İçeriğe Yönlendir

BMW 5 E39'a (1995-2003) tavsiyeler - bi-xenon/angel eye

Ahmet Kasapoğlu

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Merhabalar aranıza yeniyim ufak bi araştırma ile tr de farlar ile ilgili en faydalı ve bilgili kişilerin bu forumda bir araya toplandığını gördüm.

5.20 aracım var bilindiği üzre bmw nin orj. farları hella fakat bendekiler hella kopyası taivan malı ve aydınlatmasından hiç memnun değilim orj hella far takımı ciddi pahalı h7 xenon 8000k ampul var üzerinde ama sorunun ampullerde değil merceklerde olduğu kanaatindeyim hologen ampul taktım yine pek bişey değişmedi mercek modifiyesi istiyorum fakat hangi mercek uyar bilgi sahibi değilim bixenon yapabilir miyim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler ise sevinirim saygılar.

Orjinal d2s xenon far takımı ne kadar , artık ucuzlamış olması lazım ? :) Mercek modifiyesi yapsan da ampul ve balast takımı alman gerekecek, uğraşman da cabası. H7 kitini bi-xenon mercekle kullanamazsın.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Atilla Akın Saka

slm aranıza yeni katıldım,çok kaliteli ve faydalı bir forum.öncelikle emeği geçenlere teşekkürler.ben bartında yaşıyorum aracım 1999 model e39 520 bmw.benim sorunum sağ farım ilk açılışta yanıyor bir müddet sonra flaş gibi çakarak tabiri caizse pır pır yapıp sönüyor.far açma anahtarını 3 veya 4 defa açıp kapayınca tekrar yanıyor.ampullerim osram.hatta bu sorunla ilgili ampülüde değiştirdim yine olmadı.sizce aracımdaki sıkıntı balasttanmı( beyindenmi) kaynaklanıyor.balastlarda orjinal hiç değişmedi.ampullerim yanlış hatılamıyorsam osram d2s xeanarc diye geçiyor.birde yakında piyasada satılmaya başlanan angelli far camı uygulaması nasıl durur,uygulama yapan arkadaşlar varsa ressmini gösterebilirlermi.şimdiden yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Atilla bey hoş geldiniz :flowers:

Arızanın kaynağını bulmak için sol farın ampulünü söküp sağ fara takın aynı şekilde kırpışma olursa sorun balastta demektir ...

Yorum bağlantısı
Atilla Akın Saka

o konuyu denedim mahmut bey yine kıpırtı var.sorun demekki balstta,balast tamiri mümkünmüdür.ayrıca ilginize teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

o konuyu denedim mahmut bey yine kıpırtı var.sorun demekki balstta,balast tamiri mümkünmüdür.ayrıca ilginize teşekkürler.

Bağlantı soketlerini kontrol edin temassızlık gevşeklik olmasın , balast bağlantı soketlerini sökün WD40 ile temizleyin , bunlarda çözüm olmaz ise balast değişecek tamiri olmuyor malesef...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

slm aranıza yeni katıldım,çok kaliteli ve faydalı bir forum.öncelikle emeği geçenlere teşekkürler.ben bartında yaşıyorum aracım 1999 model e39 520 bmw.benim sorunum sağ farım ilk açılışta yanıyor bir müddet sonra flaş gibi çakarak tabiri caizse pır pır yapıp sönüyor.far açma anahtarını 3 veya 4 defa açıp kapayınca tekrar yanıyor.ampullerim osram.hatta bu sorunla ilgili ampülüde değiştirdim yine olmadı.sizce aracımdaki sıkıntı balasttanmı( beyindenmi) kaynaklanıyor.balastlarda orjinal hiç değişmedi.ampullerim yanlış hatılamıyorsam osram d2s xeanarc diye geçiyor.birde yakında piyasada satılmaya başlanan angelli far camı uygulaması nasıl durur,uygulama yapan arkadaşlar varsa ressmini gösterebilirlermi.şimdiden yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

- Forumumuzda tüm araç modellerinin konusu bulunmaktadır. Aracınıza ait konuyu arayıp ona devam ediniz, gerekmedikçe yeni konu açmayınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Karadeli

e39 1998model zenon lar ampul h1 8000 olurmu bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Öncelikle merhaba foruma hoşgeldiniz.Aracınızda mercek var ise sadece MERCEĞİN bulunduğu ampulü XENON yaparsanız aydınlatmanız iyileşir.Ama uzun ampulleri xenon yapmanız size yarardan çok zarar sağlayacak.Sellektör yaparken ampulünüz hem kısa zamanda bozulacak hem de bir etki yaratacak kadar ısınmamış olacak.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

e39 1998model zenon lar ampul h1 8000 olurmu bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar

Olmaya olur da, eski teknoloji ve ayrıca halojen mercek ile neye yarar tartışılır. 8000K zaten normal havada bile düzgün aydınlatmıyor, yağmurda ne olacağını düşünemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Şahin Çakan

Merhaba aranıza yeni katıldım dün bmw 520ia 1997 model bir araç satın aldım.Ancak küçük tavsiyelerinize ihtiyacım var birincil olarak aracın farları orjinal hella ve sadece kısalar xenon yanıyor uzunları da xenon olarak yapmak istiyorum fakat ne ampül bilgisine sahibim nede net bir görüş açısından k değeri iyi bir xenon'a . Bulunduğum bölgede sanayi baya kısıtlı olduğu için ampül tipi veya bir tavsiye alamadım konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Merhaba aranıza yeni katıldım dün bmw 520ia 1997 model bir araç satın aldım.Ancak küçük tavsiyelerinize ihtiyacım var birincil olarak aracın farları orjinal hella ve sadece kısalar xenon yanıyor uzunları da xenon olarak yapmak istiyorum fakat ne ampül bilgisine sahibim nede net bir görüş açısından k değeri iyi bir xenon'a . Bulunduğum bölgede sanayi baya kısıtlı olduğu için ampül tipi veya bir tavsiye alamadım konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Şahin bey hoş geldiniz :flowers:

Uzun hüzmeli fara xenon olmaz bunu unutalım lütfen :i-ih: işlevsel olmaz , mevcut Hella bi-xenon merceğiniz belki araç yaşı itibarı ile kararmış olabilir değiştirilirse çok daha sağlıklı bir uygulama olur bu konuda da yardımcı oluruz...

Ayrıca ampulleri de kontrol etmek lazım ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Çakan
(düzenlendi)

Şahin bey hoş geldiniz :flowers:

Uzun hüzmeli fara xenon olmaz bunu unutalım lütfen :i-ih: işlevsel olmaz , mevcut Hella bi-xenon merceğiniz belki araç yaşı itibarı ile kararmış olabilir değiştirilirse çok daha sağlıklı bir uygulama olur bu konuda da yardımcı oluruz...

Ayrıca ampulleri de kontrol etmek lazım ...

Hoşbuldum : ) Bilgileriniz için teşekkür ederim Mahmut bey . Bixenon mercekleri mi değiştirmemi önerirsiniz yoksa farları komple mi değiştirmek daha mantıklı ? Aracımın sağ far kasası içten kırık sanırım bugün farları ayarlamaya çalışırken fark ettik tamamen sallanıyor.Fakat benim şöyle bir problemim var uzun farlarımın attığı ışık çok loş yolu nerdeyse göremiyorum dercesine bir görüntü . Bu sebebten ötürü acaba diyerek xenon düşündüm.

Başka bir husus olarak bilgilerinize ihtiyacım var aracım sanki yere fazlası ile yakın duruyor tabir doğru ile alçak baya . Helezon yaylarını değiştirip orjinal taktırır isem yüksekliği normale döner mi yoksa illa takoz uygulaması mı yapmam lazım. Bu memlekette hiç yol yok sürekli takır tukur altı değiyor.

tarihinde Şahin ÇAKAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Araçta spor yay varsa orijinalı ile araç yükselir takoza gerek olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Araçta far yıkama var mı ? Seviye ayarı düzgün mü ? 10 metreden bir duvarda kısa ve uzunların desenini foto çekip gönderin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Çakan

Araçta spor yay varsa orijinalı ile araç yükselir takoza gerek olmayabilir.

Gökhan bey merhaba ;

Aracın üzerinde mevcut olan yaylar spor yay değilmiş bugün sanayide kontrol ettirdim. Aracın yaylarının belirli bir sürede değiştirilmesi gerekiyor sanırım esneklik ömrünü yetiriyormuş ( Usta tarafından edindiğim bilgi ) fakat aracın helezon yaylarını orjinal olarak değiştirsem bile birşey fayda edeceğini garanti etmediler.Bu sebeble sadece takoz uygulaması yapmak zorunda kalacağım umarım kullanımda büyük bir problem yaratmaz ilginize teşekkürleri mi sunarım.

Araçta far yıkama var mı ? Seviye ayarı düzgün mü ? 10 metreden bir duvarda kısa ve uzunların desenini foto çekip gönderin.

Merhaba Selçuk bey aracımda far yıkama mevcut değil tamponlar değiştirilmiş bu sebebten iptal edilmiş. Aracın far ayarlarını yaptırdım bugün fakat daha öncede belirttiğim gibi far iç kasada kırıklar mevcut değiştirilmesi gerekiyor muş . 2 adet çıkma hella veya angel far alacağım. Asıl sorunum uzun hüzmeli farların ışıklarının net olmayışı farları değiştirdikten sonra aynı problem devam ederse tekrar forum ile paylaşacağım..Herkese çok teşekkürler ilgisi için.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Aracı neden yükseltmek istiyorsunuz ? Bu uygulama çok güven veren birşey değil. Aracın ağırlık merkezinin yere yakın olması takla atmasını ve virajlarda savrulmayı engeller o yüzden yarış arabalarının çoğu yere yakın yapılır. Siz neden yükseltmeyi düşünüyorsunuz. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Çakan

Aracı neden yükseltmek istiyorsunuz ? Bu uygulama çok güven veren birşey değil. Aracın ağırlık merkezinin yere yakın olması takla atmasını ve virajlarda savrulmayı engeller o yüzden yarış arabalarının çoğu yere yakın yapılır. Siz neden yükseltmeyi düşünüyorsunuz. ?

Gökhan bey bulunduğum ilçede yollar köstebek yuvası gibi araca 4 kişi bindik mi inanırmısınız ter yön kapanlarından geçiyorum demir tırnaklar aracın altına takılıyor sürtünüyor . Aracın orjinal yükseklik boyutunu bilmiyorum bilsem ölçerek çözüm arayacağım.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bence orjinalinden çokta değişmemiştir. 4 kişi olunca normal bir durum. Ben yerinizde olsam yükselterek riske atmazdım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Resimdeki ölçüden faydalanabilirsin :yes:

bmw_5_series_touring_e39-00078.jpg

• Vücut tipi Sedan
  • Kapı sayısı 4
  • Koltuk sayısı 5
  • Uzunluk 4775 mm
  • Genişlik 1800 mm
  • Yükseklik 1435 mm
  • Yerden yükseklik 120 mm
  • Ağırlık 1490 kg
  • Maks. ağırlık 2000 kg
  • Gövde kapasitesi (maks) 460 l
  • Lastik boyutları 205 / 65VR15

Katalog ayrıntıları bunlar , lastik ölçüsünü esas alarak ölçüm yapmayı unutmayın ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

Ben 2005 civic kullanıyorum 3cm spor yayla tek kişiyken bile o kapanların hepsi tıkır tıkır vuruyor. Bmwler de çok yüksek değil 4 kişide normal :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
ilker kılıçsal
(düzenlendi)

arkadaşlar merhabalar çok güzel bir paylaşım sitesi emegi geçen herkeze teşekkür ederim bu arada daha önceden takip ediyodum fakat üye deyildim aranıza yeni katıldım far üzerine ihtisas yapmış burdaki çogu arkadaşa nacizane bir kaç sorum olacak ilgilenirseniz çok sevinirim aracım 2000 model e39 520i orjinal xenon sistemi mevcut kısa farlar xenon mercekli fakat mercegi degiştirip bi xenon mercekle degiştirmeyi düşünüyorum farlar kapalıyken haoljen uzunlar yanacak xenonlar yanarken bi xenon selektör yapacak röle ile yapacagım bmw net sitesindeki fatih arkadaşımızınkiyle aynı çalışma olacak hemen hemen sorum şu kesip biçmeden bu sisteme hangi mercek olur marka ve model hangisi oturur yerine ayrıca içindeki tası sökmeden sadece üzerindeki mercegi sökerek tassız olarak dier bi xenon mercegi takabilirmiyim acaba

post-8452-0-73456200-1446754953.jpg

post-8452-0-97932400-1446754992.jpg

post-8452-0-92834400-1446755006.jpg

post-8452-0-38360200-1446755024.jpg

post-8452-0-07846800-1446755039.jpg

post-8452-0-80780600-1446755051.jpg

tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Merhaba. Kesip biçme yapmadan biraz zor görünüyor illaki az da olsa tadilat gerekecek şanslısın ki alt yapı var. Projektör olarak hella güzel bir seçim olur. Rölenin nasıl bağlanması gerektiğini zaten forumda birçok konuda okumuşsundur. Şimdiden kolay gelsin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ilker kılıçsal

Merhaba. Kesip biçme yapmadan biraz zor görünüyor illaki az da olsa tadilat gerekecek şanslısın ki alt yapı var. Projektör olarak hella güzel bir seçim olur. Rölenin nasıl bağlanması gerektiğini zaten forumda birçok konuda okumuşsundur. Şimdiden kolay gelsin...

teşekkür ederim inşallah kolay olur

Yorum bağlantısı
ilker kılıçsal

sevgili admin benim konuyu burda birleştirmişsiniz ama konu sahibi başka far kullanmış baştan sona okudum gereken cevabı bulamadıgım için ayrı bir konu açmıştım benim konu cevapsız kalıcak :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...