Serhat Tercan 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 2 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Ben bu fx türü mercekleri sevmiyorum, avrupalılar (hella/AL/valeo) tercihimdir. 2 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: FX candır Şimdi hanginizin fikrini tercih etmeliyim A mı deyim B mi sevmemenizin sebepleri nedir, bana artı ve eksilerini söyleyebilir misiniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Şubat 2016 Paylaş 11 Şubat 2016 8 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: FX candır Sen Fx i değil Lensi ve çizgisini seviyorsun.Seni tanıdıysam lensi ve çizgisini aynen aktarabilsen Hella'dan şaşmazsın Fx i bende sevemedim.Perde çizgisine lafım yok.Mekaniğini az çok inceledim.Aşırı yanal aydınlatma var ve odak ışığı ise bence fazla geniş bundan dolayıda ileri mesafesi kısa düşüyor. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 On 11.02.2016 at 15:25, Mahmut Akbulut yazdı: FX candır yaw he hee 1 Yorum bağlantısı
serdar özbahçeli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Öncelikle herkese merhaba 20 yaşındayım sakaryada yaşıyorum.. aracımı 1hafta önce satın aldım.kısa farlarım iyi göstermiyor forumdaki konulardan anladığım kadarıyla aracıma benden önceki sahibi xenon ampül takmış araçta zaten orjinallnde mercek var ama bu mercek sanırım halojen için bu yüzden zamanla kararma olmuş ve şuan farlarım iyi göstermiyor ne yapmam gerekir.teşekkürler Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 (düzenlendi) Mercekte ciddi islenme oldu ise öncelik ehil elde temizlik şart.Yanma oldu ise değişmeden verim almanız çok zor. 21 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
serdar özbahçeli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 şöyle söyliyim açıkcası burda güveneceğim kimse yok elektronik mezunuyum bu temizleme işini kendim yapabilirmiyim.daha önce çok far söküp taktım ama hiçbiri mercekli değildi.merceği söküp temizlemek zormudur Yorum bağlantısı
Seyit Erikli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 (düzenlendi) Aracınızda orjinal xenon var o xenonlar sonradan takma değil. Yalnız sorununuz şu olabilir eğer ışık direk yere vuruyorsa otomatik fark yüksekliği var. ön sağ lastiğin içinde sezicinin ayağı kırılmış olabilir. 21 Şubat 2016 tarihinde Seyit Erikli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 35 dakika önce, serdar özbahçeli yazdı: şöyle söyliyim açıkcası burda güveneceğim kimse yok elektronik mezunuyum bu temizleme işini kendim yapabilirmiyim.daha önce çok far söküp taktım ama hiçbiri mercekli değildi.merceği söküp temizlemek zormudur Diğer farlar için ne yaptınız bilmiyorum lakin mercekli olması fark oluşturmuyor.4 vida tutuyor.Dikkat etmeniz ve krom zemin için baskı uygulamadan silmek şart. Yorum bağlantısı
serdar özbahçeli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 17 dakika önce, Seyit Erikli yazdı: Aracınızda orjinal xenon var o xenonlar sonradan takma değil. Yalnız sorununuz şu olabilir eğer ışık direk yere vuruyorsa otomatik fark yüksekliği var. ön sağ lastiğin içinde sezicinin ayağı kırılmış olabilir. evet farlar yere bakıyor gibi hatta sol far biraz sol tarafı aydınlatıyor dediğiniz sezinin yenisinimi almam gerek yoksa tamir olurmu ayakları Yorum bağlantısı
Seyit Erikli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Video bu bunu izle. https://www.youtube.com/watch?v=Zrztet8BMgg Buyuk olasılık bağlantı ayağı kırılmıştır. ayak 100 tl bmwcilerde bulabilirsin. Yorum bağlantısı
serdar özbahçeli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 1 saat önce, Seyit Erikli yazdı: Video bu bunu izle. https://www.youtube.com/watch?v=Zrztet8BMgg Buyuk olasılık bağlantı ayağı kırılmıştır. ayak 100 tl bmwcilerde bulabilirsin. müsait olduğumda bakıcam ona teşekkürler Yorum bağlantısı
serdar özbahçeli 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 2 saat önce, Seyit Erikli yazdı: Aracınızda orjinal xenon var o xenonlar sonradan takma değil. Yalnız sorununuz şu olabilir eğer ışık direk yere vuruyorsa otomatik fark yüksekliği var. ön sağ lastiğin içinde sezicinin ayağı kırılmış olabilir. son bişey sorayım size o videodaki parça sorun yoksa birde farın içinde bir ayar çubuğu varmış onunla ilgili bir bilginiz varmı Yorum bağlantısı
Serhat Tercan 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Merhaba, benimde aracım 2002 E39 farlarımı kendim bi xenona çevirdim ve iki arkadaşıma daha yaptım. Bu farların genel sorunu içeride ki far ayar ayaklarının zamanla ısıdan dolayı kırılması ve merceğin zaten eski teknoloji olup hem reflektörünün mat olması hemde lens yapısı yüzünden aydınlatması tatmin edici değil. Merceğide temizleseniz kararma başlamamış olsa da tatmin edici bir aydınlatma alamayacaksınız. Size tek tavsiyem mercek değişimi ve Oem 4300k ampul kullanmak. Linkte benim yaptığım modifeyenin anlatımı var size bir fikir olsun. http://www.geceucusu.com/topic/1096-bmw-5-e39a-1995-2003-tavsiyeler-bi-xenonangel-eye/?page=10 1 Yorum bağlantısı
Mükremin Çayırbağ 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Cümleten Selamun aleykum, Hayırlı ramazanlar, Aracım 2001 Model Bmw 530ia, aydınlatması biraz kötü. Farlar orjinal xenonlu hella farlar. Orjinal d2s takılı. Galiba 6000K. Geçen sene 97 model corollama bixenon uygulaması yapmıştım, xenonları 55w kullanmıştım, ona alıştığım için mi bilmiyorum ama Bmw nin aydınlatmasından hiç memnun değilim. Sizce nasıl bir uygulama yapayım farlarıma, aklımdan geçen orjinal xenonları söküp yerine 55watlık bir xenon mu taksam, yoksa orjinal mercekleri söküp bixenon mercekler ile 55w lık xenon mu taksam, Bu hella farların merceklerini değiştirme imkanı varmı onu da bilmiyorum ama, bir şekilde aydınlatmayı halletmem lazım. Nasıl bir yol izleyeyim sizce ? Araç ve farlar bu Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Eski tip d2s Hella bi-xenon temizini bulup değiştirerek oem üzerindeki xenonlarda pembelerşme,morarma yanış yok ise zaten farkı elde edersin.Oem xenon varken 55watt yazılıpta 55watt olamayan ürünlere bulaşma derim. Elin yatkın ise yeni nesil hella içinde uğraşabilirsin.Mercek değişimi fazlası ile kafi olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Mükremin Çayırbağ 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Oktay abi merhaba, hatırlarsan geçen sene 5. yada 6. ay gibi 97 toyota corolla için çinden mercek ve 55 watt xenon setler getirtmiştim, baya bi istişaresini yapmıştık 55wat ve çin malı olduğu için. O ürünlerde hiç bir sıkıntı çıkmadı aydınlatmada çok güzeldi. Yani şimdi direk mercekleri mi değiştireyim, yoksa farı hiç açmadan ampul ve balatsları mı tam olarak anlayamadım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) Hatırlıyorum tabiki. Önceki mesajım oldukça net diye düşünüyordum ama değilmiş.Yada sen sanırım zaten 55watt memnuniyeti ile ona heyecan ile kullanmaya niyetin zaten var. Hatırlarsan o xenon takımında temiz bi-xenon mercek kullanmıştın?Unutma bu detayı.Şu anki farda kaç yıllık değişmemiş mercek mevcut. Xenon ampul balastında sorun yok diye algılıyorum.Bu tip sorunda direkt olarak xenon değişimi yanlış işlemdir. Önce far temizliği,mercek sorun tespiti sonrasında ve genelde mercek hatası olarak çıkar ve değişimi ile oem xenon takımı ile devam edilir. 35watt yan sanayi xenon sisteminde oem 35watt xenon performanası alınamadığı için 55watt diye bir seri çıkırldı ve bununla oem 35 watt xenon balast performansını yakalamaya çalışıyorlar.Lakin her şekilde oem xenondan daha kat be kat fazla ısı elde ediliyor diye düşünüyorum. 17 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mükremin Çayırbağ 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Aynen abi : ) ama o zamanki yaptığım uygulamada, tüm siparişleri verdikten sonra sizlerle tanışmıştım ve sizlere danışma fırsatını kaçırmıştım, ama bu sefer o hatayı yapmayacağım Önce sizlerin tecrube ve fikirleri. İçimi okudun resmen ben dedim direk 55w lık xenonları takarsam sorun kalmaz diye . Tabi birazda işin kolayı kaçtığım için . ( Mercek değişiminden kolay daha kolay olacağı kesin ) Far temizliği dıştan yaptım çok bi değişen olmadı gibi, ama o şeffaf camın içini de mi temizlemem gerekiyor acaba zımpara pasta vs. Ampul ve balastlarda sorun olduğunu zannetmiyorum ikiside aynı şiddetle aynı mesefeyi aydınlatıyor. Mercek eskimiş ise ne yapayım, yani değiştireyim mi mercekleri, değiştireceksem ne takayım. Bixenon yapsam daha iyi mercek değiştireceksem. Aslında farları komple değiştireyim dedim 3 bin tl tutuyor, değiştirmeden halletmem lazım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Zımpara asla.Hare giderici pastayı polisaj makinası kullanarak uygulama yapmalısın. İçten temizlik camın şeffafllığını abartısız yüzde 30 arttıracak işlem oluyor.Kolonyalı mendil ile islenmeler güzelce çıkıncaya kadar silip ve simsiyah olan mendili görünce anlayacaksın.Mikrofiber ca bezi ile silinince ideal oluyor. Eski merceği bence düşünmeden değiştir derim. Camı sağlam kırık far bulursan bence mercek ile beraber camıda değişmen güzel olur. Mercek şapkası kromlarına çok dikkat etmen lazım.Bunlara mendil falan sürme sadece mikrofiber bezle sil ve asla baskı uygulama. Yorum bağlantısı
İlkkan Ozan 22 Ocak 2017 Paylaş 22 Ocak 2017 (düzenlendi) Merhaba iyi forumlar orjinal 2 adet hella farım mevcut ikisi birbirinden farklı anlamadığım bir konu sizlere danışmak istiyorum araç 98 model bende makyajlı farlar mevcut ayrıyetten led xenona geçmek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum 2 si neden farklıdır nedir ne değildir bilgilendirirseniz sevinirim 22 Ocak 2017 tarihinde ilkkan ozan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 İlkkan bey merhaba hoş geldiniz Öncelikle ve ısrarla şu terimi düzeltmek istiyorum "LED XENON" diye bir ürün yok , bu sanayi esnafının uydurduğu bir şehir efsanesinden ibaret . Bir ampul ya LED dir ya XENON dur yada HALOJEN dir , LAZER i bu konuya dahil etmiyorum bile ötesi berisi yok bunda mutabık kalalım Gelelim sizin sorunuzun cevabına ; Mercekli oem farınız var ve bunda led ampul kullanmak istiyorsunuz , ama şuan ki LED ampuller mercek için yeterli ve sağlıklı aydınlatmaya sahip değiller . Bunun yerine hazır mercekli farınız varken mevcut merceği bi-xenon mercekle değiştirerek LED den çok daha fazla performans alabilirsiniz . Yine de illa LED olsun istiyorsanız uzun hüzmelere LED ampul takarak bu hevesinizi gidermiş olursunuz ... 5 Yorum bağlantısı
Gokhan Akdemir 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 Acaba İlkkan beyin bahsettiği bi-led sistemi mi ? Yok değilse Mahmut bey zaten gerekli açıklamayı yapmış 1 Yorum bağlantısı
İlkkan Ozan 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 15 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: İlkkan bey merhaba hoş geldiniz Öncelikle ve ısrarla şu terimi düzeltmek istiyorum "LED XENON" diye bir ürün yok , bu sanayi esnafının uydurduğu bir şehir efsanesinden ibaret . Bir ampul ya LED dir ya XENON dur yada HALOJEN dir , LAZER i bu konuya dahil etmiyorum bile ötesi berisi yok bunda mutabık kalalım Gelelim sizin sorunuzun cevabına ; Mercekli oem farınız var ve bunda led ampul kullanmak istiyorsunuz , ama şuan ki LED ampuller mercek için yeterli ve sağlıklı aydınlatmaya sahip değiller . Bunun yerine hazır mercekli farınız varken mevcut merceği bi-xenon mercekle değiştirerek LED den çok daha fazla performans alabilirsiniz . Yine de illa LED olsun istiyorsanız uzun hüzmelere LED ampul takarak bu hevesinizi gidermiş olursunuz ... Tesekkur ederim hosbuldum. Anlamadigim bir konu oldugunu zaten belirtmistim ögrenmek bilgi almak amacli buradayim led konusunda artik mutabigiz ilginiz icin tesekkur ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Ocak 2017 Paylaş 27 Ocak 2017 (düzenlendi) On 22.01.2017 at 15:52, İlkkan Ozan yazdı: Merhaba iyi forumlar orjinal 2 adet hella farım mevcut ikisi birbirinden farklı anlamadığım bir konu sizlere danışmak istiyorum araç 98 model bende makyajlı farlar mevcut ayrıyetten led xenona geçmek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum 2 si neden farklıdır nedir ne değildir bilgilendirirseniz sevinirim 2 farklı oem far edinmişsiniz.Birisi halojen mercekli versiyo digeri xenon modeli.Bu durumda 2 fara aynı aydınlatma seçenegi olmayacak.Aldığınız yerden xenon modelli olan ile değişmeniz gerekiyor.2 far içinde detay anlatım resmi ekte. Led ürünlere yönelmeniz tavsiye olunmaz. 27 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
ahmet oğul 1 Nisan 2017 Paylaş 1 Nisan 2017 merhaba aracımın orjinal merceklerini bixenon mercekle değiştirmek istiyorum hangi merceği tavsiye edersiniz orjinal beyin ve ampulleri üstünde.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts