı acaba? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 ayni soruyu iki yerde sormaniza gerek yok, uygun olan bir yerde sordugunuz surece arkadaslar cevap verecektir. sorunuzun cevabi; http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...amp;#entry31082 Yorum bağlantısı
Eren Öz 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım xenon lar konusunda çok tecrübesizim. geçen ay xenon farlı ilk aracımı aldım 2001 model e39. Ancak aracın aydınlatmasından hiç memnun değildim. Geçen hafta şaşmazda bi elektrikçide 5 saat süren bi çalşma sonucu farları temizlettim bide merceklerin arkasında ki yansıtıcılarda kararma olmuş onlarıda tamir etti. Sonuç olarak şu an eskisinden daya iyi bi aydınlatma var ama istediğim performansta değil. yani başka araçlara baktığımda çok daha iyi bi aydınlatma görüyorum üstelik orjinal xenon olmasına rağmen performans kaybı canımı sıkmıyor değil. Benim ampülleri d2s miş philips markaya tanesine 120 tl istediler ama 25 tl yede var-philips gerçekten parasının karşılığını veriyormu?-d2s ararken aynı soketti d2r, d2c gibi ampüller de gördüm hepsiburada da bunların birbirinden farkı nedir,-son olara temizlik, üstüne ampul değişikliği dışında aydınlatmamı iyileştirmek için başka neler yapabilirim?tecrübesi olan arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum Yorum bağlantısı
Adil Can Akcan 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Yapabileceğiniz en iyi şey ya komple yeni far ve yeni ampul kullanmak yada merceklerinizi yenileriyle değiştirmek. 11 senede farların içinin kararması normaldir. Bu arada Philips veya Osramın d2s ampullerinden şaşmayın.. Ciddi ömür ve aydınlatma farkı var. Ancakikisine 240 lira vermek istemezseniz çıkma olarak yaklaşık 100 lira ya bulabilirsiniz. 3 bin saat ömürlü oldukları için uzunca bir süre iş görüyorlar.. tabi sıfır alırsanız çok daha uzun süre kullanabilirsiniz. Ancak mercek içleri karardıysa bunu temizleterek yüksek bi sonuç yakalamak pek mümkün olmuyor. D2R denen ampul ise merceksiz reflektör ile xenon aydınlatma sağlayan araçların ampuludür. o yüzden sizinkine uygun değildir.Daha tecrübeli arkadaşların daha farklı çözüm önerileri de olacaktır. Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Far temizleyen insanlar genelde çeşitli kimysallarla farları temizliyoruz diyor, bu aldatmacadan ibaret koca bir yalan, dünya üzerinde far temizliği için üretilmiş özel bir kiyasal madde yok, var diyen adını markasını ve menşeini söylesinde bizde bilelim. Malesef söylenebileceğini sanmıyorum ,fazladan para almak için, işi biliyormuş görünmek için uydurulmuş koskoca bir yalan.Bu işi düzgün yapan insanlarda var elbetde, bunların kullandığı ürünleri ise dünyada bilinen ve bu işin kullanılan ürünler, çeşitli otomotiv, marine cilaları ve özel PC cilaları ile yapılır genelde, iç temizlikde kimysal kullanırsan zaten facia ya davetiye çıkarırsın, reflekötürün bütün kaplamasını söker atarsın saniyeler içinde, bunun yerine İPA ve SAF su ile pamuk ya da micro fiber bezle hafif silerek temizlik yapılması gerekir.Ön Polikarbonat cam bölümde uv sararması, tuz, asit yıpranması var ise,yıpranmış yüzek soyulacak ve mümkünse tekrar kaplanacak UV vernik ile, bu vernik Türkiye'de olmadığı için soyuldukdan sonra kaliteli bir cila ile parlatılcak ve sonrasında İPA ile silindikden sonra nano kaplama koruyucu cila korunacak 6 ayda bir yapılırsa verniksiz de idare etmek mümkün aksi halde ilk başta güzel görününen falar birkaç ay sonra eskisinden çok daha kötü oluyor. Bu konuda bilmem ne farcı usta bilmem ne stopçu usta diye işi bildiklerini iddda eden bir çok kişinin yaptığı farların eskisinden çok daha kötü olduğu geri bildirimleri netde bolca var, genelde ilk anın heyacı ile süper oldu yazıları aylar sonra işler değişebiliyor malasef. Umarım Usta geçinen insanlarda okurlar bu yazdıklarımızı onlarda bilgilenirler.Aracınızı merceklerini yenileri ile değiştirmeniz en uygun çözüm gibi duruyor, çıkma far almayın çünkü onunda durumunu bilemezsiniz en uygunu merceklerin yenilenmesi ya da sıfır orjinal far almanız olacakdır. Ampül olarak orjianal ampüllerden şaşmayın, sıfır alabilirseniz daha iyi olur çünkü D2S ampüller genelde eski model araçlardan çıkıyor.D2R farklı bir ampül sizin aracınıza olmaz orjinal reflektör xenonlu araçlar içindir(Laguna 2 makyajsız, Nissan Primera, Honda Civic gibi) araçlar için D2C ise çinlilerin uydurduğu üzerinde d2s ve d2r çentiklerini barındıran çakma ampül Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Mart 2012 Paylaş 10 Mart 2012 Bana söyleyecek birşey bırakmamışlar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 Yapabileceğiniz en iyi şey ya komple yeni far ve yeni ampul kullanmak yada merceklerinizi yenileriyle değiştirmek. 11 senede farların içinin kararması normaldir. Bu arada Philips veya Osramın d2s ampullerinden şaşmayın.. Ciddi ömür ve aydınlatma farkı var. Ancakikisine 240 lira vermek istemezseniz çıkma olarak yaklaşık 100 lira ya bulabilirsiniz. 3 bin saat ömürlü oldukları için uzunca bir süre iş görüyorlar.. tabi sıfır alırsanız çok daha uzun süre kullanabilirsiniz. Ancak mercek içleri karardıysa bunu temizleterek yüksek bi sonuç yakalamak pek mümkün olmuyor. D2R denen ampul ise merceksiz reflektör ile xenon aydınlatma sağlayan araçların ampuludür. o yüzden sizinkine uygun değildir.Daha tecrübeli arkadaşların daha farklı çözüm önerileri de olacaktır.+1Temizletme vb. çözümlerle uğraşmaya değmez, uzun vadede işe yaramıyor. Markalı D2S ampul alarak deneyin bir miktar iyileşme olacaktır. Olmazsa yeni bir takım far almaya hazırlıklı olun. Sonuçta far alsanız da yeni ampul almanız gerekecekti. Yorum bağlantısı
Cihan Asi 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 arkadaslar forumun eskı uyelerındenım uzun zamandır foruma gırmemıstım tekrar merhabae39 528i arac aldımarac uzerınde yenı nesıl yanı makyajlı dedıklerı angel olan farlardan varbu farlarda ıkı grup bırısı xenon soketlı yanı d2s ampule goredıgerı ıse h7 ampul yuvalıfakat benden oncekı sahıbı sanıyorum o farları kırdı ve cok pahalı dıye bu h7 tıpınde olanından aldıve bu h7 olan fara da aracın orjınal ampulu olan d2s takmıssuanda aydınlatmam ıyı degılısık guclu fakat dengesız bı dagılıma sahıp sankı halojen reflektor varmıs gıbıbı aparatla d2s ampullerı yuvaya uydurmuslarve sanıyorum h7 nın tırnagını felanda sökmüş atmıslarben sımdı bu farın orjınalı olan h7 ampulu kullanmak ıstıyorum cunku suankı butcem orjınal d2s far almaya musaıt degıl ve okta pahalılar tanesı 1100tl cıvarıuzun lafın kısasıd2s balastına h7 xenon ampul takılırmı soket farklılıgı varmıgercek 4300k yada 4700k ampul bulabılırmıyımadamlar h7 yuvalarını tahrıp etmısler o yuvaları tekrar eskı halıne getırebılırmıyımtesekkurler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 arkadaslar forumun eskı uyelerındenımuzun zamandır foruma gırmemıstım tekrar merhabad2s balastına h7 xenon ampul takılırmı soket farklılıgı varmıgercek 4300k yada 4700k ampul bulabılırmıyımadamlar h7 yuvalarını tahrıp etmısler o yuvaları tekrar eskı halıne getırebılırmıyımtesekkurlerCihan bey merhaba aramıza tekrar hoşgeldiniz D2S balastınızı H7 xenon ampulle kullanabilirsiniz yapmanız gereken 4300K-5000K yedek H7 xenon ampul(piyasada bulunur) ve adaptör almak.Ama şöyle bir durum var H7 xenon ampulle D2S oem xenon ampul arasında aydınlatma olarak çok fazla bir fark olmayacak sorun daha önce yapılan montajda da olabilir mercek reflektöründe de olabilir.Bunu anlamamız için far ampulünün detaylı ve far ışık yansımasının düz bir duvara karşı çekilmiş resimlerini eklerseniz size daha sağlıklı yorum yapabilir ve yönlendirebiliriz... D2S ten H7 ye adaptör 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 İlgili konuyla birleştirildi.Yeni far almanıza gerek yok zaten. Elde orjinal d2s ampul balastı varken h7 ile uğraşmak anlamsız. Farın içindeki merceği d2s ile değiştirin o tipteki hella mercekleri çok kolay ve ucuza bulursunuz. Muhtemelen vidalama yerleri benzerdir kolayca h7 merceği söküp d2s merceği takabilirsiniz. Bir de Mahmut'un dediği gibi bir ışık desenini görmekte yarar var yorum yapabilmek için. 1 Yorum bağlantısı
Cihan Asi 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 İlgili konuyla birleştirildi.Yeni far almanıza gerek yok zaten. Elde orjinal d2s ampul balastı varken h7 ile uğraşmak anlamsız. Farın içindeki merceği d2s ile değiştirin o tipteki hella mercekleri çok kolay ve ucuza bulursunuz. Muhtemelen vidalama yerleri benzerdir kolayca h7 merceği söküp d2s merceği takabilirsiniz. Bir de Mahmut'un dediği gibi bir ışık desenini görmekte yarar var yorum yapabilmek için.evet elımde orjınal d2s ampul ve balast varfakat farlarım hella angel serısı ama H7 tip merceklievet soyledıgınız cok ama cok mantıklı H7 merceklerı sokup yerlerine d2s mercek takmakmahmut bey ısık desenım aynı halojen reflektorlu araclar gıbıh7 mercege takılmaya zorlanmıs d2s ampul aydınlatması işte alakanız ıcın tesekkurlerpeki nerden bulacam ben sımdı d2s mercek Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 peki nerden bulacam ben sımdı d2s mercekSahibinden.com da satışı yapılıyor Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 Ben önceki mesajdan farların biri orjinal d2s diğeri değiştirilmiş h7 anlamıştım. Yorum bağlantısı
Yıldırım Sefa 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 merhabalar aranıza yeni katıldım ama epeydir yazılarınızı okuyorum fikirlerinizden de istifade ettim bir sorum olacak bnm e39un sol farın duyu kırıldı yani babam sagolsun bu nasıl takılıyor diye ugrasırken kırdı ve daha tutmadı ark yapmaya basladı sadece o kırmızı duyu degiştirme imkanı var mı yoksa komple balast mı degişecek tşk şimdiden Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Hemşehrim aramıza hoşgeldin iyi vakit geçirmeni dilerim Replica soketin kablo kısmı kesilerek montaj yapılabilir,lehim kullanılıp iyi izole edilirse sorun olmaz... Yorum bağlantısı
Yıldırım Sefa 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 eyw tşk ediyorum ben daha önce netten alacagım kişiye sordum yok komple balast takılması gerekiyor dedi kafamı karıstırdı, bu şekilde yapmaya calısıcam artık tekrar tşk ediyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 eyw tşk ediyorum ben daha önce netten alacagım kişiye sordum yok komple balast takılması gerekiyor dedi kafamı karıstırdı, bu şekilde yapmaya calısıcam artık tekrar tşk ediyorum Yıldırım bey bir küçük ricam olacak sizden forum olarak Türkçe yazma diline ve imla kurallarına azami dikkat gösteren bir yapıdayız,sizden de istirhamım kısaltma yapmadan kelimenin orj halini kullanmanız olacak.Uzun uzun yazabilirsiniz hiç sorun değil biz okuruz eyw - Eyvallah tşk - teşekkür gibi... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts